Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Честито синче на Цвети  bouquet Да е жив и здрав и много щастливо дете Hug

# 46
Цветиии: Честито ти бебче!! Да ти е жив и здрав малкия Митко, а на теб бързо възстановяване!! БРАВО!!   bouquet Hug

Sosmi: Ами решихме да я къпем през ден, тъй като мислим, че няма нужда бебето да се къпе всеки ден, когато все още е тоолкова малко и нито се цапа, нито му е приятна водата. Въпрос на разбиране  Peace

Elyah
: ама аз имам мома, а не мъж  Laughing Тя се роди с фините размери от 3150 гр, а сега вярно като за левент наддаде за 10 дни  Laughing А за твоя мъник, абе да ти кажа 120 гр за 13 дни мисля не е достатъчно, случаят ви е като на Данчето май?  newsm78 А ти като ходи в Токуда не ти ли казаха нормално ли е или не???  #Crazy

Тинче: а така, положително мислеща те искам Wink

Хрисето: добре завърнали се!  Hug До колкото аз съм чела и в у-щето са ни казвали е нормално да има в наяалото леко розово отдолу. Хормони!  Но го кажи на педито, че да знаеш по колко и до кога е нормално!  Peace

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 19:53 от yana-sladurana

# 47
Здравейте!
Ние се прибрахме вече в къщи!За сега всичко е наред и  се гледаме.Ако може на началната страница да напишете името на бебка - Моника.Честито на всички нови мами!!!Да са им живи и здрави бебчетата!!!На мамите бързо възтановяване!
Приятна вечер на всички.

# 48
ra_iv аз лично замразявам директно първото количество, което слагам в контейнерчето във фризера, всяко следващо, което съм решила да замразя като го добавя във същото контейнерчи първо го поставям в хладилника и след няколко часа го изсипвам върху вече замразеното във фризера и така  колкото пъти са ми необходими да си напълня контейнерчето . Бях ходила на едно лекция на девет месеца много отдавна и така бяха обяснили там. Надявам се да е правилно, защото вече съм на третото си контейнерче. Иначе понякога това, което  е в хладилника и ако поради някаква причина съм решила да не кърмя на определено ядене го вадя, затоплям го и го давам на бебо, ако не - заминава във фризера.

# 49
  • Ах, морето
Сосми, температурата на бебетата е малко по-висока (мисля с 5градуса, но не съм сигурна).

Как с 5 градуса, сигурно имаш предвид 5 десети? newsm78

Ето една статия за температурата при бебетата: http://beberoni.blogspot.com/2008/09/blog-post_23.html.

# 50
ra_iv аз лично замразявам директно първото количество, което слагам в контейнерчето във фризера, всяко следващо, което съм решила да замразя като го добавя във същото контейнерчи първо го поставям в хладилника и след няколко часа го изсипвам върху вече замразеното във фризера и така  колкото пъти са ми необходими да си напълня контейнерчето . Бях ходила на едно лекция на девет месеца много отдавна и така бяха обяснили там. Надявам се да е правилно, защото вече съм на третото си контейнерче. Иначе понякога това, което  е в хладилника и ако поради някаква причина съм решила да не кърмя на определено ядене го вадя, затоплям го и го давам на бебо, ако не - заминава във фризера.
Деси, контейнерчрто можеш да допълваш само в рамките на 24 часа и то изливайки директно изцедената кърма върху вече замразената и отново директно във фризера! Това казаха на лекциите на 9 месеца! Надявам се да съм ти била полезна.
Мамчета, абе страшни болки докато засуче в началото.. направо  Shocked  Shocked  Shocked при вас как е??
Ох, другото, което щях да споделям - никой не ми беше казвал колко чувствителна става жената след като роди... ама то мнооого бе... тези хормони направо ме побъркват.. мъжът ми ми казва онази вечер: Имаме си вече детенце! И аз: Уаааааа.. рев!!! Той направо се побърка... аз от радост де, ама не мога да се спра.. а вчера се спречкахме нещо и аз пак: Уаааа.... И то в парка... А иначе не съм ревла... ох, не знам вече...
Как се справяте с това ставане на три часа???? Не ви ли се спи много? Аз направо съм в транс? Не мога след като го накърмя малкия автоматично да заспя след това...
Честито на Цвети! Голям и умен да порастне юнакът!   bouquet

# 51
  • София
napetia общо взето майката на 40дневния бебеок и тя май е чела статията ,която бож777 е дала. Казаха,че са го водили на църква и после трябвало да минат през три къщи,една от които на кумувете им,домакините които посетят също си имали задължения,да имат мед,кравайче да са опекли и....ама то това кой в днешно време може да го направи! newsm78 Естествено са минали само през две къщи. Днешната почеррпка беше в ресторант,така са си решили, само жени естествено,сценария като по статията,питка,мед,слагахме монети в бялата кърпичка преди да си отчупим залък питка,че да видиш като само жълти стотинки ми се търкалят в портмонето,срам  #Crazy ! Добре че мъжа,нали е на стража,беше на втория етаж и спаси положението! Като храна нормално за обстановката салатка,хапване,някой си и пийнаха,накрая задължително сладки. Мамчето отваряше подаръците още там,бебчо си беше само в нейните ръце,душичка сладичка! И общо взето така. А да :значи като разчупиха питката двете девойки ,една от гостите,явно орисницата,му прошепна пожелания на ушето, а друга приятелка сподели,че другаде пък всички жени минавали и прошепвали на бебо пожелания. Явно традициите са различни навсякъде и като добавим ,че се позабравят или видоизменят разни там обичаи и навсъкъде си е различно. Абе важното е в църквата,после ако има възможност и малка почерпка за здраве на детенцето и мама и готово!
Всъщност след 40 дни детето се показва на света!

# 52
Boj77, Жули, благодаря ви за информацията.
Ние май ще го пропуснем този ритуал с парите и нашепванията...
Оставаме на вариант молитва, кръщене и почерпка в ресторант. Peace
А пък бебо който трябва ще го види когато трябва  baby_neutral Crazy

# 53
честито бебче на Цвети,да й е жив и здрав малкия юнак и много да я радва Hug

ние сме добре,приспособяваме се към новото легълце и обстановка,някой се чудеше как съм раждала-до последно се мъчехме нормално,но накрая родих секцио.
утре ще пиша още и ще кача снимки на бебо

# 54
  • София
ОФ, кофти новина за Младост 3 и 4 София научих току-що! Профилактика на топлата вода от 18 авг до 9 септ. УЖАС #2gunfire
А бебешките насрани дупета,кво ги прайм? А?

# 55
ОФ, кофти новина за Младост 3 и 4 София научих току-що! Профилактика на топлата вода от 18 авг до 9 септ. УЖАС #2gunfire

Ще си миришем  Crossing Arms Това е положението  Tired

Румиии, пиши пиши  Laughing

# 56
  • София

Значи и вие сте в моя квартал  Heart Eyes Аз имам предимството в кавички да живеем в блок в койо изобщо няма ТЕЦ и топла вода и съответно сме си на бойлер по принцип, та тази профилактика не ни пречи. Но за вас с малко бебче представям си колко ще ви е трудно.

# 57

Значи и вие сте в моя квартал  Heart Eyes Аз имам предимството в кавички да живеем в блок в койо изобщо няма ТЕЦ и топла вода и съответно сме си на бойлер по принцип, та тази профилактика не ни пречи. Но за вас с малко бебче представям си колко ще ви е трудно.

Ако е удобно, бих водила Бобко на баня у вас и после ако може уроци по кърмене  Flutter  Laughing Joy Laughing
шегувквам си се

# 58
  • София
  Няма проблем, но ще се радвам и просто да се видим като се върна в София защото сега сме за седмица в Добрич  Simple Smile

# 59
  Няма проблем, но ще се радвам и просто да се видим като се върна в София защото сега сме за седмица в Добрич  Simple Smile

Суперче, ще организираме и другите 2 мами от Младост сити  Wink Grinning

Общи условия

Активация на акаунт