Син гей?

• 29 247
  • 251
  •   1
Отговори
# 120

Как тъй с лека рака сте готови да приемете всичко, само защото го обичате и трябва да го подкрепяте  newsm78

Е хубаво де, дали с лека или тежка ръка, нали това е единствения възможен вариант за реакция в крайна сметка за една майка - да обича и подкрепя детето си във всичко.
По твоята логика майките на деца с много по тежки проблеми от това трябва направо да съжалят, че са ги родили и да спрат да ги обичат потъвайки в самосъжаление да си повтарят че животът им е отишъл на кино, защото детето им не е идеално?

Когато става въпрос за тежък проблем - може би визираш болест или физически такъв - тогава нещата са доста по-различни, поне за мен. Не мога да ги сравня просто.

Никъде не съм казала, че спираш да го обичаш, просто такава "новина" лично аз мнооого трудно бих приела така лесно, както ми звучи като чета назад - "е, ще им сервирам кафе на него и приятеля му, ще ги приема, ще поговоря с тях, ще ги подкрепям..." и т.н. Аз съм разбираща и толерантна, стига детето да е щастливо - ми звучи несериозно, защото ако детето е престъпник или наркоман - е как да кажа подобно нещо!? Обикновено една майка възпитава детето според личните си възгледи - учи го на това кое е добро и лошо така, както тя самата го мисли и това е естествено. Когато то кривне от правия път /пак според нея/ - тя се бори и опитва всячески да му помогне, но не като го насърчава и приема. Всеки си има мироглед и ценности, според които действа.
Това, че някои неща са факт не ми помага да ги приемам. Това, че съществуват и се срещат - никак не ме успокоява и не ми позволява да ги нарека нормални, ако всъщност са против разбиранията ми. И защо за да имам мнение по темата за хомото трябва задължително да си представя, че моето дете може да бъде такова?
Пак казвам - сега може да съм против, да си мисля, че това е ненормално и неморално, но пък в същото време - ако ми го сервира съдбата - де да знам, може да го приема...Много хипотетично е някак си.

# 121
viliko , това не са неща от възпитанието, а такива, които не зависят от нас. Всеки друг начин за реакция е в ущърб на детето. Не мога да си представя какво би било за едно дете да види разочарование и съжаление в очите на майка си, че е такъв какъвто се е родил, независимо за какво става дума , за нещата, които са просто даденост.

# 122
Ако дойде и ми каже, че е гей... ще го питам епилатор ли иска за рождения си ден или ваучер за козметика.
защото не вярвам и с хастара наобратно да се обърна, нещо да променя...

# 123
Ако дойде и ми каже, че е гей... ще го питам епилатор ли иска за рождения си ден или ваучер за козметика.
Сега и тебе ще те цитират за "лошо възпитание", както мене ме обвиниха, че съм щяла да им предложа кафе с мляко.

# 124
"е, ще им сервирам кафе на него и приятеля му, ще ги приема, ще поговоря с тях, ще ги подкрепям..." и т.н. Аз съм разбираща и толерантна, стига детето да е щастливо - ми звучи несериозно, защото ако детето е престъпник или наркоман - е как да кажа подобно нещо!? го сервира съдбата - де да знам, може да го приема...Много хипотетично е някак си.

Да, ще им сервирам! Защото предпочитам да обича и да бъде обичан, защото искам да чувам смеха му, а не да бърша съзлите му. Защото искам дълбока и емоционална връзка със сина си, защото искам моят дом да е неговото убежище, защото искам той да знае, че мама е неговата опора. Това е за мен, баща му сигурно би го приел тежко.

Това с престъпника и наркомана е в друго измерение. Децата ни постоянно правят неща, с които не сме съгласни и не одобряваме. Можеш да обичаш и да не одобряваш! Много е трудно, но не е възможно!

За мен е най-страшно да нямаш кой да обичаш, живота да ти го е отнел! Всичко останало е преодолимо!

# 125
viliko , това не са неща от възпитанието, а такива, които не зависят от нас. Всеки друг начин за реакция е в ущърб на детето. Не мога да си представя какво би било за едно дете да види разочарование и съжаление в очите на майка си, че е такъв какъвто се е родил, независимо за какво става дума , за нещата, които са просто даденост.

Значи няма да види детето ти разочарование и съжаление в очите ти - когато ти каже, че е гей? Ми аз не съм така силна явно и определено не бих го приела това с топлина и усмивка на уста...

Никъде не казвам, че няма да го обичам бе хора  Crazy

Но не мога да приема безусловно нещо, което е против личните ми виждания за редно и нередно, за правилно и грешно, за нормално и ненормално, само защото трябва да проявя разбиране. Как да го обясня...

# 126
Много съм огорчена от това, в което се превърна тази тема. Жонглране с думи "ориентация", "наклонности", "възпитание" - ами почетете тук-там и тогава пишете. Аз засега нямам такъв "проблем"(но в приятелския ми кръг-да). Защо го пиша в кавички? Защото явно на много хора трябва да им се случи най-лошото - болно дете(пу-пу, на никого не го пожелавам), за да проумеят, че има и по-страшни неща, а не сексуалната ориентация. Учените се занимават с този проблем и са стигнали до извода, че в определени седмици на бременността(не съм запомнила кои), недостатъчното количество тестостерон в тялото на бременната, ако тя износва мъжки плод, ще попречи за развитието на мозъчните полукълба, каквито са при мъжете. Те не добиват женския типаж полукълба, но не са така силно мъжки или имат заченки на сегменти на женските. Темата е интересна и не може да се преразкаже лесно(чела съм я преди доста време), затова спирам дотук. И...не е доказано, защо недостига тестостерона. Така че не обвинявайте веднага жените (да забременяват и раждат мъжете по избор на пола Laughing). Разрешат ли този проблем, може да се реши и този с хомосексуалността.
Не опира до възпитание и подражание. Истинските такива може дори да не ги различите от другите мъже. Те са красиви, атлетични, имат мъжки професии и интереси. Азис и тем подобни са само актьори и влияят на мненията на повърхностните хора(с извинение).
Най-лошото е, че повечето българи живеем с нагласата "на нас няма да ни се случи".
Ако тази тема не е пързалка, вие най-вероятно отказахте момчето. И хайде по български(щрауски)-главите в пясъка!
И за последно в тази тема: Успех на всички, които природата ги е лишила от нещо, и на човешката борбеност и интелигентност, която всеки ден се стреми да намери отпор за силата на тази велика ПРИРОДА(или някои наричат БОГ).

# 127
Сега и тебе ще те цитират за "лошо възпитание", както мене ме обвиниха, че съм щяла да им предложа кафе с мляко.

хм, вероятно тогава добро възпитание, според тези представи, е да им предложа кафе със стрихнин? хич да не ти пука - по-добре "зле възпитан" отколкото "качествено ограничен"...
viliko, разочарование ще има. вероятно и ще побеснея първоначално. но ces't la vie... каквото и да правиш, остава ти дете.

# 128
Биляна, този път съм съгласна с тебе на 100%.

ама то се иска не само да "драскаш" просто за убиване на времето, а малко и да си попрочел, все пак.

# 129
Не е нужно да четеш научни трудове или медицински такива, за да имаш мнение.
Не ми пука честно казано как и защо става така. Никога не съм се кефела на хомо двойките. Не са ми били и трън в очите чак. Но не искам моето да е такова. Ако обаче се окаже, че е - трудно ще го приема, много трудно и болезнено. Със сигурност няма да им правя закуска, докато те се милват в спалнята.

# 130

И най-големите мачовци се епилират и ползват козметика, както коментират и поредната мадама, която са "ударили", дали е била по-зле епилирана от тях. Joy

Най-малко това се пита. Смеете се на чужд гръб.Престъпник ли е, че така да се отхвърляте от детето си, ако се окаже гей или лесбийка? Но ако се разболее от рак, света ще преобърнете Sick

# 131

И най-големите мачовци се епилират и ползват козметика, както коментират и поредната мадама, която са "ударили", дали е била по-зле епилирана от тях. Joy

Най-малко това се пита. Смеете се на чужд гръб.Престъпник ли е, че така да се отхвърляте от детето си, ако се окаже гей или лесбийка? Но ако се разболее от рак, света ще преобърнете Sick
Били, моите уважения, ама ти наистина, прочете ли темата? Аз не видях някъде да се смея... но може и като съм се озъбил, така да е изглеждало... кой знае.

# 132
ОФФ
По-добре дъщеря курва,отколкото син педал...
съжалявам,аз не приемам такива хора и ако някой ден детето ми ми каже,че има влечение към собствения си пол...да си търси други родители... Peace

За протокола:
Сравнението или избора между дъщеря курва и син гей е неправилно
По-правилно би било да сложиш на кантара - дъщеря- лесбийка и син-гей или дъщеря-курва и син-курварин.

Отбелязвам го само за протокола - не е съврзано с темата.

# 133
По-добре дъщеря курва,отколкото син педал...

Честно казано (ако трябва да избирам между горните две опции) бих предпочела син хомосексуалист със стабилна постоянна връзка, отколкото за дъщеря ми да се говори като за "Марийка общата".

По въпроса на младежа, отворил темата - лично твой проблем си е дали да споделиш ориентацията си с родителите си или не. Това не е задължително - ти си зрял човек и поемаш отговорност за това, което правиш. Ако имаш желание да споделиш - направи го, но не смятай, че си длъжен.

По въпроса какво бих направила, ако някой от синовете ми ми сподели, че е хомосексуален - ами нищо не бих направила. Не мога да възлагам очаквания от типа "Ти си продължител на фамилията!!! Сакън!!!" на мое дете.

# 134
Не е нужно да четеш научни трудове или медицински такива, за да имаш мнение.
Не ми пука честно казано как и защо става така. Никога не съм се кефела на хомо двойките. Не са ми били и трън в очите чак. Но не искам моето да е такова. Ако обаче се окаже, че е - трудно ще го приема, много трудно и болезнено. Със сигурност няма да им правя закуска, докато те се милват в спалнята.
Хайде - последно:
Разбира се, че не е нужно. Но като не си образован и грамотен, стоиш на едно място, гледаш в една точка, обществото се развива и ти относително дори вървиш назад, и естествено на такъв не му пука и на никого няма да му пука за такъв.
Благодаря на съдбата, че не са ми такива родителите! Защото тях не можем да избираме. Но пък те лесно могат да ни манипулират, налагат мнения и начин на живот, да се откажат от нас. Явно за някои деца в дадени моменти това ще е най-добро за тях-по-добре без родители, отколкото лоши родители.
Винаги съм го казвала-лесно е да родиш дете, но е трудно да възпиташ човек.
Приятен ден на всички идеални и неидеални хора в тази тема!(всеки да се слага,където иска)

Общи условия

Активация на акаунт