Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 488
  • 797
  •   1
Отговори
# 600
Евридик@, и аз съм психолог по образование-единствената опасност, която виждам, е свързана с влизането в Едиповата фаза, когато момченцето фантазира, че е мъж на майка си.Това се случва между 3 и 5-годишна възраст. В тази възраст кърменето и спането заедно може би биха засилили фантазиите и биха направили излизането от фазата по-трудно (поне теоретично), но естествено по-важно е качеството на отношенията между майката и бащата.Така или иначе на тази възраст детето е достатъчно голямо да му се обясни, че това няма да продължава цял живот и че съвсем скоро ще свърши  Wink.

# 601
Евридик@, и аз съм психолог по образование-единствената опасност, която виждам, е свързана с влизането в Едиповата фаза, когато момченцето фантазира, че е мъж на майка си.Това се случва между 3 и 5-годишна възраст. В тази възраст кърменето и спането заедно може би биха засилили фантазиите и биха направили излизането от фазата по-трудно (поне теоретично), но естествено по-важно е качеството на отношенията между майката и бащата.Така или иначе на тази възраст детето е достатъчно голямо да му се обясни, че това няма да продължава цял живот и че съвсем скоро ще свърши  Wink.

Ужас.. моето диване и без това не може да диша без мен.. сега да реши и че ми е мъж  Crazy
Той отдавна ревнува от баща си и не му дава да ме прегръща и целува.. па и както си спим двамата с него (с малкия де) .. айде..  ooooh!
Тамън му завърших боядисването на стаята днеска и се надявах скоро да го прехвърлям в собственото му пространство.. Ама ако трябва да чакам да стане на 5г.  Crazy ще лудна съвсем  Joy

# 602
  • София
Според Дотсън не е редно да му позволявате това. Детето трябва да продължава да бъде обгрижвано, но ясно трябва да му се показва кои в семейството са женените и няма как това да е по друг начин. Майката е майка и се държи като майка и раздава майчини целувки, но съпругът е бащата и той получава правото да има женското внимание на майката, както и да получава ласки. Ако не му се демонстрират на детето тези неща, по-трудно ще излезе от тази фаза.
 Но говоря за момчетата в тази фаза, а не по принцип. Митко още дава на баща с другото ам, значи още не е дошло до главата ми Mr. Green

Приятелка детски психолог каза, че психолохията поддържа кърменето от гърда до 2 години. За след това нямаше нито лично, нито професионално мнение, защото не беше чувала, че има такова животно  Wink

# 603
Е, то е ясно, че не му се връзвам особено, нали  Laughing
Ама и той си пази територията човека (демек цокотата)..
Макар че напоследък само ми говори как искал братче И сестриче.. и щял да им дава и двете цокота.. (ама няма да го огрее мило в близките 3-4 години)  Rolling Eyes

# 604
Прекърмени бебета- не бях чувала... Simple Smile

# 605
  • София
Уф, значи нищо не ми остава, освен да чакам тази 'ам-ам' фаза да отмине и да се надявам, че скоро ще спрем да сочим гърдите на другите жени.. . Tired

Като ви чета колко задълбахте с психологията и започвам да се радвам, че имам момиченце.  Crazy  тя все още не ни ревнува един от друг, само винаги идва да се намеси, ако се гушкаме или целуваме, та да гушкаме и целуваме и нея... също ако примерно баща й я държи и й каже да го целуне, тя го прави, а после веднага ме търси, за да целуне и мен  Joy

за развеселяване - съседка на една позната й казала, че след 8мия месец кърмата става канцерогенна  rotfImbo 

пс. Има ли тема за такива бисери? Може би трябва да създадем...  Thinking

пс2. Прекрасна статия,easy!

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 02:02 от saxophone

# 606
  • Варна
Я да ви питам, знаете ли дали е нормално езичето на дъщеря ми да е бяло в основата си? Не е болна, нито е боледувала досега  newsm78

# 607
Кое наричаш основа на езика - навътре към гърлото или най-предната част, или от двете страни. Когато не е свързано с болест, тези бели налепи на езика са всъщност изкарвани ненужни (и вредни) зя тялото вещества. Зависи какво яде детето... Може да пробваш някалко дни с по-лека храна, вероятно ще се изчисти от самосебеси.

# 608
Моето кърмаче знае, че само при мама може да получи мляко.  Често на майтап баба ми й е предлагала, а самата тя разполага с две огромни "амита". Но бебка никога не е проявявала интерес.
Иначе не понася таткото да ме прегръща, непременно идва и се настанява между нас с репликата "тоси е мойто мама" Laughing.
Що се отнася до прекърмването - моето кърмаче е момиче, скоро ще стане на 3 години. В началото смятах до година и половина да кърмя, след това до две, сега не си поставям срокове. Но все пак мисля напролет да отбивам. Тогава ще бъде на около 3 години и половина. Peace
Миналата седмица имах разговор с мъжа ми. Казва му - защо ако едно дете на близо три години се размотава напред-назад с шише с биберон в ръка, с мляко, е нещо нормално. Пък ако стане ясно, че на същата възраст детето ми още цока, вече ме гледат Shocked. Ми как защо, казва той, нали знаеш, че кърмата ти след годинка е токсична! Joy С тая токсичност често се майтапим у дома!

# 609
  • Варна
Кое наричаш основа на езика - навътре към гърлото или най-предната част, или от двете страни. Когато не е свързано с болест, тези бели налепи на езика са всъщност изкарвани ненужни (и вредни) зя тялото вещества. Зависи какво яде детето... Може да пробваш някалко дни с по-лека храна, вероятно ще се изчисти от самосебеси.

Мег, имам предвид езика към гърлото. Тя яде, хм, да речем около 1/2 до 2/3 от порциите в детската кухня, останалото - кърма.
Не съм забелязала как е било преди, забелязах го тия дни, а от кога е било -  не знам.

# 610
Я да ви питам, знаете ли дали е нормално езичето на дъщеря ми да е бяло в основата си? Не е болна, нито е боледувала досега  newsm78
и на мойта мома езика е бял, не знам на какво се дължи по лека храна не мога да и дам щото тя яде само определени неща които не са от най здравословните ама не мога да и заповядам щото и количествата не са ко знай какви общо взето яде месо, шоколад, хляб и най здравословното е кисело мляко и краставици, но не се набляга много на тях  Sad

# 611
  • ВАРНА
Записвам се да ви следя. Не съм ви чела до сега, но мисля че е време Simple Smile

# 612
  • Vaudreuil Canada
Betty L. ако знаеш какъв рев пада в къщи ако се опитам да пропусна вечерното кърмене .... не е истина - и си реве човека съвсем достоверно - жал и мъка падат....
А наскоро колежките ми с такава погнуса се изказаха за някаква актриса която била кърмила представяш ли си до година и 3 месеца детето си - ужас!!!!! Само дето не се изхилих на глас ... ама що ли да им слизам на нивото .... отказах се да обяснявам - те никога повече няма да кърмят а и едва ли ще разберат нещо от това дето ще им обясня.... За тях е по-важно някой да набута шишето с мляко на детето докато спят самите те и си почиват ... много било изтощително това кърменето.... на всеки 2-3 часа ...

# 613
  • София
Ясмина, на моето дете езика му е бял още от преди да го захраня. Особено след сукане. Бях се притеснила, че има млечка, но личната ми каза, че е от кърмата и не е тревожно. Не мисля, че е нещо лошо.

# 614
  • София
Ми и моя е с бял език от към гърлото. сякаш е пил мляко  Mr. Green

Изи, а според друг психолог наистина някои момченца преминават през тази фаза, но това съвсем не е задължително и още повече, съвсем не е нормално. Дължало се на някакъв проблем, объркване... де да знам, но не е нормално. Или поне по-скоро обичайно е да не преминават през такъв момент, а не обратното. Ти как мислиш? Естествено никой не свързва това с кърменето... освен някой психолог от оня форум  Sick

Общи условия

Активация на акаунт