Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 434
  • 797
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Може ли да помогнете със съвет на приятелката ми Лорчето? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421517.0 Ако не ви се чете толкова дълго в общи линии ще ви кажа, че до скоро съвместяваше кърмене и бременност, но от физическо претоварване, тичане по детето и кърмене за и започнали контракции. Лекарите категорично забраняват да кърми(те по принцип си забраняват и да няма проблеми дори), но девойчето много си иска и още не разбира от обяснения. Сега е при баба си, но Лорчето се чуди кое е по-лошо за детето - да седи разделена от нея или да я тормози като е заедно с нея, но не и дава да суче. И въобще дали няма вариант да продължи да кърми, а да спре всички останали физически натоварвания.

# 76
desi_sunshine, и аз съм се обезводнявала и разболявала и с маска съм се въртяла покрай Крис, но никога не съм спирала да се кърмим. щом си се обезводнила пии вода по малко, по глътки. А бебо не виждам смисъл да спираш да кърмиш, пии от прахчетата ентерол и смекта мисля се казваха, за повръщането натриев цитрад мисля беше и от тези ампули, които са за разстройство лопедиум или имодиум (ама може да бъркам в изписването на лекарствата). Детето с кърмата ще поема и част от лекарствата както и имунитета които ти ще си изграждаш с възстановяването.

Ние се кърмихме до понеделник сутринта и от тогава е при баба си, че вече мисля сме достатъчно големи. Докато сме заедно той все викаше муцка, та нямаше как да се откажем от нея. Майка каза, че първата вечер е поплакал малко, но вече не се сеща. Всеки ден сме при него за малко, но до сега не се е сещал да иска муцка. Аз от своя страна се изцеждам по малко само вечер, но ме е страх да не си пък направя някоя беля. Та въпросът ми е трябва ли да се пият някакви лекарства за спиране на кърмата или вс. си е естествен процес, или пък има ли нещо което да пия ако се подуят гърдите ми.

# 77
Деси, ама наистина защо ти е този антибиотик,подкрепям това, което Ани ти е казала, за обезводняването можеш да приложиш и на себе си това, което Мери беше посъветвала глюкоза+физиологичен разтвор. Аз лично този вариант не съм го пробвала, но съм имала много тежки състояние от които съм се оправяла само благодарение на глюкозата. Иначе за гентамицина провери тук   http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp, според това, което аз видях е съвместим с кърменето, но все пак си помисли има ли смисъл да го пиеш.
Ани за намаляване на кърмата се пие чай от салвия, а може и профилактично лецитин по 1 или 2 против запушване, сигурно може и без тях да минеш, ако нямаш напрежение в гърдите, но ти си прецени.
Скреч, много неприятно с твоята позната, май най-добре е да действа както и покаже интуицията, че ситуацията е много деликатна.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 11:41 от Звездичка!

# 78
Скреч, много неприятно с твоята позната, май най-добре е да действа както и покаже интуицията, че ситуацията е много деликатна.

Малко не по темата, но тук интуицията може да се окаже лош избор, в случая е много важно да се запази живота и здравето на бебето, но тя не може да устои на плача на по-голямото дете, за което не е жизненоважно да продължи да суче. А после винаги може да продължи с кърменето и на двете деца, щом раждането мине успешно. И аз бях пред същата дилема, но послушах разума, не интуицията /тя ми казваше да продължа да кърмя, защото това беше най-невероятното усещане за мен и сина ми/.

# 79
  • на плажа
 Ани, вземи си лецитин, а изцеждай, само ако имаш напрежение. Не мисля, че ти е необходимо нещо друго. Предполагам преходът е бил плавен и той е сукал само 1-2 дневно. Ти ще прецениш как усещаш гърдите си.
 Деси, наистина не разбрах защо са ти изписали антибиотик? Бактериална ли е инфекцията?
 Марина, подкрепям мнението ти. Не е необходимо да се играе на хазарт с живота на нероденото още бебе. Останало е малко време и е редно майката да помисли и за бебето, което вече е оформено живо същество.

# 80
Здравейте,включвам се с конкретен проблем,ако мога така да го нарека.От събота до сега,значи вече почти 6 денононощия синът ми не е сукал.Разви гъбична инфекция в устната кухина и целият език,устата са в рани-накратко боли го.Първите дни му беше много тежко тежко,търсеше си "наните",но понеже не можешеда суче само допираше устнички до зърното и се гушкаше или нервничеше да го вземам,а ме отблъскваше като го гушна.Сега е малко по-добре, но сякаш загуби всякакъв интерес към кърменето.На практика той все още не би могъл да суче,защото би го боляло, но се питам дали не се е отбил?Изчетох наличните статии за отбиването, инволюцията-според тях нито аз ,нито той сме били готови за отбиване,но дали все пак не се случи? SadНякой изпадал ли е в подобна ситуация?Да продължа ли да се цедя за да поддържам лактацията ,вслучай че се възобнови интереса му към кърменето или да приема,че това е края на нашето кърмене?Случи се твърде неочаквано и изведнъж,оказа се,че не съм готова, дори не се бях замисляла по този въпрос. Sad
Е,какво ще кажете...?

# 81
  • на плажа
 Шреки, не знам какво да те посъветвам  newsm78. Може би да цедиш, ако се препълваш и да оставиш нещата така - т.е. да не предлагаш, ако сам не си поиска. Все пак момчето е на 1г. и 9м. и не е жизненоважно за него да суче. Ако смяташ, че сте готови за отбиване - действай, ако не - опитай се да поддържаш лактацията до момента, в който вече ще е в състояние сам да суче ( предполагам, че ще е добре да се цедиш в часовете, когато по принцип той си търси). Сигурно ти е много трудно и странно това положение. Аз все още не мога да си представя, че Мирко ще спре да суче някога и ще порасне.

# 82
  • София
А лечението колко дълго може да продължи? Е, ясно, че ако се напълнят циците ще освободиш напрежението, но по мое мнение едва ли кърмата напълно ще спре до края на мъките. И ако детето прояви интерес, предполагам, че ще има поне 3 капки, които да го накарат да иска още три и така. От друга страна ти готова ли си да изчакаш естественото отбиване? Може пък това да е добър случай за отбиване, макар да е неочаквано. Но сигурно когато и да стане, все ще ти е кофто, че никога повече няма да ги имап тези мигове с детето.
 Митко е набор на твоя кърмак, но не мога да си представя сега да прекъсна кърменето. Някак си не ни стига и на двамата. Може пък на твое място да предпочета продължаването на кърменето.
 Хе, съвети няма да получиш  Laughing . Само ще те накараме да мислиш още и още, докато не решиш  Hug

# 83
Звездичка, ИраМира, благодаря ще си взема от това лекарство за всеки случай, надявам се вс. да мине плавно. Ние от доста време се кърмим само вечер и сутрин, той е на детска, а аз на работа, но вече взех да се замислям, и си казах три години са достатъчно и дано се получи, но ще видим като го взема в събота как ще се държи, дали ще е забравил. Сега хем съм доволна че не е залепен за мен, хем ми е криво, че повече няма да се кърмим, абе на нас хората не може да ни се угоди.

# 84
Деси, и според мен няма смисъл да пиеш антибиотик за подобна инфекция. Така или иначе минава сама след няколко дни, при теб може да мине и доста по-леко отколкото при малката. Бях споменавала, че и нас ни пипна преди време и продължих да си ги кърмя. Гледах само да пия достатъчно. Всъщност най-голям проблем ми беше ако ме пришпорреше да ходя до тоалетната докато ги кърмя  Blush

Шрековица, много е кофти така, човек все се надява да е подготвен за един евентуален край на кърменето. Но може би детето е имало болка и сега е малко стресирано и затова не иска да суче. На твое място бих изцеждала по малко колкото да се запази все пак "производството" и бих предлагала пак гърдата в случай, че реши да се преосмисли. Имай впредвид, че понякога могат да откажат гърдата и за няколко дни или дори седмици. Бих му давала изцедената кърма по друг начин. Така ако след време пак прояви интерес с редовно сукане пак ще си възобнови лактацията, ако ли не поне ще знаеш, че си направила всичко възможно и за теб преходът ще е по-плавен.  Hug

rikk, за хапането само ще се присъединя към останалите - не позволявай да те хапе, дъпрай го от гърдата и му обясни внимателно, че не трябва да те хапе. Ще видиш, че ще разбере. А казвам внимателно, защото мен така едната много силно ме ухапа и извиках и я дръпнах и такава стачка ми спретна след това  ooooh!

# 85
Благодаря за съпричастността,момичета!Малкия ще пие антибиотика до понеделник-възстановяването върви много бавно.Вече се храни по малко,но изцедена кърма не иска-бута все едно отрова му предлагам.В началото се препълвах болезнено на 5-6 часа и цедях по около 200мл. на денонощие, но вече драстично намаля,въпреки цеденето(никога не съм се справяла добре с него).Нямам намерение да насилвам нещата, просто емоционално не съм готова за края.До вчера ме дебнеше само да седна,а  на другия ден....Все пак тая някаква надежда, но ще почакам да разбера.Накрая все пак малкия човек ще реши дали да продължим с кърменето,което всъщност съвпада и с моето намерение да го кърмя докогато той проявява интерес. Peace

# 86
Благодаря на всички за отговорите и съветите. Повече не ме е хапал. Ухапаното място (те са две всъщност) още ме боли при кърмене, но не много. Мажа го с кърма.
И също вече трети (или четвърти, не съм сигурна) ден заспиваме не със сучене...

# 87
  • София
ШРЕКОВИЦА, с малкия бях изпаднала в същата ситуация, когато стана на 1. 3 дни отказваше категорично да суче и беше много шокиращо. Не бях готова и аз. Изцеждах и давах с лъжичка.
При вас обаче ми се струва странно, че все още положението не е овладяно. Какво му предписаха?
При Дани на 2 ден лигавицата започна да се поизчиства и на 3-я ден в полусънно състояние(приспивах го в поза за сукане с разхождане и когато се унасяше пробвах да му дам да суче) започна съвсем леко да прави сукателни движения, на следващото заспиване сука по-добре и после се съгласи и при заспиване.
Стискам ви палци! Знам колко е heartbreaking Sad

# 88
Здравейте момичета!Ние скоро ще станем на 2  и още сме от отбора на цицльовците - кралимарковци.До преди няколко дена когато съм с него и непрекъснато искаше да седи на цицката и не искаше да яде друго, по цяла нощ спи на нея и ме прескача да си ги сменя #Crazy , направо ме побъркваше, като му откажех и побесняваше .Но от няколко дена му казвам че цицито е мръсно и акано и той прави физиономия и почва да се занимава с друго, като сме навън пак така.Та имам малко мира baby_neutral, слава богу на откритието ми.Но вечерта картинката е пълно пого на леглото.Незнам как да се наспя.Явно няма да мога скоро newsm78.Как е при вас със спането???

# 89
Iva D,изписаха му фунгостатин,мажа и с дакдарин,но положението се усложни толкова, може би защото лекарката късно изписа АБ.Първо опитахме да се справим с хомеопатия,но не стана.
Както вече писах изцедената кърма не я иска.Със заспиването учудващо няма проблем.Ляга,дори не е задължително да се гушкаме,просто сядам на леглото до него докато заспи.Вечер,тъй като спим заедно,лягам до него  след малко е заспал.А преди това без цица в устата сън няма,нито денем,нито нощем.Доскоро все мърморех,че от този цоцлю не мога да се наспя.Тази нощ дори не се събуди!Сутринта като  се събуди му предложих да суче,само се гушна и се хили,играе си.Човечето си е съвсем спокойно,не дава сигнали нещо да му липсва и му се отваря такъв апетит!Това е засега при нас. Peace

Общи условия

Активация на акаунт