МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 865
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,

Тони, честито ви християнче!!!!

Аз си бях избрала 13.09 за кръщене, но поради лични причини няма да е тогава.  Crossing Arms

Ние днес се събудихме в 7ч и май така ще е. Само да не става като мен като проговори. Аз съм ставала в леглото в 6ч и съм викала на татко да взима куферчето и да ходи на работа.  hahaha

Хайде  Hug

# 166
Честити месечинки на Стела, Радост и Зара    bouquet
Тони, честито ви християнче  Hug
Хм и ние от 3тия месец заспиваме основно на цица, което хич не ми се нрави.

# 167
Бодливка, разбира се, че не са еднозначни, само вече не толкова саркастично  Winkнаписах защо не бих го направила това с ракията. Горчивия лак и Даум Екзол не ги броя, защото са си направени за целта и са безопасни все пак. А иначе за други успешни варианти за палчето са ми споделяли за лейкопласт , който им е гаден за смучене, и едно време като имаше Гранофорин, защото се стряскали от цвета Laughing
А и разбира се, че при някакви супер екстремни условия може да ти се наложи да направиш нещо, което е против принципите ти, но това не го броя, защото означава, че все пак имаш принципи за нарушаване Mr. Green

Айде стига от мен по темата, дайте за любимото нощно хранене Laughing
Абе тъкмо се зарадвам, че известен брой пъти успявам да го приспя като се разбуди и правим голяма нощн пауза и после всичките ми трикове биват отхвърлени. А снощи колко пъти ме е джвакал...и сега и сутринта само си търси, горките ми зърна. Децата, които се отказват от нощното хранене/будене веднъж завинаги ли го правят?

# 168
  • София
 Здравейте!
 Честита полови годинка на Мария на оки4     bouquet
 Честити месечинки и на  порастващите с един месец от днес  Стела, Радост и Зара Wink
Елвинг, пед-ката каза, че нервността на Влади е от ваксината и ще продължи 10 дни ooooh!
 Зелено човече, подсети ме да кача и моите снимки от срещата в Банкя Laughing Ако искаш, мога да кача и твоите.
 http://martenichki.snimka.bg/baby/sofiya-sreshti-po-gradove.374177.14387147
 Таня, вчера ви нямаше в парка сутринта, днес дано да се видим Wink
 Тони, честито ви християнче!   bouquet

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 10:26 от *Elle*

# 169
kikoikris : и ние вчера бяхме на консултация. Порастнали сме с 2 или 3см - не се знае точно, защото са сменили метъра и показвал различни стойности. На другите бебчета стоели същите показатели, ама при нас с 2см отгоре Simple Smile. Обаче теглото е 6.700, което е по-малко от средното, но се успокояваме, че е много енергичен, жизнен и вероятно това е причината. Иначе си хапва много добре. През деня сме още на 3ч... мога да си сверя часовника дето се вика. Така, че не се бой - и около нас все едри, ама щом детенцето си изглежда добре - не го мисли!  Peace

За спането, както каза Нинчето - и ние сме същите, само дето спи в другата стая, защото при всяко завъртане аз се будя и после съм като зомби..  Shocked
Иначе вечерта се буди по 1-2 пъти, но се залъгваме с чайче и биба и заспива почти веднага.

За ракията: то това си е обширна темичка...  Mr. Green Аз не бих пробвала, но да не казвам "никога", че не се знае. Още на погачата свеки ми казваше как на 2рия си внук му мажела зъбките с ракия и веднага се успокоявал.. Ми то и аз да пийна 2 глътки съм готова, ама нейсе.  Naughty В крайна сметка моето мнение е, че днес живеем в други времена, в които има по-съвременни методи за обезболяване и облекчаване на зъбките. Ако нищо не помага, ама никак.. тогава бих се замислила за бабините деветини, но ракията ми е последна в списъка. По този повод се сещам за една случка.. Дано не ме бичувате само после...  baby_neutral

Ще пиша пак след малко, че стана много дълъг поста...

# 170
Добро утро и от нас,

Гледам пишете за спане и преспиване,с риска да се повторя,боби се оказа голям цицоман и ако ги няма вълшебните цици на мама работата е много зле.Даже започвам вече да се притеснявам как ще го остявям на някоя баба ,за повече от три часа,като той неиска и дума да чува,без циците е неконтролируем.Цока преди сън(така заспива),цока и след сън(да си утоли жаждата),иначе е много спокоен и весел,но за нищо на света не си дава циците.

Момичета моля за съвет.Аз нали съм голяма маниячка на тема гладене и ме сполетя голяма беда,дъската ми за гладене се прецака нещо ,започна да скърца и да се клати,пробвах да я позатегна,но без резултат.Дайте идея за хубава дъска за гладене,може и за ютия,та като съм тръгнала да сменям,да подменя и двете.

За Яна пък търся,хубава масичка и столче за игра,проверих в ХИПО ленд и вис виталис но там нямат.
ами това е за сега,до следмалко Simple Smile

# 171
  • София
Steam Mop не става за паркета - или поне аз го пробвах на нашия, ако го движиш постоянно, става, но го оставих за няколко секунди на едно място, за да преместя от един контакт на друг и веднага се отбеляза на паркета, развали ми покритието точно там.
Хм, лоша работа...
А дали на ламината ще става пак така? Че свеки го е ползвала само на теракот.

# 172
Абе това за миенето на пода, и аз имам Frosh и си мислех за него... Не помня кой го спомена, но той е биоразградим и може би е най-подходящия за този период.

Poli+: за дъската за гладене - ние си купихме след раждането една от Бриколаж - беше някъде около 25лв, но съм доволна. Стабилна е, само дето сменяемата подложка я поизгорих малко.. Понеже нали гладяна макс и на пара дрешките на бебчо и от парата стана на едни дупки, ама тя поне се сменя и може да се купи друга.. Ако се продават отделно, де  newsm78. В Бриколаж има 3-4 вида доколкото си спомням, с различни цени. Тази според мен беше най-доброто м/у цена и качество. Ако искаш, ще ти я снимам, да видиш кой модел е точно.  Wink

А за цицата: имам една позната, дето го отби със зор на 1г и нещо, щото няма мирясване. Казваше, че посред нощ се будел през 1ч да я цока. Накрая взе да му дава кисело мляко с намачкан банан преди лягане и успя да го отучи. (Той не признаваше биба и АМ!) Но за тази възраст не знам как се справят мамите... Някоя с повече опит от кърмаческия може да ти е от полза. Пусни тема там.  Peace

Да ви се похваля: тази сутрин му направих оризова каша на Хип с малко пюре от круши. Е, няма такъв кеф ви казвам! Яде, та му пукат ушите! Изяде една цяла порция: 100мл вода, 2 с.л. оризова каша + 40тина мл. пюре. И сега спи като заклан!  Mr. Green

# 173
Ох най накрая ви изчетох.
Първо честито на палзящите буболечки. Кой знае колко са сладки. Моя паяк тежко го раздава. Уж си вири дупето ама гюленцето отпред не ще да се надига. Ама карай той и баткото не ми е пълзял.
 За столчетата за кола ние сега сме с това http://www.bellelli.com/en/grillo.htm само че стария модел ( от баткото). Цялото е в цвета на сенника и това мече вътре го няма. Иначе всичко друго е същото. Няма мърдане ви казвам. Баткото беше в него до 1 година. Тежеше 11 кг ама е висок и главата му излизаше над облегалката което също не трябва да е.
 Това е следващото столче http://www.shopwiki.com/_Britax+Roundabout+Car+Seat+-+Onyx в друг цвят. Там баткото изкара до 3 години и после взехме седалка на ЧИКО и все още е в нея с колана от колата. А и самата седалка има коланче отзад.

Вкъщи чистя всеки ден с Бреф или Доместос. Всичко е отворено и местя бебето в стаите според това къде бърша. Някой може да ме нахокате ама само така съм сигурна че всички бацили са измрели. А за мен най важно е да е дезинфекцирано освен да е чисто.

БЕЙБИ МОНИ нашето килимче от баткото е същото като твоето.

И последно за заспиването че се улях.
 Иво съм го приспивала на ръце само когато беше болен. Сега ако не е дремнал около 18-19ч и е превъзбуден тогава се налага да го гушна и да му попея да се успокои. Иначе цяла нощ си се събужда от зъбите и се успокоява само като си цокне. Докога така незнам ooooh! Май ще е докато си намери други за цокане като гледам Mr. Green

Айде стига толкова.

# 174
Здравейте мацки. Честито на Окича голямата мома. Тони честито ви християнка. Яна заспива сама, за мое щастие, хич не обича по корем. За щастие е поспаланка, обикновено се буди към 9, а ако е огладняла по-рано се буди към 7, яде и спи до 10. Лошото е че баткото става рано и често я буди за да си играят. Ето сега се е събудила и я чувам че си пее горе. За бънджито не мисля че е рано, аз съм и харесала едно на фишер прайс на което пише че е от 3ти месец.
Сега като гледам бебоците имам чувството че са с станали големи хора вече. Много бързо растат пу-пу. Имам няколко снимки и ще кача като имам време. Отивам  при малката да си я видя.
  bouquet

# 175
Здравейте!
При нас нищо ново.
За бънджито хич не е рано даже. Peace
Аз моя в проходилката знаете,че го слагам за по няколко минутки и хич няма и да питам никого,щото той и в мен седнал седи.Ако може ортопед или който и да е да го накара да седи легнал,моля!Да заповяда. Crazy

# 176
 Hug
благодаря,че ми отговорихте за заспиването  Hug
Сега имам друго въпросче към тези,които дават Дентокинд,как ги двате  newsm78,на мен педи ми каза да стривам едно хапчеце и с лъжичка в устата,след това давам малко водичка.Дали може да разтворя няколко хапченца във водата и да си я пие цял ден,ама не знам същия ли ще е ефекта  Thinking
В бънджи и аз го слагам по-малко,но и да искам повече моя звяр вързан не стои  Mr. Green

# 177
Кикоикрис,аз Дентокинд давам като стривам едно хапче,капвам му малко водичка да се разтвори и с лъжичка в устата.Ефект особен не виждам за съжаление. Tired Иначе няколко хапчета да се разтворят във водата му... newsm78 Незнам така дали може,но и колко точно хапчета да се сложат... Thinking
Май по-лесно да си ги даваш пак по едничко. Peace Hug

# 178
абе и аз мисля,че така по едно е по-лесно,иначе ти по колко даваш на ден  newsm78,май по 3-4 пише на ден,то е ясно,че няма да има кой знае какъв ефект,но поне за наше успокоение  Crazy Mr. Green

# 179
Пак за чистенето: аз го раздавам по-хипарски някак май.. Според мен децата ни живеят в среда, в която няма как да го опазим от всички паразити. Аз лично съм "ЗА" дезинфекцирането, но веднъж седмично примерно. Всекидневното - убива всичко, вярно е, но в това число и бактериите и микроорганизмите, с които имунната система на детенцето си прави "спаринг" един вид. Не изпадам в нито една от 2те крайности. Просто споделям мнението си, както всички тук.   Hug Peace

Виждала съм много мами, които дават биба, паднала на пода в къщи (ламинат), след като само я изплакнат с вода. Става дума за 7-8м детенце. И споделям това: децата трябва да си изградят имунна система, която ефективно да се бори с "лошите". Ако я изолираме от всичко и живеем в стерилна среда, как тогава имунната му система ще действа като такава, след като няма да може да различи "добрите" от "лошите"?

Общи условия

Активация на акаунт