отчаяна съм

• 3 919
  • 40
  •   1
Отговори
Здравейте мили момичета...щом пиша тук значи и аз съм една от вас , която не може да си има детенце...вече 2 години правим опити с моя партньор за бебе...уви ..направи си спермограма ...ужасна....наложи се операция - разширена вена...5 месеца по-късно резултатите са се покачили двойно...но все още са ниски...
обща конц. на сперматозоидите - 30*10(6)
нормокинчетични - 30%
- бързи - 15%
-бавни - 15%
- хипокинчтични - 13%
- акинетични - 57%
...само за сравнение- преди 5 месаца бяха точно на половина...
записах си час при специалист по стерилитет( но все пак тайно се надявах като отида там да ми каже, че напразно се притеснявам, че резултатите ще се подобрат...) уви,, чух това което ме уплаши много - започваме пълни изследвания и за мен и за приятеля ми...ако нещата са наистила лоши- инвитро...ужас...много ми стана зле...не съм вярвала че някога през живота си ще имам такива проблеми- аз...момичето което от дете знаеше че има да има 2 дечица като порасне...тръгнах си от кабинета с толкова много документи в себе си, че се обърках кое за къде е...дирекно отидовх в две клиники за да ми вземат кръв...по пътя носех със себе си материали, коийто също дадох за обработка...сега на бюрото пред мен съм наредила още около 5 направления за други изследвания...как оцеляхте момичета...откъде намирате сили да продължите напред...аз днес съм съсипана...колко време продължи при вас борбата със стерилитета...

# 1
  • София
Теменуга, успокой се, мила. Притеснението и нервите не са добър помощник. Това, че започвате пълни изследвания, е само за добро. Нали трябва да се види как са нещата. Ето, ти сама казваш, че след операцията на мъжа ти резултатите са двойно по-добри. Сега и при теб ще се проследи всичко необходимо. Ако има някакви отклонения и проблеми (което се надявам да не е така), ще се вземат мерки. Искам да ти кажа: Изключително важно е да мислиш позитивно и да вярваш, че ще успееш. Важно е също да си при правилния лекар на точното място.
Надявам се и ние тук да ти дадем подкрепа. Аз ти изпращам от моята положителна енергия и пак ти казвам - мисли така: правим всичко, което зависи от нас. Желая ти успех  Hug

# 2
Ето затова пиша тук...защото знам че и вие като мен сте преминали по този труден път и знаето калко много боли ...моля ви кажете има ли измежду вас такива при които след операция от варикоцеле нещата да се оправили ...от много ниски резултати да са дали единствения искан- положителния резултат....и колко време ви отне до този резултат

# 3
  • София
Temenuga123, чудесно е,че си затрупана с документи за изследвания-значи скоро ще откриете проблема и решението за него. Нещата може да не са толкова лоши,колкото са ти прозвучали в първия момент, но дори и да стигнете до ин-витро /преди него има и друга,по- нетравмираща процедура,ако състоянието и показателите ви го позволяват-инсеминация-също има доста забременели момичета с този метод/,то не е нищо "ужасно" ,а още един прекрасен шанс за нас да сбъднем мечтата си  spoko. Колкото и време да отнеме,важното,че съществува като вариант и нищо не е загубено.Още повече,ако сте затруднени финансово,вече с пълна сила работи и Фондът и нещата стават реални и възможни. Представата ти за едно,две,дори и три деца е напълно осъществима, според мен.Е,ще участват повече хора,освен вас двамата, но да са живи и здрави,че ги има  Wink

# 4
Мила Теменужке, виж само какво прекрасно име имаш!!!  bouquet
Няма да се отчайваш мила, на правилния път си. Сега трябва само да се успокоиш и ти, и партньора ти и да започнете едно по едно да отхвърляте изследвания, процедури и пр. В твоето положение са около 20 % от българските двойки по неофициална статистика, но всъщност никой не знае точно колко сме!!!

Всички, които сме тук, сме минали точно по този път, по който ти предстои да вървиш, е разбира се, някои стигат целта по-бързо във времето и по безболезнено за психиката, но ПЪТЯТ е този!
Единственото което трябва да помниш е, че вярата и спокойствието са точно толкова важни колкото и правилното лечение! Затова се успокой ( ако е нужно наплачи се преди това, ако трбва счупи някоя чиния, излей си яда)! И в никакъв случай не си милси, че си сама! Всички които сме тук ще те подкрепяме и помагаме! И винаги когато нещо ти тежи, знай, можеш да го споделиш и ще получиш отговори и подкрепа!

Но спокойствието, вярата и положителните мисли са тези, които водят към успеха!

Сега вдигни гордо глава, усмихни се и продължи напред, защото само така ще успееш да превърнеш своята мечта в реалност!
Прегръдки от мен!  bouquet  love001 newsm10 smile3525 smile3501

# 5
Мила Теменужке,

момичетата преди мен са ти казали всичко, от мен само - добре дошла и горе главата! Ще помагаме така, както и на нас са ни помагали тук!

А пък ако знаеш само колко сме готини ние от темата за Ин витротооооооо  Mr. Green - най-"коравите" мацки сме там!  Joy smile3521 newsm47 smile3503 newsm68 newsm44

# 6
  • София
Аз само да допълня за успокоение наТеменужка по повод варикоцелето при съпругът и ,че поне аз знам за няколко момичета тук от форума които са забременяли след такава операция,дори и по два пъти,пример е Хоуп,дано се включи с подробности и да ти вдъхне още Надежда. Flowers Four Leaf Clover

Теменужка,никакво отчайване,не си първата нито последната с тези проблеми,вярвай в успеха и той няма да закъснее и мисли положително за всичко,важно е. Peace
И да не съм чула повече изрази от рода на "инвитро...ужас.....",нЕма се плашиш: Laughing
Всичко ще си дойде на мястото лека полека,вярвай и мечатй. Hug

# 7
Теменужка, миличка, успокой се, напълно те разбирам колко объркана и ужасена се чувстваш сега. Сигурно и моят първи пост в този форум е звучал горе-долу така.И за мен ин-витро звучеше като нещо много страшно, но нито е страшно, нито е нещо, което се случва само на теб, а най-малкото трябва да го приемаш като едва ли не наказние, напротив, това е начина, по който много двойки като нас, благодарение на Господ и нашите лекарки, сега се радваме на прекрасната ни дечица. Знам, че сега ти е трудно, но мисли си, че пътят, който ти предстои, е пътят към вашата рожба. Тук е мястото да пишеш, да питаш, да усетиш подкрената на толкова много хора, Да се радвате заедно на успехите и за съжаление понякога на неуспехите. Но имай вяра, че скоро ще гушкаш твоето бебе. От все сърце ти желая успех  Hug!!!

# 8
Няма място за отчаяние, да не сме те чули  Naughty
Има много момичета, забременели след като мъжете им са били оперирани от варикоцеле, и то по естествен начин. Разбира се, всичко е индивидуално, и както каза някой по-горе, ин-витрото не е най-ужасното нещо на света.
Няма нищо страшно и притеснително в това, че са ви назначили много изследвания, това е хубаво и показва, че лекарят е професионалист. Има много фактори, които могат да се повлияят от лечение. Аз самата бих си направила допълнителни  изследвания, но засега нямам финансова възможност.
Всички сме си мислили, че забременяването е най-лесното и естествено нещо на света, или поне аз така мислех... За съжаление понякога животът ни предлага и такива изпитания, но знай, че не си единствената и много хора са се преборили за мечтата си.

# 9
Благодаря за подкрепата момичета...Бог да Ви благослови и да ви дари още в най-скоро време с така желаните дечица...много съм ви благодарня на всички, не зная дали ме разбирате колко много ми помагате в момента...БЛАГОДАРЯ ВИ! Ще подължа да контактувам с вас по този начин...той наистина помага много

# 10
Temenuga123 и аз ти изпращам положителната си енергия и подкрепа. Не се отчайвай. Правенето на изследванията е първата крачка към успеха. След като ги направиш лекарите ще са наясно с вашето състояние и ще ти препоръчат най-подходящата процедура за вас. Знам че това е свързано с обикаляния, притеснения и не на последно място финансови средства, но трябва да се тръгне от някъде. а и Христина ти е писала и за Фонда.
Ще успеете!  newsm10

# 11
всичко ли си плащахте сами момичета..няма ли нещо което да минава от здравната каса...аз само вчера пръснах 350лв,. което е една огромна сума...- това е за изследвания на хормони, кръвни изследвания , първичен преглед и обработка на взет материали ...много скъпо ми се струва...а се питам как се оправят хората, за които 350 е невъзможна сума?а това е само първа стъпка

# 12
  • София
Теменужка, ние,специално сме си плащали абсолютно всичко. Sad В месеците,когато правихме и инсеминации, а се налагаше да пускаме и допълнителни изследвания на мъжа ми+ лекарствата след това, сме стигали до 1300 лв. Но пък,за последната вече имахме всичко,което ни трябва...засега, и се разминахме "само" с около 500 лв. За ин-витрото,което започваме следващия месец няма да правим повече изследвания-така че,за нас остава да си платим лекарствата и процедурата,което,иначе поема Фонда,ако подадеш документи. Мисля,че най-тежка финансово е именно, първата стъпка,докато събереш основата. Може би, има нещо,което поема ЗК,но аз нямах нерви да коментирам с личния ми лекар-дано се включат други момичета, ако са ползвали услугите й.

# 13
Аз също съм си плащала всичко до сега и не знам има ли нещо по ЗК. Наистина доста парички хвърчат - изследвания, лекарства, процедури...

# 14
Здравейте ! Може ли някой да ми помогне с резултатите...от лабораторията отказват коментар/а сърцето ми се свива, като не знам какво точно гледам...изследване на микробиология - vaginalis in pouch - резултат положителен
- левкоцити - 1-2/поле
епителни клетки - 5-10 /поле, ядра на епителни клетки, слуз
lactobacillus spp - 10-20/поле (++)
грам- лабилни и  Грам(-) бактерии - 10-20/поле
форми, наподобяващи T. vaginalis
банална форма- не дава развитие на аеробни и фактулативни анаеробни бактерии - не се изолира
микроблазми - не се изолира

и после следва цяла таблица с изброени вътре - антимикробни средства -  срещу всяко от тях има сложени ...
Моля за коментар на запознати

Общи условия

Активация на акаунт