ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 141
  • 554
  •   1
Отговори
# 90
За повече подробности, следвайте този линк:
http://ivo.bg/2009/09/06/%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF% … 1%86%D0%B8%D1%8F/
Даниела Танушева

# 91
Оф, Иво Инджев просто се е улял.

Пак няма информация точно в какво ги обвиняват тези родители. Като сте толкова невинни, кажете си в какво сте невинни. 

А коментара на Инджев "Не мога да си представя обаче какво зверство трябва да е извършил родител, за да го накаже държавата с отнемане на 4-те му деца" е просто нелеп. Нима не е чувал за родители, които тормозят децата си физически и психически? Не е чувал за домашното насилие, за откачени родители с откачени амбиции?! Има родители, които не заслужават да се наричат така, толкова ли е трудно да се проумее?!

# 92
Съгласна с горното и да допълня...

Това, че четирите деца са разделени, не е специално насочено срещу точно това семейство.
Братя и сестри непрекъснато се разделят, бидейки приемани в различни семейства.

Господин Танушев, отново е дръпнал една значителна по размер проповед на тема френски нрави.
И както каза Hear Again , ние пак не разбрахме в какво са обвиненени тези родители.
Това, че са любящи, за мен не е достатъчно. Обичта хората я разбират по различен начин.

За мен е недопустимо рродителите на деца, които искат да си ги върнат
да не се вслушват поне малко в съветите и препоръките на съда и социалните служби.
Ако на мен ми се случи подобно нещо, и на психиатър ще ходя, и ще слушам, и ще съдействам.
Ако това е пътят към децата ми-прая всичко.

Посланието за сетен път затвърди мнението ми, че господин Танушев страда от мания за непогрешимост и величие.
Дали е добър родител-незнам.

# 93
Както писах вече, не бях чувала за този случей, но няколко неща ме озадачават. Порових се из нета да потьрся повече информация и това което откривам е сходно на това, което вече се написа в темата, сьщата история, дьлги обяснения за системата в Франция, без никакви конкретни факти, защо са отнели децата. Четох и мненията на различни хора и разбира се те са доста противоречиви, от пьлно сьчуствие до съмнение в искреността на родителите.  Например попаднах на следния коментар от този сайт http://ide.li/article3740.html
Анонимен на 19/09/2009
В бг-мама се обсъждат много случай на спорове за децата между родители в различни държави. Пишете там и поискайте координати на адвокати. Сигурна съм, че жени, които са препатили, ще ви дадат такива. Успех!.
В същия сайт, човек предостави координатите на журналист в френско радио и други хора сьщо дадоха практични сьвети.
Интересно е че темата не беше пусната с тази цел. Аз не прочетох на едно място родителите да питат за имена, телефони, кординати на организации, които да им помогнат. Защо си губят времето да ни убеждават нас в невинността си, когато ние с нищо не можем да помогнем.

# 94
Все още не разбирам с каква цел Танушев продължава да пуска теми.
Не иска съвети, не иска помощ, не е склонен да обясни нищо...
Не само, че не си помага, но и поражда съмнения, които не са в негова полза.
Едва ли ще се намери някой, който да не се постави на мястото на болната майка,
но вече не виждам кой би изпитал симпатиии към бащата.
Дано децата да са добре.

# 95
Аз пък напълно подкрепям господин Танушев и знам,че отнемането на деца в "демократичните" държави,става много бързо,така,както го е описал.Не ми се спори с никоя от вас,но Финландия е една от държавите,в която могат да ти отнемат детето само заради няколко шамара примерно.
Какво ще кажете в отговор на това възмущаващи се мами,вие които в Бг свободно и редовно поплясквате/биете може би е най..точно/ децата си,че дори и на улицата ,пред погледите на минувачите..
Много лесно съдите хората,а не помагате с нищо.По..добре не отговаряйте тогава на господина...
Аз вярвам,че по донос могат да ти вземат детето.Тук,във Финландия това е много често срещано...

# 96
  • E-CLM & CH-VD
Аз вярвам,че по донос могат да ти вземат детето.Тук,във Финландия това е много често срещано...

Bee, а казват ли ти в какво се състои доносът? Проверяват ли впоследствие дали е вярно? След влязло в сила съдебно решение има ли препоръки за родителите и проверява ли се как ги изпълняват?   Thinking

Това са въпросите, които се задават и на господина, който всячески се старае да не отговори.
Никой не спори, че понякога е лесно да ти отнемат детето. Но ни подават стръвта, че някакъв си чужд съд отнел български деца, и от нас се очаква да скочим и да започнем да плюем тези гадни чужденци. Първосигналната реакция на почти всеки би била такава - и по форумите си личи - но после започват да изникват съвсем логични въпроси, на които отговор няма. И във всеки един форум се случва едно и също - в момента, в който се стигне до тези въпроси, изведнъж автора изчезва, за да пусне историята в друг форум.

# 97
Ама стига вече с тия доноси и двата шамара.
Ще изкарате, че половината деца в Западна Европа се гледат в приемни семейства.
В Англия съм виждала не веднъж майка да си удря децата и все съм се чудела,
къде са тия прословути служби дето изкачат иззад ъгъла и отнемат децата..
Отделно, че и минувачите не се намесват..

Казвате във Финландия, Холандия или Франция е много по-лесно отнемането им.
Така да бъде.
Но все пак има някаква процедура по връщането им, нали?
Не казвам, че е ужасно приятно и не травмиращо за семейството и децата.
Но е факт, че господинът освен да словоблудства
на темата френски абсолютизъм и прочие безмислици, друго не виждаме да прави.
Не може само да се тропа с крак.
Пак казвам-и луда ще бъда, ако трябва, ако това е пътят да събера разбитото си семейсто.

Много лесно съдите хората,а не помагате с нищо.По..добре не отговаряйте тогава на господина...

Пак ние виновни.. че мислим..

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 02:40 от zlatnata tolumba

# 98
Вее, а ти с какво помагаш като му вярваш безрезервно?! От блога на Иво Инджев се вижда, че съдът няколко пъти е определил какво трябва да направят родителите, за да си върнат децата. Вместо да се старае да изпълни очакванията, Танушев отрича до гроб всичко и пише фермани и анализи на това и онова, докато децата му киснат при социалните.

# 99
  • някъде под слънцето...
Тъжно ми е за децата..Те милите нямат никаква вина.....
А  за родителите... сигурно не им е леко
Но  това, което най много ме озадачи е че "изповедите" им са някак хладни,  премерени, липсва отчаянието  липсва болката, голямата опустошителна  болка, която   е нормално да изпитва един родител,  лишен от децата си..По скоро се усеща внушението колко са без вина виновни колко несправедливо е решението на съда и колко предубеден е той...
Не искам да съдя никого....
Не е толкова важно кой е крив, кой прав,     Важното е че дечицата страдат... 

# 100
Аз пък напълно подкрепям господин Танушев и знам,че отнемането на деца в "демократичните" държави,става много бързо,така,както го е описал.Не ми се спори с никоя от вас,но Финландия е една от държавите,в която могат да ти отнемат детето само заради няколко шамара примерно.
Какво ще кажете в отговор на това възмущаващи се мами,вие които в Бг свободно и редовно поплясквате/биете може би е най..точно/ децата си,че дори и на улицата ,пред погледите на минувачите..

Напълно подкрепям думите на Пчеличката.
Заменете Финландия с Норвегия и имате същата картинка.
И да, определено гледката е различна от различните камбанарии.

И да, обичайната практика е да те изкарат луд, психично нестабилен и от там неспособен да се грижиш за детето си.
А трябва да си наистина луд, за да не откачиш в подобна ситуация, когато си виновен до доказване на противното.
Eй тази презумпция, че си виновен до доказване на невинността ти, не мога да я одобря.
И трябва да убеждаваш някой, че си годен да се грижиш за собственото си дете, а не те да доказват, че си негоден.
Да не говорим какви травми се нанасят на детето, което насила живее разделено от родителите си и че думата и мнението на детето не се и чуват, нито пък родителите (ако са чужденци) имат право да говорят на родния си език с детето си.
Защото не могат да разберат какво си казват, докато ги подслушват.
Спирам да пиша, защото всеки път когато чета в пресата тук за такъв случай или се сетя за случаи, които познавам, и ...  #2gunfire

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 23:17 от щастлива

# 101
Абе кво си говорим, в цяла цивилизована Европа социалните буквално крадат децат и ги пържат за вечеря.

# 102
Дано присмиващите се не попаднат от тази страна на барикадата и не станат мишени на нечии болни амбиции.
Защото едва ли с усмивка и безгранична вяра в социалните служби ще си дадат децата в дом с час-два свиждане месечно, докато се мъкнат години наред от съд в съд в доказване на правотата си, рискувайки никога повече да не се съберат с отрочетата си.
Най-лесно е да се осъжда и охулва отстрани, особено пък непознат, особено пък ако е жертва.
И най-лесно е да отричаш, ако никога не си и чувал, че и такива неща стават по белия свят.
Не знам за "цяла цивилизована Европа", но в някои държави определено стават и такива "грешки".
Независимо дали на някой му харесва или не.

# 103
Аз казах и преди-не ми се спори с всезнайковци.
Въпреки,че чета не ми се губи времето да плещя глупости.
Отговарям :
Вярвам на очите си и ушите си безрезервно,Hear Again
Да,положението тук е такова.
Социалните не са ангели спасители и няма какво да ги превъзнасяме.Като се спомене социални,хората се мръщят и директно изказват негативизъм.Един път ако ви докопат,измъкване от тях няма.
Пиша го момичета,защото познавам семейства,с отнети деца и настанени в приемни семейства.В едното от семействата,майката ми е приятелка.Понеже тя нито пие,пуши и по мъже не ходи се опитаха да я изкарат психически нестабилна(майката плаче!) и й предлагаха да се обади на психиатър #CrazyТя им обяснявала,че няма нужда,но не...Взеха им децата... #Cussing out Предтекст...не се грижат  особено за тях  #Crazy #Crazy/истината е,че и двамата родители много работят/бащата на 2 работи,за да изплащат заеми за къщата/,уморени,нямат време да си играят с тях,майката..психически нестабилна и не изпълнила препоръките на социалните да потърси помощот психиатър./Психиатърът донася всичко на социалните,Хипократ не е финландец /.Освен това в детската градина обикновено всички деца биват разпитвани как се отнасят родителите им с тях,играят ли си с тях,викат ли им,бият ли ги,хранят ли ги редовно и т.н.т.
Разбира се всичко е премислено добре и става под формата на игра и дечицата неусетно разказват от А до Я семейния ви живот през неговия поглед.
Социалните службии по специално тези свързани със Защита правата на детето са тези които получават всички данни и се започва ooooh!
Пресяват "подходящите клиенти" и се почва ходене по мъките...

Звучи ви като шпионски филм...не,не е.Истината е.
Аз бях до тук. smile3505

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 09:02 от Bee.

# 104
Аз казах и преди-не ми се спори с всезнайковци.
Въпреки,че чета не ми се губи времето да плещя глупости.
Отговарям :
Вярвам на очите си и ушите си безрезервно,Hear Again
Да,положението тук е такова.
Социалните не са ангели спасители и няма какво да ги превъзнасяме.Като се спомене социални,хората се мръщят и директно изказват негативизъм.Един път ако ви докопат,измъкване от тях няма.
Пиша го момичета,защото познавам семейства,с отнети деца и настанени в приемни семейства.В едното от семействата,майката ми е приятелка.Понеже тя нито пие,пуши и по мъже не ходи се опитаха да я изкарат психически нестабилна(майката плаче!) и й предлагаха да се обади на психиатър #CrazyТя им обяснявала,че няма нужда,но не...Взеха им децата... #Cussing out Предтекст...не се грижат  особено за тях  #Crazy #Crazy/истината е,че и двамата родители много работят/бащата на 2 работи,за да изплащат заеми за къщата/,уморени,нямат време да си играят с тях,майката..психически нестабилна и не изпълнила препоръките на социалните да потърси помощот психиатър./Психиатърът донася всичко на социалните,Хипократ не е финландец /.Освен това в детската градина обикновено всички деца биват разпитвани как се отнасят родителите им с тях,играят ли си с тях,викат ли им,бият ли ги,хранят ли ги редовно и т.н.т.
Разбира се всичко е премислено добре и става под формата на игра и дечицата неусетно разказват от А до Я семейния ви живот през неговия поглед.
Социалните службии по специално тези свързани със Защита правата на детето са тези които получават всички данни и се започва ooooh!
Пресяват "подходящите клиенти" и се почва ходене по мъките...

Звучи ви като шпионски филм...не,не е.Истината е.
Аз бях до тук. smile3505

Абсолютно вярно.

Общи условия

Активация на акаунт