Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 235
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте. Днес мъжът ми е ходил при Литвиненко и той е казал, че Чавдаров е поставил диагнозата атаксична ДЦП на око. При тази диагноза трябвало да има увреждане на малкия мозък, каквото детето нямало. Абе лекари, един казва едно, друг от отменя. Лошото е, че детето си има симптоми, макар и леки. от вчера почнахме рехабилитация във Виница и малката почти постоянно реве. Като цяло засега съм по-доволна от специалистите от Карин дом. Имат пподход към детето и то не изживява такъв стрес. Ще продължим засега и на двете места, а по-нататък ще видим.

# 721
Момичета някой знае ли адреса на работилницата на Бруно в Стара Загора,забравила съм  а сме на преглед юни!

# 722
Българо-германски център за професионално обучение- Стара Загора
гр. Стара Загора, 6010
ул. "Армейска" 7
тел.: +359 42 601 156
факс: +359 42 601 138

# 723
  • варна
 Ема-диди, може ли да ми дадеш повече информация кой ви преглежда там,чуждестранни д-ри или тукашни ,- шини ли сте правили, доволни ли сте   и т.н.

# 724
orhid - комисията я правихме в София - окръжна болница "Света Анна".
гала - права си за това че всеки казва различно. От вчера сме на ЛФК и жената която му я прави каза - детето има някакъв потенциал ама е много изостанало двигателно. А и като  се има предвид антиконвулсантите го забавят доста . Т а във тъзи връзка искам да кажа - На кого да вярваме ние родителите???
Честно казано  виждам че повечето родители тук са наясно с нещата повече.  Thinking

# 725
  • София
Полини, а на комисията само с талон от личен лекар ли се ходи? Знаеш ли дали има някакво райониране? Аз лично разбрах,че има такава комисия в поликлиниката на Педиатрията, но за Окръжна чувам за първи път.

По повод диагнозите  - ние имаме три различни - двойна хемипареза повече вляво, 4-та ст. ЦКС към вероятна дипареза повече вдясно и квадрипареза. Отказах се да ги проверявам, ще го заведа за окончателна някъде към 2-год. възраст. Важно е децата да вървят напред и двигателно и психически, ние да им помагаме по всякакъв възможен начин, а конкретната диагноза за жалост не помага много за лечението.

Във връзка с напредването- къде водите децата си на психолог и логопед в София? Ние все още сме в процес на ориентиране. Иска ми се да намерим някой, който дава конкретни препоръки и за  вкъщи. Не ме интересува толкова определяне на моментния статус, а резултатната работа.

# 726
  • Stuck in a moment
Майката е pogar  bouquet
  Ама честно казано, по-добре да не стигаме до подобно възхищение, мисля че това е  била и целта на репортажа - да се променят нещата.
 Човек на много неща е способен заради детето ,ама що трябва да сме такива магарета  в грижата си.
Полини, в кой град сте ходили на комисия? И аз се каня да ходим на такава.
Да, разбира се, така съм писала и аз в първия си постинг. А какво съм почувствала е съвсем субективно за всеки, когато гледа.
Другата седмица ще бъдем на ортопед в София и ми е малко притеснено.Ще водим детето при Алексиев, хубави неща четох за него.

# 727
Благодаря много Think .
orhid аз само един път съм ходила на преглед,защото сина ми е с плоскостъпие стъпва навътре и пръстите му се изкривиха!Ортопеда е швейцарец казва се Бруно,преглежда и той определя какво ще се прави дали има нужда от шини или нещо друго!На нас ни каза нека проходи напълно или по-стабилно и ще следим това изкривяване и след една година ще видим как е и какво ще правим и сега сме на преглед юни месец!

# 728
  • София, Дружба
Цитат
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добър рехабилитатор на ДЦП в София, който работи на частно.  

и пак съм със същата молба. Никой не ми е отговорил. Все още търся рехабилитатор.
Какво ще кажете за центъра за рехабилитация към фондация "Деца с проблеми в развитието"?

# 729

annie13- ние ходихме само с талон от личния лекар - мисля че Сряда и Четвъртък беше комисията. На нас личната ни каза кой ден да отидем. А за райони незнам ,ние не сме от София.
Между другото се сетих да Ви попитам -понеже ние за първи път ходим на ЛФК, / в педиатрията срещу ВМА/ днес на моето детенце му е трети ден  и вече само да го сложа по корем, започва да плаче- възможно ли е да има мускулна треска или нещо такова.

# 730
Здравейте,извинявам се че нахлувам в темата.Дъщеря ми е със спина бифида и имаме проблеми с крачетата.Отдавна търся информация за този ортопед от Швейцария ,защото много ми го похвалиха,но ми казаха,че основно преглежда децата от детските домове около Стара Загора.

ema-диди би ли споделила вие как се записахте за преглед при този ортопед и кога точно ще бъде в България.Благодаря предварително.

# 731
Здравей Веси миналата година ми го препоръчаха и отидо,ами прегледа го каза нека първо проходи после ще мислим и да следим това изкривяване на крачетата и че ще ни се обади по телефона след една година.Миналия ден ми се обади Мануела Малеева че ни вика на 18 юни на преглед и сега ми едно притеснено да не би да ни изпишат шини че моя син незнам как ще ги задържи.Но много са пекани и ортопеда и Малеева обесняват нормално не гледат да ти преберат парите или да ти сложат веднага шини земни хора са.Ако искаш да ти дам телефона на лични на Малеева да говориш с нея!НО мисля че към средата на юни ще идват.
Да по принцип той заради тези деца по домовете идва,но приема и деца стига да те запишат и имат свободни часове,че при него ходят от всички краища на България!

# 732
  • варна
 Много моля за телефона му ,да се обадя ако има часове да ни прегледа.

# 733
Писах ти на лични!

# 734
Здравейте. Да ви кажа впечатленията си от рехабилитацията във Виница. Рехабилитаторът каза, че му се налага да отсъства няколко дни и тази серия от 10 дена, които ни се полагат ще имаме само 6. Нямали практика да се заместват. Отделно каза, че август месец няма да го има и ще се наложи да изпуснем един курс. Много съм недоволна. Ще ходя да се разправям. Логопедката и тя се оправда, че нямала часове и си скъта 1-2 часа. Ако има други, които ходят във Виница нека да споделят при тях как е.

Общи условия

Активация на акаунт