С радост и две чертички нови Май-чета, чакаме ви всички! N1

• 20 472
  • 329
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
Слънчева, стискам ти палци. После да минеш да се отчетеш  Wink
И аз съм така с яденето-постоянно съм гладна. Малко ме притеснява това, защото направо не искам да си представям каква картинка бих била с повече от 15кг. отгоре. На моите 150 см направо ще се търкалям. ooooh! . За сега съм наддала само 1.5 кг, не знам дали е добре или зле.

# 256
Маги, благодаря ти!

Вчера четох някъде за килограмите, че съм позабравила какво беше и пишеше, че до 15 кг е ок, като имаше някакво разпределение, че първите 3 месеца е нормално да се качи 1 кг!!!! Аз вече го качих този килограм, разбира се;). Чакай да проверя къде четох и ще ти пусна линка тук.

# 257
Маги, ето линка за храненето и килограмите. Ще споделяме как се движат нещата...

http://www.zdravoslovno.com/Advices/27Pregnancy-Diet.html

# 258
  • Русе
Слънчева , благодаря! Сега ще я прочета тази статия.

# 259
  • София
Аз вече се оплаках, че имам моменти на неистов град... С предната бременност даже свалих 2 килограма в началото без да съм повръщала, само от лекото (следобедно при мен) гадене. Сега имам чувство, при все почти постоянното гадене, че съм качила...

# 260
Преди малко си запазих час за преглед,но чааааааак за 23-ти  Rolling Eyes Значи като се върнем от планината  ooooh!

green_dawn страшен аватар,като го водя и се стряскам  Shocked

Слънчева чакаме те с добри новини  Wink

# 261
  • София
Ренито , аватарът ми го избра мъжо... Лепна ми на имиджа така да се каже  Wink
Лекарката, която ме следеше предната бременност и от която бях много доволна, за съжаление вече не работи със ЗК... Избрах си нова лекарка, която не ми е много удобна като положение на кабинета й, но пък казват била добра. Обадих се да питам за час, но ми кажа, че при нея часове не се запазват. Отивам според графика сутрин-следобед и чакам ...

# 262
здравейте,

има ли риск ако се гримираме през първия триместър?
знаете ли дали в БГ се продава козметика, която е по-подходяща за ранната бременност?

уф, от всички симптоми на ранната бременност един със сигурност ми е най-мъчителен. той е че ми се прескачат в главата всякакви мисли и във всичко откривам заплаха и само се чудя кое може, кое не може. ама това бебе толкова години съм го мечтала, че сега се ужасявам, че въпреки всичко изчетено и изприказвано пак съм неподготвена. ще ми попремине сигурно. все пак, само 2 дни от теста Simple Smile

# 263
 Момичета ето един полезен календар http://www.ladypill.com/calendar.php
Как сте? Ходите ли на работа или вземате болничен

# 264
Момичета,
прегледът ми мина добре. Лекарката беше лаконична и каза - да, има бременност, която е доста ранна (5 г.с.), в сакчето засега има плод, но повече ще мога да кажа на 28 септември. Моля, елате отново тогава....... Допълни да мисля позитивно (понеже съм с Хашимото и бях притеснена) и това беше.
Може би защото очаквах този преглед от 10 дни и се надявах да чуя нещо повече, но все пак и това си е добра новина.
Каза ми нещо, което искам да ви отбележа във  връзка с болничните, че до 12 седмица на бременността по закон нямали право да издават болнични на бременни освен ако не се касаело за  много тежки болнични случаи.
Ами това е за сега от мен. Започвам да чакам 28 септември Simple Smile
уууууууупс, още нещо, каза ми ,че за първото тримесечие е много важно да се опазя от грип и шарка, така че пазете се и вие Hug

# 265
  • София
Здравейте момичета!
Слънчева, честито ти Плодче  Mr. Green  Hug

За глада и аз усещам такива непрекъснати позиви и малко се притеснявам, миналата бременност до 3 месец не бях качила нищо и не се чувствах по-различно от обикновено, а сего отпреди прегледа започнах с повдигането, с глада и запека за съжаление.

Неф,недей да се натоварваш с такива отживелици. Можеш спокойно да се гримираш, да се подстригваш и да се боядисваш през цялата бременност. Боядисването е желателно да е в по-голямо помещение защото боята доста мирише и не е хубаво да я дишаш прекалено много както и най-вероятно да ти стане лошо както ако си в задимено помещение. Радвай се на бременностт си и спокойно.

# 266
Информацията, че до 12 седмица не може да се дава болничен е невярна. Ако започнеш по отрано да вземаш болничен може към края да се наложи платен или неплатен отпуск.  А също и ако ти регистрират много рано бремеността може да не са достатъчни прегледите по здравна каса, т.е. да не стигнат. Това е което знам аз. Но така или иначе е по-добре да се отиде по-рано на преглед, както и да си вземеш болничен ако не се чувстваш добре. Така разсъждавам аз... Лека и спокойна нощ на всички момичета  Simple Smile

# 267
  • Русе
Слънчева , Simple Smile честито Плодче!  Hug
Аз като цяло се чувствам добре,рядко ми става лошо, но не съм почвръщала до сега и си работя. Малко ми е зор ставнето сутрин, но ставам. Аз да ви питам имате ли студени и топли вълни?

# 268
  • София
Ехооо здравейтееее  bye, аз малко късничко, но докато сложа малкия да спи пак стана никое време.
Ренито само излишно те е ошашкал въпросния лекар. Дано си намериш подходящ специалист да те следи, че доколкото знам в Бургас кадърните ви гинеколози са единици.
green_dawn аватарът ти е един път. Винаги ме разсмива, когато го видя.
Nef нали знаеш, че изследвания за вредата от продължителната употреба на гримовете няма. Ако имаш притеснения просто намали използваното количество и не се тормози излишно.
Аз както и при предишната си бременност нямам никакви неразположения – не ми се гади, нищо не ме боли, сутрин трудно ставам, но това е нещо обичайно.
~Magi_TM~ в последните дни вечер умирам от студ. През деня ми е ок, но вечер започва да ме тресе. При мен май са само студени вълни.  Crazy
Сладки сънища на всички.  smile3524

# 269
Слънчева, поздравления!  HugКак те гледа- с какъв ехограф ( вагинален или външен)? Виждам , че само 2 дни имаме разлика и съм любопитна Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт