БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 708
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
Да попитам и аз. Бебето е на 4м. и половина и мисля да го захраня като направи 5 м. Сега чета и се информирам за новите моди в захранването. Големият ми син е захранван по старата мода  Mr. Green а и вече не помня какво, що.
Мисля да захраня малкия със сварен картоф но не си спомням кога да го предложа  newsm78  Примерно: хапва към 9 часа и преди това ядене ( АМ) да му дам лъжичка? Или преди обедното?
Засега съм решила заленчуковите пюрета да ги правя а да купувам плодовите, но това ще го реши бебето после  Crazy

# 196
  • София
Аз давах новите храни на обяд.

# 197
eli_dechkin , аз му дадох преди обедното  Peace,така реших уж да се научи ,че на обяд се предлага това  Crazy,а пък колко ще запомни е отделен въпрос  Mr. Green
но според мен е по-удачно на обед  Wink

# 198
Аз давах новите храни на обяд.

И аз.

# 199
Удачно е през първата половина на деня, заради по лесното реагирана в случай на негативни реакции. Аз също давах зеленчуците преди обедното хранене, тъй като нали сме възприели те да са обяд, а не закуска.

# 200

Peace
Само каша като въвеждах си я давах на следобедното хранене.

# 201

Peace
И аз така

# 202
Да попитам и аз. Бебето е на 4м. и половина и мисля да го захраня като направи 5 м. Сега чета и се информирам за новите моди в захранването. Големият ми син е захранван по старата мода  Mr. Green а и вече не помня какво, що.

Мисля да захраня малкия със сварен картоф но не си спомням кога да го предложа  newsm78  Примерно: хапва към 9 часа и преди това ядене ( АМ) да му дам лъжичка? Или преди обедното?

Засега съм решила заленчуковите пюрета да ги правя а да купувам плодовите, но това ще го реши бебето после  Crazy

Аз предлагах по обяд преди да си изпие млякото му давах 3 лъжици 1 ден, после 5, после 7 и така да стигане на 50-60 грама. При нас обаче с картоф не стана нещо не го хареса и тогава изчаках 2 дни и направих жълта тиква варена пасирана - е, така му хареса че после във всичко слагах тиква Simple Smile Виждам че пишеш 5 месеца ако наистина не бързаш изчакай още колкото по късно и  бавно толкова по добре. Но все пак ти си мама ти знаеш най-добре. Hug

# 203

Peace
И аз така

И аз така правех.

# 204
Новите храни давах до обяд.

# 205
Здравейте момичета, аз започнах да захранвам бебека със зеленчуково пюре от тиква и морков обаче тя не го харесва май та въпроса ми е мога ли да сменя пюрето с друго. Ние сме стигнали до 12 лъжички и се чудя ако взема друго дали отначало трябва да захранвам или продължавам от там докъдето съм стигнала.  Simple Smile приятен ден на всички  Hug

# 206
И аз имам въпросче  Hug
от някоко седмици си хапва пюренце на обяд,бяхме стигнали до цяло бурканче на обяд и си мислях,че му харесват (хапва зеленчукови пюренца ) ,но от 3 дни не иска и да види лъжицата,независимо какво пюре му давам,стиска устата ,а като му дам прави пфу,пфу и всичко става в пюре  ooooh!,ужас направо,не знам на какво се дължи  newsm78,дали да продължавам да пробвам ,ама пък да не му се отврати съвсем,та се чудя дали да не го оставя някоко дни и пак да пробвам  Thinking,дайте съвет
а и може да е от зъбките,сега са му доста подути венците  Rolling Eyes

# 207
да не би да не му харесва пюрето. и моят Криско правеше така и като смених пюрето наново почна да си папка. Peace

# 208
да не би да не му харесва пюрето. и моят Криско правеше така и като смених пюрето наново почна да си папка. Peace
абе в началото си помислих,че не харесва тиква,но после му дадох от пюретата,които си хапваше с удоволствие и тях не иска,сега не му въвеждам нови храни,ама и старите не иска да яде  newsm78

# 209
kikoikris  , правилно си се досетила, че е заради зъбите.  Peace
Нищо не можеш да направиш, докато не му избие този зъб, който го мъчи. Да си пие млякото и това е. Търпение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт