Да си знае гьола всяка баба, за ФЕВРУАРЧЕТО мама ще решава

• 12 988
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Кърмещите и захранващите майки, моля за отговор синтезирано с Да или Не на въпроса "След плодово и зеленчуково пюре докърмвате ли? " Аз след като достигнах 1 пюренце от 125-135 гр със зеленчуково пюре, не добавях кърма нито вътре, нито след пюрето. Обаче малко се притесних от това, че се препоръчва всички хранения до 1 година да са млечни и сега съм в неведение дали съм сбъркала и какво да правя. Ако си слушам тъпото педи, трябва до 1 месец да сме останали на кърма само сутрин и вечер, а всичко друго да е заместено. На мен така ми звучи като доста форсирана схема за захранване.

Аз в началото я слагах на гърдата след пюрето, пък - колкото цокне. Когато взе да поизяжда повече от половин пюре (190гр), дори спрях да предлагам гърдата, защото тя я биеше и пищеше от нея. Сега сме заместили изцяло храненето в 13ч с пюренце и през ден-2 давам кашичка следобед или привечер, вместо кърмене.

# 166
  • София
Еее, тръгвам бе, има време... Нощта е пред нас! Joy Има ли желаещи?

# 167
Ей момичета не съм писала известно време а пък вие кво сте се изпообидили (е голяма дума  Mr. Green),небива така я давайте по весело.Гледам пишете за пръцкането и с дупе и с уста е ние сме същите докато изпускаме въздух отзад Grinning си бръмчим с уста ама настава едно хвърляне на плюнки ум да ви зайде hahaha Joy,трябва да и направя клип и да ви я покажа .За режима на хранене май бях писала преди ,ядем по 5 пъти на ден, 3 хранения са млечни и две заместени с каша и зеленчуково или местно пюре(през ден).
Ами май това е засега лек ден от мен,че ще си гледам сериала. Mr. Green

# 168
Мама Пети, според мен предлагай на малката да суче, пък тя сама ще ти покаже дали има нужда или не.

Ние днес бяхме на консултация- Дими е 8.450 кг. и 66 см. Доктора ме попита дали ще правим изследванията на кръв- казах не и той се съгласи Simple Smile Признах му че не давам Вигантол, казах че сега ще почвам захранване... Ама ние с него си се познаваме, тоя доктор е пекан, аз все му споменавам за моя начин на гледане и той после чете Simple Smile И после идва и ми казва, че да, чел бил еди-къде-си че може и така Simple Smile Посещава семинари, не го е страх да каже "това не го знам" но винаги добавя "но ще проверя и другия път ще ти кажа" и после наистина не забравя Simple Smile

Мен може да ме номинирате за най-мързелива мама Grinning
И още една номинация- за мама-фантом- на нешето Тифани Simple Smile

Марте, май и аз се навих да правя лютеница!

# 169
Снощи направих ябълки на пара, страшно вкусни са и сладки и мислех да и давам, ама викам да доизяде днес сливите/ те са на Хипп/. Видях, че има и добавена захар в тях, та сега не се чудя защо им се облизва Laughing Марте, ще я пробвам комбинацията като отидем у баба и с дом. ябълка, морков и кърма Laughing
Беше многоооо превъзбудена  вчера вечерта и с  300000 зора се приспахме.
Сука 25/30 мин и иска да си играем и ми си хили. Бяхме сами двете до 23ч, чак клипове и снимки правих.
Ето:
Сиянче в действие...

Не знам от  какво беше всичко това /от вземането на кръв ли вчера, от растеж на зъбки, дето никакви ги няма пробили Tired/
 Само едно кафе със сметана пих сутринтта, ама 3 пъти я преспивах снощи.
mama_pettty , както писах преди слагам 20/30 мл кърма в пюрето, а него самото го давам 30/40 мин след кърменето.

# 170
  • София
Лелеее, страхотна е! Ужасно е сладка.

Само че тва ако беше Йойо, да е паднал 100 пъти от леглото. Той все нанякъде е тръгнал! ooooh!

# 171
Здравейте , мили мами. Да ви пожелая утре лек път и много приятно да си изкарате на срещата.
 Ние бяхме на консултация днес. Ичко е наддал само 130 гр за цял месец, но доки беше доволна и каза да не се сдухвам сега и че на 6 месеца бебока трябва да си удвои теглото, а пък Ичко почти го утрои. А имаме си два зъба от два дни Simple Smile)) Имаме си и зачервено гърло обаче...., но може да е от зъбите- затова пък ни отложиха ваксината.
 Вчера се запознах с Мия и Гея и се радвам много, че се видяхме. Много хубави и мили момичета.
 Предлагам номинация в категория " Февруарче- одрало кожата на мама. или най-голяма прилика между мама и бебе" и Номинирам ..... Червеношийка и Крис. Е много си приличат все се каня да го напиша това, но сега е момента. Peace А специални медали в категория Многодетна мама на мамите с три дечица:)))
 ААААААААа Коте, днес тъкмо си приспах бебето и се канех да го сложа в креватчето и видях снимката на Венци и коментара и така се разтресох,ч е си събудих бебока:!!!

# 172
Здравйте, колежки  bowuu

Ние се счупихме от скитане и сега пак в събота изчезваме по балкана. Само да знаете колко ви завиждам за срещата  Crossing Arms някак си все аз не сколасвам с писането, четенето и идването на срещи  Embarassed

Нашият режим на хранене е подобен на Карбо и Дорето  ooooh! цок, мок денем и нощем. Само обедното вече съм заместила със зеленчуково пюре и някое от следобедните с каша. Много съм несериозна  Embarassed имам сериозни въпроси за кърменето и захранването, но ще тормозя Яна  Simple Smile

Не знам вие как сте със спането, но малкия дивак не спи повече от 40 мин. 4 пъти на ден, движи се като глист, но със завидна бързина и не се свърта на едно място повече от 10 мин  Crazy

ето така седи в количката

# 173
здравейте да се отчетем след консултацията - 7.300 кг 69 см ( 0.100 г и 1 см ) за месец и на нас сестрата каза че е нормално до 1 г трябвало да бъде към 10 кг иначе се храни добре 5-6 пъти на ден ама е мн жизнен не спира като сиянчето ту напред ту назад     той за туй тупна и от спалнята хвърля и рита всички възглавници по пътя си

Честита половин годинка на Таня, Никол, Теодор и Димитър!

лека и спокойна вечер на всички и целувки на бебоците!

# 174
  • София
Zdравейтееее Simple Smile

Имам една хубава новина Simple Smile Нещата дойдохаааа Simple Smile Още не съм проверила дали са всичките, че от сутринта не съм имала свободно време от гости Simple Smile Но така или иначе са тук
Ако някоя бърза, да пише на лични да обяснявам как се стига до нас...
Говорила съм с милото, ако има място в колата, ще донеса една част на срещата... също за може нещо да "изхвърлим" по път Simple Smile, имайки предвид че през цяла Сф ще минем за Пловдив... Но пак казвам - ако има място в колата Simple Smile
Дая, ти недей още да го действаш брат си Simple Smile Като дойде кошарката - тогава Simple Smile

Гери, аз не се ли похвалих - дойде гелчето Simple Smile и вече наред с бонбони и т.н. черпя всички гости с по малко Simple Smile На малката хич не й харесва - много я стряска като й изтръпне предполагам... но нея сега май не я мъчат много зъбките така или иначе Simple Smile

Днес се видяхме с Мама Simple Smile Тошето и на живо много готин Simple Smile Имам снимка-две, но по-късно ще ги сложа... след като разкостя кашона Simple Smile

За класацията Simple Smile Тя фоксуната като гледам се е наела, аз ще "запомня" кой какво е предлагал в тая тема и ще помагам, ако тя забрави нещо Simple Smile
най-многодетна мама - бетунга /а за котето и рися - специални награди на публиката Simple Smile/
хоп лукрециана ме е изпреварила с номинацията Simple Smile

# 175
  • София
Най-стара мама  - моя милост
моля, моля, тук се конкурираме - най-много да ме водиш с някой месец  Simple Smile

И нашият режим на хранене е когато поиска и изобщо не гледам, колко често яде - като не пие вода и суче по-често. Хранене май скоро няма да заместим  Laughing И въпреки, че честичко си похапва, е по-скоро в отбора на по-слабите - последните 4 месеца качва по около 400г и преди 2 седмици беше 7200г и 70 см. Но с това непрекъснато въртене, пълзене и т.н. няма как да трупа грамчета  Wink

# 176
  • София
Абе, аз установявам, че като пие АМ с каша, направо се кротва за часове... И си мисля, че му е време вече за други храни по-често.

# 177
Номинация за най -закъсняваща и изобщо "тенекеджийска мама" - Дорето smile3534
Тя от обяд е заизлизала, а като гледам - все още си виси на балкона.
Мамите, заминаващи утре за еко-хотел Здравец, стегнахте ли багажа? Ако знаете как ви завиждам, че тръгвате утре, а ние ще трябва да почакавме.

# 178
  • София
Лелееее, аз и багаж трябва да стягам! Котето ще ме убие!

Ами да, накарах хората да дойдат до нас! smile3532

# 179
  • София
Момичета, ето дарителската сметка на Поли:

IBAN: BG55 UBBS 8002 1434045910 , BIC:UBBS BGSF
Полина Иванова Василева, адрес ул.Софроний Врачански 41, София, България

Ето и темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12214348#msg12214348

И 5 лева ще са от полза!

Общи условия

Активация на акаунт