Ужасно главоболие и схващане на тила след внезапно вдигане на кръвно?

• 11 168
  • 17
  •   1
Отговори
Искам да попитам тук доколко е нормално да имам нетърпима болка в главата и тила след като при раждането на бебо в събота сутринта (на 8-ми) изведнъж вдигнах високо кръвно.

Винаги съм била с 90/60. През бременността беше 110/70. Внезапно докато лежах вдигнах 180/140. Няколко часа бях на система. После няколко дни в родилното не успяха да го свалят под 140-150 на 110-100.
Сега се лекувам от кардиолог. Пия по-безвредните при кърмене лекарства - допагит и хлофазолин. Сърцето е ок - правиха ми ехография.
Обаче от самото начало умирам от болки в тила. Не се чувствам адекватна от тях, направо ми се вие от болка......При кърмене не мога да се отпусна, изобщо не смея да изляза на разходка дори......
Най-вероятно кръвното е реакция от самото раждане, което никак не беше "стандартно" и е на стресова основа, но чак пък такава болка.......

Тепърва ще се ограмотявам на тема високо кръвно, та ако някой може да ми каже нещо за болката в тила. Мерси  Simple Smile

# 1
Толкова е гадна, че не можеш да ходиш защото като стъпваш кънти ужасно в главата. Може дори да ти се гади от нея. Болката е заради високото кръвно. Когато то се нормализира, ще спре и тя. Ти си била с ниско кръвно и сега изведнъж-толкова високо. Само това е достатъчно да хвърли организма в стрес, а доколкото разбирам ти си била подложена на доста по-голям. Пий си редовно лекарствата, най-вероятно след като се поуспокоиш всичко ще се оправи. Валерян на капки - отпуска нервното напрежение и кръвното леко спада. Не знам обаче при положение че кърмиш (предполагам) дали има някакво значение. Аспирин - загрява и разширява съдовете, оттам кръвното леко спада. Аз лично го ползвам често. И едно "китайско чудо" или "тигрова мас" му казваха едно време, все още го има в аптеките, в едни малки кутийки , струва стотинки. С него съм се мазала по 2-3 пъти през 1 час докато болката отмине. Но най-важното е да се нормализира кръвното, оттам болката в тила сама ще изчезне.

# 2
  • София - Варна - Бургас
Никакви кардиолози и алопатични л-ва не могат да излекуват, могат само да потискат, и то без особен успех. Това е така, защото причината за високото кръвно не се търси където трябва, а и те не знаят къде е. Препоръчвам ти бързо да се свържеш с д-р Иван Джеджев за да те оправи само с един прием на подходящото за случая хомеопатично л-во. Координатите му, ти пращам на лични.
 Болката в тила е от така нареченото вклиняване вследствие високото кръвно, а то се дължи на... стрес.  Peace 

# 3
Благодаря. Всички лекари в родилното, личната, кардиоложката бяха сигурни, че тази болка е от кръвното. Имаше теоретична възможност да съм настинала, защото доста полежах в родилна зала, а врати и прозорци бяха отворени, но е факт, че болката се появи внезапно в момента на вдигане на кръвното.
Сигурно не осъзнавам стреса, който съм преживяла при раждането. Не че ми се споделя, но родих у дома за 15 мин., мъжът ми изроди бебето, бърза помощ дойде 2 мин. след като бебо изплака, прерязаха пъпната връв и ме отведоха в родилно.......всъщност съм доволна, че стана така, но явно подсъзнателно не приемам нещата добре...

Aleksander, благодаря  Simple Smile, срещала съм това име из форума, ще го потърся.

# 4
  • София - Варна - Бургас
Веднага му се обади не се моткай!  Кърмиш, и цялата алопатична химия отива и в бебето!

# 5
Родила си вкъщи! Завидях ти Blush Било е неочаквано и предполагам, че не си имала подготовката, а това може да е наистина доста сресиращо. Ако рисуваш разни сцени какво е можело да стане това натоварва допълнително. Тази тема з … 72;не може би ще ти е интересна.

Не че има нужда да го споменавам, но и според мен хомеопатията ще ти помогне  Peace

# 6
Обадих се, но може да ме приеме в четвъртък.
Няма как да опазя съвсем бебето, но все пак пия по-приемливи лекарства при кърмене.
Бебо е добре, майка му трябва да се спасява.

Алегрина, не знам колко съм била подготвена  Simple Smile Гледахме по телевизията за върнатата жена от окръжна болница, коментирахме го у дома.......интересно ми беше да науча, че 80% от бебетата в Холандия се раждат в домовете си. В Германия, Австрия също е много разпространено.....явно съм поискала и аз така да раждам  Simple Smile......но определено ми дойде много бързо.....не, никакви сцени не рисувам, мисля положително  Simple Smile

Знам, че ще помогне. Но у дома засега сме я ползвали само за остри състояния и то повече при голямото ми дете - разни Т, кашлици, гърло, разстройство, варицелата...........сериозни заболявания не съм лекувала....

# 7
  • София - Варна - Бургас
Ходи ли вчера - Четвъртък? Помогна ли ти?

# 8
Да, ходих. Час и нещо си говорихме. Не се оказа толкова просто при мен - да стане с един прием.......Назначи ми лекарство, от което много бързо схващането в тила намаля значително, вчера и днес мога да си движа главата настрани, но на мястото на тъпата постоянна болка се появи една остра в дясното слепоочие......поне тя не е непрекъсната. Лекарството приех в четвъртък вечер, вчера сутринта и вечерта, днес още 1 прием.
Докторът обаче не отмени алопатичните лекарства, които пия. Утре сутринта трябва да му докладвам какво е станало. Определено съм по-добре. На моменти ме стрелка болката от рязко движение - ставане или клякане, сядане.....Погледът ми е много по-ясен, но съм отпаднала, чувствам се без сили......

Май голяма беля съм си докарала Cry
И се чудя може ли чак толкова високо кръвно да съм вдигнала в края на бременността без нищо да усетя, без никакъв симптом, освен подуването на краката.....което нали уж е нормално..........А какъв холестерол ми излезе в изследванията, пак се чудя от какво съм го направила?!

# 9
  • Linz
Аз преди второто раждане започнах да вдигам кръвното. След като родих ми изписаха хапчета за кръвното и ми казаха в никакъв случай да не кърмя и да не си помислям за спиране на лекарството. Кърмих бебето един-единствен път в родилното и като казах на лекарите много ми се накараха. Наложи се да се откажа от кърменето.
Щом имаш висок холестерол, поне знаеш причината и можеш да я лекуваш. Моят е нормален и кардиолозите не могат да разберат от какво вдигам кръвно. И не се чуди от какво "си го направила", едва ли е от много животински мазнини.

# 10
Мерси за споделеното,
уж пия лекарства, които стават при кърмене. Даваха ми ги още първия ден в АГ-то, после кардиолог ми ги изписа, после още един, после личната одобри.....все пак трябва да се доверявам като съм тръгнала по лекари. А и хомеопата не побърза да ги махне......
Ако нещо не се получи с лечението, ще спирам кърменето, да................

За холестерола, работата е там, че не съм го изследвала досега......а още откакто станах на 30 си помислих да се изследвам от време на време, ей така, профилактично..........нямам наследствена обремененост, ако и холестерол се вдига от стрес, може това да е при мен.....

Освен бързото раждане у дома, двата дни преди него имах неприятни инциденти, и мисля, че психически съм се натоварила много и съм преживяла случките......Днес мога само да се похваля, че кръвното пада трайно и вместо предишното ми ниско се доближавам до нормалното 120 на 80  Simple Smile

# 11
Aleksander,
това с еднократния прием и излекуването не става при мен.
Вчера докладвах на доктора след 3 дневен прием на назначеното от него лекарство. Ефектът е добър, но само що касае схващането и болките в главата. Те са малки и поносими. Той каза да спирам хомеопатичното и да продължавам с допегита и хлофазолина......
Друг въпрос е, че се чувствам отпаднала, без сили.

Днес вече съм на мнение да спирам кърменето, да направя сериозно лечение на кръвното, каквото кардиоложката иска да направим след навършване на 1 месец на бебо, за да мога да се оправя и да си гледам децата. Те имат нужда от адекватна майка, ходеща и жизнена!
Пък пак ще се чудя от къде ми се стовари това чудо с кръвното на главата Cry

п.п. А за холестерола гледах преди време едно предаване на Гала с гост Милко Георгиев, който обясняваше съвсем различни от общоприетите неща за холестерола.......ето неговия форум:

http://spidersport.com/forum/index.php

тъкмо го прелиствам да науча повече за холестерола........

# 12
Това за мазнините не е ново, много хора вече го знаят. Някои от тях се опитват и да го разтръбят. Аз също писах в една от темите тук:

Здравословни проблеми, здравна каса, здравеопазване / Re: Холестерол       : Понеделник, 17 Август 2009, 17:40
Цитат на: Gerova в Сряда, 04 Март 2009, 12:52
Цитат
Най-важни са есенциалните мастни киселини, т.нар. Омега-3, а варианта Омега-3 +6+9 е най-добър. Извличат се от рибеното масло на риби от студените скандинавски морета.

Vessist вече го е написала. Малко ми беше чудно мазнини да се лекуват с мазнини, но явно е така. Всички плодове, зеленчуци и риба, които съдържат есенциални мастни киселини спомагат за разграждане на лошите мазнини. Сега ще пусна един линк, с риск някой да ме наплюе че е реклама, но статията е точно по темата

http://healthzone.mymall.bg/pages/%D0%95%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%86 … %D0%B2%D0%B5.html

Ето и цитат от нея :  ЕМК (есенциални мастни киселини), които в действителност, намаляват нивото на холестерола посредством разлагане на мазнините до различни видове киселини и с това гарантират тяхното усвояване.

# 13
Голямо дете,
не писах по-рано, че пак ходих по лекари и търсих отговори.......знаеш ли, аз самата пиех ЕМК през бременността, само забравих кога беше точно  Embarassed, по препоръките, които имам пиех и САО в началото.......

а моето кръвно има вече някакво обяснение. Вчера един д-р кардиолог постави диагноза прееклампсия след раждане. Случвало се доста по-рядко от другото заболяване - прееклампсия на бременността, когато бременните вдигат кръвно още от 4-ти или 5-ти месец. Този човек каза още, че това състояние отшумява около 4 седмици след раждането. За първи път имам светлина в тунела Simple Smile, че няма да остана зависима от лекарствата.

# 14
С ЕМК можеш да си помогнеш за холестерола, не за кръвното. Вече има няколко теми във форума, които разглеждат въпроса за холестерола и има добри отзиви и линкове и за други производители на есенциални мастни киселини, така че имаш избор.
Поздравления за това, че най-сетне е намерена причината за високото кръвно. Казват че правилната диагноза е половината от лечението. Дано наистина отшуми и да се радваш на бебето спокойно.
А САО не знам какво е... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт