Световна конспирация срещу здравето

• 7 408
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
Цитат
Това обаче не значи, че всеки който спре или изобщо не пуши, прегърне орторексията и спортува 5 пъти в седмицата ще е здрав като камък. Както и ако майката яде екомарули и кисело мляко 9 месеца, детето ще е с гарантирано здраве.

С гарантирано здраве  не,но поне ще знаеш,че си направил всичко ,което зависи от теб,за да бъде поне добро здраве./не казвам отлично,защото е равносилно на гарантирано/....И,Рокси,няма нищо гарантирано на този свят,ама нищо.Има обаче неща,които е възможно да се предотвратят!  Peace......Така,че от това следва,че колкото повече се стремим да намалим вредите около себе си,толкова по-големи са шансовете ни за добро здраве.Тоест толкова повече се доближаваме до "гарантираното"  Wink....По-добре не гарантирано,но близко до гаранцията,отколкото далеч от нея.  Peace

# 91
...Защо тогава никой от хората, които искат да водят здравословен живот не отиде да живее на село...
                          Никой ли? Отиват и още как... Все повече хора се местят или в близките селца, или в по-далечни такива. Огледай се и ще ги видиш. Ако можеха да си позволят да се преместят всички, които искат, бъди сигурна че градовете щяха да са далеч по-малко населени.
                         Колкото до това дали щом е толкова лесно хората не го правят... и на мен ми се иска да знам  Rolling Eyes... Преглеждах скоро темата 'Бихте ли се отказали от достиженията на цивилизацията, ако това ще направи вас и децата ви по-здрави'... и при така зададен въпрос хората не бяха склонни да го направят. Странно, нали? А съм сигурна, че никой не иска децата му да боледуват... Просто е по-лесно да си по течението...

# 92
dodyniki, вече установихме, че не искаш да живееш здравословен живот като отидеш на село, на чист въздух и сама да си отглеждаш екологично чиста храна.
Не искаш да отидеш, защото имаш някакво оправдание да не го правиш.
Тогава въпрос: в такъв случай с какво се отличаваш от заклеймяваните от теб нездравословно живеещи, които със сигурност също имат солиден комплект оправдания да живеят така?

# 93
...Защо тогава никой от хората, които искат да водят здравословен живот не отиде да живее на село...
                         Никой ли? Отиват и още как... Все повече хора се местят или в близките селца, или в по-далечни такива. Огледай се и ще ги видиш. Ако можеха да си позволят да се преместят всички, които искат, бъди сигурна че градовете щяха да са далеч по-малко населени.

Кои са тези, които се местят в близки и по-далечни селца? Май са тези, които могат да си позволят да пътуват с колата си всеки ден до работата си в града и обратно.
И кои са тези, които не могат да си позволят да отидат да живея на село, ако искат да живеят здравословно? Една къща в забутаните обезлюдени селца може да се купи и за 200 лв. Сигурен съм, че месечната ти сметка за отопление през зимата е по-голяма. Говоря за точно тези селца, които са далече от градовете, следователно с най-чистия въздух и най-незамърсената земя.

П.С. Моля, обърнете внимание на знака над аватара ми

# 94
dodyniki, вече установихме, че не искаш да живееш здравословен живот като отидеш на село, на чист въздух и сама да си отглеждаш екологично чиста храна.
Не искаш да отидеш, защото имаш някакво оправдание да не го правиш.
Тогава въпрос: в такъв случай с какво се отличаваш от заклеймяваните от теб нездравословно живеещи, които със сигурност също имат солиден комплект оправдания да живеят така?
Незнаеш колко много искам!Незнаеш!Съпругът ми,който е кореняк гражданин също иска,защото знае,че живота на село е много по-добър.Само,че за целта са ни необходими парички,за да си построим къща,а пари се изкарват с работа,и както се досещаш на село няма такава,която да те удовлетвори финансово.Така,че това не е оправдание,а причина поради,която не мога в момента да се преместя на село .Живяла съм на село /много близо до големият град/ цели 16 години.Много по-добре е на село.И въпреки всичко,дори да живея в града,аз си правя домашен хляб,домашно сирене и кисело мляко.  Peace...Така,че мога да кажа,че не си права за това,че не искам.Обстоятелствата не го позволяват и те никак не са оправдания,ама никак.Има много хора,които искат да отидат до луната,но колко от тях имат тази възможност?Същото е и с ходенето на село.В момента обсъждаме и този въпрос.Имаме вила в планината,ако става на върос,но там пък хептен никаква работа няма,ама никаква!Ти да не мислиш,че да живееш на село и да си отглеждаш собствена продукция и животни е безплатно?Хич даже,....дори понякога ти ляга по-евтино да си купиш един килограм сирене ,отколкото да си издоиш кравата и да си направиш домашно.Единственият плюс е,че знаеш какво ядеш.На село е евтино ,само,ако работиш в града ,изкарваш хубави пари и се радваш на райграса в двора,докато четеш любимото си списание на шезлонга под чадъра.Ако тръгнеш да гледаш добитък и да обработваш земя.....никак няма да ти се стори лесно,да не говорим за евтно.За тази цел,пак ще кажа-трябват пари и то не толкова колкото се вадят за месец,а много повече...Живяла съм достатъчно на село,мога да поспоря по въпроса.И да,наистина едно време хората се бореха да живеят в града,а днес става тъкмо обратното.И писала съм го сто пъти,пак ще го напиша:Ако някой иска да е изключително здрав,трябва да отиде на палатка в планината,да яде диви плодове,корени и гъби и да пие изворна вода.Е,можем ли да сме абсолютно здрави?Не!Но можем да намалим до минимум вредите около себе си,поне доколкото зависи от нас самите.И ти да не си мислиш,че на село е кой-знае колко по-чист въздуха?Там няма автомобили?Там няма замърсяване?Грешиш!Вярно,че е в пъти по-малко от града,но има и други неща,които спират хората да го направят.Както и да е-само ще ти кажа,че дори баба ми си бере дюлеви и мушмулеви листа /отлично средство срещу диария-действа на 20-тата минута/ и никога не е отишла да си купува ентерол например...Не е от най "ограмотените"  Wink относно здравето,но ,ако я питаш едно ще ти каже:"Тия доктори и тия лекарства ще ни уморат всичките да знаеш.Ей там у двора и у горЪта е истината.".....Какво да кажа повече.Който иска да живее добре-живее.Който не иска-се носи потечението пък каквото стане...

# 95
И писала съм го сто пъти,пак ще го напиша:Ако някой иска да е изключително здрав,трябва да отиде на палатка в планината,да яде диви плодове,корени и гъби и да пие изворна вода.

Господи!  Shocked

# 96
...Кои са тези, които се местят в близки и по-далечни селца? Май са тези, които могат да си позволят да пътуват с колата си всеки ден до работата си в града и обратно...
                          Не непременно, но какво ако е така? Нещо против работата ли имаш? Или смяташ, че не трябва да се работи? Поне не в градовете? Не те разбирам. Честно казано не разбирам смисъла и на останалите ти изречения, въпреки че видях знака над аватара ти, и прочетох изреченията по няколко пъти. Освен заяждане друг смисъл не открих.

# 97
Не знам дали има конспирация...дано да няма.
В медицината вярвам, но не на 100 %. В алтернатирната такава - имам големи надежди.

Баща ми казва, че за всяка болест природата е създала лек - само дето ние не искаме да го намерим.

# 98
  • София
Темата си отива на подходящото място  Wink

# 99
След като прочетох тази книга ,всичко в което вярвах или по точно ми се искаше да вярвам, рухна не мога да повярвам, че има чак толкова зли хора.Казах на повечето ми познати за нея да я прочетат, за да видят в каква заблуда живеем ,отговора им беше, че общо взето не ги интерисува и че рано или късно всеки ще умре от нещо а други казаха ,че лекарите са прави и лекуват правилно а на мен ми казаха да съм четяла по малко и да не се вкарвам в такива филми.Мисълта ми е че има хора, които не ги интерисува с какво се хранят или какво им дават да пият лекарите.Направо съм възмутена,все пак от това ще пострадат нашите деца и ако мога и една отрова да спестя на сина си ,ще съм благодарна Благодарности за темичката. Ще я следя с интерес. Grinning

# 100
...Кои са тези, които се местят в близки и по-далечни селца? Май са тези, които могат да си позволят да пътуват с колата си всеки ден до работата си в града и обратно...
                          Не непременно, но какво ако е така? Нещо против работата ли имаш? Или смяташ, че не трябва да се работи? Поне не в градовете? Не те разбирам. Честно казано не разбирам смисъла и на останалите ти изречения, въпреки че видях знака над аватара ти, и прочетох изреченията по няколко пъти. Освен заяждане друг смисъл не открих.

ОК, ще перефразирам думите си. Ще се опитам да го обясня по-простичко, с надеждата, че този път има шанс да ме разбереш.
Имах предвид, че всеки може да се премести на село и това преместване ще му струва не повече от месечните му разходи в голям град. Затова оправданието "не мога да си го позволя" си е само и единствено оправдание.
Преместват се хората, които имат достатъчно пари, за да си позволят всеки ден да пътуват до града. И на село наемат хора, които да им вършат цялата работа.
Така че логично стигаме до извода - всички искат да живеят здравословно, ако някой друг върши тежката работа вместо тях. И ако не може да си позволи да наеме такъв човек, следва "Аз искам да живея на село, но нямам достатъчно пари, за да си го позволя".

Дано в този си вид обяснението върши работа. Ако не, мога да помоля сина ми да го обясни - той е на 2 години и обяснява доста по-ясно от мен.

# 101
Цитат
Баща ми казва, че за всяка болест природата е създала лек - само дето ние не искаме да го намерим.

Всичко казано от мен в едно изречение!  newsm10

# 102
  • София
Цитат

Всичко казано от мен в едно изречение!  newsm10

Това за мен е пълна глупост и то по отношение на природата, в която всяко едно нещо си има цел  Wink

# 103
Цитат

Всичко казано от мен в едно изречение!  newsm10

Това за мен е пълна глупост и то по отношение на природата, в която всяко едно нещо си има цел  Wink

Да,всяко нещо си има цел.И наистина е пълна глупост,че много хора неискат да узнаят и да разберат каква всъщност е тя.Наистина ли го мислиш,това,което написа?.... Tired...Много жалко тогава,защото това е самата истина,въпроса е,че не всеки може да я разбере.А някои дори изобщо не искат да се опитат да го разберат.Имаше една фраза:"За всяка болка си има билка"....Не мисля,че е случайно казана.Един билкар ми каза същото.Че за всяка болест има тревичка,но не всички знаят това,да не говорим,че още не са "изследвани" безброй "тревички"...
И аз например няма да отида в аптеката никога  да си купя кремове и мазила против гъбички на краката,ако ми се наложи,защото една моя позната ги излекува ,след като една седмица всяка сутрин тичаше боса по росната трева... Wink...Интересно,а?По-добро е от ламизил например,а и ще спестя 15 кинта!  Wink...И това само за една болежка...Да не говоря,че диабета на свекърва ми не се повлиява от хапчетата кой знае колко,отколкото отварата от маслинови костилки.Какво ще кажеш?И това ли е глупост?Не мисля... Wink
"Глупост",която слага край на болките и проблемите ти....Голяма простотия и голяяяяма заблуда.Много по-гот е да си си болен,що ти трябва да се занимаваш с глупости?.... ooooh! ooooh! ooooh!...Айде моля ви!  Stop...Всички добре знаем за силата на природата,за чудодейните свойства на билките и за способността им да лекуват...Или и последното изречение е глупост за теб?... Wink

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 15:22 от dodyniki

# 104
  • София
Да,всяко нещо си има цел.И наистина е пълна глупост,че много хора неискат да узнаят и да разберат каква всъщност е тя.Наистина ли го мислиш,това,което написа?.... Tired..

Ами да, защо питаш като си го потвърдила в първото изречение  Wink И понеже не ми е в стила да пиша огроомни постинги (че едва ли някой ще се пъне да ги чете не по диагонал), опитай се сама да отгатнеш какво съм искала да кажа, нали разбираш от тези неща  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт