ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 9 966
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
Фелисити Hug Браво, че си преобърнала нещата в положителна насока. И  аз в критични моменти си казвам, че още мнго мъничък, че му е трудно, че не разбира и без значение колко ми е гадно, той просто се нуждае от мен. Представям си как ще порастне, ще играе, как ще хапва пюренца по колеа и ще се радва на голямата елха  Crazy Такива ги фантазрам и ми е леко на душата. Ще мине и това, няма да са такива ревливи репички цял живот  Heart Eyes
А защо го местиш като заспи? Остави го детето, важно е да е спокоен, а къде спи това в твоя случай не е от значение...
Да не би да се успокоява от твоята миризма от възглавницата, пробвай да му оставяш твоя дрешка в легълцето, щом не заспива в него.. Hug
Не знам защо си мисля, че Малчо няма АБКМ, нещо под път и над път я поставят тази диагноза. Помисли за претопляне, алергия от козметика, материи...Тези пъпки имаше ли ги в родилното?

# 91
eyani

и ние сме така от снощи,будим се през един час,кога ядем,кога просто си блеем Laughing.
все още не е заспал като хората Crazy,разбира се и аз не спах.
за спането-от няколко дни спя горе долу по 2-3 часа в денонощието,някой път през ноща като се разсъня и край... ooooh!,няма заспиване.

djidjito
ние досега само веднъж сме излизали Embarassed Laughing,не смея да го извеждам Crazy,че с това папкане на части..... Laughing
нали не кърмя навън Crossing Arms.
излизахме до тази градинка,която е до 25 поликлиника и това беше,този парк за които говориш преди Рума ли се намираше? Grinning
да влезем малко в някакъв ритъм Whistling и ще излезем заедно Hug

# 92
Миласара, дано бързо да се оправя малкия бръмбазък и да не е нещо  сериозно!  Praynig Болестите и на мен са ми най-големия кошмар.
Цветен прашец, успех с ваксината! Peace  И не се притеснявай, всичко ще бъде наред!  Hug
Люлия, браво на каката!  Heart Eyes Дано все така да ти е от помощ.
Сърничке, и аз съм фен на Созопол и още от тинейджърка редовно си ходя септември на Аполонията.  Peace Но последните години атмосферата изобщо не е същата и май повече няма да си развалям хубавите спомени.  Sad
Тази година май последно ще ходим на Китен, най-вероятно средата на септември, че нали баткото уж ще тръгва на ясла. Още не съм решила на 100% но може би ще се откажа да го пускам тази година.  newsm78 Сега тъкмо чета тука разни теми "За и против яслите" и все повече се навивам, че това е правилното решение.   Thinking Струва ми се че още не е готов да се раздели с мама. А и не знам колко адекватна грижа ще се полага за него там, при положение че групата е от 30 деца, повечето още с памперси и неумеещи да се хранят самостоятелно. Надявах се че ще мога да договоря в началото да го водя само за час-два, а по-нататък само до обяд, но в нашата ясла това  се оказа невъзможно.  #Cussing out  Първата седмица задължително стоят половин ден, хранят се и тогава мога да го взема, а от втората - почват да спят там.   Shocked Това за мен е страшен стрес за детето, което няма възможност да се адаптира бавно и постепенно. Но това, което най ме притеснява е да не носи ясленски болести и да зарази сестра си. Така че сигурно ще освободим мястото, за някое по-нуждаещо се дете.  Grinning
Дрешки носи всякакви - нови, подарени, от баткото, дадени от преятелки с момичета. Нямам скруполи, още повече, че в тази възраст толкова бързо растат, че е грехота една дрешка да се ползва само няколко пъти и да бъде захвърлена. На нея й е все тая в какво е облечена, в каква марка количка се вози и дали ще се люлее в люлка на Фишер Прайс или в цедилка вързана на тавана. Важното е да е заебградена с много любов, топлина и спокойствие.  Grinning Всичко друго според мен е суета и гъдел за родителите. Но пък разбирам и другата гледна точка, защото преди да родя за първи път и аз бях от редовната клиентела на бебешката индустрия. Даже мъжът ми ме бъзикаше, че съм избирала количката по-дълго, отколкото той е избирал новата ни семейна кола. Което си беше безспорен факт.  Blush

# 93
Мами, вашите бебчета ръмжат ли newsm78 Simple Smile ? От вчера само ръмжи , все едно се напъва нещо.  

# 94
maimun77 - моята бебка най-добре спи докато сме навън и като се движа. Мина ли един път по павета  и се отрязва за 1-2 часа. Пробвай да я разклатиш по улиците.
Jillian - и аз забравям понякога на коя цица е ред, и се започва едно броене. Опитвам се да си спомня някакъв момент през деня на коя е била, и от там нататък броя. И моите се препълват гадно, ако прескоча. Даже тази нощ Бени за първи път спа от 22:00 до 4 часа а аз се събудих още в 2 с болка в гърдите. Но така ме боли от помпата, че си чаках бебето да се събуди. Не знам като почне да прави нощните паузи, аз какво трябва да правя - да се цедя в часа за ядене ли?
karelia79 - браво на Нико, моята Албена днес за първи път така да седи спокойно да си гледка без биберон. Иначе като е с биберон си гледа и по-дълго.
amanita  - за какво точно се пие Лецитина?
milasara - дано бързо се оправи бебчето
eyani - много ръмжи Simple Smile
Ехаа това отдавна не е било : Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.

ЗА СРЕЩАТА - искате ли в 10:30, понеделник на Баба Яга?
или по-рано за да не става много топло? Мисля от това че повечето кърмим в 9 и докато стигнем .. ще стане 10 и нещо.

# 95
  • Велико Търново
Ха добър ден и от мен, моето заспа, та викам да ви драсна няколко реда, иначе редовно ви чета...
Мама на Александра / lilcho13, Кърмата си я увеличавам не с чая на ХИП, а с оня правения в аптеките. Питай там, но го няма във всяка. А най-сигурното е с често слагане на бебето на гърдата.

SIRIUS-F, прегръдки мила, и аз съм била в подобна ситуация, само спокойно скоро нещата ще се нормализират и тогава наново пак ще премислиш всичко.

Mambina, честито ти спасение за носенето, ама от мен да знаеш - няма да е за дълго за жалост. Нашата хубавица вече не се впечатлява от коша за кола Naughty
Иначе дрехи - само нови, не, че нещо, ама няма кой да даде стари (кат си ме знаят ква съм крива). Е олд свеки ми даде на съпруга ми бебешките дрехи с думите: вземи да видиш едно време какъв памук е имало...  ooooh! Хич не го видях тоя памук, а бам в коша. Как не я досрамя дрехи на 20 и кусур години.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 96
 Joy Joy Joy
и моята свеки оня ден ми донесе някакви дрешоляци Whistling,
вика....незнам от кой са,може  и да са на Митко(мъжът ми) newsm62 newsm47.
значи са на около 32-33 години Joy,ама били хубави #Shocked doh

# 97
linet102, за мен часа и мястото на срещата са перфектни, мога и по-рано, защото нямаме режим и нямам идея кой ден в колко часа ще иска да яде. Нека и другите изкажат мнение.
За цеденето и нощните паузи... При нас понякога има паузи от по 4-6 часа, но до сега само веднъж ми се наложи да се изцедя малко, иначе не се препълвам, не тека и се надявам това да е нормално. Не мисля, че кърмата ми е малко, защото бебето вече е към 5300 и не проявява признаци на глад, спокоен е като цяло.
eyani, и моето ръмжеше доста преди, сега вече по-малко. Сигурно коликите го мъчат.
Драга, и моята количка е тежка, няма шанс да я вдигна, но иначе е супер маневрена и минава от всякъде. Аз съм много доволна, може наистина има някакъв дефект при твоята, провери да не би случайно да си застопорила в някаква степен въртенето на предното колело, че аз така правих няколко пъти без да искам и се чудех защо така хич не върви.

# 98
  • София
Мамб, ми то ми омръзна от лоши настроения да ти кажа, не съм такъв човек аз и ми тежи. И аз като теб си повтарям че е малък още и просто по-трудно се адаптира и има по-чувствително стомахче, иначе си ми е слънчице и толкова се смее и гука като е го боли...Още малко да мине периода на коликите и ще е такъв сладур мамин златен...пу пу  Laughing
И аз съм много скептично настроена към въпросната диагноза, ама за негово добро ще погладуваме малко, за да видя ще има ли ефект. Иначе в родилното да ти кажа да е имал 1-2 пъпки, не повече. Появиха се някъде в 3та седмица  newsm78 newsm78 Кожният лекар в началото мислеше че е от козметика, каза че НЕ Е хранителна алергия или инфекция, ние я сменихме и те продължиха да излизат. Само праха за пране не съм пробвала да сменя  newsm78 В последствие педито реши че е АКБМ и ни прати на гастро, което потвърди съмненията, но под формата на "чувствителност" към белтъка, не точно алергия, защото не е доказано все пак.  А го местя, защото възглавницата не е от най-готините и милия така се криви на нея...Оставях го в началото, но започна все по-често да спи следобед от два-три дни по 3-4 часа и ще вземе да се повреди. Мислех си за дрешка, но все забравям.

# 99
Бързам да се изкажа по коментираните въпроси, докато още помня какво исках да казвам Embarassed

Лилчо - от опит ти препоръчвам билковия чай в стандартните кутии по аптеките, мисля, че бече на Ламбрев - струва 1.30. Определено има по-голям ефект от този на ХИП - някак си по-дълготраен...на ХИП като пийна една доза и след 10 минути теквам обилно, но този го пих снощи последно - и днес цедя по 150мл, от гърда. Така че си струва да опиташ, да неговорим че е в пъти по-евтин. Има същия вкус като чая на ХИП Simple Smile Освен това, наливай се максимално с течности, 2-3 литра, вода ли, какво ли - пий на воля. Сурови ядки - бадеми или орехи. Пълнозърнест хляб също...Освен това, докато се цедиш, прилагай компресия на гърдата (има описано как точно се прави, в билбиотеката на кърмаческия форум). Аз лично просто притискам на определени места или пък мачкам в нормални граници - и излиза много повече кърма.

Джиджи - от немския сайт Май Тойс видях люлката, за 90 евро. Ама като чета, напоследък големи проблеми с поръчването и доставката, така че реших да не рискувам, ще взема да пострадам - от тук ще взема някаква, но ще търся с вибрация (Полинка, мерси Heart Eyes )

Фелисити - сигурна съм, че пъпките ви са безобидни, както Зори е казала, все още йм се чистят организъмчетата, хормоните се нагласят, така че пъпките са си в реда на нещата. И ние имаме, по личицето, по шийката малко. Има на мест аи суха кожа, като лишеи точно. Но нищо му няма. АБКМ много често се слага като диагноза, но реално не може да се докаже и е най-лесно едни пъпки да се диагностицират така.

Мамбинка - приятно прекарване на моренцето Hug

Цветен прашец - виждаш ли, че винаги има с какво да се изненада човек, хихихи Laughing наистинахормоните не са майтап работа, аз също не знаех как е възможно да има лседродилна депресия и си мислех, дори бях сигиурна, че най-безмерното щастие се изпитва именно след като родиш...то пак се изпитва де, ама преди това те трясва яко хормона и после си щастлив Mr. Green

Драга - защо така с количката...наистина, вижте дали не е дефектна, или пък намери други майки с този модел, пусни тема някъде и питай дали и други майки имат този проблем. Количката си е супер иначе, дано се оправи това...

Миласара - имаш ли идея каква може да е причината за Т. на бръмбарчето? Много интересно пир малко бебе защо се получава така..дано скоро се оправи, пиши как се развиват нещата, стиксам ти палци, моля те не се разстройвай, всичко ще е наред!!!

Лецитин - имам на Валмарк, голямата разфасовка, ама ми остана в Пловдив...решила съм да почна да пия обаче.

Аз искам да ви питам - искам да направя пюрета, плодови, но в буркани, със стерилизиране - освен праскови и сливи, друго какво мога да направя? Търсих инфо из форума, ама неяо не намирам конкретна тема за приготовление на пюрета...рецепти намерих само, но за буркани никой не пише Thinking

# 100
  • София
Оф,как да се дотъркалям на срещата от Зона Б-5 ?Ще измисля нещо,че на градски транспорт не съм се качвала още,а ако тръгна пеша с количката ще изпусна срещата  Laughing
За дърпането и ръмженето по време на сукане открих,че иска нещо и така ми го показва.Или и се ака,или иска да се оригне ,или иска да я завия,или нещо друго,но без причина не е.Тя почти не ака в гащите и много се нервира ако нещо и затопли гъзето.Трябва да се пробва всичко,аз започнах да я оригвам по 3- 4 пъти на ядене,може и затова да се намалиха коликите  newsm78.Тука от  4-5 дни София яде през 2 часа,и през нощта вкл.На село леглата са с пружини и е много гадно за спане,все свряна в мен беше.Но от снощи спи на нашата си спална с широко разперени ръце и крака.
Моята количка е много тежка,но така маневрена,че не ми се налага да я вдигам.Много и се кефя.
Момичета мисля да продам шезлонга,за 25 лв,ако има желаещи пишете.Вибрира,има няколко мелодии,доста е запазен,от Продавалника го купих,но заради люлката вече не ми трябва.В албума със покупките ни го има.
Тая ваксина Пентаксим нашата лекарка направо ще ни я продаде.Тя я взима от някъде,каза 62 лв,добре ли е?Нали знаете ч,е стои в хладилник и се пренася само в термочанта по жегите,да не стане някой фал  Naughty
Дрешки ползвам всякакви,имаме доста от приятелки,но реално са нови.
Преди няколко дни ходихме на Белчин баня.Кърмих си без срам по шезлонгите цял ден,а тя милата не спря да суче,че по жегите голяма жажда я гонеше.Направи ми впечатление,че на никой не му пукаше.Поглеждат ме хората и никаква реакция.А не се крия хич.В басейна не влязох,чувала съм,че в минералната вода е много вероятно да се хванат гъбички,дали е така?В морето от солта,и в басейн от хлорта е по-сигурно.
Все забравям да ви питам,отзад на София на вратлето ,където започва косата е червена.Така си стои вече от доста време.Има ли още някой така?Иначе няма пъпки никъде.
Продължавам да си пия Лецитин 1 на ден,че купих 80 капсули с подарък 25.
И аз харесвам повече обикновения Лактогонен чай,този на Хип ми е много химия.

# 101
Миме, ние имаме понякога зачеревно на вратлето в косичката, намазвам с кремче и изчезва. Педиатърката и на мен ми каза да оригвам често по време на хранене, за да намаля коликите, но той се сърди като му взема манджата, реве и въобще не му е до оригване.

# 102
Миме и аз бих намазала с кремчето против подсичане...
Аз пък никога не я уригвам... когато беше на АМ в родилния се уригваше без проблем, но сега от гърда като яде не става... тъй че чат пат връща мъничко докато си лежи.

Sirius, много неприятно, но не позволявай тоя номер да минава - ти да си кривата, щото не си. Ааа ша им са и хитрягите, не стига че сгафил- излъгал те там за обаждането ли беше, ми и ти си виновна, как не. И аз много бих се усъмнила, но за съжаление е ясно, че няма как да разбереш нещо повече...

# 103
Здравейте,да се отчета-от вчера започваме 3 месец-тежим 4750 и сме 37 см-Ура,качили сме 750 гр за месеца само кърма-много съм горда newsm44
Бихме Пентаксим-не плака изобщо,цената 61 лв от лекарката директно,сложихме 2,5 Панадол профилактично+спирт+преварена вода на убоденото-сега спим-дано нямаме проблеми-лекарката каза да стоим на хладно и да не моклим 24 часа.
Пазете си номера на ваксините-после ще Ви трябват-направете си файл с данни на детето.
Стрелче-идеята за кварталите е супер-ние с Галето123 си се засичаме в Северния парк и е супер готино-аз съм от контактната група и се запознах с още 3 майки с юнско-юлски бебета в парка и си се мотаме заедно.
За дрешките-всичко ми е подарено+количката-не се притеснявам,че са носени-предпочитам да и направя сметка за учене/решили сме твърдо да го направим/
Вчера на Рождения ден на малката си направихме среща с момичетата,с които бяхме в родилния и с бебетата празнувахме заедно-беше толкова мило Hugприпомнихме си раждането и дните след това-те и 4те бебета в стаята се родиха на 19.06.-послеходихме на Витоша,след Бояна и беше много приятно.

# 104
Миме, моята щерка има голямо червено петно отзад на главичката под косата. Казаха ми, че е родилно петно, което ще си изчезне само с времето. Има подобно зачервяване и на левия клепач, мисля, че трябва да ги израстнат. За ваксината, това с педката ми се струва добър вариант, защото иначе ще трябва да я търсиш по аптеките. Заслужава си да се дадат няколко лева повече.

Аз съм доволна от чая на ХИП, особено от това, че може да се разтвори директно в студена вода. Моята лекарка ми каза да комбинирам по една чаша дневно от чая на ХИП, лактогонен чай и чай от маточина. Пропускам лактогонния, защото ми е малко гаден на вкус, а и трябва да се вари, пък мен много ме гони мързела.

линет, абе номера с пропускането на нощното ядене не е ли точно, за да се наспят родителите? Според мен като спре да яде нощем, трябва да се цедим само, ако гърдите са супер напрегнати, за да могат да се урегулират нещата отсамосебеси. Инето няма признаци да си спира нощното хапване, де..  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт