ВНИМАНИЕ!!! ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА!!!

• 66 540
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 675
пп/ Нашите деца играят вече САМО зад блока. Да са ни пред очите.

Е, моите играеха ПРЕД блока.
И аз бях спокойна, че все са ми пред очите.
За съжаление това не ни помогна особено.
  Confused

# 676
И моите бяха ПРЕД - има много баби, мъже, хора. Познаваме се от 100 години (на мястото на къщите ни е блока). Обаче като дошъл дядото (така го определят децата) - и всички  били навън, децата били групичка във входа - с отворена (зееща) врата. И никойнищо не видял.
Сега са далеч от входовете. Не, че на ливадата някой може да им се притече на помощ.
Дано господ ги пази!
Не може да ги вържем за нас.

А Марчело как реагира на въпроса на детето? Притесни ли се? Щото може да иска да разкаже на децата. Някакъв героизъм... И така да преодолее станалото. Мисля си просто.
Но може да е склонен да говори именно при връстниците си.

# 677
  • Costa Rica
А Марчело как реагира на въпроса на детето? Притесни ли се? Щото може да иска да разкаже на децата. Някакъв героизъм... И така да преодолее станалото. Мисля си просто.
Но може да е склонен да говори именно при връстниците си.
Това може да е най-добрият вариант. Като си помислиш, детето е реагирало по най-адекватния начин - разкрещял се е, уплашил е кукуто, прогонил го е - геройство си е и още как!. Джули, когато реши да говори за това, не е зле да му повтаряте, че е много смел и най-важното - че няма никаква вина за случилото се. Защото е възможно да се чувства виновен - колкото и налудничаво да звучи. Нали се сещате как изнасилените едва ли не живеят с усещането, че са си го търсили? Нещо такова - може да се срамува, защото, като отговорни родители сигурно сте го предупреждавали да не говори с непознати, пък, ето виж - той не е послушал мама и се е случило това. Ей такива мисли може да му се въртят в главицата, а не трябва.
 Hug

# 678
Днес е пишело в някакъв вестник, че и в Пловдив има вече такъв случай, явно някой луд копира #2gunfire

# 679
Днес е пишело в някакъв вестник, че и в Пловдив има вече такъв случай, явно някой луд копира #2gunfire
Или е същия? newsm78
Може ли линк, плиииииийз Praynig

# 680
Или е същия? newsm78
Може ли линк, плиииииийз Praynig
Майка ми каза, че го е чела някъде, не мисля, че е същия #Cussing out

# 681
Джуличка, силни прегръдки за смелия Марчело и дано не остане и помен от гадостта в невинната му главичка!  Hug

# 682
Джуличка, хората сме такива за съжаление ...
Но ще се забрави (съседите и децата им имам предвид) и ще спрат да гледат Марчело, като маймунка от цирка ... Трябва да мине време обаче.

# 683
daindi  говоря за клюкарите, не за извьршителя /даже цитирах и удебелих/

колкото до бягането и викането от непознат не може детето да прави така на всеки, който се разминава с него по улицата Rolling Eyes
Във връзка с това преди дни говорих на 4-годишния си син, че трябва да отбягва непознати, да не приема нищо от тях и да се прибира вкъщи ако се случи непознат да го моли нещо. В съседната къща семейство роми отскоро наеха един гараж и продават дини. Възрастният ром извика Емо да му даде парче динка, а той му каза "Не бива да говоря с теб, защото не те познавам" и избяга при другите деца. По-късно го представих на продавача и вече са "другарчета". Но ме зарадва, че е разбрал съветите ми.
Джуличка, детенцето ти ще се съвземе, а още по вече ще си има едно наум и в развитието си винаги ще бъде внимателен (разбирам, че всичко се е случило ненадейно). Като дете и на мен ми се случи подобно нещо, само че явно човека, който ме уплаши беше педофил. Помна, че аз и мое другарче играехме във входа на нашия блок, все още беше светло. Влезе един мъж и попита къде е мазата. Ние му я показахме. Той ме помоли да вляза с него да му покажа къде може да се изпикае (моля да ме извините). Разбрах, че това не е редно и започнах да бълвам куп оправдания - приятелката ми ми чака, батко ми е наблизо и други такива. Той беше започнал да се опипва. Чух, че асансьора се задвижва и казах "А, батко идва" и хукнах нагоре по стълбите, като за съжеление оставих приятелката си навън пред входа. Слава богу тя си била тръгнала отдавна.
Казах на татко веднага щом той се прибра в къщи, той събра няколко съседи и тръгнаха да обикалят квартала да го търсят- безуспешно.
Това се случи към края на 80-те години, тогава бях 5-6год. - още не ходих на у-ще. Но този спомен винаги ме караше да внимавам, дори в лудите тинейджърски години. Въпреки всичко леко се отървах от стреса.

# 684
.........Щото може да иска да разкаже на децата. Някакъв героизъм...

Не иска да говори пред никой.
С мен си говори, но виждам, че го прави с нежелание, за това спрях да го питам.
Няколко пъти ми се оплака, че децата го"тормозят", като го карат да им разказва, а той не иска.
Аз му казах да им каже, че аз не давам да разказва, за да се отърве от натрапчивите питания.
От ден- два не са го питали.
А ако някой му заговори за това започва да гледа по различен начин, пристъпва от крак на крак...
С две думи - иска му се разговорът да свърши по- бързо.

# 685
НА ТОЯ АКО ГО ХВАНАТ (ДАНО ДА ГО ХВАНАТ) ДА МУ СЕ ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ЗЪБИ ТА ДА НЕ ХАПЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НИКОЙ  И ДА ОКУЦЕЕ ДАНО, БЪРЗАТА СМЪРТ ЩЕ Е КАТО МИЛУВКА,  В ПСИХИАТРИЯТА ДА ЛЕЖИ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО!!! #Cussing out Леле настръхвам като си помисля само  какво се е случило с милото детенце остават още два дни както виждам за изследванията  и СЕ МОЛЯ всичко да е наред със здравето на детето, но и психиката му е лабилна сега, което също е много важно!! Незнам, нямам думи направо!!Дано по-бързо да го преодолее!!!

# 686
Гледам, че се правим на любители психолози и даваме съвети. Професионалистите психолози са подготвяни за това. За работа с деца, преживели стрес. По радиото в такива случаи един от съветите бе, ако на детето му се говори, да говори, ако му се плаче, да си поплаче.
В "Деца с увреждения и хронични заболявания" има тема "Консултация с психолог". В нея пишат няколко детски психолози. Консултацията през нета е умряла работа, но могат да те насочат към добър психолог. Колкото по-рано, толкова по-добре.
В "Здравен справочник" има тема "Психолози,психотерапевти,психиатри".

# 687
Оооооооооох, аман от "наблюдатели" ...
Дай сега, като не сме психолози, да мълчим безучастно... smile3505

# 688
Дай сега, като не сме психолози, да мълчим безучастно... smile3505
Не съм казал такова нещо. вие също сте стресирани, и предполагам, за вас също е полезно да се изпразните. Което си личи от съдържанието на темата 45 страници тема, 43 талаш. Ползвайте и подходящи емотикони, те са за това. 
#2gunfire #2gunfire #2gunfire
Така е добре:

НА ТОЯ АКО ГО ХВАНАТ (ДАНО ДА ГО ХВАНАТ) ДА МУ СЕ ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ЗЪБИ ТА ДА НЕ ХАПЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НИКОЙ  И ДА ОКУЦЕЕ ДАНО, БЪРЗАТА СМЪРТ ЩЕ Е КАТО МИЛУВКА,  В ПСИХИАТРИЯТА ДА ЛЕЖИ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО!!! #Cussing out

# 689
  • В сънния Люлин, прибулен...
Гледам, че се правим на любители психолози и даваме съвети. Професионалистите психолози са подготвяни за това. За работа с деца, преживели стрес. По радиото в такива случаи един от съветите бе, ако на детето му се говори, да говори, ако му се плаче, да си поплаче.
В "Деца с увреждения и хронични заболявания" има тема "Консултация с психолог". В нея пишат няколко детски психолози. Консултацията през нета е умряла работа, но могат да те насочат към добър психолог. Колкото по-рано, толкова по-добре.
В "Здравен справочник" има тема "Психолози,психотерапевти,психиатри".

Бих искала да те познавах лично   bouquet
Точно така е!

Общи условия

Активация на акаунт