За витамините по време на бременност

• 45 916
  • 218
  •   1
Отговори
# 60
  • Под Сините камъни
С първата си бременност пих  витамини от 3 -4 месец почти до края.Но с втората изпих само една опаковка и ги спрях.Бях чела ,че се раждали големи бебета и въпреки това бебчето ми се роди още по голямо от първото Laughing

# 61
На мен гинеколога ми изписа Центрум матерна още в началото на бременноста,и аз си ги пиех през цялата бременност.Да ви кажа за мен и детето ми тези твърдения като "напълняването на мама и големите бебета" не важеше.Аз качих кг. Peace,които на следващия месец след ражднето се стопиха,а пък Илия се роди 2550гр и 48см

# 62
Здравейте на всички,

Бих искала да попитам дали някой има повече информация за фолиевата киселина. Планирам бременност и започнах да я пия. Интересува ме дали може да се пие дълго време или трябва да се правят почивки. Пишат, че трябва да се приема поне три месеца преди да се забременее, но това точно кога ще се случи е Божа работа.
Много ще съм благодарна, ако някой изкаже мнение.

# 63
Здрасти, celona, пий спокойно по едно хапче фолиева киселина на ден - мисля че стандартното хапче е от 400 микрограма. Досега не съм виждала да се продава в друг грамаж, така че по едно стандартно хапче на ден. Няма опасност да я предозираш, тя не се натрупва в организма. Мъжът ми е фармацевт, специално сме си говорили за това, така че пий смело Simple Smile

# 64
От установяването на бременността до края ми бяха предписани и ги пиех.
Но не са задължителни  Peace

# 65
  • София
С първата бременност съм пила една опаковка Матерна, но не ми понесоха и спрях (а бяха единствени на пазара). С втората още от самото и начало и до сега (защото още кърмя, но пък да си призная не ги взимам всеки ден) Вега Пренатал формула, в които си има необходимата дневна доза фолиева киселина.

# 66
аз също в началото пиех фолиева кисилина,а след това ми изписаха центрум матерна,но и освен това наблягам на пресните плодове и зеленчуци.и аз мисля че каквито и витамини искаш можеш да пиеш не биха ти навредили Simple Smile

celona -можеш да си я пиеш фолиевата кисилина колкото искаш,даже е за предпочитане преди да забременееш не мисля че ще ти навреди.и на мен така ми казаха да започвам да е пия но нали знаеш че не винаги бебето става когато точно поискаш и затова незнаех кога да е започна и накрая се осъзнах към 3 месец,таче си е започваи и успех в бебеправенето Hug

# 67
Не съм пила никакви витамини. В началото пробвах с Матерна, но от тях ми се гадеше още повече, затова ги спрях и нищо друго не съм си купувала. Наблягах основно на разнообразна храна.

# 68
Пих фолиева киселина от мига в който разбрах,че съм бременна.Пих я докато родя,пих още пренатал таблетки за бременни.

# 69
  • София
Фолиева киселина от началото, а около 5-я месец започнах да пия Хип натал актив - витамини под формата на сокче, изпих 2 шишенца и после към края на бременността пак  Peace   

# 70
Благодаря ви за съветите. Няма да спра с приемането на фолиевата киселина и продължаваме с бебеправенето. Дай Боже скоро да имаме положителен резултат  Simple Smile

# 71
Моя лекар каза до края на 13 г.с седмица да пия фолиевата киселина и после да я спра. След това след изследванията в 16 седмица ще видим имам ли нужда от витамини или съм добра мама и набавям всичко за мен и бебчо с храната, която ям. Simple Smile

# 72
Точно така,не спирай да я пиеш!Фолиевата киселина е абсолютно безвредна,тя се съдържа в хляба и в зърнените култури.Пие се до към 16та седмица,тогава окончателно се затваря невралната тръба и просто после няма смисъл да се пие,но ако се пие не може да навреди. Peace

# 73
По повод фолиевата киселина... тук я препоръчват и на възрастни хора (над 50 години) по причини които нямат нищо общо с бременността. По принцип е много полезна и не вреди да си се пие всеки ден и по време на цялата бременност! Аз лично я почнах 3 месеца преди забременяването и мисля да я пия до края. Само дето в началото пиех комбинирана фолиева с витамин Б комплекс а сега фолиева комбинирана с калций, за да може дребното да си изгражда костната система, а зъбите ми да си останат цели....

# 74
Tink, фолиевата киселина е полезна и препоръчителна и за кърмачки.  Peace
По темата ФК пия от самото начало на бременността, а витамини от 16 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт