Перник-19

• 16 994
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Алиса, медът е алерген. Не се препоръчва да се прилага при толкова малко бебче, но щом при вас не е имало проблем, ОК.  Peace
И аз на Галя и слагах след вакасина марля с мед.

Моята педиатърка също е Ани Янкова.Много съм доволна от нея.
За хомеопатията съм,не биха дала антибиотици(само в много краен случай)
Калин също не е имал колика-никога.
Зъбките ни растат без проблем,но можеби се дължи и на това,че превантивно съм давала ККалкреа Фосфорика.
Калкареята е чудно хомеопатично средство. Wink Hug
Хм, и ние сме при Янкова, но не ни е казвала за това лекарство. Капки ли са или гел за мазане?

Малки топченца за пиене т.е.разстварят се в устичката на детенцето.

# 166
и ние слагахме марля с мед мисля и не сме имали проблеми
а за помощите ако нямаш брак ги огрява само тези ,които не са регистрирани на един адрес Simple Smile

# 167
  • Перник
Алиса, медът е алерген. Не се препоръчва да се прилага при толкова малко бебче, но щом при вас не е имало проблем, ОК.  Peace

Накова не ти ли каза да не правиш така?  Mr. Green

# 168

не сестрата мисля също каза при първата ваксина че е ефективно , но не тази сестра , която е сега , а една друга беше тогава (не им знам имената  Embarassed)

# 169
  • от Луната
На Михаела и слагах компрес с риванол. Пентаксима трябва да  се съхранява в хладилник до деня на имунизацията, а не да пресен. Преди даже и 4 дози някои си ги купуваха на веднъж, защото имаше липса. Аз съм я купувала окло седмица по - рано от първата аптека до болницата.
Това за половината не го знаех. На мен ми бяха обяснили, че можело само ако бащата не припознал детето и тогава се водиш самотна майка newsm78
Мишка, ние не сме на един адрес с милото, но пак не знам да имам право на социални помощи, защото идвали и разпитвали комшии за това къде живее таткото и т.н.. А и имам апартамент на мое име

# 170
  • Перник
Момичета, случайно да знаете дали "Еврика" работи по-докъсно? Например 18-19 чааса?

# 171
не знам дали имаш право.На мен , когато си пусках документите за еднократната помощ социалните ми казаха , 4е не мога да се възползвам от никакви привилегии , защото живея с бащата на детето на един адрес. Без значение било дало имаме брак или не. А тази година счетоводителката ми каза , че това е без значение - щом няма брак - имаш право ?!? Не съм наясно кое е вярно , но единия греши със сигурност .Как го приеха по закон ? Двойките , живеещи съвместно и без брак равнопоставени ли са на тези ,които имат брак? Имаше мисля такова предложение , но докоолкото разбрах са го отхвърлили , но може да съм в грешка (защото го чух от неофициален източник)

# 172
  • Перник
mi6kata, социалната работничка ти е наговорила абсолютни глупости Sick След като нямате брак, значи се водиш самотна майка, така пише в закона по най-последните гласувания Peace . Ако бях на твое място, щях да се разправям.

# 173

Каза  Mr. Green  ама кои ли я слуша  Mr. Green

Момичета, случайно да знаете дали "Еврика" работи по-докъсно? Например 18-19 чааса?
Мисля че да зависи само че какво точно ти трябва.

# 174
Лиске, мерси   bouquet Днес бяхме на консултация ама забравих да питам  Embarassed

# 175
  • от Луната
Наде, ние нямаме брак и адресната регистрация на Християн е на друго място, но доколкото знам що живеем заедно нямам право на никакви социални помощи. А още повече, че имам и недвижима собственост на мое име Confused. Преди време сестра ми се опита да вземе за отопление помощта, но не успя, защото и казали, че щом живее със бащата нямала право, нищо че неговата адресна рег е в Сф. Идвали на проверка и разпитвали и комшии. Другия вариант е да имаш яки връзки ли да им бутнеш нещо Crossing Arms

# 176
Лиске, мерси   bouquet Днес бяхме на консултация ама забравих да питам  Embarassed
За нищо. PeaceТи за Калкареята ли не пита?Ако си решила с хомеопатия да успокоиш появата на зъбки направо си я взимаи и почваи.Поне аз така направих,ама само един път и я дадох  Laughing реших че няма смисъл.
А ти днес беше ли на разходка в парка към 11 часа?

# 177
  • Перник
Наде, ние нямаме брак и адресната регистрация на Християн е на друго място, но доколкото знам що живеем заедно нямам право на никакви социални помощи. А още повече, че имам и недвижима собственост на мое име Confused. Преди време сестра ми се опита да вземе за отопление помощта, но не успя, защото и казали, че щом живее със бащата нямала право, нищо че неговата адресна рег е в Сф. Идвали на проверка и разпитвали и комшии. Другия вариант е да имаш яки връзки ли да им бутнеш нещо Crossing Arms
Да, така е за отоплението, наистина идват на място и разпитват съседите Rolling Eyes . Но за детските, които също се водят социални помощи, след като няма брак, се взимат само доходите на майката. Щом няма брак, значи не сте семейство по смисъла на закона.

# 178
шуши тя често препоръчва Хамомила,но на мен калкареата ми е препоръча Денси.
Благодарение на нея аз разбрах за Калкареата и при консултация при Янкова я питах какво и е мнението и тя ми отговори,че е добра и няма страшно.Така започнах да му я давам от пет месеца.Започнах с по две гранули на ден.Сутрин и вечер р-рени във 20мл вода.
В последствие увеличих дозата на по пет гранули,т.с. 10 на ден.
Вече не давам,защото просто няма нужда.Калкареата може да се дава до прорязването и на последният зъб.Тя е благоприятна и за цялата костна система.
А от Янкова съм много доволна и тя ми обяснява всичко подробно и винаги обсъждаме нещата за Калин,това може би се дължи на моето хладнокръвие и спокойствие,защото аз до сега не съм се притеснявала за нищо и не се паникьосвам от нищо.
Даже в момента Кальо е с резистентна ангина и тя ми препоръча само капки за нослето и евентуално Нурофен свещички,ако има температура.И искаме просто да отшуми с времето,което ще е около 10-тина дни.

# 179
  • Перник
Виждам, че си говорим за педита. Ние сме при Димитрова в поликлиниката в Мошино. Досега не видях някой да е при нея. А от различни места знам, че за Квартала е най-добрата. А и моя много близка, която е акушерка в нашата болница, ми препоръча там да си запиша детето. Доволна съм. И тя е от лекарите, които не изписват антибиотици от вратата.

И понеже наближава сезонът за ясли и градини, не виждам някой да споделя. Може би моето малко мъжле ще е единственото от тук Rolling Eyes Та току що пак ходих до яслата в Мошино. Исках да го отведа още на 1ви, но ми казаха, че е по-добре на 7ми. Защото взимали по 2-3 нови дечица на ден. Иначе ако всички нови отидат в един ден, каква ли ще е обстановката? Дражко е в първа група. Сърцето ми се къса, а очите ми се пълнят със сълзи, само като си помисля Cry Имам скрити надежди, че няма да е толкова тежко, колкото си го представям, ама дали Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт