ВНИМАНИЕ!!! ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА!!!

• 66 549
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 660
Ами, тя (психоложката) каза още в началото, че не трябва да го връщаме постоянно към онзи момент.
А и той не иска да говори за това.
Иначе, аз не работя, ама не си представям как ще стане с малкия да го водим и взимаме заедно от училище.
Ами зимата?
Не знам, ще видим.
Сега най- важното е да го позабрави или поне споменът да поизбледнее.
Докато така ясно си го спомня, не е добре.
Няма как да не му казвам нищо, защото като ни викат в районното, той разбира какво става, все пак не е толкова малък.
Т.е. аз не мога да му кажа "Хванали са го", а пък да ни викат в районното за разпознаване.
Сложна работа, нерви, страх и стрес.
Това ми дойде до главата, момичета.
 Sad

# 661
  • София
Ами не го връщай към случката. След време ще забрави. (Родителите ми се разведоха когато бях в 1ви клас. Имам бяло петно в паметта от тогава, липсва ми цяла седмица.)

Дияна отказва да излиза сама. Преди ходеше на пазар до магазините под блока, но сега слизам аз.

За у-щето... много познато. Мъж ми води Дияна сутрин, аз с Алекс ходим да я прибираме следобед. Зимата беше малко по-сложно, или Алекс в количка, или слинг или кенгуру. Тръгнала съм в една ужасна буря, снега на парцали. И ме срещат едни баби и започнаха "олеле боже" и "майчице". Еми хубаво, но аз друга алтернатива нямам.
(Оспамих темата, за което се извинявам)

# 662
AnMary, все едно аз съм го писала.
И при нас е такава ситуацията, а най- вероятно и с училището така ще се справяме.

П.С. Никой от нас не говори пред него за това, но постоянно се намира някой, дето да го подсети.
Я някое дете, я някой "загрижен" клюкар...  Tired
Абе, трябва да си като пъдар, и пак ще се намери някой, който да го подсети.

# 663
От любопитни и клюкари, за съжаление - няма спасение...
Просто, следващия път, им дай да се разбере, че ако искат повече инфо - да следят новините или да се обаждат сами в полицията...
Спамя, обаче се ядосах на това за клюкарите...

# 664
Дано хванат извършителя, преди да пострадат и други деца.
Стискам палци резултатите от изследванията да са наред и детето и ти да се успокоите!

# 665
  • някъде
Абе, трябва да си като пъдар, и пак ще се намери някой, който да го подсети.[/b]
това е ужасно- не мога да разбера как един вьзрастен причинява сьзнателно такова нещо на малко и невинно детенце Tired но за сьжаление се среща Confused

# 666
Абе, трябва да си като пъдар, и пак ще се намери някой, който да го подсети.[/b]
това е ужасно- не мога да разбера как един вьзрастен причинява сьзнателно такова нещо на малко и невинно детенце Tired но за сьжаление се среща Confused

Със сигурност е психично болен, няма друг начин.
Джуличка, детето трябва да осъзнае, че случайно на него този човек е сторил тази гадост...и че това няма да се повтори (най-вероятно). Просто като види непознат да се доближава до него, да бяга надалече...и да вика силно!

# 667
  • някъде
daindi  говоря за клюкарите, не за извьршителя /даже цитирах и удебелих/

колкото до бягането и викането от непознат не може детето да прави така на всеки, който се разминава с него по улицата Rolling Eyes

# 668
За викането...ако го хване, а за бягането, ако се запъти към него...каква му е работата на непознат човек да заговаря малко дете???

# 669
  • някъде
За викането...ако го хване, а за бягането, ако се запъти към него...каква му е работата на непознат човек да заговаря малко дете???
ако го хване- да, но колкото до заговарянето..... и аз заговарям понякога дечица по площадките или на някоя опашка като чакам.....това прави ли ме престьпница Rolling Eyes

# 670
Ако го бях прочела преди да имам дете, може би нямаше да обърна кой знае какво внимание.
Но сега едвам прочетох втория пост на Джуличка, очите ми бяха пълни със сълзи..

Може би много са ти изказали подкрепа, но искам и аз да го направя.
Бъди силна, заради детенцето ти....

# 671
Благодаря за не знам кой път на всички, които продължават да ме подкрепят.  Hug

За клюкарите - мисля, че покрай тях и децата им израстват като такива.
Знам, че децата не са виновни, но в такива моменти е много неприятно държанието на някои от тях.
Особено пък, ако майката е там и не реагира по никакъв начин.
Преди няколко дни, едно дете от съседен блок, с което синът ми съвсем бегло се познава от градинките (не са приятелчета, не си играят заедно), виждайки ни с Марчело се затича към нас, крещейки:

"Марчелооооооо, дай да видА таа рана, дето ти я направИ оня. Ти сега Ше ходиш ли У болница?".  Shocked ooooh!

Майка му стоеше на разстояние, гледайки умно, и чакайки да надуши някаква клюка.
Нито му направи забележка, нито го извика, поне да му подшушне, че не е хубаво да се държи така.
Е, кажете ми сега, това нормално ли е?
Аз не бих си позволила никога да притеснявам такова детенце, да не говорим, че нямаше да допусна децата ми да крещят така по улиците след него, а аз да си мълча и да чакам да науча някоя клюка.
Става ми много криво от такива ситуации, а напоследък те са доста.
Тази, обаче ми беше най- неприятна.

# 672
"Марчелооооооо, дай да видА таа рана, дето ти я направИ оня. Ти сега Ше ходиш ли У болница?".  Shocked ooooh!
Ух, това си е направо грозно!
Дано по-бързо му мине неприятния спомен на детенце, а на останалите - по-бързо да им мине грозното любопитство...
Но, така е, клюкарстването е много коварно нещо и за съжаление, такива хора са навсякъде...
Понякога си мисля, че просто е характер...

# 673
  • София
Джуличка, така е, отърване от клюкари няма Tired - предтавям си как си се почувствала...
Права си, за това, че от родителите все пак зависи дали ще допуснат детето да се държи по определен начин или не.
Аз лично не бих позволила такова поведение на дъщеря ми, когато започне да разбира повече.
Поздрави от мен на детенцето и дано скоро да преодолее всичко, а вас да ви оставят на мира Hug

# 674
Джуличка не им се ядосвай. Може хората да са по-простовати. Може да е загриженост от тяхна страна. Може майката да се притеснява за Марчело и да я е срам да те заговори. И да е пратила детето да направи връзката с вас.
Напрегната си.
Простотията не винаги е негативна.

пп/ Нашите деца играят вече САМО зад блока. Да са ни пред очите.

Общи условия

Активация на акаунт