ПЛЕВЕН - 116

• 13 349
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
Ами ще го кръстя "На баба ми Ропотамото" тогава.  Laughing Доста лесна рецепта е всъщност, в тенджерка се нареждат като решетка тънки лозови пръчици, за да не залепва рибата по дъното. Отгоре редим суровата и измита скумрия нарязана на шайби, леко се посолява, залива се с 500мл. доматен сок, 1к.ч. вода, 1к.ч. олио, добавя се дафинов лист и се вари на бавен огън. От време на време с виличка се проверява дали се е сварила рибата. И това е. При поднасяне може да се добавят нарязани на ситно кисели краставички. Аз лично мразя в готовата консерва като има боб, за това тоя прост модел ме кефи. Велмар никога не съм се сещала дори да сготвя за големи хора, дробчета със зеленчуци, обаче сега покрай новия вид готвене дето си измислям бебешки манджи, абсолютно съм сигурна, че в голям глинен съд биха се получили разкошни. Нещо като една испанска манджа, на която сега и забравих името.  Laughing
Зрънчо доколкото зная там дето дупчат предлагат и медицински обички, но ако си имаш твои златни става и с тях, но не зная къде ги дупчат в Плевен. Laughing Защо си се разбързала? Ако поради някаква причина и свалиш обичките докато е малка ще се затворят дупките и после пак ще ги дупчиш.

# 76
Искам да и ги сложа сега,докато емалка,защото после сигурно само ще ги пипа и дърпа и да не се възпалят или инфектират.А знам,че се слагат пролет или есен,защото тогава не се носи шапка,която дразни.

# 77
  • Плевен
 Зрънчо, малко встрани от питанката ти - има много теми За и Против слагането на обици в определена възраст, но моето е, че ще й сложа когато тя сама пожелае това. Така са постъпили и с мен и съм много благодарна за предоставянето на личен избор. А и друго - ушната мида е проекция на много енергийни точки отговарящи за определени зони в човешкото тяло, когато ушенцето е малко, вероятността да засегнеш или по-скоро да влияеш на някоя от тези зони е по-голяма.

Това все пак е МОЕ мнение и можеш да не се съобразяваш с него Simple Smile.

# 78
Испанската манджа е паеля Laughing Моите дроб4ета вече се пекат. Обичам такива мързеливи манджи Sunglasses А и с бира как вървят....... Whistling
по въпроса със скумрията- ей тази правих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.60

# 79
Здравейте ,
не съм писала отдавна ,но вече има с какво да се похваля-прибрахме се с бебчо от болницата ,в сряда ни изписаха .
Вече знаете ,ама да се похваля на 17 август се роди-казва се Мартин ,роди се 4870 и 55 см. ,голям юнак /и то в 36-та седмица/.

Добре сме и двамата ,засега само спи и яде ,каката е по проблемна ,че не се отделя от мен ,но няма как ,цял месец не ме е виждала и само ме кара да обещавам ,че няма да се връщам в болницата вече.

# 80
tony25,да ти е жив и здрав (ако съм пропуснала да честитя)! Гушкай каката и прекарвайте повече време само двечките,че горкото явно е преживяло много! Hug

зрън4о, сякаш имам спомен, че ерота беше писала, че в някакъв комплекс срещу фонтаните е пробила ушите на Симонка. Тя ще се включи с подробности!

За паеля си говорите-ох, любимото ми ястие!!!Обожавам го, само че има едно единствено заведение, където съм  яла!  smile3518

номадке, Кирил знае какво да яде, маймуна! Ти пък мляко ще му даваш, за какво, в мръвката му е майката! И да вземеш да го доведеш да си види жената, че да не ти я откраднем! Тя не, че се дава, хич даже! newsm47

# 81
Зрънчо,ако обещаеш да черпиш довечера една бира,ще ти покажа и на Сторгозия къде дупчат уши.Два пъти по-евтино от по центъра.
И да вземеш да го доведеш да си види жената, че да не ти я откраднем! Тя не, че се дава, хич даже! newsm47
Портооооо,нали обеща да не казваш. #Cussing out.Искаш ли да кажа аз сега как яде Дани-Калпазани,а? hahaha
Номадка,всичко освен скумрия ми хвали.Освен на баба ми осолената скумрия искам да кажа. Crossing ArmsПО повода за дробчетата-аз много ги тача задушенки,в гювеч,или йена.С всички екстри+студена биричка. Peace
Ани-Дани,обожавам паеля.И как ми се е дояла и на мен.Ама истинска обаче.

# 82
Искаш ли да кажа аз сега как яде Дани-Калпазани,а? hahaha

Кажи,кажи, как майка му блее и детето се храни!

Иначе за паелята, незнам дали тази,която ям е истинска, но е страшно вкусна!Страхотен ориз с пилешко и риба и украсена със скариди и миди! Оххх, защо се сещам сега![smilie=smile3514.gif]
Косе, туй заведение е само на 370км, на брега на морето! smile3518

# 83
Привет и от мене
Нещо сте се разготвили гледам cook eat
Аз правих солена торта-за първи път ми е  Blush
след малко ще я пробвам
Викинцето нещо е кисела и се държим baby_neutral

# 84
А тази,която съм яла,е на място,което на повече от 2000км. Whistling
Ще изровя рецепта,и ще ти направя да седнем и да си я изедем самички двечките. hahaha bowuu

# 85
Ще изровя рецепта,и ще ти направя да седнем и да си я изедем самички двечките. hahaha bowuu
Няма ли да ви заклекне? То съдът е много важен, така да се каже той я именува така.  Laughing Laughing Laughing

Тони как го извадиха тоя гигант Мартин?  Laughing Да ти е здрав и послушен, кърмите ли се?

# 86

Тони как го извадиха тоя гигант Мартин?  Laughing Да ти е здрав и послушен, кърмите ли се?

Мерси ,секцио -няма начин и каката беше така ,ама тя по малка -4 250 кг.
Кърмим се ,но се цедя и давам шише ,че нещо неможем да се разберем със сученето ,аз ли недавам правилно ,той ли не засуква ...незнам.Яде по 100 мл.

# 87
  • София
О,фталл,трогната съм.Ръцнах го най накрая.Излезе че съм доста непорочна. Embarassed
Номадка,звучи добре,ще го направя скоро.

# 88
  • София
Ейй,един път да си остана без мъж вкъщи и никой да не ще да пише в темата начи. Crossing Arms

# 89
tony25, честит юнак Мартин, да расте здрав и да ви носи голяма радост!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт