Микробиология резултати - анаеробна инфекция

• 94 734
  • 65
  •   1
Отговори
# 15
При бременност е различно. Ето тук описанието за Флажил 250 мг: http://www.framar.bg/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D0%BB-%D1%82 … -pid21000045.html

# 16
  • София
     Днес си взех р-та от микробиология на влаг. секрет:

Ешерихия коли - повече от 10 на 5 степен.

Вече 4г. се боря с бактерии и резултат няма никакъв - един вид изчезва ,на нейно място се появява друга - абсолютна дисбактериоза - вече не издържам, от нищо нямам подобрение - антибиотици ,глобули, кремове, пробиотици, противогъбични........

Симптомите са ужасни - парене, щипане, смъдене, бодене, сърбежи........

Някоя от вас преживяла ли е подобно нещо??? Rolling Eyes

# 17
     Днес си взех р-та от микробиология на влаг. секрет ...

Някоя от вас преживяла ли е подобно нещо??? Rolling Eyes
Аз  Confused
И при мене е приблизително от 4 години. Нищо не помага, ни АБ, ни глобули ... просто нищо.  Confused
При мен на микробиологията много често излиза бактериална вагиноза.  Cry
Вече ми писна да се боря!  Twisted Evil

# 18
  • София
     А при теб какви са симптомите?  Ако искаш пиши ми и на лични.....

# 19
  • Пловдив
Това, което мога да псъветвам в допълнение е да се яде повече кисело мляко.

# 20
Вие прочетохте ли на първата страница от темата моето изследване на микробиология? Какъв е резултата и какво лечение се предприема?
 "Ешерихия коли - повече от 10 на 5 степен." - само това ли пише в изследването?

# 21
  • София
   Здравей Милена , да всичко съм прочела . Но за съжаление моето изследване не е толкова подробно като твоето :  Преписвам буквално:

Изолирани микроорганизми: Е. коли - повече от 10 на 5 ст.

Микроскопски препарат:  оскъдно коко-бактерии, умерено левкоцити, оскъдно млечно -кисели бактерии, плоски епителни клетки.

Има посочена антибиограма и друго нищо........

Лекарката ,която е взела секрета е в Мед. ц-р само вторник и четвъртък от 9 до 13ч. - тъй като снощи си взех р-та ще трябва да чакам до другия вторник...........

# 22
Не мога да се стърпя и ще се похваля.
От вчера вече го няма гадното течение. Дано и занапред не се появява. Имам съмнения, че е изчезнало, защото чакам МЦ, но явно съм се повлияла от лекарствата.
Пожелавам на всички бързо да се отърват от тая гадост! Hug  bouquet

# 23
Gesika, съгласно антибиограмата, ще пиеш антибиотик и ще се оправиш. Същевременно и вагинални глобули трябва вероятно да изпишат. След курса на лечение е добре да се поставят вагинално и млечно-киселите бактирии под формата на Лактажин или друго, тези бактерии предпазват и се борят срещу "лошите" бактерии. На мен са ми изписани след края на лечението, защото изобщо ми липсват, а при теб са оскъдно. Така че е добре така да се завърши лечението.

Ако нещо се съмняваш, е добре да отидеш някъде в някоя клиника по редпродуктивно здраве, там лабораториите им са много добри, лекарите също. Ще ти предпишат най-доброто. Не може да няма начин да се излекуват, стига стриктно да се спазва предписаното.

# 24
  • София
    Милена , благодаря ти много за отговора , но при мен явно има някаква загнездена инфекция - всичко стана 1м. и половина след секцио - от тогава са ми симптомите ( от 3 . юни 2005г.)  Ходила съм къде ли не , лекувана съм със всичко възможно - и силни антибиотици , глобули, пробиотици- Лактофем, Лактажин,Лактофлор, промивки - и все съм така - това си е чиста дизбактериоза......  Явно има някъде огнище на инфекция, която рецидивира - първоначално ми казваха,че било от катетъра при секциото - може би инф-ята е в уретрата или в стените на пикочния мехур- знам ли и аз???? newsm78

Проблема ,е че като отида 2-3 пъти при един и същ лекар - като види ,че не става нищо и повече никой не желае да се занимава. От 1г. и 7 м. дори не ми беше пускана микробиология - само с гледане определят ,че нямало нужда -сега във вторник едва я "измолих" - и то платена , уж казваше ,че нямало нищо - а ето го резултата - направо съм отчаяна вече..........   Това не се търпи..........

# 25
Ето ме и мен във вашата тема  Sad след пускане на микробиология- гъбички(кандида).
Втора микробиология след лечението на гъбички при която се оказва,че тях ги няма,но се е появила анаеробна инфекция.
Едно оправиш,друго се появи и няма време да си починеш психически и да се зарадваш.Та искам да ви попитам по време на цикъл ли започнахте антибиотика(понеже тогава ми казаха да започна моят)?
МИЛЕНЧЕ,на въпроса ти ,защо ти е предписан полижинакс ще отговоря с това ,което ми казаха на мен.След лечение на анаеробна инфекция се появяват гъбички в следствие на антибиотика.Това е причината да ти го предпишат и можеш само да се радваш че си в добри ръце и няма като мен да лекуваш гъби,после анаеробна и пак гъби.
Странното е,че аз нямам неприятна миризма,а само леко зацапване от време на време, дано е съвсем в начален стадии тази инфекция.

# 26
да кажа и аз....преди 2 месеца лекувах същата анаеробна инфекция(наличие на clue cells), но само с флажил, глобули (10 дена) и таблетки (7 дена). лекува се и партньора ми (7 дена) и му ставаше много лошо. На мен не. Тъй като ми предстоеше менструация, лекарката ми каза да изчакам да свърши преди да почна лечението. Сега всичко е 6.

# 27
На мен не са ми казвали по време на цикъл или не да започвам. Аз изчаках да ми свърши и тогава започнах, защото освен антибиотик през устата, си поставях и вагинално, пък по време на цикъл е някак неестествено според мене. Ама на някои вагинални пише, че могат да се прилагат по време на цикъл. Сега вероятно ще прекъсна Лактажин-а, защото днес или утре ще ми дойде.
Аз искам да питам тези, които са си поставяли Лактажин - появи ми се едно воднисто течение без цвят и мирис като вода. Дали тази добавка има някакво изчистващо действие, не знам. Аз смятам, че е нормално.

# 28
Здравейте на всички! Преди няколко дни ми откриха раничка на шийката,а като си взех изследванията ми казаха вагинална флора  Shocked Не мога да си го обясня-ако някой го е имал да обясни малко  Cry Изписаха ми за сега Полижинакс и вече 3ти ден го слагам вечер преди лягане и тази сутрин имам оплаквания от него-имам сърбеж,парене,слагах си студен компрес  Cry Чувството е много гадно.. Споделете мнение,сега незнам дали да пробвам и тази вечер и утре ако е така да го спра,докато отида при лекарката!  Rolling Eyes

# 29
  • София
    Здравей, каква е тази вагинална флора , да не би да са ти казали - бактериална вагинална флора - това означава,че имаш наличие на бактерии във влагалището , вероятно и за това са ти изписали Полижинакс. Казваш ,че от него имаш оплаквания , а преди да го слагаш нямаше ли ги???  Малко вероятно ми се струва оплакванията да са от него, по скоро са от бактериалната инфекция, но пък ако смяташ ,че точно от Полижинакса се чувствуваш зле -по добре го спри и се консултирай с гинеколог.......

Общи условия

Активация на акаунт