С радост и две чертички нови Май-чета, чакаме ви всички! N1

• 20 866
  • 329
  •   1
Отговори
# 240
  • София
green dawn, внимавай с носенето!  Една мацка от нашите ( ноемврийка) е в 5 месец и понеже малката още не ходи няма как всяко движение ти е свързано с пренасяна и сега е с контракции казали са й да лежи повечко и да не я вдига. И аз се питеснявам затова, че и моята още не ходи а и да проходи след месец два, пак ще си има вдигане за преобуването, за слагане в столчето в бънджито... трябва да се справим някак.  Hug
Относно - резус фактор. Доколкото знам при първата бременност не се прави нищо, но при втора задължително се слагат инжекции защото твоят организъм изгражда антитела! Провери с Джи Пи-то.
мишенка, внимавай с паданията  Mr. Green! и на мен почна да ми се повдига, добре че е за малко.

# 241
  • София
Знам за носенето, но вчера беше просто наложително. Иначе Марти от доста време вече въобще не ползва количка и си се придвижа сам, дори и на по-дълги разстояния. Надявам се занапред да не ми се налагат такива "усилия".
За резус фактора, четох че при ситуации като моята, ще проверяват дали се образуват анти-тела и ако има нещо ще ми поставят антиД гамаглобулина някъде около 26-30 седмица. Аз ще кажа на лекарката във вторник, пък тя ще прецени какво да прави.

# 242
  • Русе
Добро утро!
valya_76_08, мерси за кафенцето и закусчицата!
mishenka, от това, което четох главоболието при бременните най-често е или от ниско кръвно, или от хормони. Не знам при мен от какво беше, нямах апарат да си измеря моето. Днес обаче се чувствам добре, да чукам на дърво. Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 243
  • София
green dawn през първата си бременност е трябвало да ти поставят резус фактор имуноглобулин след установяване на резус фактор несъвместимост, но явно са си  ги  спестили.  #2gunfire Първата ваксинация се прави през 28-та седмица от бременността, а втората през първите 72 часа след раждането. През тази бременност следи внимателно дали не развиваш анти тела към бебето - през 3м.,5м. и 8м, ако не и всеки месец, и не се притеснявай да си искаш ваксината - тя е безплатна!
Ренито абе и на мен ми се стори много абсурдно твърдението на лекаря ти – удебелена лигавица на матката – еми разбира се че е удебелена нали си бременна. Освен това хормоните, които предизвикват нарастването на маточната лигавица са естрогените, прогестаронът пък разрехавява въпросната лигавица, за да я подготви при евентуална бременност във втората фаза на цикъла. Понякога, когато овуто закъснява, съответно лигавицата се удебелява малко повече, защото първата фаза се удължава и естрогените продължават да я увеличават. Май просто е време да смениш лекаря си.  Peace

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 13:30 от Nyx

# 244
Nyx той не ми е лекар този.Просто отидох в една клиника и реших да мина преглед,тъй като имам карта за безплатни прегледи там  Wink
По-точно каза че е удебелена като преди цикъл,но това можело да означава и бременност.А сега де  Thinking

Смятам да отида пак там,но при друга лекарка..

# 245
Мили момичета,
с голяма радост се записвам в темата!!! Двете чертички се появиха преди 10 дни на всички възможни тестове от близката до нас аптека. Голямо щастие и радост е в къщи  bouquet! Пожелавам го на всички, които го очакват. Утре съм на преглед, дано всичко е ок, че ми е леко притеснено. А терминът ми е 9 май.

# 246
  • София
Мили момичета,
с голяма радост се записвам в темата!!! Двете чертички се появиха преди 10 дни на всички възможни тестове от близката до нас аптека. Голямо щастие и радост е в къщи  bouquet! Пожелавам го на всички, които го очакват. Утре съм на преглед, дано всичко е ок, че ми е леко притеснено. А терминът ми е 9 май.

Честити две чертички  Hug. Чакаме отчет след прегледа!

# 247
Слънчева добре дошла Hugсигурна съм ,че всичко при теб ще е наред.Рени и на мен ми е притеснено ,че докторицата го е видяла рано.Най-много ме е страх да не утида и да ми кажат ,че няма нищо.Даже вчера пак си правих тест и е с две много наситени черти.А с теб какво става Rolling Eyesкога ще ходиш пак.Момичета имате ли болки подбни на менструалните.Аз днес се спънах и паднах и се ударих в корема.Много ме е страх да не е станало нещо. Tired

# 248
Слънчева, добре дошла, лека бременност и много щастие до година май месец! Hug
green_dawn те момичетат са ти  писали, но и аз знам, че тази инжекция се слага 72 часа след раждането. Не че мен някой ме е питал мъжът ми какъв резус фактор е....но една позната скоро роди второ дете, също се оказало така, че с  мъжа  й са различни, но не ми е споменавала да са й слагали нищо по време на бременността. Когато се роди детето изкара много тежка жълтеница и му сменяха цялата кръв. Не мога да си обясня защо лекарите са толкова немърливи към този факт, при положени,че проблема може да се реши генрално една инжекция.
За носенето и нашия глезан много го разнасям и то главно поради факта, че не иска да върви в моята посока. Баща му много помага, но той пък е с операция на гръбнака и въобще сме хвани единия удари другия.
Аз мислех да чакам за прегледа, но май ще ида другата седмица, защото за яслата на Мърко искат Васерман, и да мина с едни изследвания от ЖК. Аз си спомням, че ходих в 8-мата миналия път, сега ще съм в 7-мата, но здраве да е...
Тази сутрин разбрах, че една мама от януарския форум е бременна също, чакам я с нетърпение да се разпише при нас. Laughing
snandi, не се панирай излишно, то бебъо сега е толкова надълбоко , че трудно можеш да му направиш нещо, пази се от тежко и преумора, другото е ОК.
Аз пък имам киселини и ми се вие свят, с преднта бременост имах един път и щях да умра, само съчувствах на другите момичета, които постоянно се оплакваха от киселини. Дано ми мине и не е постоянно, защото т много гадно.

# 249
Слънчева добре дошла и честито!

shandi ами мисля утре да се обадя и когато е на работа Ризова да отида на преглед.А иначе болки вчера имах предменструални.Помня че и с предното закъснение имах,даже 2-3 дни а не ми идваше.
А за падането и аз мисля че нищо не е станало,споко.Ама се пази де  Wink

# 250
Слънчева,честити ти две чертички!
Лека бременност и здраво бебче на финала!

# 251
Момичета, сори за въпроса, но как мога да се запиша на първата страница от настоящата тема под датата на термина ми Confused?

# 252
  • София
Слънчева, пусни ЛС на madlena_bg80 с данните си и тя ще те включи на първа страничка.

Днес доста ми се гади.
Явор вчера е ходил до Добрич по работа около разни неща за къщата във Варна, тъй като там са ни архитектите, и се е видял и с майка си. Решихме да й каже за новото бебе лично, защото не се знае кога ще е пак там, а по-добре така отколкото по телефона. Много се зарадва жената. Надявам се и нашите да реагират като нея. Баба ми особено ме притеснява, че тя е малко черногледа, но си мисля, че в крайна сметка всички ще се радват.

# 253
  • Русе
Слънчева , честито! Добре дошла при нас!Лека и безпроблемна бременност!
green_dawn, пробвай вода с лимон. На мен поне добре ми действа при гадене. Разбира се, не мога да гарантирам, че и при теб ще е така. Е как нама да се радват вашите, ще са много щастливи.
Ние чакаме да мине прегледа утре и доктора да потчърди, че има точица и всичко е наред. След това ще кажем на родите ли те си. Освен брата на съпруга ми на никой друг още ме сме казвали. Знам, че всички много ще се зарадват, особено нашите, защото за тях ще е 1-во внуче.

# 254
Момичета,
днес в 17 ч. ми е прегледа. Стискайте палци Praynig.
Иначе да споделя, че голям глад ме гони Sad. При предишната ми бременност (преди 10 години точно) ми беше адски лошо постоянно и не поглеждах храна, а сега ако минат два часа и не хапна нещо имам чувството, че ще припадна. Лоша работа с това ядене, винаги съм си била нормални килограми, като с първото дете качих 10 кг, което си е напълно ок.

Общи условия

Активация на акаунт