Пишкане по градинките

• 10 334
  • 179
  •   1
Отговори
# 90
...
И Катинче ,защо сега не захапеш Не се се сърди човече ,че се е облекчила ЗАД СПИРАКАТА ,ами си тръгнала да натриваш носа на Надето 55 за постъпката на ,улисания й в играта, син?!? ...

Явно защото прави разлика м/у инцидентна случка и създаване на навик  Simple Smile а и аз не си бях пред блока, за съжаление ...
nadeto55 дори не е разбрала какво прави детето й, със същия успех можеше да нарани друго дете, например.

# 91
...
И Катинче ,защо сега не захапеш Не се се сърди човече ,че се е облекчила ЗАД СПИРАКАТА ,ами си тръгнала да натриваш носа на Надето 55 за постъпката на ,улисания й в играта, син?!? ...

Явно защото прави разлика м/у инцидентна случка и създаване на навик  Simple Smile

На хората с липсващ интелект (чиято фикс идея е само да се заяждат, без да четат) е трудно да разберат тези неща, не им се сърди....

Темата май се изчерпа и е за заключване вече Thinking

# 92
Не се сърди човече винаги знам къде е детето ми и не го изпускам от поглед,живея в комплекс който е заграден от всякъде и детето си играе на воля просто защото няма  коли който минават,или улични кучета Hugа ти защото няма за какво да се заядеш си търсиш повод,Крокодилчето е много права за това да те из критикува за ПИКАЕНОТО ТИ зад спирката,ти била ли си с памперс като дете,или изпи толкова бирички че не можа да устискаш до вас,какъв пример даваш?

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 23:09 от nadeto55

# 93

а четвърта се държи като Мария-Антоанета във форума и съветва хората да ядат пасти, като нямат хляб!
ела малко да разхождаш деца из софийските реалности, пък после пак ще те изслушам.

А, да, забравих, че София е центърът на вселената и освен "софийските реалности", други няма.

Джам, ама ти хем приравняваш недоволството от изхождането по градинките с маниера Мария Антоанета (?), хем ми говориш, че ти си можело да ме изслушаш? Аз не държа ти да ме изслушваш, защото не съм дошла при теб на аудиенция, а пиша във форум.
Форум, където често има оплаквания от какви ли не случки, за които в едно себеужаващо се общество даже и въпрос не става. Хем има теми за липса на елементарна хигиена, хем редовно слушаме обяснения защо е нормално и редно децата да се изхождат  по площадките, пък и по улиците. И т.н.

И на какво все пак учим децата?
(1) Че не е редно да се изхождат навън? В който случай какво е посланието, ако редовно ги изхождаме навън?
(2) Или ги учим, че е ОК да се изхождат навън, а?

Не е болка за умиране, ако по изключение малко дете пишка в някое храстче (предполагам). Но това да става навик? И да се държат майките, все едно имат конституционно право децата им да пикаят на улицата? И тази мърлящина да е умножена по броя на хората в големия град? Докъде ще се стигне така? До "софийските реалности"?

# 94
  • София
Темата пак се изроди-на всички ни стана ясно каква е идеята и-грубо е да се пишка до самата люлка или до(в) пясъчника,но аз пък нямам нищо против да се дръпне детето,да се заведе до някое дърво и да си свърши работата спокойно!
И пак искам да попитам-а кучетата,дето вечерно време се изхождат в градинките,където утре ще тичат нашите деца?

# 95
Темата наистина е вече за заключване ,защото се изчерпа! ooooh!
Katinche ,ако "хапя" това не е заради спорта ,а заради това ,че говориш ,без да имаш опит по темата.Всичко сега ти изглежда толкова простичко и логично ,но като тръгнеш да махаш памперс ще разбереш ,че не си била съвсем права в прибързаните си изказвания и затова няма да се впрягам ,че ме обиждаш така "по детски". Wink Пожелавам ти успех с усвояването на хигиенните навици и повече весели дни! Simple Smile
Не се сърди, човече ,такъв автогол си вкара с твоето откровение ,че каквото и да кажеш е безсмислено!Определено Надето55 не разказа като нещо обичайно случката със сина си ,а като инцидент ,след който дълбоко се съмнявам да го е поощрила!И понеже сина й е свършил "такова зло" (,а твоята случка е абсолютно безобидна!) ,я сега да го наречем "лошо дете" , оставено на произвола на сътбата ,а пък теб да те обявим за светица ,че си махнала памперса на децата си на късна възраст и са перфектните деца ,защото могат да стискат!

Ох ,наистина темата се изроди и отдавна стана ясно това ,което написа .:Little Miss:. ooooh!

# 96
... за ПИКАЕНОТО ТИ зад спирката,ти била ли си с памперс като дете,или изпи толкова бирички че не можа да устискаш до вас,какъв пример даваш?

Да, много бира бях изпила, за съжаление далеч от нас и на доста километри от тоалетна. Както вече казах, не съм си била пред блока като вас, нито имаше отворено завдение или магазин по това време на денонощитето. Все пак избрах безлюдна спирка, не място, на което стъпват и играят деца. За примера - бях на 19 г., човек се учи от грешките си, смятам да предуредя дъщеря си да не пие бира на неподходящо място  Laughing

П.П. Била съм с пелени, принудително махнати, разбира се, научила съм се да стискам като възрастен на 3-4 г.

...
Не се сърди, човече ,такъв автогол си вкара с твоето откровение ,че каквото и да кажеш е безсмислено! ...

Не смятам. Физиологичните неща са си физиологични. Никой не го отрича. Нарочно го написах, за да се прави разлика м/у това да си някъде, където нямаш избор и пред дома си ...

# 97
да си изпишкаш детето в градинката е доста по - екологично от това да изхвърляш неразградими памперси докато детето ти стане на 3-4 години и започне да стиска като възрастен , така че съм с две ръще защитник на пишкането по градинките

# 98
Екологията е отделен въпрос. Пишкането в градинките, в които малките се въргалят и си лапат после ръцете или си изпускат играчките - съвсем отделен ...

# 99
  • София
Алиса,

мисля, че никой не защитава създаването на навик за използването на градинките като тоалетни. обяснихме защо понякога се налага това в българските реалии. естествено, само при малки дечица. и естествено, дискретно.
също не одобрявам случката от началния постинг.

малко офф-топик, но който е ходил в Амстердам, не може да не е видял една местна забележителност по доста улици покрай каналите - тоалетна на тротоара, която представлява ето това:

не можете да си представите гледката и миризмата. ама на - Европа, цивилизация, кралство, столица, 21-ви век... възрастни хора.

# 100
Да била съм близко до домът си но ако помислиш малко. ще разбереш че докато се прибера дори и тичешком детето ще се е  на пишкало.А защо не се изпишка преди да тръгнеш?Я пак се върни в 19 си годишнина и се сети дали беше точно така....Крокодилче не хаби думи да разясняваш хигиенните навици на тъи "интелигентните "хора  те няма да те разберат, а когато децата им пораснат и махнат памперса и ги изпишкат в някой храст ще отрекат това да се е случило

# 101
... Я пак се върни в 19 си годишнина и се сети дали беше точно така....

Помня го като бял ден, все пак за мен беше и си остава нещо странно, което не се забравя  Laughing говоря за разстояние от над 5 километра, но издържах до 4-тия Blush

jam, ами женските тоалетни?  Rolling Eyes

# 102
Нека се включа със следната история:
Двор на детска ясла; децата са взети от родителите си и играят на площадката с пързалки и  люлки; майката на едно от децата пита отрочето дали има "ако" и след неговия утвърдителен отговор го вика при себе си и, седейки на пейката, го изхожда. Да, след този акт събира акото в едно пликче и го изхвърля, но! Тук иде реч за голям двор с обособени площадки за отделните яслени групи и достатъчно свободно място извън площадките, включително храстчета, намиращи се на не повече от 4-5 м. от площадките. И за дете, което не се е изпуснало без да усети...
Ами, с това искам да кажа, че всичко е въпрос на възпитание, елементарна култура и лични хигиенни навици... на родителите... Винаги можеш да дръпнеш детето настрана. Странно е, че тук много майки смятат, че след като навсякъде наоколо е пълно с кучешки изпражнения, е съвсем нормално да има и човешки такива...

# 103
Благодаря на всички за отговорите!
Площатката е до кафе, има тоалетна, има и по-скришни храсти, детето беше достатъчно голямо и да ходи в тоалетна и да стиска.Явно ми е друго възпитанието.Така както някои от вас го намират за нормално, същото е и с хвърлянето на боклуци от балконите, миене през същите и т.н.Своето се пази, общественото е ничие...
Темата се изчерпа Crazy

# 104
Himalomi,ще говора от името на всички който са писали досега защото съм сигурна в едно:Нито една от нас не смята че е нормално да има кучешки изпражнения или човешки,дадохме за пример цялата гнусотия която ни заобикаля а Вия се хващате за най малкият проблем-изпишкването на дете в някое храстче или пък в на место което от тръните които са израсли не може да се види нищо.Наистина темата се изчерпа но може още да поспорим ако някои не е разбрал,за мен също не е нормални действията на някой родители вярно е че в отделни случаи говорим за възпитание и хигиена който не са на лице,но в нашият случаи а и в останалите постове говорим за инцидентно а не за постоянно препишкване на ХРАСТ,или 20м от детската площадка,просто ако на детето му се допиша и ако няма наблизо тоалетна не го караме да се напикае в гащите а го правим малко по встрани .

Общи условия

Активация на акаунт