Катаракта

• 3 057
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! На майка ми и предстои операция от катаракта в болница Токуда. Ще бъда много благодарна на всички , които ми помогнат с мнение и впечатление от такава операция. Тя е диабетичка с прекаран масивен преден инфаркт. Интересува ме също операцията на двете очи в един и същи ден ли се прави?
Благодаря на всички отзовали се!

# 1
Никои нищо ли не знае!  newsm78Cry

# 2
Преди 2 месеца майка ми си прави там операция. Не се прави в един ден операция на двете очи. Първо едното, след месец -второто око. Майка ми е много доволна от обслужването. Операциите минаха успешно и без усложнения. Приемат я в деня за операция и на следващия ден я изписват. След седмица се ходи на контрола. Тя беше с направление, но въпреки това си има разходи допълнителни, освен лещата. А и след това доста време се капят няколко вида капки.
Друго какво - питай ако имаш въпроси. Упойката е местна.
Майка ми е само с високо кръвно, твоята е с повече заболявания и предполагам ще се искат повече изследвания, консултации и подготовка за операцията.

# 3
Благодаря ти! А кой лекар я оперира? Казаха ми , че Веселин Даскалов е най-добър.

# 4
И двете операции ѝ ги прави д-р Даскалов, а подготовката и прегледите след това - д-р Кунева.

# 5
Здравейте, можете ли да ми кажете ориентировъчна сума на операцията (лещи + допълнителни изследвания). Знам че самата операция се поема от ЗК.

Благодаря предварително!

# 6
Здравейте, можете ли да ми кажете ориентировъчна сума на операцията (лещи + допълнителни изследвания). Знам че самата операция се поема от ЗК.

Благодаря предварително!
>Лещата в Токуда беше 720 лв. и избор на екип 100 лв. /операцията беше на 11.09.2009/.
За изследванията , които ни бяха казали  да направим /пълна кръвна картина, време на съсирване , време на кървене, протромбиново време и т.н. плюс консултация с кардиолог / взехме направление от личния лекар и нищо не платихме  /само 2 лв. за някоя от кръвните съставки/. Но когато отидохме да я приемат ни изпратиха на алерголог и там дадохме 25 лв.
Ами това бяха разходите. После дават капки , някакво гелче и кърпички - около 50 лв. с които все още капем / трябва 2 месеца/, и не знам за колко време ще стигнат.
Ами, това е в общи линии. Ако нещо съм забравила - питай.

# 7
В някакъв бъдещ момент, дано по-далеч, и на мен ще ми се наложи същата операция Tired Какво казва майка ти? Зрението й на какво положение е? За светло, за тъмно, наблизо, надалече, четене, телевизия, абе, всичко, каквото каже ще ми е от полза.

# 8
За наблизо изписват очила след 1-2 месец. Иначе надалеко майка ми каза, че вижда като орел. С леща все пак не може да виждаш и наблизо и надалеч.  Телевизия гледа без проблем, очила слага само за четене. Тъмни очила все още носи когато е силно слънцето.
Сега от известно време се оплаква от сърбеж и сълзене от време на време. Нея я оперираха през май едното око и юни другото. Тази седмица ще ходи на преглед - дано всичко е наред.

# 9
Какво казва майка ти? Зрението й на какво положение е? За светло, за тъмно, наблизо, надалече, четене, телевизия, абе, всичко, каквото каже ще ми е от полза.
Моята майка 8 год. не виждаше с това око/беше я страх да се оперира, както писах по-горе тя е с много болести/. Но , ето вече 3 седмици след операцията се чувства много добре. Ходи с тъмни очила, но казва , че вижда идеално. Тя е след 1 месец на контролен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт