Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 15

за килограмите-вече съм свалила 17кг. и продължавам да свалям всеки ден по килограм  Party

ъъъъ как точно става туй нещо бе Руми, че се депресирах?!?!?! Да не би да не ядеш???

# 16
Здравейте, здравейте!

Връщам се от доки. Имам мнооого контракции и ми каза, че ако направя една обиколка на мола с начален старт 200лв. на час и работата е станала.  Grinning Т.е. трябва да се разхождам, а мен така си ме помързява. Гледа ме за разкритие имам около 1см, което е общо взето нищо. Така ме боля този преглед въртя ли въртя, явно да предизвика нещата  newsm78 И като се има предвид, че преди прегледа ходих на кола - много ми се насъбра!

Данче това за което питаш, питах ама не ми се дава, явно не съм задобряла толкова!  Grinning

# 17
Здравейте момичета, поздрави от нас с малкия Петьо и сладката Ейми. Hug
Бързам да пиша, докато не се е чул детски глас тук, защото тогава трябва да се изстрелям към някоя бойна задача. Обикновено и двамката плачат едновременно, после е затишие пред буря, все има какво да се прави, време за почивка почти не остава. Не се оплаквам, обичам ги и двамата, повтарям си че са малки и беззащитни и се мобилизирам отново и отново.
Петьо не е спокоен като цяло напоследък, рано сутрин и вечер го мъчат колики, не обича да лежи и през останалото време. Когато го гушнем се успокоява и аз все търся дежурни. Не искам да свиква постоянно да  е на ръце, но и плачът му... Cry. А Ейми започва да плаче във втори глас, цялото й малко личице изразява съчувствие към бебо. Shocked Мнооого странно е това за мен, но е факт.
Багнето възхищавам се на силната ти майчина любов, даваш най-доброто за малко си детенце.
boj777 моето мнение е, че е напълно реално да се приготвяш за болницата за най-вълнуващата среща в живота си. Ако тези контракции все още не са затихнали, значи раждането е в ход. Мноого леко, спокойно и безболезнено раждане ти желая! Praynig Hug

# 18
Здравейте, здравейте!

Връщам се от доки. Имам мнооого контракции и ми каза, че ако направя една обиколка на мола с начален старт 200лв. на час и работата е станала.  Grinning Т.е. трябва да се разхождам, а мен така си ме помързява. Гледа ме за разкритие имам около 1см, което е общо взето нищо. Така ме боля този преглед въртя ли въртя, явно да предизвика нещата  newsm78 И като се има предвид, че преди прегледа ходих на кола - много ми се насъбра!

Ааа  Гери чакай ме и мен да не се разминем Grinning Мен вчера не ме преглеждаха за разкритие точно за да не предизвикаме нещата, но лекарката каза, че другата сряда, ако не съм родила със сигурност няма да ми се размине 3 дни преди термин.
За разходките и мен ме помръзва, пък и ми е доста топло.

# 19
Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави съкровищата и много да ги радват!
Има ли мами които ползват капки колийф за колики? Аз днес си купих, но имам въпросче - преди всяко ядене ли ги давате?
Стоките в сайта на kiddicare.com нови ли са или втора употреба?

# 20
Честито на новите родители! Да са ви живи и здрави мъничетата и да ви направят много щастливи!
Ееее, Гери, как се разминахме. Аз отидох към 14 с нагласата да чакам дълго, но ме прие веднага. После ти звънях да проверя дали ти пък няма да подраниш и да те дочакам, но си ми дала грешен номер. От другата сряда започвам с посещенията всеки ден, така че и със Захира може да се засечем, нали в сряда ходиш на преглед!? Но 25 повече ме устройва, да си запазим стая направо?! И мен ме прати на шопинг-разходки, за предпочитане били пред чистенето и таткото каза веднага - "Ооо, този доктор нищо не разбира"  Joy Имах слаби контракции и никакво разкритие. Май ще се класирам последна за сезона  Thinking

# 21
Здравейте,днес водих Ники на първата му консултация.Качил и половин килограм и вече е точно 4 кг.Педито беше много доволна от него Grinning.На нас не са ни вземали пари при посещението у дома.Изписаха ни и капки Вигантол и ще ги почвам след 2 дена ,като стане на 20.На вън обличам бебо само с боди с къс ръкав,без крачоли и с чорапки.Пеленката си стой за всеки случай.Нощем се буди само да хапне и пак заспива,но вечер след къпането е малко мъка.Тогава явно го боли повече коремчето или започва да нахитрява Laughing Иначе,като цяло ми е добричък (пу-пу).
Аз съм свалила само 8 кг,но и аз наблягам на складкото нещо,а и до сега свекито беше тук и само ме глезеше.Сега няма кой да ми слага масата,а и аз съм толкова уморена,че хапвам нещо на бързо и гледам да си почина,когато мога или сме на вън (или съм на компа Joy).

Hug Heart Eyes  bouquet За новите бебенца и мамите им

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 18:49 от dolls

# 22
Момичетааа, помагайтеее.
За втори път ми се случва да вдигам висока температура. Днес цал ден съм с 38.5 и едната ми цицка е ужасно болезнена, кошмар. Цедя се, но не се смъква Т. И двата пъти преди да вдигна Т. предния ден съм излизала навъм, та въпросът ми е къде е причината за това ми състояние? Дали е съвпадение излизането навън, а също и дали носенето на стегнат сутиен с банели може да е причина за Т. и запушването на каналите?
Помагайте, че направо ужас
Имам и друг въпрос - дали мога да кърмя като съм с Т., а и пия Парацетамол???

# 23
Колко много бебчета - честито на мамите, много да ги радват и слушат  Hug

Аз сега чакам заместничката на педи. Мъж ми отиде да я вземе. Първо казала, че ще ни вземе 10лв, после решила да не ни взима нищо, ами мъжа ми да си я закара в къщи. Сега ще видим какво ще направи. Иначе по принцип не се плаща никаква такса за деца до 18г (май толкова беше). Така, че прегледите са напълно безплатни и са всеки месец до годинката, после стават през 3м, за по-нататък не знам Simple Smile Ако нещо е болничко - отивате да го видят, не се плаща нищо!

Мен малко ми се пооблекчиха гърдите, но още не съм слагала зеле на онази буца под мишницата. Малкия мисля да го вкарвам в релси, че с това сукане по някога през половин час или час, после само повръща. Взех и биберона, че поне да залъгвам с нея, да не ми плаче. И ще гледам да го храня на минимун 2ч. Интересното е, че и да се уригне после пак повръща (дори почти веднага).

Ейми, и при нас е горе-долу така. Ревне ли малкия, каката ако спи се е събудила и може и тя да ревне. Ако не спи, може и да му се смее. Луда работа, ама мн му се радва и все иска да е до него  Heart Eyes Не знам как ще е като остана сама от другия месец, че и до кухнята ще трябва да ходим за храната на каката, сложничко ще е.

Стела, определено сутиена също може да е причина. А за тази Т и запушените канали по-добре се обади на доки, Т е отчно от гърдите, а парацетамола няма да ти помогне за тях. Внимавай да не направиш мастит. Има хапчета дето са точно за такива случай, но не знам какви са. Най-добре се обади на доки, може и по тел да ти каже какво да си купиш. Пиши после какво е станало.

# 24
stella77,защо не отидеш на лекар?Възможно е да си настинала,но и да развиваш и някаква инфекция.По-добре ходи се прегледай.Стегнатия сутиен може и да ти спре кърмата.

# 25
Момичета на някой изписвали ли са му да дава на бебето глюкоза10% за пиете вместо 5%, за да му мине по-бързо жълтеничката, тъй като нашата педиатърка ни изписа днес такава, но от аптеката ме изгледаха много странно като им казах за какво ми трябва и сега се притеснявам да я дам.

# 26

Стела, определено сутиена също може да е причина. А за тази Т и запушените канали по-добре се обади на доки, Т е отчно от гърдите, а парацетамола няма да ти помогне за тях. Внимавай да не направиш мастит. Има хапчета дето са точно за такива случай, но не знам какви са. Най-добре се обади на доки, може и по тел да ти каже какво да си купиш. Пиши после какво е станало.

Именно докито ми каза да пия парацетамол, ама тя мойта докииии, понякога съм по-компетентна от нея.
Някой знае ли как се казват тия хапчета???

А колкото до посещението на лекар вкъщи, защо плащате, не сте ли по здравна каса. Потребителска такса също не би трябвало да ви взимат, децата до 18 са освободени.

# 27
Здравейте момичета !
Днес ни изписаха.На 17.08.09г. по нормален път родих моя малък син Георги,3100 грама 51 см. Моля да ме добавите на първа страничка.
Честито на всички родили мами и успех на  неродилите.

# 28
http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/ ето малко инфо, а лек е лецитин.

Педи го прегледа и каза, че е здрав, няма жълтеница, абе всичко е ок. За пъпчето ми каза 3 капки от горе и отдолу спирт 70% и по 4 пръскания с оксикорт. Каза да го кърмя ма мин 2ч и половина. Ама ще е леко по леко, че сега мн гладен, а минаха само 2ч. Каза да мия дупето, след като е акал, че кърпичките втривали в кожата акото и не е хубаво с тях, всеки ден да го къпя само с вода, да бърша очетата с преварена вода, и да давам няколко лъжички вода след ядене и уригване (на 100мл да съм сложила лъж захар за да му е вкусна, но аз мисля да давам с лъжичка и без захар). Каза да го мажа 2 пъти на ден с преварен зехтин.

Това е, пари не е взела. Другата седмица ще идем пак да го види и вече при нашата си педи.

# 29
Момичета на някой изписвали ли са му да дава на бебето глюкоза10% за пиете вместо 5%, за да му мине по-бързо жълтеничката, тъй като нашата педиатърка ни изписа днес такава, но от аптеката ме изгледаха много странно като им казах за какво ми трябва и сега се притеснявам да я дам.
Аз давам глюкоза обаче 5 процента.
Момичета след като падне пъпчето продължавате ли със спирта и пудрата да мажете?Защото на Дани му падна през нощта и продължавам все още.

http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/ ето малко инфо, а лек е лецитин.

Педи го прегледа и каза, че е здрав, няма жълтеница, абе всичко е ок. За пъпчето ми каза 3 капки от горе и отдолу спирт 70% и по 4 пръскания с оксикорт. Каза да го кърмя ма мин 2ч и половина. Ама ще е леко по леко, че сега мн гладен, а минаха само 2ч. Каза да мия дупето, след като е акал, че кърпичките втривали в кожата акото и не е хубаво с тях, всеки ден да го къпя само с вода, да бърша очетата с преварена вода, и да давам няколко лъжички вода след ядене и уригване (на 100мл да съм сложила лъж захар за да му е вкусна, но аз мисля да давам с лъжичка и без захар). Каза да го мажа 2 пъти на ден с преварен зехтин.

Това е, пари не е взела. Другата седмица ще идем пак да го види и вече при нашата си педи.
Цвети се едно наща педиатърка слушам,тя ми каза абсолютно същото. Laughing Да не сме с една и съща? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт