МАРТенско дете игриво - грее, като слънцето щастливо!

• 10 325
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Ооо, гледам, че тежката артилерия сте изкарали за добро утро Mr. Green cheers

Моля, някой да ме успокои, че е период, че ще ме е яд за спокойното дете, което беше досега Tired
Нагаина, споко, ще мине и този период, може зъбки да го мъчат детенцето вече, да ти е жив и здрав и честита ви месечинка  bouquet
Честито и на всички други бебчета от 13 newsm51

smile3501 на Никол на Астуриана и Елия. Как хубаво си седи момата  Grinning, ние се клатим още като патета, а на крака хич не стоим Wink

# 91
  • София
 Здравейте и честити месечинки на бебоците, родени на 13:)
 Аз вчера писах, писах и ми спря тока Crazy
 Елг., Астуриана, браво на вашите девойки Grinning
 Никита, нали вчера говорихме да си разделим Роси и да ви водим към Банкя newsm78
 Вили, много се радвам, че се е оправил проблемът с Алек, когато сте в София, ще се дойдете на среща, а спокойствието при вас сигурно си е друго нещо Wink
 При нас нищо ново, развили сме обръщането от корем по гръб до съвършенство - обратното упражнение - нъц Whistling
 Аз в наалото исках момиче, но вътрешно усещах, че ще е момче, още преди ФМ, та го обикнах така, пък второто много държа да е момиче, че като гледам какви са отношенията свекърва - снаха..Моята сега излезе с нов номер - обвини ме за анемията на детето Sick А се хвалех на Вили ст, че последно плаках като ми донесоха бебо за пръв път Sad

# 92
Elle,ама от къде на къде ти да си виновна за анемията?  Rolling Eyes Егати изказванията!
Нагаина HugВероятно са го почнали зъбите детенцето. Tired И ние сме така.С тази разлика,че като е големия зор дори не иска сам да заспи,а само на ръцете ми.А по принцип си го слагам в леглото,шъткам му малко и заспива.
А през половин-един час тази нощ съм ставала да го обръщам,да давам биберони и т.н.,защото се върти като луд  и почва да хленчи.
Така ще е,да му се не видят зъбите,а ако  всички така избиват...Мисля да се  #Sniper Laughing

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЧОВЦИТЕ!!! Hug

# 93
Добро утро  Grinning

Гледам някои хора вече освен кафето, са си взели и сутринната доза пердах  hahaha

Браво на двете моми за постиженията  Grinning Мен честно казано още ме е страх да й давам на Мира да прави такива неща. Тя от преди месец дава зор да сяда, ама аз не й давам  Mr. Green Този месец вече почти предадох фронта, че ми писна да се борим и поне в мен я слагам седнала. Вчера доли я сложих в количката седнала и много й хареса  Sunglasses Първо ес чудеше какво става, че явно е съвсем различно от полегланото положение. Но ме е страх още да я оставя да се изправи и остане така без опора  Rolling Eyes Все й викам да изчака поне на 6мес да стане, пък тогава ако иска и да почва да тича  Laughing

Нагаина, добре дошла в отбора  Mr. Green Ние сме така от раждането и на мен вече не ми прави впечатление  Laughing Ето заради това все още си спим двете заедно, защото иначе на мен нямаше да ми се полага много сън в денонощието  Crazy
Не знам дали е период и колко време се израства, но нас ни държи вече 6мес почти  Laughing

За английския за бебета, имам колежка, която си води бебето на уроци. Нямам идея дали й помага с нещо това  Rolling Eyes Сега към 2год ще стане, но скоро не съм го виждала, за да видя дали говори и на двата езика  Laughing

За момичетата и момчетата, ми то си е ясно, че мъжете са за никъде без нас  Joy Аз за това си исках и второто момиче  Crazy Тя и моята АГ ми казваше на прегледите "С момичетата нямам никакъв проблем - много оправни. Но това мъжете - доносени, голями и пак ще се намери нещо да не им е в ред при раждането още"  Laughing
Макар, че ние си имаме и едни оправен мъж в отбора - Боби на васида. Поне само за него знам, де. И той си стои много добре на крачетата само, като го придържа майка му за ръцете  Peace А и попринцип, като го гледах какъв е шавлив, нищо чудно да е от първите бебета, които ще се изправят и проходят. Магдалена ми беше същото шило, като него и се изправи права САМА на 7мес и на 10мес проходи  Grinning Аз аз отав не давам много зор за такива постижения от Мира  Mr. Green Че, ако ми ес паднат две диванета ще си подпиша жълтата книжка собственоръчно  Crazy Пък нали имам мераци за трето, трябва да се пазя  hahaha

# 94
  • София
Ааааа, голям смях  Joy Joy Joy

СПЕЦИАЛНА ДВАНАДЕСЕТА СОФИЙСКА СРЕщА в БАНКЯ на гости на Тони_ст този ПЕТЪК - 14.08.2009 от 11 ч.
Моля, записвайте се: зелено човече, Дърта маймуна, ТаняР, Елле, Кикоимери, Дидето, Никита, (СМС на Вероники - няма да може да дойде), ? Роси_та, Дума, ? Глафира

# 95
Я гледай! Тука бил голям купон! Що не свиркате? Хе-хе!
Мънки, coolcool Нямаш грешка!

Веси, разбирам хумора ти. Mr. Green
Постинга ми се отнасяше за детето на Астуриана, което живее в естествена, многоезична среда. (Btw, Астуриас е град в Испания) Wink
Уроците за бебета са вятър и мъгла (меко казано). За Хелън Дорон става дума, предполагам.
Ако искаш малчугана да проговори чужд език, записваш го в ДГ/училище, в което се използва само съответният език. С гол урок не става. Peace

Честито на всички месечинковци и браво на Елия за напредъка.  newsm18

Хайде, ние отиваме на педиатър.
  wavey

# 96
Минавам само да почерпя, че днес моята кукла става на 5 месеца.
После ще разкажа и как е минало захранването, че днес е големия ден  Laughing

# 97
  • София
Честити 5 месеца на голямата група от 13-ти март!
А Яна на КаЯна днес преполовява годинка!
Да са живи и здрави всички и малко пооо- спокойни!

Аз заради моето така пожелавам- незнам вашите как са- но тази моя Мария, вчера ме изтормози тотално с мрънкане! То и на детето не му е лесно- явно зъбите.. горкото сигурно е много зле- но нищо не я успокоява бе...
А заспиването- пак така- дам да суче, вдигна на ръце, полюшкам в шезлонга, пак вдигна на ръце, айде в кошарата да се гушкаме... и все заспи по някое време  ooooh!
А- излъгах- успокоява се само, когато й дам да щрака по клавиатурата- аз си знаех, че докато бременеех не трябваше толкова да вися пред комп-а  Mr. Green Sunglasses

Хайде- ще се гмуркам в дебрите на нетЯ пак

# 98
  • София
Здравейте момичета!

Честито на всички порастващи бебоци и бебочки!

А на мен ми се спииии. И понеже се зачетох как искате да отказвате бебетата си от нощното хранене реших, че сигурно и аз трябва да направя нещо по въпроса. Ние след един кратък период, в който си спеше по цяла нощ, след настъпването на първите големи жеги си се храним редовно по веднъж на нощ. Та преди да си легна се изцеждам и през нощта в 2 или 3 или 4... и давам кърмата, която обаче напоследък е все по-малко... А снощи поради цикъл, що ли усех да "наточа" едва 100 гр. Мислех си, че е идеален момент да пробвам дали си е гладна или си хапва по навик.... Е явно си е гладна. Хапна си милото дете в 2.30 и познайте... в 5.30 отново беше будна. Аз реших, че иска да си играе и я оставих да си пее и мрънка, но то се усилваше. Взехме я при нас в голямото легло - е много се ядоса, както и аз де, защото така ми се спеше, че даже й се поскарах малко. накрая взеха да се дондуркат с татко й, който установи, че може би е гладна. Та в 6 и нещо давахме дозичка АМ... После сме заспали и двете и така почти до 9... ама аз съм като пребита. А и кръста много ме болеше...  Та си мислех как ли ще се справям с нощното ядене като съвсем ми приключи кърмата... Мамите, които давате АМ през нощта, как е при вас? На мен ми се струва, че е голяма хамалогия

Та по повод, че съм кислека и недоспала от сутринта не съм се спряла - втора пералня и сушилня вече съм пуснала, че и супа съм сготвила... Даже мисля, ако скоро се събуди Биба да взема за проба да я метна в колата и да идем до нашето паркче - нали утре ще имаме по-голям преход (много го преживявам това гостуване предварително...)

И друго щях да пиша, ама не се сещам...

Никита, аз имах предвид аз да ви возя с нас. Но както си писала, ще се уговрим, ако се видим през деня в парка, че довечера пак имаме уговорка с пирятели из центъра, та няма да се вяснем. Ако ли не, по телефончето. Ако някой друг има нужда от превоз зъщо съм насреща - Елвинг, Ел... Не ние голяма колата, но сърцето е голямо. Мисля, че има място и за още една количка в багажника

Хубав ден ви желая на всички

# 99
http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/16038/normal_annny_podarak.JPG
Заповядайте почерпка от мен, моята Йоанна (Ани) днес става на 5 месеца! Вече се смеем с глас, въртим се, викаме буу.. Голям е образ. Е, и киселеем разбира се и се глезим. Мама и тати иначе как ще разберат, че са станали родители.
Честито на всички месечинки, и на всички други бебешоци, които ни радват ежедневно!
Целувки от нас!

# 100

А сега да се оплача от рожденика, че проблемът със съня се задълбочи. Както си заспиваше преди сам (и без палец), като му се доспи го обръщам на една страна, ако не се сети да заспи сам, сега е някакъв ужас. С вечерното заспиване също дето нямах проблеми, вчера просто ми спря тока. Заспива само с биберон (или с гърда, но му трябва толкова много време, че не издържам), аз докато съм в другата стая се чува кански рев, явно се е стреснал, пак се приспиваме и пак така няколко пъти. Много неспокойно спи, нощем пак ми е трудно да го успя лесно, като успея, след час пак се буди. Изобщо всичко, което ми беше подарил като хубав режим за спане, сега си го взе, а аз ставам нервна така като не си доспивам. Моля, някой да ме успокои, че е период, че ще ме е яд за спокойното дете, което беше досега Tired

И ние сме така от Понеделник.Мислех си ,че е хванал очи,защото леля ми като го гледаше го мъкнеше по някакви лелки,но явно не сме само ние.Тази нощ 3 часа тиках биба,плюе и така нататък.Да не говорим ,че през деня също не спи- 3 по 20 мин.

# 101
  • Стара Загора
Честити месечинки на всички днешни 13-ти бебоци.   bouquet

# 102
  • Варна
Лелееее, вече няколко бебета станаха на по 1/2 година. Гушкайте да гушкаме, че втората половина още по-бързо ще мине. Mr. Green  После ... те ще ходят, някои от нас ще работят ...

Дез, наистина мислим еднакво. Иначе идеята за бебе на уроци  Sick  ooooh! 

Нагаина,  не мога да те успокоя, че ще е период, но мога да се надявам с теб Simple Smile Предполагам, че наистина са зъбите. А и друго - вече могат нови неща и се превъзбуждат много лесно. Поне с Ния е така - спи й се, но се обръща по корем, от което се разбужда и мрънка, аз я връщам обратно и така N пъти. Започнах да я подпирам с ръка, но тя пък започва да се чуди защо вече не може да се обърне. Даже и като се унесе много дълго време е със съвсем лек сън. Ръката постоянно дърпа и пуска играчката ( една овца, с която заспива) и от самото движение пак се рабужда.  ooooh!  Та дано е период Simple Smile  Wink

Нашата дивачка пък днес си тества фалцетните и ултразвуковите умения  #Crazy Пък майка й хич, ама хич я няма с писъците - мнооооого трудно ми понасят  Sick

Тая работа, дето сте я замислили в Банкя, много добре ми звучи Party  завид-завид  Laughing

# 103
Честити месечинки на всички порастнали бебоци!!  bouquet
Браво на Елия и на Никол! Hug
Радослав и той стои добре на крачетата си, разбира се като го придържам.Да сяда още не го държа много-много, смятам че още е рано. Peace

# 104
Здравейте, момичета!
Честито на всички пораснали месечинки! Да са живи, здрави и много послушни.

Приятен и слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт