Красиво женско лице?

• 698 296
  • 5 576
  •   1
Отговори
# 105
Доста красиво, но някак си неестествено  Grinning

# 106
http://www.fashionmodeldirectory.com/models/helena_christensen/showphoto/210406
това е за мен най-красивата моделка - Хелена Кристенсен
Ха! Точно това щях да пиша и аз!  Peace
страшна. малко е поувяхнала вече, нормално, но като млада е просто божествена.
Сигурни ли сте, че смятате тази жена за красива!? Rolling Eyes

Обикновено се смята, че симетрията в чертите на лицето го прави харесвано от повечето хора. Разбира се, че е относително понятие красотата. Има хубави лица, които са такива защото са сладурести. Има хубави лица защото чертите са правилни или други защото са изящни, или трети защото са сексапилни. Красотата не е константа. Освен това е въпрос на лично възприятие.

# 107
... Красотата е СУБЕКТИВНА не ОБЕКТИВНА.

Чарът - да. Но красотата е обективна.
Тя е математика - симетрии, пропорции, липса на дефекти.

Съвършено красиво лице без чар може и да не се хареса на някого, но това не го прави некрасиво, а само непривлекателно.

Има нАучна хипотеза и по този въпрос, ъвкорс  Laughing:
По-красивите били по-здрави. Логична е.

ПП Демек - ако красотата е математика, чарът е поезия.

# 108
... Красотата е СУБЕКТИВНА не ОБЕКТИВНА.

Чарът - да. Но красотата е обективна.
Тя е математика - симетрии, пропорции, липса на дефекти.

Съвършено красиво лице без чар може и да не се хареса на някого, но това не го прави некрасиво, а само непривлекателно.

Има нАучна хипотеза и по този въпрос, ъвкорс  Laughing:
По-красивите били по-здрави. Логична е.

ПП Демек - ако красотата е математика, чарът е поезия.

Art коментар. Като видя красиво женско лице ми се приисква да го нарисувам (все пак съм творец)  Grinning

# 109
Почти всички снимки /ако не и всички/, които сте показали, са правени за някое списание или каталог, жените са гримирани, при някои е използван и фотошоп, позата и изражението им са съзнателно търсени.Да, определено са направени да изглеждат красиви.Но колко от тях сме виждали наживо и въобще дали ще можем да ги познаем, ако ги засечем. Laughing
Лично аз мога да определя дали някой е красив, ако го видя без грим и в непринудена обстановка.Всичко друго е съзнателно търсена и изкуствена красота.

# 110
  • Варна
Няма да се впускам в дълбоките философски дебри на силикона, екстензиите, липосукциите, солариумни тенчета, чалга културата, анцузите и аджеба красиви жени ли са българките или точно обратното....Тази сутрин по БТВ мярнах една девойка, която дори социален инвалид и деградирал  пияница като мен е чувал и мярвал по страници на списания. Манекенка или модел, не помня, но известна. Останах в шок. Освен ужасяващата обратна захапка (която сама по себе си не е дефект за мен и не би трябвало да се коригира a priori) и съпътстващият я говорен проблем, видях някакво несъразмерно, ръбесто лице, с устни, сякаш преживели осем рунда срещу Майк Тайсън....после се сетих за една друга мацка, бивша миска с подобна физиономия и излъчване, после се сетих за една друга с неуспешни устни, а сетне тя ме подсети за една друга...цяла върволица празни, смачкани физиономии, с огромни, скъпи очила като маски за гмуркане (в подсъзнателен опит да скрият туй що не трябва да се гледа)....питам се – какви са нашенските критерии за красиво женско лице? Пропорции, форма, устни, брадичка, скули, чело....сещате се за какво говоря. Ангосаксонският модел е ясен, дефиниран, въплътен дори и в кукли, там поне е ясно към какво се стремят девойките и съответно какъв тунинг се прави. Ама тук дали от преплитане на културни, етнически и исторически причини (ах, този „Кръстопът на Европа”), нещо естетиката ни тича в различни посоки и резултатът е малко в стил „Франкенщайн”...Стана малко объркано, ама още ме държи пиенето от снощи....така де, разбрахте ме – дайте модела за красота на женското лице у нас!

Напълно споделям изблика ти. Sunglasses
И аз се дивя често на такива гротескни физиономии и ми става мъчно като виждам колко ниска самооценка имат повечето жени. ooooh!

Сетих се за сладураната Мег Райън, която напоследък се опитва да си върне стария образ на лудетина като си подпълни устните, но резултатът е плачевен.

http://images.allmoviephoto.com/1998_You%27ve_Got_Mail/meg_ryan_ … _got_mail_004.jpg
http://blog.nj.com/entertainment_impact_celebrities/2008/09/large_di23meg.jpg

Според мен няма модел за красота, който да се вписва в шаблони, нито у нас, нито навънка. Crossing Arms

Аз лично смятам за много красиви жените без възраст, като Катрин Деньов, Мерил Стрийп, Сюзън Сарандън и много други, които са в пълна хармония със себе си и това излъчване ги ги прави много по-впечатляващи от силиконовата масовка.

# 111
За мен това е една, не особено преправена от фотошоп, елегантна красота.
А сладко красива е нейната внучка, Шарлот Казираги.

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 21:40 от Бижy

# 112
Първото българско  лице, за което се сещам, когато се каже "красива" (не хубава, симпатична, чаровна и т.н. да не бъркаме понятията) е Мира Добрева. Няма забележки тази жена.  Crazy

От западните Катрин Зита Джоунс

# 113
Ето колко сме различни хората с представата си за красота! За мен Мира не е красива.

# 114
Да, колко са различни критериите наистина. И аз не харесвам Мира, нито на екран, нито във фотосесии, а наживо ми е кошмарна, заради неприятното си държание.
Аня Пенчева например оценявам като красива, но ми е безкрайно антипатична с поведението си и вече немога да я погледна непредубедено.

Друга българка, която харесвам/ за да опровергая по горно твърдение, че жените харесват лица подобни на техните собствени/ е актрисата и майка на 3 деца- Койна Русева. Койна

# 115
# 116
        Жени Калканджиева по  времето , когато стана 6-та.   И сега ми е магнетична.   Не ме интересува  човека,  говоря за визия.

Жени Калканджиева пък ми е пример за абсолютно немагнетична жена, дори и с правилни черти  Simple Smile За мен няма грам излъчване, постна ми е като мишка, дори да се абстрахирам от това как изглежда на живо и да й гледам само фотошопнатите снимки.
Радина Червенова много харесвам аз, не знам дали е спомената до момента.

# 117
  Койна Русева я пропуснах в предишната тема... умишлено ,и тя не е позната като манекен или звездичка.
     Тя е актрисакоято дълбоко уважавам. Харесвам.   Щях да я напиша в най- красивите лица на България / и не само, както се изроди темата/        Хубавелка в графата " Диви".  
       Красимира Петрова.   " Деца на времето"  .. май.  и аз дете бях.         Актрисата , която  ужасно приличаше на Виолета Гиндева  / също  красиво лице , тип " Аня Пенчева".  Анечка  е ясна.  Вликолепна жена.  но, както се казва е " набор"  че и от горе.
    Младоците не простиха на  Жени Клканджиева ,  камо ли на Аня.
    Харесвам неща от "моето си време".   Що ли така...

Берг.   ама наистина невероятно лице.   Бергюзар Корел.  мНооооогооо   хубаво.
    еее, развали ме този форуммм...  пък!!

# 118
# 119
        Жени Калканджиева по  времето , когато стана 6-та.   И сега ми е магнетична.   Не ме интересува  човека,  говоря за визия.

Жени Калканджиева пък ми е пример за абсолютно немагнетична жена, дори и с правилни черти  Simple Smile За мен няма грам излъчване, постна ми е като мишка, дори да се абстрахирам от това как изглежда на живо и да й гледам само фотошопнатите снимки.
Радина Червенова много харесвам аз, не знам дали е спомената до момента.
  Добре, бе Доне.   Помня, когато връчваха наградите на следваща мис-ка.    Жени се изправи и  сложи кроната на главата на следващото момиче.   Помня , че татко само каза.:  " Тази дама е красива много повече от   всички на сцената"  Жени беше с великолепна прическа и царствено излъчване.   Просто беше   три нива отгоре на всички. 
   Аз пак говоря за излъчване.  Не познавам хората и клюката за тях игнорирам.   Дамата беще невероятно красива...   

Мнението на    баща ми, който вече го няма...  определено    ми въздейства.    И виждам  прехласването в очите му.
  не , не е база за сравнение  Но на по- горните цинирани театри ме е водил той.     

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 23:04 от Найка

Общи условия

Активация на акаунт