Евридика, наша видна ЮЛКА, скоро ще е булка! (тема 124)

• 12 509
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Евриидика, желая ви дълъг и щастлив семеен живот!

Лучия, дано се оправя бързичко Кики!

Ние се приспиваме така – оставям го да се измори хубаво и като видя, че вече му се затварят очичките, го слагам в креватчето и си заспива. Понякога като го слагам в креватчето, започва да плаче, но като си намери възглавницата се гушва и заспива. Естествено има случаи, когато става и започва да плаче, тогава си играем още известно време, докато са измори и му се доспи хубаво. И така... това обаче, означава че нямаме никакъв режим, защото на него му се доспива по различно време всеки ден. Би било хубаво да си спи по едно също време през деня, но това да ни е проблема  Whistling

# 226
Мамаиви, така е, но на мен ми е притеснено какво ще го правят в яслата другия месец Thinking
Там са много деца без майките си,имат респект от персонала.Хората които се грижат за тях ги наблюдават и имат индивидуален подход за децата.Ако плаче ще го гушнат,ако е спокоен ще го насочат какво да прави.Бъди спокойна,децата се държат по различен начин когато са без родителите си.Много са сладки подредени в групичка като пингвинчета и изпълняват всичко едновременно  Heart Eyes

# 227
Изморително е ,но както се казва "Не е лесно да си майка"

newsm10 smile3521

Отбиването си е трудна работа, приспиването от "чужд" човек също  Peace Аз заради операцията, сведох кърменията до 1 дневно /сутрин/. Мама започна да го приспива три дни преди да отида. Първата вечер рева половин час, втората 10 мин, третата си заспа , а аз и трите дни ревах пред вратата. Ние отидохме при нашите десетина дни по-рано. Така Бобо имаше време да свикне с обстановката и чак тогава пробвахме мама да го приспива. Мисля си, че това е правилния начин  ... първо детето осъзнава, че е на друго място, с други порядки и когато нещата се случват що годе плавно, по-лесно се приемат от мъниците. Въпросните три дни го кърмех само сутрин. Когато ме е нямало, на мястото на сутрешното кърмене са му давали кис. мляко. Сега вече не се буди и за него, направо закусва.

Олето, вашата мадама ви прави на маймуни  Crazy Имаме познати, които свикнаха детето да заспива в кола. Вечер обикалят с часове улиците за да заспи. Все още го правят ... детето е на 4-ри  Peace Според мен всичко си е до дете, зарежи ги тия методи в нета. Колкото деца, толкова начини на заспиване. Аз лично, не се мъча да слагам детето си в рамки. Мъча се да балансирам м/у това какво иска то и какво мога да му позволя да прави. Освен това, ако постоянно мислиш за проблемите със заспиването, ти го предаваш и на Симона. Успокой се и всичко ще се нареди.  Hug
Бобо никога не ми е заспивал на гърда. Насукваше се и после се гушкаме двамата на спалнята. За половин-един час е заспал. В повечето случай и по-бързо. Сега баща му го приспива и схемата пак е същата.

Евридика, честито   bouquet

# 228
...децата се държат по различен начин когато са без родителите си.Много са сладки подредени в групичка като пингвинчета и изпълняват всичко едновременно  Heart Eyes
много се надявам да е така Hug

Евридика, с нетърпение чакаме снимки и разказ от сватбата Peace

Лучия, дано Кики вече е по-добре Hug

А сега и аз да се оплача. Алекс вдигна някаква температура. Два дни беше с 39 градуса и за пръв път я виждам толкова отпаднала и безжизнена. На всичко отгоре е и разстройство. За щастие температурата спадна, но разстройството я държи вече трети ден. Сега съм я сложила на диета, но ако до утре не се подобри май ще се наложи да я заведа на лекар Tired

# 229
  • Sofia
Амаринова, и вие сте с летния вирус. Много дечица го прихванаха явно.
Ти си знаеш де, но пак да напомня за строга диета и да не се обезводни. Вземи хидрасек или прахчетата на Хумана.
Супата от моркови (само варени моркови, пасирани) по съвет на Белинда на нас много ни помогна, заедно с Ентерола де.
Там са много деца без майките си,имат респект от персонала.

Дано Hug

# 230
Да се включа и аз за приспиването-денем спи в количката.За това аз съм си виновна-без бой признавам,че след като дивака се научи да се изправя сам,нямах нерви да го чакам да става и ляга в кошарата докато прималее и го гътвах вързан в количката,така той свикна да спи там.Вечер обаче спи в кошарата.Ритуалът  Mr. Green е следния-слагам го и лягам на леглото/което е срещу неговото/ и го чакам да заспи.Ако е много изморен само с две-три ставания,дупения заспива,но ако не е- започва един танц  ooooh! от който можеш да полудееш,засичала съм 40 мин. изправяне,дупене,сядане,падане придружено понякога с рев щото се удря тъй като адски му се спи.Сега правя опити и денем да си спи на кошарата,но резултата е почти нулев-трябват ми стоманени въжета вместо нерви да изтърпя всичките му изпълнения и не че не му се спи,случвало се е да не издържа и в момента,в който го сложа в количката,още във въздуха едва ли не е заспал.

# 231
МамаИви, много хубаво звучи това за индивидуалното внимание на лелките към децата, само не съм сигурна, че навсякъде така се случва. Колко майки знам се оплакват от никакво внимание към децата им, разревани и простудени и т.н.

Шада, така е. На луди ни прави, но в защита на детето си да кажа, че е само когато я болят зъбите. Ако не я болят е тотално друго дете. И в наша защита да кажа, че не гледаме на всяка цена нещата да станат, както Ивето казва. До скоро хич не се стараех и да направя режим даже. Водех се по Симона и когато тя поиска се приспивахме, обаче стигнахме до извода, че това не винаги е най-доброто за нея. Симона не е от децата, които като ги изтощиш и заспиват по-лесно. Няколко пъти съм писала, че колкото повече се изморява, толкова по-трудно става приспиването и толкова по-лесно се стига до истерия. Затова, в последно време забелязахме, че като я слагаме по раничко да спи, дори тя да не е готова, спи по-продължително след това, и е по-весела след като се събуди.

Както и да е, ще пробваме тези седмици няколко варианта със и без баби, и ще споделям тука резултата.

# 232
оо, трябва да си родите по още едно детенце, две се гледат по-лесно.

# 233

Мислим сериозно по въпроса. Секциото ме спира  Stop

# 234
Що ли не ми се вярва  newsm78 Нещо не мога да си го представя по-лесно, колкото и да се опитвам  Laughing

# 235

що, вече не би трябвало да е проблем.

Гниде - голямото ще пази малкото, докато ходиш в тоалетната Simple Smile

# 236
  • Варна
Тити,  Laughing.
Незнам с две как ще е, обаче моя се заформя голям бандит и съм убедена, че гените играят голяма роля за това. А пък този с бандитските гени се скатава на пасажерското корабче и събира тен  newsm29.
Пречи ли леката хрема при детето да го заведа на плаж?

А, Олето последно каза, че ще чака Симонка да стане на 7, че да и помага за второто  smile3534.

# 237

що, вече не би трябвало да е проблем.

Гниде - голямото ще пази малкото, докато ходиш в тоалетната Simple Smile

Ами търся си причини  Grinning  До 7 не ама поне на 4-5. Да може да пази малкото, докато съм в тоалетната  Mr. Green

Оле майко, качила се на количката сама, обърнала се с лице към облегалката права и през нея се навежда да си търси бисквитите в коша долу  ooooh! Ми можеш ли опази такова шило? Аз замислям план за бягство.

# 238
Да споделя и аз как се приспиваме. Понеже майка ми е при нас е свикнал да го приспиваме и двете, няма претенции все още. Аз го приспивам на голямото легло, лягам с него, малко търкаляне, песни и заспива. А майка ми го слага в неговото креватче, тя лага на голямото легло и пак игри, лягане ставане, хвърляне на възглавници докато се умори. Понягога продължава 40-50мин.
От 2 седмица Емо отказва категорично млякото, смених го, но не помогна. Единствено го приема с бисквити и с ориз - мляко с ориз. Добре, че е баба му да му готви всеки ден различни манджички, защото ако чака на мен ще яде готовите 2 вида на Нестле, които са единствените на пазара тук.

Голям проблем имаме с викането и пищенето. От известно време толкова силно пищи, че ми писват ушите, особено като сме в колата. Явно не иска да стои вързан на столчето, но нали няма друг начин....  ooooh! Дано да е преходен период, че не се търпи. Praynig

# 239
Евридика, много се радвам и чакам снимките с нетърпение! Grinning
Лучия, дано се оправи бързо Кики. Ама антибиотик за червено гърло и температура  Rolling Eyes - докторката набързо ви е претупала и се е застраховала, за да не се занимава #Cussing out
Амаринова, дано да не стигате до доктора, а Алекс вече да се подобрява.
Гледам за заспиването говорите. Болна тема и при нас  Confused Като е у нашите винаги заспива супер лесно и съвсем сам. Дори като аз съм там. Слагаме го на спалнята, даваме биба, казваме му "нани" и излизаме. Чат пат надникваме да проверяваме какво прави. Ако още не е съвсем уморен си лежи, или си приказва седнал в леглото. Никога не слиза  Shocked По някое време си заспива съвсем спокойно. Даже и като се събуди често стои и си се занимава - играе с възглавниците и бибата и става едва като някой отиде там и го види. А у нас всичко е съвсем различно. Приспивам го аз на спалнята, на гърда. Почти винаги по час - час и половина. То е галене по гърба, по главичката ooooh! Ако случайно стана, надава зверски рев. Даже и баща си не иска и го бута с пренебрежение. Опитахме да го оставяме и да му казваме "нани" както при нашите. Не става. Слиза от леглото и идва при нас да си играе. Ако сме излезли от стаята - пак слиза и почва да си рови в коша за играчки. А често е бил ужасно уморен, очите му са полузатворени, но не се отказва.  smile3540
Не знам каква е причината Thinking Предполагам свързва спалнята на нашите с помещение за сън, а у нас понеже всичко е на едно и също място не може да се настрои.
НБМ, смятам че Дени ще е съвсем различен в детската градина, не се притеснявай. Ще свикне с режима там и няма да имаш проблеми. Аз се убеждавам че Сами побърква единствено мен и баща си. На друго място и с други хора е най-доброто дете.
Иви, аз много се надявам да е до 2 годишна възраст тоя ужас. Защото вече сдавам багажа. Търпение и нерви не ми останаха.  Tired
За общофорумската среща съм пас тоя път, защото не сме свободни по това време.

Общи условия

Активация на акаунт