Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 46-та тема

• 78 335
  • 654
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Пепика ,как ги намираш   Crazy ?! Страхотни снимки  bouquet ! Личи си  желанието,което влагаш  в направата на темата   Hug !

И  имам въпрос. Понеже не съм от началото на темата и сега ,когато имам време чета  старите теми,в които също има невероятни  изкушения,но не мога да отворя девета  и   десета  тема от линковете ,които са дадени . Дали само при мен е така?  

# 16
Май сме на тортена вълна  Grinning

И аз се потрудих да направя сладкиш по вдъхновение на споменавания вече неколкократно "торта Сникерс". Промених някои неща от оригиналната рецепта, за да не се получи твърде сладко.

Вместо бисквити взех два вида кекс - с кафе, и обикновен  ("Мадейра").
Вместо фъстъци сложих лешници и пекан (американски орех, без горчивата жилка на традиционните орехи).
Сладката сметана замених със заквасена сметана.

Освен нея ползвах и "сметана Бейлис" (с вкус на Бейлис). За отгоре взех готов сладкарски крем тип млечно-маслен.

Сложих и малко маршмелоу бонбонки (като дунапрен са, или който си спомня едновремешното бяло сладко на вкус).
Ползвах и три вида шоколад - бял, млечен и натурален.

Приготовлението:
Правих я в тавичка с подвижно дъно\стени, в която сложих намаслена сладкарска хартия.

Най-долния пласт е парчета от кекса с кафе.
Отгоре полях със следната смес: 120г млечен шоколад разтопен с 1 сл масло + 2 сл прясно мляко.

По него подредих маршмелоу бонбонки:

Следва пласт от парченца от обикновения кейк.
Тях залях със: 200г сметана Бейлис + 1чч млени ядки (по равно лешници и пекан) + 120г натурален шоколад разтопен заедно с 1 сл масло.

Следва пласт от 200г заквасена сметана смесена + 60г (половинка) настърган бял шоколад.

Отгоре украсих със сладкарския млечно-маслен крем.

# 17
Изкусителни неща още в самото начало на темата Peace

# 18
LABREX , всичко е прекрасно , но мога ли да помоля за рецептата за чушките с доматения сос!
Прдварително благодаря!  bouquet

П. П. извинете ме - увлечена в красотите в чниите не съм видяла за новата тема newsm78

Ani_ann, нищо особено, съвсем проста лятна манджичка, но с една топла питка е вкусотийка. Опичаш и обелваш чушките. Сваряваш си доматен сос - нарязани наситно обелени или настъргани домати, изваряваш ги да се посгъстят, от тук насетне може да сложиш малко брашно, разредено с водичка ако има нужда, т.е. ако е по-рядко сосчето, ако са кисели доматите може малко захар, сол, олио, смачкан/скълцан чесън, (аз слагам повече) и магданоз. Чушките може да се сложат и цели, може и да се нарежат. Слагам ги в готовия сос накрая и това е. Може и с малко чер пипер да поръсиш, ако обичате. Непретенциозно, но вкусничко.  bouquet

Цецето, надявам се, че ти е харесало сладкишчето. Аз чакам да ми донесат сини сливи и пак ще го спретна. Харесва ми сладко-киселият му карамелен вкус.   bouquet

# 19
Милика, чудесна плодова торта    bouquet
Пеп, чудесно оформление на  поредната  вкусна тема   bouquet
Ели, много хубави мъфини   bouquet

и аз съм на мъфинена вълна, ядене си имахме

та Мъфини Петя Laughing

# 20
Днес хапнахме остатъци от съботното барбекю - скариди,телешка пържола и печена царевица . Simple Smile

# 21
  • София-Младост
Видях аз новата тема снощи, но не посмях да съм първа... хапнахме домашни дюнери, но уви нещо с питката не се получи баш точно както трябва. Втвърдиха се и малко трудно се завиваха, направо си се чупеха.  Simple Smile И аз на опашката за тортата на Milica.

# 22
айде аз като за добро утро с още една доза Мъфини Петя  Laughing   bouquet Петя  Heart Eyes

Яйца на очи във филии

и Мезенце от свинско краченце    Crazy:  на Емили

# 23
Пеп-чо,в колко часа ставаш ти бе жена,и какиви са тези закуски сериозни,у вас сериозно се храните ......кога стана кога мъфини и яйца  направи ,кога успя и снимки да пуснеш,страхотна енергия имаш. БРАВО НА ТЕБ

# 24
  • На брега на реката
Добро утро - макаронки със сирене и масълце  Crazy

пеп-4o, разкажи зи филийките  Praynig
Много хрупкаво изглеждат  newsm64

# 25
Пеп-чо,в колко часа ставаш ти бе жена,

в 7.00  Laughing
Мъфините се объркват за 10 мин., филиите се правят за 10 мин. крачето е сварено и обезкостено от снощи, сутринта забърках за още 10 мин.  Laughing

За филиите ще пиша довечера клои /че окъснях за работа/, ако не пише някой друг - и други момичета са ги правили тук.

# 26
  • София-Младост
Закуската:

Обяда:

Хубав ден ви желая!   bouquet

# 27
  • София
Хайде и аз тук. Може ли да ви изпусна?
Страхотна тема, както винаги. Пепи   bouquet

И само да попитам- правила ли е някоя от вас качамак на скара? Хапвала съм в заведение и много ми хареса, но нямам представа как се прави  newsm78

# 28
Мале Стоева евала душицо Peace.
Дърта съм иначе щях за снаха да се класирам да ме храниш hahaha Hug Hug.
Яйцата на Клои са уникални.Тъкмо щях да питам за рецепта ама...такъв уред на пара все още нямам и май няма да станат Rolling Eyes
Пепика  bouquet за новата тема.
Цецето добре завърнала се Hug.
Имам да свалям снимки, но дано довечера да смогна.

# 29
Момичета искам да попитам нещо за желатина .Искам да приготвя парфе купих желатин който е на прах.Някой ще ми каже ли как се процедира с него и за  литър мляко колко желатин се прибавя.За първи път ще правя нещо със желатин и не съм в час  въобще.

Общи условия

Активация на акаунт