Twilight/"Здрач" : юбилейна тема 31 (за вампири-вегетарианци и върколаци)

• 17 588
  • 440
  •   1
Отговори
# 375
Не бива обаче да обвиняваме днешните млади хора за средата, в която растат, защото тя е създадена именно от техните родители. След като семейството като институция абдикира от своите позиции се получи следното - прекалено заети родители, за да работят и да изкарат пари, за да посрещнат всички материални нужди на детето си ( дрехи, аксесоари, телефони и т.н.) и от тази прекалена заетост няма време да седнат и да поговорят със своите деца, които най-много се нуждаят от внимание, разбиране и подкрепа. Наскоро майката на едно момиче, което се самоуби на 15 беше казала, че не разбира защо дъщеря й го е направила, те й били дали всичко... Тогава репортерката я попита " А вие говорихте ли си с нея?" И майката :" Ами всъщност нямахме време."
Познавам много, много семейства, в които децата не пият, не пушат, имат висок морал и определено държат на брака като институция и ценност, държат на своята девственост и са горди от това. Ще кажете,ч е са задръстени (или поне така смятат връстниците). Но по мои наблюдения са едни отнай-щастливите и удовлетворени хора, които познавам. По-успешни в доста области от своите връстници и живеят в здрави семейства.
Хайде после отречете, че сексуалната революция и разкрепостяването, за което всички толкова много са настоявали не е оказало ужасно негативен ефект върху обществото и децата ни, че изследователите ги наричат "изгубеното поколение" - и това не е строго български феномен, вижда се и в Европа и в Америка...

# 376
Важното е , че се наблюдават процеси на дезинтеграция на обществото, съпроводена логично с криза на идентичността.
И тук не говорим за поколението Х, поколението У, а за нещо много по-дълбоко.
Знам , че ме разбираш  Wink

За българския контекст те разбирам, че така се чувства (и така се отразява от преса или opinion-makers или обществени личности) и така се говори между хората- на фона на всички други социални проблеми, които се обсъждат. Мисълта ми беше, че едва ли датските тинейджъри са светци в сравнение с българските (от време на време има дори убийства между ученици, а да не говорим, че slapping-а е широкоразпространено явление и се опитват нещо да правят, за да го неутрализират), но че това не се регистрира от широката публика като особен проблем ...или като индикация, че от тези деца ще стане престъпници или ще пропадне обществото- защото от личен опит знаят, че ще си седнат на д-тата и като почнат да работят на 17 годишна възраст в супермаркета/магазина (масово, да не кажа задължително) по друг начин ще гледат на света... и че датското общество е стабилно и с голям натиск за конформизъм, това ми беше мисълта...
Но, наистина, дайте да приключим с темата, че сваляме настроението  Grinning
Аз излизам за няколко часа
До скоро!! Hug

# 377
добре ти сега си противоре4иш.. Хем не го обсъждали а хем се нищело от всички страни ???
Как може да стане не ми е ясно ? Или датчаните не четат весници не гледат новини и затова не коментират ?

Последно обяснение (засега)
Новина за какво са направили някои младежи ще има на последна страница в някой вестник..казано веднъж, дето вика Мона..или споменато като общ проблем, по който се работи да се реши.....
 Новина за баща, убил/пребил или злоупотребил с дете- ще има цял месец, по всички медии, на първа страница/първите новини
Говоря за различни фокуси на обществения интерес и кое е предмет на обсъждане Hug

# 378
Не бива обаче да обвиняваме днешните млади хора за средата, в която растат, защото тя е създадена именно от техните родители. След като семейството като институция абдикира от своите позиции се получи следното - прекалено заети родители, за да работят и да изкарат пари, за да посрещнат всички материални нужди на детето си ( дрехи, аксесоари, телефони и т.н.) и от тази прекалена заетост няма време да седнат и да поговорят със своите деца, които най-много се нуждаят от внимание, разбиране и подкрепа. Наскоро майката на едно момиче, което се самоуби на 15 беше казала, че не разбира защо дъщеря й го е направила, те й били дали всичко... Тогава репортерката я попита " А вие говорихте ли си с нея?" И майката :" Ами всъщност нямахме време."
Познавам много, много семейства, в които децата не пият, не пушат, имат висок морал и определено държат на брака като институция и ценност, държат на своята девственост и са горди от това. Ще кажете,ч е са задръстени (или поне така смятат връстниците). Но по мои наблюдения са едни отнай-щастливите и удовлетворени хора, които познавам. По-успешни в доста области от своите връстници и живеят в здрави семейства.
Хайде после отречете, че сексуалната революция и разкрепостяването, за което всички толкова много са настоявали не е оказало ужасно негативен ефект върху обществото и децата ни, че изследователите ги наричат "изгубеното поколение" - и това не е строго български феномен, вижда се и в Европа и в Америка...

За това съм абсолютно съгласна с всяка една написана дума Simple Smile Но всъщност родителите имат ли избор мила ??? Ако не работят ... как ще плащат сметките как ще го обличат как ще го пратят да учи и т.н. Всичко е толкова навързано че... Дай наистина да сменим темата !

# 379
Е,да, разликата е, че все пак държавата се опитва да урегулира този процес и малко от малко да покрие задачата на родителите.
Уоми, да имат избор. Не ти коства много да му обърнеш внимание на детето - и 15 минути понякога стигат,з а да разбере,ч е го обичаш, че го цениш, че е забелязано.

Мирка, паднах да се смея, каква е тази тениска, толкова ли му е скъпа  hahaha Я кажете според вас зашо толкова му харесва

# 380
  • София, България
Хриси, цитираш ме на половина , не е честно така  Laughing
В първата част съм обяснила, че факта, че това поведение не е само в България , не означава че е нормално. И също , че много добре знам какво е било преди и как е сега, не е нужно да намекваш, че сме жертва на мода , свързана с поставянето на този или онзи наболял проблем.
А вече кой е виновен за положението - това е дълга, сложна и опасна тема, която не е добре да обсъждаме  Mr. Green

Танзен, еми по тази логика против сексуалната революция, дай жените да не гласуваме и да се върнем в 17 век - може и да ни побийват даже. Сега ако ми говориш да по-скорошни времена, пак не става защото тези промени в сексуалните навици на обществото не са от преди 10 години ( говоря за пазенето преди брака)  

# 381
  • UK
Мирка, паднах да се смея, каква е тази тениска, толкова ли му е скъпа  hahaha Я кажете според вас зашо толкова му харесва

Според мен има два варианта - практичен и романтичен - практичния е че се прави на интересен, романтичния, че в живота му има толкова много неща, които не зависят от него, че има нужда от някаква константа, нещо като сейфти бланкет както и там са написали, което да си е лично негово. Simple Smile

# 382

Мирка, паднах да се смея, каква е тази тениска, толкова ли му е скъпа  hahaha Я кажете според вас зашо толкова му харесва

хахаха Жанче незнам от кой е и дали има сантиментална стойност за него или просто я харесва като материя и как стои или като оригинална щампа и тн, но факт е че той практически не я сваля. А как я е зашил, ако го е направил сам, /само си го представете да стои на едно столче с игла и конец, и как се кьори и се боде с иглата и си засмуква ободеното с леко намръщено изражение...опппппааа отиваме към бялото, спирам!  Naughty/, просто ми е адски сладко, разбирате ли, адски ме кефи колко е луд  Mr. Green

# 383

Според мен има три вариятна 1.Може да му е подарък от някое старо гадже , което много е харесвал и като си облече тениската да му напомня за нея или от някой друг скъп човек , 2.Не му пречи мърлявоста и че ходи с буза на дупки и 3. Иска да привлича по-голямо внимание и да го обсъждат повече !  Grinning Peace
Но спиред мен е 2-рото , ама дано да греша !  Rolling Eyes

# 384
  • Варна
Направо се ужасявам всеки път, когато изляза за повече от 2 часа. То после ми трябват три да дочета  Mr. Green Концерът беше на Любе, разкошшш голяма! Аз като един руски възпитаник (3 години в Москва, ама говорим за 1 и 2 клас  Joy) се изкефих максимално! No Eduward of course...
"Младежите" сега, няма да ги коментирам, само се надявам да успея да опазя собственото си дете. Колегите ми са около 20годишни, май има надежда като ги гледам, ама болшенство било ужаст!!
Трейлърът уау! С Монка също коментирахме защо на Едуард са му златисти очите??!!! От къв зор, в книгата е подчертано 100 пъти колко са черни, а тук изгледжа все едно е опаткал стадо елени  Mr. Green
Тениската Столи ме разсипва, надявам се скоро да се разпадне или пък ще бъде закърпена вече с цели парчета плат  Joy

# 385
Танзен, еми по тази логика против сексуалната революция, дай жените да не гласуваме и да се върнем в 17 век - може и да ни побийват даже. Сега ако ми говориш да по-скорошни времена, пак не става защото тези промени в сексуалните навици на обществото не са от преди 10 години ( говоря за пазенето преди брака)  
Последно, да обсъждаме ли, или да не обсъждаме?  Mr. Green Не съм против прогреса, напротив. Но има граници, които хората в миналото са поставяли и са изпробвали,ч е са правилни и вършат работа,имало е и неправилни и неуспешни. Сексуалната революция и заедно с нея бума на наркотиците и бума на СПИН са само част от ефектите, последвали събарянето на някои граници, които по мое мнение е трябвало да останат. А в последните години просто стана ефекта на снежната топка - колкото повече се търкаля по снега, толкова по-голяма става.

Жени, хубаво де, ама и на фотосесии се снима с нея, само че обърната наопаки, е това е вече ми е в повече Simple Smile

С Монка също коментирахме защо на Едуард са му златисти очите??!!! От къв зор, в книгата е подчертано 100 пъти колко са черни, а тук изгледжа все едно е опаткал стадо елени  Mr. Green
А тя Монка къде се скри?  Очите - наистина странно....

# 386
  • София, България
Танзен, много ми се обсъжда - още повече все интелигентни хора сме се събрали тук  Mr. Green   ( казах скромно) но ми се налага да изляза , така че - запази си мисълта  Sunglasses

# 387
  • UK
Ами... Ако трябва да гледам от крайно романтичната гледна точка, там пак си я иска, защото си е неговата тениска.

А може и да е изгубил бас. Simple Smile

# 388
Добре аз да питам Еклипс се снима на закрито така ли? Смисъл не е като remembe me т.е няма да има дневна дажба от робпрелести?

много се смях на robsessed за stoli shirt-а, вижте сами - http://www.robsessedpattinson.com/2009/08/robert-pattinson-and-m … ses-of-stoli.html

Ама как така на закрито newsm78, че те от Съмит, какво, да не поставят непробиваема охрана на километри от снимките, та да не могат папараците да припарят или феновете да не снимат. Иначе си е гадничко да изгледаш филма предварително на снимки, трейлъри.... Все се заканвам да се ограничавам и да престана и аз да надзъртам, но не ми се получава, пустото любопитство надделява.

Мирка, паднах да се смея, каква е тази тениска, толкова ли му е скъпа  hahaha Я кажете според вас зашо толкова му харесва

Сигурно да поддържа съзнателния или не- стил на "клошар". Не мога да отрека обаче, че не ми харесва. Това си е просто Роб.

Ооо, Катрин пак си се нагласила, Laughing Laughing Laughing, много готин аватар. Нямаш умора, да знаеш.

# 389

Според мен има три вариятна 1.Може да му е подарък от някое старо гадже , което много е харесвал и като си облече тениската да му напомня за нея или от някой друг скъп човек , 2.Не му пречи мърлявоста и че ходи с буза на дупки и 3. Иска да привлича по-голямо внимание и да го обсъждат повече !  Grinning Peace
Но спиред мен е 2-рото , ама дано да греша !  Rolling Eyes

А може да обича Столичная, или пък от фирмата да са му платили да е скрито рекламно лице:-)

Общи условия

Активация на акаунт