Отговори
# 255
Поздравявам си с една песен на един от най-великте творци, защото днес е рожденния му ден http://www.youtube.com/watch?v=v3xwCkhmies

# 256
Ами свалям я с ефералган свещички, но ние нямаме алтернатива заради гърча и трябва да се действа незабавно. 
     Ах,да.....При вас ситуацията е по-специална. Peace
     Поздрава е прекрасен! thumbsup Някога бях направо влюбена в Ф.М.! Heart Eyes Crazy И сега му се възхищавам!Невероятен творец,наистина! Hug

# 257
Селма, пробвай с Вомитус хийл-свещичка-щом повръща. Хидратин-алфата й допадаше на Ели-пиеше я без много настояване, обяснявях й, че лекува коремчето. Ти си знаеш как да го накараш да пие. Пробвай и чай от шипка или джоджен, ако пие...Ели чай не близва, та нямам преки наблюдения. Ето и малко за режима на хранене при стомашно-чревен вирус:
Иначе знайте програмата при диария:

ВАНА ЗА КРАКАТА- Приготвя се кофа с хладка вода (37°С) и се долива от горещия кран дотолкова, колкото може да се търпи (40- 45°С). Важна подробност е постепенното загряване за 15 мин. Освен при диария помага при повръщане, главоболие, болки в корема, безсъние и всякакви спастични явления.

- копър + джоджен- по 1 чаена лъж. в чаша вряла вода 5 мин. запарка. Когато поизстине, по лъжичка по лъжичка при гадене, повръщане и др. спазми.

ДИАРИЯ
I 12 часова чаена пауза.
II Захранване:
I Супа на Моро: цепят се моркови и се вади сърцевината. Варят се 1 час в тенджера под налягане, леко подсоляване.
II Лечебна Хумана.
III Банани, леблебия, ориз, картофи, сухар, препечен хляб.

Средства за по- добро храносмилане (несмляната храна причинява разстройство ): 30 % р-р на прополис. 3 пъти по 2 -3 капки в 1 супена лъжица вода.

Ябълка да се нареже и изчака да потъмнее добре. Тогава се яде.

(от Часът на мама-http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=60&postdays=0&postorder=asc&start=20)

Стилияна, на Ели последното боледуване беше такова-само температура 1 седмица. Мангъров каза, че е вирус, но ако продължи повече от седмица-10-на дни само температура-може да се съмняваме за някакво възпаление на пикочните пътища, особено при момичета. Просто търпение, спокойствие, гушкане и много течности, както казва той.

Лека и спокойна нощ на всички болнички. Hug

Цвета, ти спиш ли нощем, бебо оставя ли те?

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 22:41 от DaVinci

# 258
Малеее  DaVinci , аз бях подготвена за 3 дена... Мен ми се стяга душата Ая като ми вдига Т..Само сънувам как вдига Т през ноща и прави гърч, а аз дори не разбирам ooooh! ooooh! ooooh!  Мангъров какво даде на Ели за тоя вирус?

# 259
   ДаВинчи,благодаря ти за изчерпателния отговор!  bouquet
   Лошото при нас е,че Алекс не ще и вода да пие.И ако не иска да пие/яде,нищо не може да го накара.(Днес само веднъж поиска да хапне малко макаронки и ги повърна....)
   От оризовата водичка по рецептата на Цвета  опита една капчица и я отказа категорично.(А е много приятна на вкус)
   Иначе кисна около 30-40 минути в леген с вода по свое желание....Сега виждам,че и ти го препоръчваш. Peace Поне един пункт от програмата сме изпълнили.....

# 260
Стилияна, представям си какво ти е....с мисълта за гърч. Ха дано Ая е със силен имунитет и бързо да преборва вируса. При Ели не се получава....в последно време все си откарва по седмица с температура. Мангъров го знаеш, че е против даването на противотемпературни на всяка цена, но при вас е неизбежно. Той казва, че ако детето не мрънка, не е супер отпаднало, дори да е с по-висока температура-да не се дава. Общото състояние да е водещо, нощем ако спи, а е топло-не се буди. Към третия-четвъртия ден е пиковият момент-после полека-лека би следвало да вдига по-рядко. Последния път давах само Панадол-вечер преди заспиване и преди следобедния сън, за да спи по-спокойно. През останалото време си беше с температура, но що-годе не много вкисната. Давах й много течности и храна-само ако иска.

# 261
  • София
К'во става, беее!  Shocked  ooooh!

Ох, ще ви следя за добри новини!  Hug Heart Eyes

# 262
И при нас Наско повръща а тати има РД  ooooh!
Вчера бяхме на гости в Горна Баня и вилня по поляната - уж облечен, ама ей- на!
Дано не подхване и малката, че.....

# 263
К'во става, беее!  Shocked  ooooh!

Ох, ще ви следя за добри новини!  Hug Heart Eyes

ООоооооо мръснице, къде се губиш няколко дни  Rolling Eyes
Нин, дано де е инцидентно, че да се напиете като хората Mr. Green

# 264
  Нинище,честит ти рожденик! Grinning
  И дано това при Наско не е нищо сериозно. Hug

# 265
  • София
Стилияно, ще подмина с мълчание долния ти намек!  Crossing Arms

Нинище, честито да ти е Милото - да изкарва пари, да си гледа децата с желание и да си обича страстно жената още 100 години!   bouquet Hug Hug

# 266
Здравейте приятелки. На всички болнички голямо гуш  Hug
На мен ми е вкиснато, а трябва да ида на погача на една малка принцеса. Пак е празник и пак дадохме курбан  Cry не мога да си обясна защо става така, къде грешиме и кога ще станем по-човечни и добри  Rolling Eyes
Цветке, орисвам те да родиш на 17-ти  Heart Eyes За сведение - сложила съм си сините лещи  Mr. Green
Клеми мацко липсваш ми вече  Hug

# 267
# 268
За сведение - сложила съм си сините лещи  Mr. Green

Някакъв знак ли е това? Thinking
  Или...какво беше там.......че сините очи нещо..... 4470 babydust7
  Привет,Манана! Hug

# 269

На мен ми е вкиснато, а трябва да ида на погача на една малка принцеса. Пак е празник и пак дадохме курбан  Cry не мога да си обясна защо става така, къде грешиме и кога ще станем по-човечни и добри  Rolling Eyes

Sad Sad Sad Тъжно....ужасно тъжно....

Общи условия

Активация на акаунт