Машина за хляб - 18 част

• 56 396
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Макс Мама Благодаря за посрещането   bouquet

Хлебчето стана......различно. Направо се възмущавам какви боклуци ни продават  #2gunfire
То и аз направих рецептата с прясно млеко, че нямах сухо мляко за основната рецепта, но определено разликата е от небето до земята. Никакъв купешки хляб вече  Naughty

Всъщност, проблем ли е ако вместо 2 с.л. сухо мляко и 330 мл вода, сложа направо 330 мл прясно мляко?  newsm78

# 121
  • Разград
Макс Мама Благодаря за посрещането   bouquet

Хлебчето стана......различно. Направо се възмущавам какви боклуци ни продават  #2gunfire
То и аз направих рецептата с прясно млеко, че нямах сухо мляко за основната рецепта, но определено разликата е от небето до земята. Никакъв купешки хляб вече  Naughty

Всъщност, проблем ли е ако вместо 2 с.л. сухо мляко и 330 мл вода, сложа направо 330 мл прясно мляко?  newsm78

Не е проблем,ако веднага ще правиш хляба.Но,ако ще ползваш отложеният старт,млякото трябва да е сухо.

Днес от мен-вкусните питки на Карина

# 122
max-mama, питките изглеждат страхотно smile3521! Често ги правя, но под формата на хляб и е страшно сполучлива рецептата Peace.

За прясното мляко - дали има нещо, което не знам Thinking? Ако е само за да не се развали до отложения старт - не мисля, че за няколко часа ще му стане нещо, но все пак кажи твоето мнение.

И да ви почерпя по повод на днешният ми личен празник с една супер вкусна домашна торта:

# 123
  • Разград
Честит празник,Полин.Да си жива и здрава,много радост и късмет ти пожелавам. Hug  bouquet
И,да,права си за прясното мляко.Написах го механично,нали така съветват в книжките към машините.

# 124

max-mama   можи ли рецептата  за  тези  разкошни питки

# 125
Мммм Страхотни питки   eat Ама тях едва ли ги печеш в хлебопекарната, нали? Сигурно само замесваш тестото  Rolling Eyes

Полина Честит празник. Жива, здрава и много успехи!   bouquet

Мерси за отговорите за млякото  Hug

Сега "правя" френски хляб.   chef

# 126
  • Разград
Вкусните питки на Карина

250 мл топла вода
2 ч.л.захар или мед
3 с.л. олио или 50 гр св.мас
2 ч.л. сол
20 гр прясна мая или 7 гр суха
500 г брашно
Програма-месене+втасване,като втасването е само 30 минути
След това тестото се разделя на 16 топки,оформят се на фитили,които се завързват и нареждат в тава.Оставят се да втасат пак за 30 минути(аз го направих във фурната на 50 градуса)и се пекат в загрята фурна на 210 градуса за около 15 минути.Още топли се намазват с ароматно олио(олио+подправки).След втасването аз ги намазах с разбито яйце и пропуснах ароматното олио,че синът ми ходи из нас и хапва,та да не омазни навсякъде.
Полин беше правила и хляб,като беше намалила маята на 1/4 от кубчето.

# 127
Вкусните питки на Карина

250 мл топла вода
2 ч.л.захар или мед
3 с.л. олио или 50 гр св.мас
2 ч.л. сол
20 гр прясна мая или 7 гр суха
500 г брашно
Програма-месене+втасване,като втасването е само 30 минути
След това тестото се разделя на 16 топки,оформят се на фитили,които се завързват и нареждат в тава.Оставят се да втасат пак за 30 минути(аз го направих във фурната на 50 градуса)и се пекат в загрята фурна на 210 градуса за около 15 минути.Още топли се намазват с ароматно олио(олио+подправки).След втасването аз ги намазах с разбито яйце и пропуснах ароматното олио,че синът ми ходи из нас и хапва,та да не омазни навсякъде.
Полин беше правила и хляб,като беше намалила маята на 1/4 от кубчето.

Благодаря  ти много за бързия  отговор. Веднага ще ги  направя.

# 128
Оффф  ooooh! Как ги мерите тези грамове??? 7 гр  Shocked ?  Повечето рецепти в книжката са със някакви страшни грамчета - 465, 385  ooooh! Какво е това чудо? сега и везна ли трябва да си купувам???
Хммм Аз си мислех, че фурните месят само със суха мая  Thinking Явно имам много да уча  Mr. Green

# 129
  • Разград
marojinka,7 гр суха мая е едно пакетче суха мая на Доктора или 2 чл(нормално пълни).
Повечето сме си купили и ел.везни,че така по-лесно се работи.Впоследствие се свиква и няма нужда от нея,но ми е много удобна за много неща.
А машините си месят с всякаква мая.
Та прясната,ако е за хляб,се натрошава отгоре,върху брашното.Ако е за козунак,се размива в част от течността+каквото е описано в рецептата.
Когато има яйце и повечко мазнина аз винаги размивам прясната мая в част от топлата течност+мъничко захар,за да не рискувам.

# 130
Оффф  ooooh! Как ги мерите тези грамове??? 7 гр  Shocked ?  Повечето рецепти в книжката са със някакви страшни грамчета - 465, 385  ooooh! Какво е това чудо? сега и везна ли трябва да си купувам???
Хммм Аз си мислех, че фурните месят само със суха мая  Thinking Явно имам много да уча  Mr. Green

Едно пакетче  суха  мая на Д-р Йоткер тежи 7гр.Везната ще ти е от голяма полза в началото  поне за мен беше така.Сега като меря с една и съща  чаша  знам  кое колко  тежи  оринтеровъчно .

# 131
marojinka,7 гр суха мая е едно пакетче суха мая на Доктора или 2 чл(нормално пълни).

Хмм....При мен нещо не излизат грамчетата  ooooh! Маята ми е на 11гр. Вече отмерих 2 ч.л. с мярката в комплекта на пекарната и има още поне толкова  newsm78
А, тези рецепти,който давате за колко кг хляб са?  Rolling Eyes

Благодаря за поясненията за маята. Като се поосъвършенствам ще пробвам   chef

# 132
max-mama, marojinka, благодаря за пожеланията  bouquet!

Мая ползвам суха 7г на д-р Йоткер, или на кубче, като за един хляб слагам 1/4 кубче. Но пак зависи от програмата. Ако е за бърза, по-добре да се сложи малко повече мая. Пък за какъв грамаж хляб - ами 500г брашно отиват за един нормален хляб около 900г примерно, а около 380г брашно - са за по-малък хляб. Не че написах нещо супер умно в момента, но то и въпроса е малко такъв Rolling Eyes. Везна и аз ползвам. Купих си я след пекарната. Абе трябва си.

# 133
Браво на мен. Поне първият хляб беше успешен.
Утре смятам да опитам нещо друго, ама за козунаци четох, че е малко по-сложно, но ще видя.
При месенето тестото май лепнеше под бъркалките и сега прочетох от съветите на pina и май е трябвало да добавя малко брашно.
Нямах везна, но имах мерителна лъжичка и чаша.
Само брашното трябваше да смятам, което уж било 200мл = 130 g брашно и така и го сметнах.

# 134
Полин  Честит празник!  bouquet
Жива и здрава да си и много, много обичана
Сега аз тук да се отчета. След първия провал и след тестото за пицата, направих много хубав царевичен хляб. Този път си сложих батерии на кантарчето и мерих много прецизно. Естествено стана много вкусно bowuu Сега си преписах рецептата за питките и ще ги забъркам за из път към морцето. Да си ронкат децата и да си мълчат Hug

Общи условия

Активация на акаунт