Отговори
# 270
rosita__ честито за обичките.И аз ще пробивам на дария.Обиците специални за бебета ли са?И от там ли ти ги предлагат или трябва да ги купиш предварително?

# 271
  • Велико Търново
rosita__ честито за обичките.И аз ще пробивам на дария.Обиците специални за бебета ли са?И от там ли ти ги предлагат или трябва да ги купиш предварително?

Не съм Росита,ама да ти отговоря.Тези обеци са от там и са на винт.След известно време ги махаш и си слагаш каквито имаш Peace

# 272
Привет и от нас Simple Smile
Не съм писала от 100 години, но бяхме малко в "отпуска". Прекарахме десетина дни в Еленския Балкан и беше чудесно. Сега сме си вече в София, но за съжаление все още не сме успели да се присъединим пълноценно към дружинката в Южния парк, тъй като имахме малко перипетии.
Първо, вчера бяхме на консултация. Младежът е порастнал голям - цели 67 см и 6.500 кг и до тук с добрите новини. После му сложиха ваксина, забелваха му пишлето и милото ми момченце толкова плака и после цял ден беше кисел.
Днес, по инструкции на педиатърката, трябваше да отворя пишката, за да почистя мястото. Дърпам аз, Михаил започва да реве неистово, тръгвам да вдигам кожата отново нагоре и установявам, че не иска Shocked Междувременно всичко се поду, стана червено-лилаво, тече кръв. Той реве и аз с него и не мога и не мога да вдигна нагоре кожичката. Дойде мъжът ми и той не успя и хукнахме към поликлиниката, та там слава Богу докторката я оправи. Тясно било отворчето, по-добре да не съм го пипала повече, а вчера сливи имаше в устата да ми каже #Cussing out #2gunfire
Та така - оплаках ви се за добре дошла. Мислех да се оплаквам по темата "Педиатри, настояващи за плодови сокчета и пюрета от 3-тия месец", но на фона на днешния инцидент това вече ми се струва бял кахър.
Желая спокойна вечер и хував уикенд на всички  bouquet

# 273
  • София/Варна
Mushinka, сега трябва много да внимавате за хигиената на малкия, че ако се развие възпаление е много неприятно. Чудно ми е каква причина намират лекарите да се месят на нещо, което природата много добре е измислила. Фимозата е естествена защита при бебетата, която предпазва от уроинфекции първите няколко години от живота им. Нашият батко не е "забелван". Педиатъра ни каза, че е нормално да има частична фимоза до около 5-6 годишна възраст, кожичката постепенно се отпускала с времето. Единствената ни грижа е да придърпваме леко назад и да измиваме онази част, която се показва вече.
Ето малко инфо за мъжките мами, на което аз лично реших да се доверя:

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=223

# 274
Здравейте мамчета!  Като ви гледам вашите килограми.. ние сме със скромните 5.5 кг и 58 см иначе сме на кърма без добавка . Но имаме проблем с едното оченце- имаме запушено слъзно каналче  newsm78 Нчкой имал ли е такъв проблем или да знае нещо за това Rolling Eyes ние взехме час за очен лекар ,но часът беше за след месец и оченцето се оправи но отидохме на преглед тя каза че най -вероятно е било слъзното каналче какво стана незнам обаче след прегледа започна да сълзи отново Sad

# 275
Здравейте мамчета!  Като ви гледам вашите килограми.. ние сме със скромните 5.5 кг и 58 см иначе сме на кърма без добавка . Но имаме проблем с едното оченце- имаме запушено слъзно каналче  newsm78 Нчкой имал ли е такъв проблем или да знае нещо за това Rolling Eyes ние взехме час за очен лекар ,но часът беше за след месец и оченцето се оправи но отидохме на преглед тя каза че най -вероятно е било слъзното каналче какво стана незнам обаче след прегледа започна да сълзи отново Sad

И Макс имаше такъв проблем първия месец - доста често срещано е при бебенцата и доста упорито ... понеже не исках да му слагам капки, първо промивах само с преварена водичка ... уж се беше пооправил, но не. Купихме капки - за бебета спец. OcuFlash. Слагах по няколко пъти на ден, като преди това почиствах с тампонче с преварена вода ... Мина за около 2 седм  Thinking

# 276
Maria-Chiara ти ходи ли нна очен лекар? със рецепта ли ти ги дадоха капките ? и масажчета прави ли?
много благодаря за съвета  bouquet

# 277
Здравейте момичета.
 Днес бяхме на разходка само до нашето паркче, че много жега, но вчера трамбовахме по Южния... за жалост си бях забравила телефона да ви питам къде сте, а и не засякох никоя от вас по алеите, сенките, пейките... и кръчмичката. Mr. Green
После бяхме на месечния преглед. Малко се разочаровах, защото последните дни Рада яде дори през нощта по 3-4 пъти - много редовно си суче детето, а не беше наддала толкова, колкото си представях... В момента е 5950гр. и 62см. - значи за месец 550 гр. и 2 см. Е, лекарката ни е готина и ме успокои, че това е напълно нормално при изключително кърмено бебе, дори е напълно добре. А и като и погледна бузките и охранените кълчици на Рада и се успокоявам - не мисля, че и липсва нещо. Бихме и втория Инфанрикс и Полиото - поплака си детето, отпусна гласец и даже една сълзичка отцеди от малкото оченце-бадемче... и докато слезем по стълбите на поликлиниката вече беше забравила и се хилеше на баща си. Wink

Добре дошла на новата мама. Hug Много се радвам, че продължаваме да се увеличаваме. Grinning

Росита, честити обички на малката Еви - красавица си е тя.   bouquet
Аз мисля да изчакам до към 3-4-5 годишна възраст, евентуално тя сама ще почне да се интересува от панделки, роклички и блестящи нещица и ще си поиска... Виж, Борис си мисли, че не и трябват такива неща, че Рада ще е мъжко момиче и ако го питаш него, никога няма да и пробие ушите. Естествено никой не го пита, за тези работи него... аз харесвам тази женска привилегия hahaha

# 278
Ау, Мушинка, съчувствам ви за преживяното!!! Дано бебо бързо се оправи!!!

Оф, аз най-сетне си изпратих гостите от чужбина, а и мъжо се прибра от командировка, та малко и аз да се съвзема, че се скапах. Ходихме в Копривщица и на бебо добре му понесе, само направи едно мощно издрискване точно на пристигане, добре че бяхме паркирали до кофа за боклук, че бая кърпички хвърчаха. Интересно, че малкия когато сме сами прави магарии, а когато имаме гости се държи образцово. Подариха му зайче-кърпа за гушкане и по цял ден го прегръща, лапа и плюнчи.
Не знам на някоя от вас случвало ли се е, но наш Велизар като се изака, памперса не, че прелива ами направо .... Онзи ден ми се наложи да свалям блузка с рязане с ножица, защото се беше осрал до под мишниците и неможех да си представя, че ще му я сваля през главата.  Sick Сори за миризливите излияния  Blush.

# 279
момичета, шокирахте ме с новините за зъби  newsm78 не е ли много рано?  newsm78
Минолтичка, все едно описваш моя синковец. На гърдите се дърпа, блъска си главата, рита с крака...лудница. Спи му се и не може да заспи. Почна да се буди нощем с плач. От 2-3 дни сме пълен потрес какво се случва #Crazy Възможно ли е да е талкова крив заради зъб или е нещо друго?

Сиска за червената лола ли говориш? Супер се кефя, че сте я купили за приятелката ти Wink
Роси много хубава момата с обеци, ще има да я задяват по площадките  :love
Mushinka, много добре те разбирам за какво говориш. И ние всяка вечер като я забелваме по малко и се шашкам дали ще се прибере обратно.
Сега като прочетох и статиите, които KayRen е пуснала и съвсем се обърках какви ги вършим  newsm78

Утре кой е на Мадона? Аз съм сектор А

# 280
Но имаме проблем с едното оченце- имаме запушено слъзно каналче  newsm78 Нчкой имал ли е такъв проблем или да знае нещо за това Rolling Eyes ние взехме час за очен лекар ,но часът беше за след месец и оченцето се оправи но отидохме на преглед тя каза че най -вероятно е било слъзното каналче какво стана незнам обаче след прегледа започна да сълзи отново Sad

И ние бяхме така със секрет в оченцата още на 2-3 ден от изписването. Личната ни лекарка ни изписа Торбекс(или нещо такова се казваше) и за 7-8 дена мина на едното оче. Тогава тя ни смени капките с Макси трол и след още някой друг ден мина и на другото оче. Иначе за масажите и аз правих, но първо само на едното оченце и беше много странно, защото като плачкаше от коликите сълзички вадеше само от масажираното око. Започнах после масаж и на другото и нещата се нормализираха, но скоро не е плакал със сълзи и сега незнам как е работата. Иначе на очен не сме ходили.

Mushinka, сега трябва много да внимавате за хигиената на малкия, че ако се развие възпаление е много неприятно. Чудно ми е каква причина намират лекарите да се месят на нещо, което природата много добре е измислила. Фимозата е естествена защита при бебетата, която предпазва от уроинфекции първите няколко години от живота им. Нашият батко не е "забелван". Педиатъра ни каза, че е нормално да има частична фимоза до около 5-6 годишна възраст, кожичката постепенно се отпускала с времето. Единствената ни грижа е да придърпваме леко назад и да измиваме онази част, която се показва вече.
Ето малко инфо за мъжките мами, на което аз лично реших да се доверя:

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=223

е тука вече и аз съм в чуденка- все ми се ще да не си тормозя детето, но от всякъде ме натискат да правя нещо по въпроса. Аз още не съм питала личната и с това се оправдавам- дано този път ни съвпаднат мненията PraynigМушинка дано бързо заздравее  Praynig

Росита честита ви придобивка, сега ще има да се надпреварват ергените smile3521

Ей, две зъбчета се отпечатаха вече - резец и долен - не е ли раничко? newsm78 Иначе не плаче, но се нерви и неистово гризе ръцете си, чаршафите, и всичко, което му попадне.

Това със зъбите и мен ме притеснява. Тошито от няколко дни си лапа упорито ръцете и си смуче палчето. Аз от време на време проверявам венеца- няма пробили зъби, но много прозират 2 броя отдолу. И като проверявах днес се разсърди момчето, явно го дразни нещо.

Вайза и ние понякога така, но когато не сме акали по повечко време. Даже и мен е одрисквал младежа Joy

# 281
  • София
О, и аз най-после да ви изчета и да се запиша в темата ,дори и в края. Wink Crazy
Ние с тате , бебо и баба-гледачка бяхме за 2-3 дни на  Велинград, много готско беше.Друго си е да мръднеш за няколко дни. Mr. GreenБебчо само спа в колата,много обича да се вози, от почивката хвана тен милия Heart Eyes.
  От днешната консултация мерките са добре 6100гр. и 63 см., с цяло килце сме наддали от смесено Crazy.
  Да попитам мамите на АМ -  по колко  грама давате на хранене след навършването на 3 месец? Thinking
Честито на рожденничките ни!!!!  bouquet
Дано Михаилчо да се оправи бързо миличкия. Hug
Роси, Еви е много готина с обичките, бебешко маце. coolcool
Добре дошла на новата мама Руми.
 smile3525Честито за зъбкита на бебчовците.  tooth
Лека вечер на мамите и бебчовците. newsm46

# 282
  • София
Като чета, май доста бебета са нерваци тия дни. И нашият Ваньо на няколко хранения ми се държа странно - хапне малко, пък почне да се разсейва и да нервничи, като се опитам да го наклоня към гърдата, се дърпа, буйства и реве. Видях се в чудо. Освен това следобяда се събуди плачещ и беше нещо много кисел. След това уж се уталожиха нещата, ама ха да видим.
Тази вечер ще сефтосаме чувалчето, надявам се да му е удобно! Бани, и аз мислех, че ще е дебело, ама рано сутрин у нас става бая студено и аз нали бях настинала тези дни, та... получава се малко като оная приказка :"Деца, обличайте се, на учителката ́и е студено!"  Simple Smile
Добре дошла на новата мама!
Ние пък все пак май ще ходим на гастроентеролог, пак се прояви нашият проблем. Оф.  Confused
КайРен, и аз се помайвам със забелвания и т.н., все ми се струва, че трябва да е както казваш - ако е предвидено, то ще стане, ама наистина всички дават акъл.
Днес се получи една непланирана срещичка в парка с Бубчето и Плами, много им се зарадвах и на тях, и на бебчетата!!  Hug
Айде да бягам да лягам, че не знам моят киселяк кога ще се събуди...

# 283
  • гр.Стара Загора
Здравейте сладурки благодаря ви за милите думи за новата ни придобивка  Hug
oli4ka моя педиатър ми препоръча да давам по 100мл + 10мл. на месец т.е. сега Евелин е на 4 месеца и трябва да изпива по 140мл.,но тя милата изпива по 120мл. на хранене но за сметка на това вместо на 5 хранения тя е на 6  ooooh!
zruncho както и Сиси ти е казала обеците са от там а после си слагаш такива каквито желаеш  Peace,но поне месец ми казаха да е с медицинските  Naughty
Mushinka добре дошла отново  HugМного съжалявам за МихаилЧо дано бързо да се оправи детенцето и да няма повече проблеми  Praynig
miika браво на вас бе 2 зъбенца  #Crazy дано да ти е спокоен малкия Иванчо че ние колики нямахме или поне не сме усетили но от тези зъби много ме е страх  Rolling Eyes

А за чувалчето Евелин от началото на 2-рия месец спи в такова тип чаршаф ,много съм доволна защото не се притеснявам дали не се  е отвила ,а пък и тъкмо за зимата ще е свикнала
Лека нощ и послушни бебета   love001

# 284

И Макс имаше такъв проблем първия месец - доста често срещано е при бебенцата и доста упорито ... понеже не исках да му слагам капки, първо промивах само с преварена водичка ... уж се беше пооправил, но не. Купихме капки - за бебета спец. OcuFlash. Слагах по няколко пъти на ден, като преди това почиствах с тампонче с преварена вода ... Мина за около 2 седм  Thinking

За онзи секрет от очетата като в ранните дни ли става дума? дин жълто-зеленикав?
На мен ми казаха да капвам кърма и аз така го оправих. След второто-третото капване и се изчисти съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт