ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 467
  • 554
  •   1
Отговори
# 345
Ще пиша тук, че там е станало твърде гнусно.
Изчетох всичко и за мен случаят е кристално ясен!  Naughty
Става въпрос за домашно насилие и тормоз над съпругата и децата!!! Така че службите наистина са защитили дечицата. Слава Богу, че съществуват и че поне някъде по света децата са закриляни.
Даниела на теб ще кажа само БРАВО УСПЯЛА СИ!! Спасила си се от насилника, защитила си децата си и сега ти предстои борбата за тях. Имаш цялото ми уважение и подкрепа, мога да си представя колко тежко ти е било, но си победила, браво. Съветвам те от тук на татък да се разведеш официално за да докажеш на съда, че наистина си отстранила опасността за децата, ясно и категорично да се отграничиш от него и да убедиш съдиите, че няма да допуснеш децата ти да страдат повече. Вземи си свой адвокат, можеш, сега когато си доказала, че искаш да се спасиш много ще ти помогнат. Аз съм убедена, че ако направиш това през април ще получиш поне облекчен режим на свиждане, поне целодневно посещение ще можеш по-често да си с тях докато си стъпиш на краката и докажеш, че можеш да се грижиш адекватно за тях. Сигурна съм, че след това ще ти ги върнат всичките.
А за тези, които 20 страници кудкудякат как няма правда за Даниела мога да кажа само, не ви ли е срам, що за жени сте. Да наливате вода във воденицата на насилника, да убеждавате жената как няма права и как никога няма да види децата си. Точно това са нелепите ви послания - няма правда и ти няма да си ги получиш, трай си Пенке и търпи, то в България си е нормално, ти си виновна щом те бие и малтретира ти си му отговаряла. Засрамете се от себе си!!

# 346
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз никъде не видях да пише, че я е бил. newsm78 Това вярно ли е, откъде го видя?

# 347

Много хубав пост  Hug
Написала си неща, които аз спестих, иначе втората тема досега щеше да е изтрита.

# 348
  • ENGLAND
bzepic дай кристално ясни доказателства, ако не думите ти са просто една гооооооляма клевета.

# 349
Те си се виждат доказателствата.
1. Помпозното самодоволно писмо с хладнокръвна дисекция на обществото и системата без капка чувство и страдание;
2. Многократното цензуриране на неудобното писмо на жената (виж. началото на темата) в първоначалният му (изтрит вариант) е имало и счупени зъби, които в последствие изчезнаха.
3. Наполеон Бонапарт е виновен, ама аз съм чиста вода ненапита. Всички други около него са виновни само той няма никаква вина (класически профил на насилник и садист).
4. За всичко е виновна жена ми.
5. Беше споменато няколко пъти, че са му назначили лечение, което той е отказал защо???
6. Толкова не могъл един ден да си вземе отпуска за да се срещне със социалната работничка (знаели са, че от това зависи съдбата им).
7. Явното противоречие - той твърди, че е подаден донос от безработна съседка, която сега държи в плен детето им. Майката, обаче (не контролирана вече) изнесе други факти - доносницата в същност е социалната работничка (която си е получавала достатъчна заплата), която е написала своя задължителен доклад за състоянието в семейството. Явно какво е съдържал, забележете факта голямото дете по свое желание е останало при този "звяр" много зла ще да е била.
8. Споменато беше, че е имало конфликт между пастрока и доведената дъщеря (единствена, която вече е разбирала).
9. И не на последно място забележете реакцията му, когато тъпите женки си позволяват да му противоречат, ако можеше на всичките по два шамара би раздал. Как се фръцка и сърди понеже не му вярват безпрекословно на неговата празна дума.
10. В цензурираните писма жената "пише" как бил грижовен и любящ съпруг и баща. Когато жената започна да пише без зоркия му контрол никъде не споменава това, напротив няколко пъти подчертава, че сама е гледала децата си и е имала нужда от помощ. Държавата и предлага, а тя я отхвърля, понеже вездесъщият не желае чужди лица да виждат какво става зад вратата.
Има още толкова много ясни знаци, че няма да ми стигнат 10 страници. Няма как жената да каже директно, че я е бил. За мен беше напълно достатъчно като видях как публично я порица когато си позволи да се изказва без цензура.
Не съм срещала жертва, която да признава веднага и без болка какво се е случило, още повече че все още се чувства застрашена. Може би след време, когато се почувства защитена, прегърне дечицата си и си отдъхне ще може да сподели, макар че мисля че тогава ще иска само да забрави.

# 350
  • На земята, която е всъщност звезда.
От написаното възникват доста въпроси: Сега, след като майката вече живее самостоятелно и се лекува, защо не пише свободно за тези неща? И ако пише от отделен компютър /при положение, че са разделени/, как така писмата й се цензурират? Щом има такова насилие има ли ограничителна заповед по отн. на бащата от френските служби?  Френските социални служби препоръчали ли са лечение на бащата- насилник, все пак и той се среща с децата? Той и бабата и дядото в България ли контролира, след като и на тях не са поверени?

# 351
Да допълня нещо - домашното насилие не се ограничава само с физическото такова. В българския закон това беше записано още през 2005 г.
За съжаление в Бг дори физическото насилие не се смята за някакъв проблем, преди няколко дни станахме свидетели на тъжния край на една такава практика - мъж, за когото са подавани няколко сигнала в полицията от собствения му баща, кла двете си деца.
За такива екстри като гарантиране на достъп на жената до семейните банкови сметки тук още не се говори. За психическо насилие - също, това са бели кахъри.
Т.е. напълно разбираема е липсата на съчувствие от страна на българските потребителки тук. Ударенията по инерция се слагат върху изродите, които са отдалечили деца от биологичните им родители.

# 352
  • ENGLAND
Има още толкова много ясни знаци, че няма да ми стигнат 10 страници. Няма как жената да каже директно, че я е бил. За мен беше напълно достатъчно като видях как публично я порица когато си позволи да се изказва без цензура.
Аз питах за доказателства, а не за знаци. Сори, но всичките ти точки за мен са свободно тълкуване на една мъжемразка.
И ако той беше такъв насилник защо френските служби не прибраха него, а децата?

# 353
До този момент са били заедно, едно семейство, тя не се е оплакала. Нормално явление ужасно много са жертвите на насилие, които търпят и мълчат. Затова и законодателството в много държави са стигнали до такива крути мерки, щом жената иска нека си търпи, но децата няма да оставим да търпят. Не съм мъжемразка, но мразя насилниците, които малтретират жените си.
Чети внимателно, първо я следи и цензурира, и това се вижда много ясно (за отворените очи де), а когато започна да пише от друг комп я напада публично, върни се на зад и проследи събитието, след като публично я порицава във форума тя спира да пише. От тогава нищо повече не е писала??
Факти няма, получаваме сведения само от него, единствените постове на жена му са зов за помощ, и те са както виждате прекратени. А за ситуацията ясно говори факта, че правозащитните организации, дори и пресата в България, институциите, които са помагали на невинни, най-точно казано всеки, който е имал достъп до допълнителна информация (не едностранно поднесената от въпросния господин) са го отхвърлили и не са си цапали ръцете, защо ли?

# 354
От написаното възникват доста въпроси: Сега, след като майката вече живее самостоятелно и се лекува, защо не пише свободно за тези неща?

Болката, раната и срамът от това да си удрян, унижаван, насилван не си отиват ей така. Абсурд е да се задава въпрос "тя сега е свободна, защо не говори?" Особено пък в някакъв си публичен форум, където сме се събрали един куп кокошки да се дърпаме за косите.

Аз не се наемам да гадая дали Танушев е тормозел жена си или не, но от прочетеното ми е безпределно ясно, че е властен и самодоволен. Аз стоя надалеч от такива.

# 355
  • Paris, France
Привет,

Първо една голяма прегръдка за цялото семейство с пожелание много скоро всички неприятности да са зад гърба им.

За социалните служби във Великобритания и Франция енциклопедия мога да напиша. Различно работят и за съжаление не винаги функционират по предназначение. Хубаво е, че ги има, обаче.

Аз питах за доказателства, а не за знаци. Сори, но всичките ти точки за мен са свободно тълкуване на една мъжемразка.
И ако той беше такъв насилник защо френските служби не прибраха него, а децата?
- ако имаха доказателства щяха да го приберат веднага.......... но не за дълго. Има нарушения за които прибират и други като обиди, лишаване от материални и финансови средства за които не прибират, но които са разглеждани като психологически тормоз. Социалните служби работят по психологически профили, доказателства в повечето от случаите е трудно, да не кажа невъзможно да се намерят или когато се намерят е много, много късно за жертвите, които често не осъзнават, че са жертви. Депресията им е следствие от психологическо насилие или липса на внимание и грижи. Тук в съда няма мъжемразци и децата спокойно се присъждат на бащата ако той ги иска и преценят, че може да се грижи за тях и ако те, разбира се, искат.

Те си се виждат доказателствата.
1. Помпозното самодоволно писмо с хладнокръвна дисекция на обществото и системата без капка чувство и страдание;
2. Многократното цензуриране на неудобното писмо на жената (виж. началото на темата) в първоначалният му (изтрит вариант) е имало и счупени зъби, които в последствие изчезнаха.
3. Наполеон Бонапарт е виновен, ама аз съм чиста вода ненапита. Всички други около него са виновни само той няма никаква вина (класически профил на насилник и садист).
4. За всичко е виновна жена ми.
5. Беше споменато няколко пъти, че са му назначили лечение, което той е отказал защо???
6. Толкова не могъл един ден да си вземе отпуска за да се срещне със социалната работничка (знаели са, че от това зависи съдбата им).
7. Явното противоречие - той твърди, че е подаден донос от безработна съседка, която сега държи в плен детето им. Майката, обаче (не контролирана вече) изнесе други факти - доносницата в същност е социалната работничка (която си е получавала достатъчна заплата), която е написала своя задължителен доклад за състоянието в семейството. Явно какво е съдържал, забележете факта голямото дете по свое желание е останало при този "звяр" много зла ще да е била.
8. Споменато беше, че е имало конфликт между пастрока и доведената дъщеря (единствена, която вече е разбирала).
9. И не на последно място забележете реакцията му, когато тъпите женки си позволяват да му противоречат, ако можеше на всичките по два шамара би раздал. Как се фръцка и сърди понеже не му вярват безпрекословно на неговата празна дума.
10. В цензурираните писма жената "пише" как бил грижовен и любящ съпруг и баща. Когато жената започна да пише без зоркия му контрол никъде не споменава това, напротив няколко пъти подчертава, че сама е гледала децата си и е имала нужда от помощ. Държавата и предлага, а тя я отхвърля, понеже вездесъщият не желае чужди лица да виждат какво става зад вратата.
Не съм срещала жертва, която да признава веднага и без болка какво се е случило, още повече че все още се чувства застрашена. Може би след време, когато се почувства защитена, прегърне дечицата си и си отдъхне ще може да сподели, макар че мисля че тогава ще иска само да забрави.

Много добре написано. Нищо не мога да кажа за господин Танушев, когото не познавам лично, но за френските социални служби и съд той е манипулатор, който не вижда проблема и не желае да съдейства за решаването му и точно това е причината децата да бъдат държани на разстояние. Зоркият контрол, желанието да "дърпа конците" и отказът за помощ от страна на тези служби са причина за съответното решение. Разбирам, че част от проблема са разликите в културите и начин на общуване и изразяване, но, повярвайте ми, френският съд има вещи лица и преводачи за тази цел. Майката е виждана като жертва, която не е способна да се грижи сама за децата си и дори да се освободи от насилника си. Децата са и отнети не за да я накажат а за да не живеят в тягостна среда (депресирана неспособна да се грижи дори за себе си майка, дете в конфликт с пастрока, 6 души живеещи на 52км площ итн.)

Чети внимателно, първо я следи и цензурира, и това се вижда много ясно (за отворените очи де), а когато започна да пише от друг комп я напада публично, върни се на зад и проследи събитието, след като публично я порицава във форума тя спира да пише. От тогава нищо повече не е писала??
Факти няма, получаваме сведения само от него, единствените постове на жена му са зов за помощ, и те са както виждате прекратени. А за ситуацията ясно говори факта, че правозащитните организации, дори и пресата в България, институциите, които са помагали на невинни, най-точно казано всеки, който е имал достъп до допълнителна информация (не едностранно поднесената от въпросния господин) са го отхвърлили и не са си цапали ръцете, защо ли?
- аха, точно. Само да вметна, че във Франция е гарантирана свободата на словото и ако случаят беше такъв, какъвто го описва господинът, много журналисти и правозащитни организации биха ги подкрепили.

# 356
Към bzepic: Ако се подпишете с истинското си име под гнусотиийте, които изляхте тук, ще ви дам под съд за клевета. Едно писмо до прокурора с препечатка на текста ви ми е достатъчно. Докато се криете обаче зад ника си, не представлявате нищо повече от зловоние, което привлича към себе си единствено мухите, които обожават клоаките.

# 357
Than, bzepic е изразила лично мнение, базирано на нейното собствено тълкуване. Това никой съд, в никоя страна не би го определил като клевета. Тя никъде не е заявила, че казаното от нея е факт или се базира на факти. Това, драги, е лично мнение. Всеки гражданин на страна, в която свободата на словото е защитена, има право на такова. И след това ти излияние моето лично мнение вече напълно се припокрива с това на Хиър:

[Аз не се наемам да гадая дали Танушев е тормозел жена си или не, но от прочетеното ми е безпределно ясно, че е властен и самодоволен.

# 358
Започна се със заплахите и обидите. А просто можеше на мястото на сенките да да бъде хвърлена светлина.

# 359
Така като го чета ако му бях под ръка щеше да ми забърше два шамара, тъпите женки нямат право да мислят да си гледат децата и да си седят в къщи, може и форума да им забраним.

Общи условия

Активация на акаунт