Машина за хляб - 18 част

• 55 639
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,момичета.Най-после и аз се сдобих с мечтаната хлебопекарна.А това е тя: http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-1125-kg-(xbm-538).a … &numberpage=1
Снощи се пробвахме да правим хляб,използвах рецепта от книжката й,тя включваше(не помня обаче пропорциите)-брашно,вода,сол,захар,мая,олио.Сложихме всичко както си му е реда-водата с олиото,после брашното ,солта и захарта и най-отгоре суха майчка.Пуснах го на бързата програма и го нагласихме на малко хлебче-рецептата беше за такова.Като свърши програмата на външен вд всичко беше ок,но като разрязахме вътре хляба стоеше като сров,само дето не е суров,а едно такова мазно,мирише на огранено...какво ли съм объркала според вас?и още едно въпросче-с машинката дойде и мерителна лъжица и чаша,за чашата пише ,че е за течности,а брашното пак ли в нея да си меря?Понеже в оригиналната рецепта нещата не са в грамове,а в чашки,например 3 чаши вода,4 брашно...все тая чашка ли е?Довечера ще се пробвам пак с някой по обикновен хляб,дано стане  newsm78

# 496
  • София
vencislavka и аз,в моята машина имам чаша,но по същата причина,че в книжката ми са дадени грамове, в рецептите тук, също, а чашата е на 3/4 и разни такива, ми е малко трудно да я използвам. Затова си поръчах кухненска везна,още повече,че снощи мъжът ми,който е над нещата и мерките и теглилките, дори не се беше консултирал с рецептите, беше слагал "на око" и ядохме някаква недовтасала разпукала се буца, вътре абсолютно тесто  Twisted Evil. Тя,наистина,машинката си се справя сама, ама все пак не може да си сложи продуктите сама  ooooh!

# 497
Значи трябва да си взема везна. Peace
А имам и въпрос към ези,които имат редутскаа машинка..коя програма е за месене само,или само втасване,или само печене...?че в книжката не пише да има такива неща...

# 498
  • На планетата Земя
vencislavka, аз съм си купила везна. За да не му мисля много - меря и слагам наготово.

Иначе защо не е станало?  newsm78 Да не би да е трябвало да сложиш още брашно, може течността да е била повече.

# 499
Знам ли....аз иначе не съм месила никога нищо,нито мекици,нито хляб,нито питки.....и малко не знам как би трябвало да изглежда самото тесто...в процеса на втасване си беше нормална хомогенна смес,нито много твърдо,нито пък воднисто....оф  ooooh! заболя ме чак главата...търся си указанията за машинката на Бг,че явно френският е започнл да ми куца....

# 500
  • Русе
vencislavka, като чета реда по който си слагала продуктите намирам грешка. Водата с олиото, захар, сол, брашно  и последна маята. Ако си сложила захарта, солта и маята на едно, затова не ти е станал хляба. Поне така са обяснявали мацките тук.
И на първа страница има едни малки снимки-клипчета как трябва да е тестото. Много са полезни.  Peace

# 501
Уау..сега като видях снимката на тестото....хаха..моето не беше така....това ако си вкараш пръста вътре ще остане дупка,а моето ако си вкараш пръста щеше да полепне.....хм...а къде е клипчето,че не го виждам

# 502
  • Русе

Първото прекалено сухо- трябвя му вода.
Второто прекалено мокро- трябва му брашно.
Третото- идеално.

С благодарности на Ердинч,  smile3525

# 503
Не съм влизала в темата отдавна.Ето няколко предложения от мен Hug

Това видео от  Ердинч е най-нагледното обяснение за това, какво трябва да е тестото Naughty

# 504
Малее,а моето дори не беше на топка,а хомогенна течност...(гъста все пак)  #2gunfire колко съм зле....
Благодаря   bouquet
Nordina тези рецепти за какъв грамаж са.?

# 505
  • София
Това видео от  Ердинч е най-нагледното обяснение за това, какво трябва да е тестото Naughty

така си е! супер полезно е- с него трябва да започва първата страница, за всички начинаещи, докато намерим точните пропорции. Добре,че се сетих за него,когато се опитвах да "набутам" остатъците брашно в тестото на  първия хляб  Blush

Ердинч, чудесна идея    newsm10

# 506
  • София
И на мен ми се струва, че ще е полезно да го има на първата страница.
hristina21, важно е да следиш тестото в началото на програмата да изглежда, както на третата снимка. Аз имам везна, но пак стоя неотлъчно до машината в началото.

# 507
  • София
о, да, аз не спирам да го следя , но рано или късно ще се опитам да използвам отложения старт, понеже след работа, дългите програми са ми много дълги за вечеря, а на кратката не винаги става хляба,който ни  се яде. Обаче трябва да съм нанесла точни корекции в рецептите, които съм правила, за да няма изненади, като се прибера  и си мисля,че най-добре ще стане с везната Simple Smile  Досега винаги добавям или брашно или малко мазнина,затова не смея да я оставя  да действа сама

# 508
Nordina тези рецепти за какъв грамаж са.?

vencislavka,нямам представа колко е тежък  хляба във готов вид.
Не използвам кантарче.....имам мерителна чаша и каничка и там си отмервам продуктите.Така ми е по-лесно. Hug

# 509
vencislavka Аз съм с редутската машина от 10 евро. Не знам дали програмите са като на твоята Еврика, но в началото не се справях никак добре. Преди 2-3 дни suzana ми написа тук рецепта, е от както е ползвам ядем свестен хляб. На 32стр е рецептата.Преди опитвах на 4 програма за бърз хляб, като спирах и пусках машинката 2-3 пъти, но явно и това не беше достатъчно. По препоръки на мацка с редутска машина/хич не помня никове, моля за извинение/ вече правя хляба на остовната -1 програма - 3 часова. Та да обобщя - на 1 програма, с рецептата на сузана и въпроса ми е решен.
 Днес най-случайно присъствах в бокса, когато машинката изписка три пъти. Бях чела, че има звук за добавки. Това ли е? Аз реших, че е това и добавих шарена сол  Rolling EyesДано не съм сбъркала.
 И пак към vencislavka ако искаш ще ти изпаратя упътване на бг за програмите да сравниш. От редутската тема е. Любезна мама го публикува, когато масово напоръчвахме машините. За жалост на много мами им ги отказаха Confused
 Тази тема е много полезна, много  подробна, всички тук са много любезни и отзивчиви. Като започна да чета рецепти и ум ми зайде. За това ми е най-лесно, котаго някой публикува, така да се каже изпробвана рецепта, а пък ако сложи и снимки  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт