Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
ДОБРЕ ДОШЪЛ НА ШОШ И МАЙКА МУУУУ   Hug Hug Hug

Айде, чакаме Цвети и Сънчоооо  #Silly

# 211
  • София
Майчета, имам нужда от вашите укоражителни думи. Борим се с кърменето вече 10ти ден. Минахме през всякакви проблеми - липса на кърма, плоски зърна, цедене и даване от биберон, бях ви споменала преди време. Сега сме с рагади, млечница и спонтанно течене на кърмата. Плаче ми се, не ми останаха сили да се боря повече  Cry

# 212
ЕЕЕ, супер снимки на Сънчо, Биа и Цвети! Много са ви сладки бебоците! Май добре сте  си прекарвали в ТК...
Ра ИВ, не се предавай! И аз минах през тази одисея, ревала съм всеки път от болка... и изведнъж всичко мина.. но използвам следния трик- оформям зърната с помпата на Авент преди да почна да го кърмя и тъкмо ми тръгва по-лесно кърмата, а и той засуква по-лесно.
 Peace

# 213
  • София
ОХ,много сте ми хубави! Всеки ден дебна за нови снимки и вечер това ни е забавлението: виж го този дундьо.....,виж тази принцеса..., гледай какъв перчем,пръстенца,носленце... Хайде още,още...снимчици!

# 214
  • Boston, MA
Добре дошли на всички малки бебешори! Да растат здрави, весели, а сега да ядат и спят дъъълго време!

Аз се включвам от дъжд на вятър, но май срещата с нашия Морков ще е по-рано от очаквания термин (31 август). От утре излизам в почивка, дано мога някой ден да почина, предния път с големия ми син излезнах в почивка в петък и в понеделник влезнах в болница, нямаше време за мотане...  Grinning

На всички все още неродили очакващи - късмет!

# 215
Добре дошли на Сънчо, Биа и Цвети !
Много са хубави малките сладурчовци !

ОХ , и аз имам още малко време до термин ,обаче вече нямам търпение ,
особено като разлеждам снимките и всички бебчета са такива бонбончета  Simple Smile

# 216
Майчета, имам нужда от вашите укоражителни думи. Борим се с кърменето вече 10ти ден. Минахме през всякакви проблеми - липса на кърма, плоски зърна, цедене и даване от биберон, бях ви споменала преди време. Сега сме с рагади, млечница и спонтанно течене на кърмата. Плаче ми се, не ми останаха сили да се боря повече  Cry

И при мен нещата не са цветущи, но няма да се дам  Naughty Болка нямам, само усещам бебето си гладно, което е по жалкото, но не мисля да спирам да си предлагам циците  Laughing Гърдите са ми напълно празни според мен, ако има нещо то е не повече от 10-20мл. Нищо не мога и да изстискам, но бебето ми е твърдо на циците  Laughing Пия специален чай, пия по 2 литра течности минимум и кво ли не още... Не се отказвам обаче! При мисълта, че това е най най доброто за бебето и не мога да се откажа. Ще видим до кога, но за сега ще сме така  Peace
Млечицата и ние я имахме, мазах с Дактарин и мина  Simple Smile

Кой беше питал няколко пъти за пъпчиците с бяло връхче на лицето?  newsm78 И ние ги имаме, педи каза да не ги мажа с нищо, щели сами да минат. Но от жегите мисля, че повече стават, знам ли...  newsm78

Хайде раждайте мацки да ходим вече в родениииии и всички да сме на една вълна  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

Яни, показвам на мъж ми снимките на Анди и му казвам- Това ще е снахата  Flutter А той- Бобко, не гледай тати да не я полазиш  hahaha hahaha hahaha  Crazy А и още "Ама как си личи, че е момиченце"  Laughing Crazy Laughing
Мъже, ко да ги праиш  Laughing

Абе Славенче, Валето голям сладур и той, одрал ти е кожата май  Flutter Grinning

Изобщо всичките ни бебета са много красиви!!!

Младоски, от днес сме с бързоварчета  Tired

# 217
Момичета, всички бебчета са просто страхотни  Hug Много готини снимки, направо са супер.

# 218
Здравейте момичета!Ние от днес сме в къщи с бебе Красен newsm44.Благодаря на всички за милите думи  bouquetЧестито на всички нови майчета,да са им живи и здрави дечицата!Ще вляза утре да разкажа за раждането,сега само ще кажа,че това беше най-хубавото и безболезнено нещо в живота ми.А сега отивам да се изцеждам,защото положението е  bombs

# 219
Хеееей, мамчета как стееее.
Честито на всички родили, докато ме нямаше, много да ги радват бебчетата, а те бързо да се възстановят  Hug
Моя престой в ТК беше доста кратък, но пък много приятен, имаше готини майчета, а и Сънчо и Биа бяха там, макар, малко да се виждах с тях (защото си поспивах когато можех  Blush).
Биа, снимките са супер, ще си ги сваля. А и както казах, за онази снимка, ще я сложа на 1-ва страничка като се преместим при родилите, да знаете.

Аз съм си в къщи от 14:30, но исках да изчета всичко и тогава да пиша. Гледам доста имате проблеми с кърменето - не се предавайте! Аз хем имам опит, и пак така ми захапа зърната, че адски болят, но знам, че ще мине.

Решила съм да разкажа за целия ми престой там, ама ще го направя в отделен пост, че да не става прекалено дълъг този Simple Smile
Ааа, на 1-ва станичка моя Митко е писан Димитър, ама нищо, ще го оправя Simple Smile

А ето снимки от изписването днес - http://tsvetenceto.snimka.bg/baby/mitko-08-2009.412108 . Каката много му се радва, все иска да го гали, гушка и завива. Но е станала мн непослушна. Чак сега заспа, а днес не е спала цял ден, голяма е хулиганка, ще видим как ще се справяме.

Ооооо, Иринче, добре дошла и на теб Simple Smile И при мен положението е такова, та като вляза в банята и аз ще цедя, че....мани мани.

# 220
  • Sofia
Честити бебчета на новородилите мами!   bouquet  bouquet  bouquet Живи и здрави да са!

Аз тези дни не съм влизала, защото нямах интернет. Покрай малката принцеса, бях забравила да си го платя  Simple Smile
Ние сме добре. Излизаме по два пъти в деня на разходка и общо взето времето ми минава в хранене на Софи, смяна на памперси,  преобличане и разходки..., направо лети. Незнам какво става, но нямам време да се обърна ... При вас как е? Но като гледам има доста по-организирани мами от мен, щом като редовно успяват да пишат тук...  Simple Smile

Хайде лека нощ от мен, че след 2-3 часа ще ставаме да папкаме  Grinning

# 221
  • Бургас
Poly_Zoe, айде стискам палци всичко да е наред, божа работа, знаеш ли, може и преди четвъртък да тръгне.
Геринелче, айде още малко остана. То верно не останахме много неродилите мами дето пишем - Ангел1, Захирка, Магаре (тя нещо се запиля тия дни, може и да ни изненада), Звездичката и нея я няма от известно време  newsm78, Кенга, мама Винету писа и тя, че още чака, Скай Ейнджъл и Джули, Любопитка, Аси, Дю, Фифонка, Силви, Пуфинка, Пепеджийнс, Лилия.Н, Мими Пертова и Джижин - май това са мамите дето пишат. Към 20 мами, не сме чак толкова малко  Mr. Green
И Веси (извинявай  Hug)

Опааа, тук съм , тук ама имам пак гости и не мога да сваря да ви прочета та и да пиша.....отделно се ядосвам на моята лекарка , че иска да ми предизвиква раждането само и само да съм в смяната и .......засега съм оставила естественият ход на събитията и май ще раждам към края на месеца /както ми бяха изчислили термина по дата на зачеване на ЖК/ , даже и в документите за болницата съм с термин 29-ти август  #Crazy

Чакам си , а нямам ни болки , ни разкритие , ни дявол  newsm78
Голямо чакане я чакаме всички тази моята принцеса /бабите, дядо, тате, бате, леля, вуйчо и т.н  Mr. Green/, дано всичко бъде наред  newsm06 пожелавам същото и на всички не родили все още майчета  Heart Eyes

# 222
Такааааааа.
Та, както знаете, вече преносвах 7 дни и в петък сутринта отидох в ТК да ме приемат в патологията за преносване. Първо минах през регистратурата, от където ми дадоха талонче (час 8:40, а бях на рег около 8:30). Качих се до 203 стая, където приемат. Казаха ми да почакам малко. След като ме викнаха, взеха ми документите да ги попълват, мериха ми пулс, коремчето, качиха ме на магарето и една докторка ме прегледа за разкритие. Бях с 2см разкритие, като тя се опита да разшири, че да помогне (кофти тръпка е). Бях се преоблякла, донаписаха документите и ми казаха да дам нещата на мъжа ми и да ме чака на 6-тия ет. А ние с една санитарка (предполагам такава беше) се качихме с асансьора до там. Взех си багажа (едно сакче и бутилка вода), а дрехите и обувките ги оставих на мъжа ми да си ги носи.
След като ме приеха в патологията ме викнаха за ехограф, там една млада докторка ме гледа, каза, че сърцето е перфектно, всичко е ок (пропусна да види плацентата). Попитах дали е мн голям, че нали доки ми беше казал 3700гр още преди термин, а тя каза, че го дава под 3кг, но ги има със сигурност. Един друг млад доктор, дето се учеше явно кое как на ехографа, ме пипна по корема и вика 3500гр, а тя - "аааа, няма, м/у 3000 и 3500гр е". Та така, само що не заложиха Simple Smile После ме вързаха да ми запишат тоновете около 15мин някъде. А бебчо хич не мръдна, та ме караха да го дразня малко, че да се раздвижи Simple Smile След тоновете, ме прегледаха отново за разкритие - 3см към 4см, каза друга докторка, като ме човръкна още по-яко. Аз вече си бях сложила превръзка, и малко по-късно забелязах, че ми  е паднала част от тапата (падна на 2 пъти, като иначе леко кървях). След този преглед започнаха контракции, леко болезнени и обикновенно като ходя или седя. Но легна ли и минаваха. Странна работа. Та тази дето последно ме преглежда, каза, че сутринта се индуцираме, щото съм с почти 4см разкритие и няма за кога да чакаме. Бях си взела една книжка със судоку, та си решавах судоку, щото няма какво да се прави. В 24ч заспах и така до 6ч (с 2 ставания за 00). Лошото е, че 00 е на другия край на коридора, а тази стая нямаше, та докато ида и се върна се разсъня, ама бързо заспивах, като знам, че ще ми трябват силите   В 6ч бях будна, преди да дойдат. Жената там ми направи тоалета (аз се бях обръснала и нямаше нужда, та само клизмата, която мен, ако питате е по-добра от тази в 203 стая, защото използва едно шишенце и изстисква течността вътре за нула време, а не като долу да я вливат известно време). После си взех душ, багажчето и чаках да ме свалят в предродилно за предизвикване. В 7ч вече бях там, в 7:20 ми включиха окситоцин. Бяха ми казали да не ям и пия нищо след  24ч. Е, пила съм няколко глътки вода за цялата вечер. Имаше още едно мамче в предродилна, та не бях сама. Но пак нямаше какво толкова да се прави, та си решавах судокуто  Свалиха друго мамче от патологията около 8ч, влючиха й окситоцин и на нея, и в 12ч роди, като докато й дойдат болките и вече я напъваше (и на нея й беше 2-ро и преносваше 8 дена).
Та така, бях с 4см разкритие в 7:20. Около 10ч бях с 5см разкритие. Много бавно ми се стори. Бях решила 2-3 судокута, че контракциите бяха леки. Вече към 12ч мисля, че беше решиха да ми спукат водите, а аз още с 5см. Биха ми някакви обезболяващи, та вече не можех да решавам судоку, щото не го виждах, така ми се премрежи погледа. Около 13ч контракциите станаха доста силни, докторката ме прегледа и ... 5см разкритие, шийката не е изгладена, а контракциите якииии. Предния път не ме болеше така, и го казах на едната акушерка, а тя ми вика, че съм забравила. То вярно, че съм забравила, ама помня, че стоях и не мърдах, а сега се мятах като риба на сухо. Мъжа ми звънна в 13:40 и пита как е, а аз казвам 5см разкритие, болни големи, няма да е скоро. Направо се бях отчаяла, а ми казваха, че с 2-рото ще е мн бързо. Та...докато си се мятам, започнах да усещам да ме напъва. Казах аз на докторката, и тя като погледна бях с 8см разкритие, но каза да не напъвам, че ще се разкъсам. И аз слушам. Но след още 1-2 контракции, вече трябваше да напъвам. Е то хубаво, бебето се подава, но няма свободно магаре. Ами...ще се ражда в леглото   Този път за разлика от предния всичко усещах от долу. Ако не напъвам, контракциите болят, ако напъвам усещам долу как се разширявам, и пак боли (ама по-малко). Та така, напъвах, и на 2 напъна излезе главичката. Казаха ми да дишам и се опитаха да го измъкнат, ама не стана. Напънах още един път и излезе и телцето, като явно тогава леко съм се цепнала. Извадиха бебчо (всичко виждах, че ми беше на 1-2 педи дето се казва). Беше с омотана пъпна връв 2 пъти около вратлето и синичък. Размотаха го и бързо изрева, но само веднъж. Аз пък понечих да се обадя на таткото, а те ми викат „ееее, чакай де, поне да ти кажат колко тежи, а и плацентата още не е излязла”. А аз бях мн доволна от раждането и ухилена до ушите, та чак им направи впечатление, че видиш ли съм усмихната родилка  Плацентата беше лоша, поради не знам какви причини, питаха ме дали пуша, но не пуша от 3г, та явно е от преносването, макар, че пък водите бяха бистри.  Та, докторката само едно шевче, колкото за „цвят” ми сложи, и нищо не усещах, много добре се чувствах, без разкъсвания.
Дори ме вдигнаха да отида на крака до носилката в коридора, но на вратата ми се зави свят, та акушерката ме подпря (дори си изпуснах тел). Ама то нормално, не бях яла и пила, загубила кръв... Та така, дали съм имала сигурно около 10 много силни контракции, и пак се изтърпяват и родих. Дори като се обадих на мъжа ми не можеше да повярва, че то в 13:40 му казвам, че съм с 5см разкритие и ще има доста да се мъча, и след 40-50мин му казвам, че вече съм родила 
След раждането кофтия момент е стоенето в коридора на количката и една подлога. Е д-то ти става на поничка – мн е неприятно, ама няма как, 2ч се изтрайват. (Единственото нещо което ме изненада неприятно след това е, че имах контракции и то болезнени. Оказа се, че с всяко следващо дете контракциите след раждане били по-болезнени. Като кърмех в началото пак така ме болеше доста. Пих един бусколизин (дадоха ми го в болницата) и ми мина.) Ако си за ВИП веднага там те карат, ако не – 2ч в коридора. След което дойдоха мойте хора, пуснаха ги през 203-ти кабинет, избутаха ме с количката до вратата там да се видим за малко, донесоха и бебчо да го покажат. После ме закараха в стаята, и там трябваше да лежа около 2ч, след което мога да стана. Реших бебчо да го взема на другия ден, че да си почина, пък и мамите да не ги тормозя и тях (бях в стая с още 2 момичета).
Бебетата се взимат сутрин за тоалет и преглед от педиатър в 7:30. В 10ч си го взимаш при теб, и отново се водят за тоалет в 15ч до 16ч, а вечер в 20:30ч до 22ч. Има закуска, обяд и вечеря, но така и не опитах (само в патологията, бях гладна, а и не бях родила ). Та на другия ден взех Митко, дадох му да суче и захапа веднага. Само дето първоначално наистина ме захапа, та ме разрани. По-късно разрани и другата гърда, та сега доста ме болят докато засуче и омекне в устата му. Иначе 1-вата нощ при мен сука почти нонстоп, само го въртях от гърда на гърда. От 23ч до 7ч не е сукал общо може би около 2ч. Но гърдите ми бяха доста меки, и явно коластрата беше малко. На другия ден започна да суче през около 2ч. Но гърдите ми започнаха да се пълнят, и в момента са на камък и двете и не успява да изсуче. Та ще се поизцеждам по малко в банята, че иначе доста боли.
Ами това е общи линии. Аааа, свижданията са от 16 до 18ч, но лошото е, че и бебето е при теб и не иде да го оставиш в стаята и да се видиш с твойте хора. Добре, че се редувахме с момичетата, че иначе е мн кофти.  Друго което установих е, че може почти по всяко време да си слезеш в кафето отвън (май само от 14 до 16ч не дават), но това май е повече бонус за мамите секцио, защото бебчетата не са при тях, а другите могат да се възползват във времето 8:30-10ч, т.е. след визитацията (тя е от 8:30 до 9:30, но обикновенно минават на време), че тогава няма бебета при майчетата.
На мен ми казаха, че акта за раждане ще е готов след 20 дни. Нека Сънчо и Биа кажат и на тях какво са казали. А иначе може да се вземе с ЛК вашата и на мъжа ви, без да е там и той. Взехме и документа за бащинството (105 стая, всеки делничен ден след изписването на детето от 13 до 15ч), искат ЛК на мъжа и епикризата на детето. Изписването на бебето и мамата става всеки ден от 11:30 до 14ч.
Ами...надявам се, че съм била изчерпателна.

# 223
Днес Даниел има рожден ден! Да се почерпим за здраве

Мамчета, не се отказвайте от кърменето, колкото и да е трудно. Все повече мами дохранват, дондуркат и само бутат количките празни, а бебето на ръце я с помошница някоя баба, я някой друг. Не се предавайте, имунизирайте ги! Късмет

# 224
Пете, честит ти рожденник. Да ти е жив и здрав, много да ви радва, а вие много да го слушате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт