Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 448
  • 377
  •   1
Отговори
# 105
 Ели,да ти кажа 4естно като видях тая 4анта си викам ,това моми4е обърка темата и тук си показва новата 4анта Joy..ти си направи извод Hug
Ван4е,добре завърнала се дуШко,с нетърпение о4аквам новите ти красоти  Hug
Clairette,беб4ето е много сладко,а за снимките какво да кажа пък аз,дори на тия завиждам Embarassed
barcela,ACC,поздравления
една много измъ4ена торта от мен,трябваше да е с много ,много крем и по4ти реване ooooh!

# 106
Срам, не срам, ще си задам въпросите. Днес ще правя тортата на Leo рулата и с марципан Варна. С тортата мисля, че няма да имам проблем. Обаче с тоя марципан незнам как ще се справя.
След като го направя трябва ли да го прибирам в хладилника да престои? Чета, че така се прави за фондана, а за тоя нищо не пише  newsm78 

Друго - покривам по някакъв начин тортата с марципана. Остатъкът го изрязвам. Мога ли с него да направя някакви фигурки и ако да - как да ги залепя? Няма ли да падат  Embarassed

Това е засега. След малко запрятам ръкави.

# 107
  • Plovdiv->Toronto
Хехе, Уини, ами ти сама си казала, запряташ ръкави и ще видиш Mr. Green! На мен  каквото ми кажат обикновено обратното правя, да видя какво ще стане, гледам и Дими прави така Laughing, та, прави пък каквото стане. Варна не съм правила, ако е меко като го направиш прибери го за малко  Grinning. Фигурките би трябвало леко да лепнат, ако не - малко тесто с вода на каша или лепиш като с лепило   bouquet!

Мерси Фиор, Наталинка, Патияни  bowuu ...

# 108
  • София
Winnie_the_Pooh, слагат марципан Варна в хладилника, особено, ако стане по-лепкав, за да не се прекали с добавянето на пудра, т.е., ако си изпълнила рецептата, но лепи и е рядко, го слагат в хладилника да стегне 1-2 часа поне, за да се прецени едва след това дали да се добави пудра...Тук подчертавам, аз не съм с опит в правенето на Варна...просто пиша след теб, и като чета, че запряташ ръкави, побързах все пак да дам някаква яснота по въпросите ти от обща култура:))) Фигурки се лепят, както е посочено, ако не се лъжа в Библиотеката, с вода, белтък, глюкоза...Но, ако фигурката е по-висока, неустойчива, тежка - то ще са ти нужни клечки за зъби, които са забити във фигурките и така, с тях, са си изсъхнали, после стърчащият край на клечката се забожда в тортата...

Клер, розовото на първата снимка е като на захарен памук, много е хубаво!

patriyani, хубав контраст между цвят на торта и цветя!

# 109
  • пловдив
Здравейте,майсторки  Party да ви покажа тортата от рождения ден на сина ми ,който беше вчера.Пепи,благодаря за помоща   bouquet

P.S.Съжалявам за качеството на снимката

# 110
Уини,аз лично работя само с марципан Варна (докато не научих,че има и други теста  Grinning ). Не го оставям в хладилника да престои,защото тестото така става твърдо,а като го извадя започва да лепне. Омеси го с пудра захар докато стане като пластелин,например-направи морковче и виж дали ще клюмне връхчето,значи трябва още захар. Не прекалявай със захарта за да не се нацепва тестото. От остатъците можеш да направиш фигурки,а аз ги залепвам с бял шоколад,става по-бързо. Успех   bouquet

# 111
Момичета, моля за малко помощ, през септември синът ми има рожден ден, искам да му направя торта с влакче. Решила съм да ползвам марципан Варна, но как да направя влакчето  newsm78

# 112
Момичета, благодаря ви за поздравите за личния ми празник. Много сте мили! Heart Eyes Hug Heart Eyes

За съжаление нямам разрез на тортичката, която стана много вкусна, нооо с малък фал. Рецептата за нея е повече от простичка, ако изобщо може да се нарече рецепта, по скоро е идея-моя импровизация:  
3 рула на "7 days"-карамел, шоколад и капучино се намачкват/омесват добре и се оформят в тортена формичка с подвижно дъно или откопчаваща такава на тънък блат, сиропират се с карамелов сироп от 1/2 ч. ч. захар и 1/2 ч. ч. вода плюс 1 с.л масло. Отгоре се налива крем карамел приготвен от 800мл. прясно мляко и готова смес за крем карамел, която не се пече и стяга мн бързо. След като крема е стегнал, гарнирате с плодове/в моя случай резенчета банани/ и поливате с приготвен карамелов сироп от 1/2 ч.ч. захар и 1 и 1/2 ч. ч. вода с разтворен 1 пак желатин на д-р Йоткер. Оставяте отново в хладилника да стегне и воала....

ПП Фалът беше с блата, че стана много мек и залепна за формата и самата торта поради този факт се режеше доста трудно, ама на вкус си беше добра, доста сладка, но добра, по малки парченца и излиза доста икономично Laughing!

# 113
тази тортичка изглежда доста вкусна и определено ще се пробва,пък ако ще да залепва за тавичката  Wink (много обичам карамел )      J.U_L.Y  погледни влакчето на Дилия,виж колко е сладко

# 114
sisi7510, влакчето на Дилия е страхотно Simple Smile Нещо подобно искам да направя, но как да направя вагоните кухи и от какво са направени гумите на влака? Ако някъде има подробно обяснение  Rolling Eyes

# 115
  • София
И аз да се цопна тук с една къща.

# 116
  • Vaudreuil Canada
Ели скачай в дълбокото и си купи това което си си харесала - иначе все ще те е яд. От което страдат снимките защото някак си ти се отщява да снимаш... казвам го от личен опит.

Стефи страхотна торта си спретнала пак - изпипана отвсякъде. Хайде сега да споделиш подробности - тревата рисувана ли е? Езерцето от какво е? Дървото и храста как ги направи?

# 117
Стефи, супер къща много е хубавааа.

Аз чакам книгата утре и ще пиша впечатления.

# 118
patriyani - Това лилавото направо ме срази. От един месец съм на лилава вълна, щото на мойта щерка и предстои празник и ако знаеш каква торта ми е замислила..... по-добре да не знаеш. Лилаво, по-лилаво, още по-лилаво и най-лилаво. И тук тамЕ - бЕло. И ще са китки.  Rolling Eyes . А твоите са много готини. Браво.
Дилия - Честит празник на синчето! Нека много да те слушка. Много хубава торта си му направила.
stefibgg - незнам дали се цопваш или вмъкваш, ама тортите ти са страхотни. Къщата и пейзажа са невероятни!!!
Изчетох пропуснатите страници. Много торти видях, ама нищо не запомних. набиха ми се две неща:
Една страхотна жаба и една чанта. А, и тортата на Пепи, ама нея ми я показаха още на морето. Та, оригинала е доста по-груб от нейната.

Аз сега ще ви разправям малко приказка. В края на приказката ще има въпрос. може и няколко да са....
така... вече споменах че ще правя идиотска торта на щерката. Идиотска, щото ще е с шантава форма. Досега не съм правила такава. Няма да я издавам, за да ви е гадно и да чакате  Mr. Green . Вече издадох че ще е лилаво с тук-таме бяло. Отсега ми е ясно, че ще е студена и зловеща заради тези цветове. Щото лилавото е синьо-лилаво, а не розово-лилаво. Както и да е. Ще бъде с много китки. Щерката нямаше ясно оформена идея за самата украса беше ме предупредила само за едно - цитирам: "Китки - ама като истински. Не като курабийки, изрязани и напльокани, а като букети." Край на цитата.  Тук е момента да посоча обвинително с пръст РАЯ. Щото като почна предизвикателството и онова малкото като видя тортите и оквича орталъка с лилавата торта на Рая. След кратък консулт с обвиняемата и след любезното и предложение да ми опакова китките и да ми ги прати в колет, стана ясно че ще трябва да се боря с нещо, което досега ми е било в "зоната на здрача". Стана ясно че с шоколадовот тесто или Варна, няма да се получат "истински" китки и затова от известно време споря и убеждавам себе си, да преглътна гордост и инат и да си закупя моделираща маса. Съхнеща - то е ясно. Е, днес и това направих. И боя си купих /за нея по-късно, в рубриката "Въпроси"/ След още един кратък консулт, този път с Пепи, прочетох "ОТЧЕ НАШ" на няколко езика, прекръстих се по няколко начина и се заех с оцветяването на няколкото нюанса на лилЯвото. Излишно е да ви казвам, че доброто ми намерение да боядисвам с ръкавици, отиде по дяволите, барабар с няколко пръста от ръкавиците, безнадежно потънали в топката моделираща маса. В резултат на което в момента притежавам най-красивите боровинково оцветени ръце, с преливащи мастилено сини отблясъци......  Това ще го преживея.....
лееееекичко  се приближавам към съществеНОСТТА на разказа.....  Tired
Въпрос първи: ПО ПРИНЦИП ЛИ СИ Е ТОЛКОВА ТВЪРДА ТАЯ ГАДОСТ, или просто аз не съм и свикнала???
Въпрос втори: НЯКОЙ ПРОБВАЛ ЛИ Е ДА Я РАЗМАЧКА С МОКРИ РЪЦЕ??? Щото аз пробвах. И стана много добре... То се случи по погрешка, щото много лепнеше и се наложи да се измия в един момент. Къде съм се подсушила, къде не, ама от влажните ръце, това чудо много добре омекна и се омеси. После пак си се втвърди, ама не чак толкова, колкото другите 3 топки.
Въпрос трети няма засега, ама със сигурност ще изникне утре като започне същинската борба с масата.
Извод си направих само един: не го щЪ това нещо!
А! Докато четях за правописни грешки та се сетих за въпрос ТРЕТИ:
Днес си купих лилава боя от Кадемлия. гел за теста на Бейкъри. тъй като 387 грама ще ми стигнат само за около 3 живота, питам високо и ясно: КОЙ ИСКА ЛИЛАВА БОЯ? СИНЬО ЛИЛАВА. Не можах да го докарам до индигово лилаво, но резултата е добър. Разбита на , грамове и левове, 100 грама излизат 5 лв. 50 грама - то е ясно. Оставям си 100 грама за мен, 50 за Блюто, останалите 237 грама са ми в повече. Пишете на ЛС, за да не тормозим народа.

# 119
  • София
Ванче, мила, ако нещо тази маса те дразни, ако не се разберете, обади се, може да се разберем да се видим и да ти дам малко тилоза и/или тесто правено с нея, за да ползваш самостоятелно или в смес с гмм.

stefibgg, присъединявайки се към зададените въпроси (ще разбереш защо след 3-ти септември:), искам само да отбележа, че в тортата има много мила атмосфера.

Общи условия

Активация на акаунт