ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 497
  • 554
  •   1
Отговори
# 405
  • Bristol
Според мен не може на 15 години сама да решава такива неща.
Според теб не може, но според законите, дори ако не се лъжа и в България, може. Това отново ми напомня една тема от форума, където потребителка твърдеше, че законите били препоръчителни, тя сама щяла да реши, какво било най-добре за детето й  ooooh!
Цитат
закона е желателен и ориентировъчен , а не императивен.
Shocked

# 406
mariabutti, е щом си го изпитала на гърба си, кажи ми в такава ситуация нямаше ли да ти е по-добре да те отстранят от тази среда, не си ли за това, децата да се спасяват от такова страдание? Момичето САМО е избрало да се махне, ИМА право на избор НЕ Е ОТНЕТО и не се е върнало. За мен това е достатъчно доказателство, че съдията е прав. Моля напиши ми кое точно те убеди, че този човек е невинен. Доводът ако на мен ... не е достатъчен, на теб ... не са ти взели децата защото явно се грижиш добре за тях. Тук много изхождат от тази позиция ако на мен..., ама вие сте добри родители, вие се грижите за децата си, вашите мъже ви подкрепят, и поради тази причина нито някой ви ги е взел, нито ще ви ги вземе. А внушението, което се прокарва е, че видите ли никой не е застрахован, понеже социалните веднъж на 5 години слагат произволно кръстчета по вратите на чужденците и обикалят да събират еничари. Така щото им трябвало контингент "клиенти" го нарекоха някои. Социалните да си изпълнели плана крадяли безпричинно деца да дърпат пари от разни фондове. Това беше главното внушение. Е питам аз, а на правозащитните организации не им ли трябват "клиенти"? И те на същия принцип работят - на бройка, и те едва чакат да си хванат някого да го защитават. Защо нито една организация не го защити? Съдията ги е подкупил ли? Нито една сериозна организация, нито един сериозен политик. Той написа, че някакви депутати го били подкрепили - кои депутати искам имена? Бойко Борисов и Божидар Димитров и те ли от съдията се уплашили или говорят добре френски (за Божидар Димитров знам със сигурност, че говори перфектно френски, че не мрази българите и не се плаши туко-така, пък и за подкуп се съмнявам) защо се отдръпнаха? 

# 407
  • На земята, която е всъщност звезда.
Според теб не може, но според законите, дори ако не се лъжа и в България, може. Това отново ми напомня една тема от форума, където потребителка твърдеше, че законите били препоръчителни, тя сама щяла да реши, какво било най-добре за детето й  ooooh!
Цитат
закона е желателен и ориентировъчен , а не императивен.
Shocked

Няма такъв закон в България със сигурност. Щом ти си сигурна в обратното, значи си го видяла някъде. Дай някакъв линк, за да го видим и ние.

# 408
На 15  години те питат къде искаш да си, майката е казала, че детето само е избрало! Освен това този тип е осъден за агресивно поведение, тук демонстрира агресивно поведение, защо тогава да не вярвам на съдията, понеже бил французин, този довод не е достатъчно твърд. До сега като доводи защо да не вярваме на съдията представяте само това, че системата правела грешки, общо системата, докажете ми че точно този съдия е направил грешка. Бащата е агресивен към непознати хора, които  не го венцеславят, от което заключавам, че към близките трябва да е бил съвсем безкомпромисен що се отнася до чуждото мнение. Как точно се нарича такъв човек? Толерантен, разбиращ, как реагира такъв човек, тук във форума откровено агресивно, защо тогава съдията, който е заключил че е агресивен да е излъгал, всъщност какво точно е излъгал, че е агресивен? Всички виждаме, че има агресивно поведение. Къде е разминаването между обвинението и реалността? От друга страна до сега видяхме множество разминавания между казаното от господина и допълнителната, макар и оскъдна информация. На края остава довода да го подкрепим щот бил нашенче. А неговата идея е точно тази, светнали са го колко мощен механизъм е този форум, вече много хора знаят каква сила сме и колко неща наистина променихме. Това иска господинчото да го подкрепим та отново да си върши своеволията, доказани пред съда с влязла присъда. Не забравяйте говорим за влязла в сила присъда. Грешки стават, но какво точно ви гарантира, че в този случай говорим за грешка? С кое точно този човек ви убеди, че става въпрос за грешка? С дисекцията на френската система? Той ви каза стават грешки и затова съм невинен и вие му повярвахте? По-често не стават грешки, по-често става въпрос за уместна намеса.
Защо децата са разделени има съвсем логичен отговор, само биологичните родители могат да си позволят "лукса" да натъпкат 4 деца в една стая. Безскрупулните приемни семейства трябва да отговарят на определени стандарти. Не могат да вземат 3 деца заедно. Майката е написала, че най-голямата дъщеря не е отнета, сама е избрала да отиде при социалната работничка. Двете момиченца са заедно не са разделени. Само момченцето е отделено, и дори не знаем дали не е в близост до другите деца и не ходят в общо училище.
Защо не ги дават на бабата и дядото, самите вие предлагате това решение за да могат родителите да си ги вземат. Мислите ли, че съдията е толкова тъп и не се сеща за същото, че бабата и дядото няма да гледат децата, ами родителите, които са лишени от това право ще си го придобият. Нали идеята е да защитят децата от тези родители, затова не им ги дава, щото тогава решението му за защита на децата остава безпредметно. Този съдия се води именно от интереса на децата, за които много от вас твърдят, че ги е грижа. Отричате, обаче възможността за тези деца да е имало реална заплаха. Не забравяйте, че дори и решението на съда ни е поднесено от господина. Бих помолила френскоговорящите да потърсят инфо ако има възможност, ако някъде се обнародват такива решения и да ни представи ако може някакъв доклад. Боря се за друг извор на информация. Не е вярно, че от нас нищо не зависи, напротив. От нас зависеха майчинството и боклуците в училищните лавки, от нас зависеше съдбата на Могилино. Това е идеята на този човек и тъкмо за това трябва да бъдем мноого внимателни кого и в какво подкрепяме. 

Всичко това, за което говориш е на база писаното и говореното в този форум, нали? newsm78 Познаваш ли лично някой от родителите, децата или роднините им? Говорила ли си със социалните работници, работили по случая? Thinking

# 409
Никой не е, освен евентуално онези, които могат и не са реагирали. Тук на форума никой няма повече информация. Затова ви питам, понеже аргумента ви е ако на мен..., а това категорично не ме убеждава да правя подписка или да ходя на митинг.

# 410
Никой не е, освен евентуално онези, които могат и не са реагирали. Тук на форума никой няма повече информация. Затова ви питам, понеже аргумента ви е ако на мен..., а това категорично не ме убеждава да правя подписка или да ходя на митинг.

Добре, а щом никой не е, защо вярваш на обратната информация за т. нар. "тип"? newsm78

# 411
  • O.A.E./ Пазарджик
Вселена, и аз това се опитвам да намекна.
bzepic, не не бих предпочела да ме пратят при непознати. Бих избрала да се разведат и да остана при майка си. В първият ден, в който имах избора да съм самостоятелна, което по мое време беше да работя, зарязах дори висшето и започнах да бачкам в оранжерии по 12 часа.
Но на 15 просто бях бясна на целият свят....
Защо се опитвам да разбера човека. Ами да ти кажа, ако беше някой идиот, щеше да си вземе .....и да си гледа кефа. От три години се опитва да си върне децата. Те за това се опитвам да чуя и неговата страна без нито да го съдя, нито възхвалявам.
Друго ще ви подсетя. Не забравяйте за ужаса на един родител, на който са отнети децата на такава възраст, че могат да ги забравят, че може да свикнат там където са.
Ако някой ми даде черно на бяло доказателство, че този човек е тормозил жената и децата си, ще се извиня на всички, с които се джавках тия дни. Но по доноса на една жена, която чула- не дочула откровението на друга. И видиш ли майката била депресирана и слаба. Дай да разпнем мъжа й. Крайност е .
Истината е , че като си в страна, където недолюбват емигрантите и си от страна дето е зарязала гражданите си, попаднеш ли в съдебната машина, няма излизане с години.

# 412
То стана като с кокошката онази приказка и подобните вицове, не от 3, а от 1 година. Ми той не ме убеди да скоча и да напиша/подпиша петиция в негова защита. Онази английска журналистка ме беше убедила безпрекословно, че децата в Могилино страдат. Не мислих, не питах, не се съмнявах, на момента подписах петицията, помагах с каквото мога. Питам вас убеди ли ви толкова, че да застанете зад него и да напишете писмо на Бойко Борисов? Понеже това е била идеята му, затова е пуснал темата, да скочим както тогава, да пишем петиции да бомбардираме всички институции в негова защита. Ще го направите ли, вярвате ли му до толкова? Пак повтарям показали сме, че можем да преместим планина, хайде направете го и за горкичкият човечец, дето и жена му не го подкрепя.

# 413
  • O.A.E./ Пазарджик
Разбирам тезата ти, но пак говориш от негово име. 1 или 3 .... ще се върна да прочета пак. И един ден е много.
Не съм от скачащите, не ми е в нрава. Но ще подпиша подписка или писмо да му се разгледа случая. Защото е български гражданин. Прав- крив има кой да решава. Иска ми се да съм сигурна, че държавата МИ ще ми обърне внимание. Така както мъжа ми е сигурен за Емирствата. За това и се лупат в гърдите, че са "емирати", а ние се крием или обясняваме аджеба къде е тая България.
Това, че чакахме английска журналистка да ни представи нещата е направо за срам. А Карбовски , според мен, така както представи историята, само направи лоша услуга на семейството. Ако майката не иска да се яви в предаването, по -добре въобще да не се говори за нея. Елементарна етика.
Грешка на бащата, която и той си призна е, че я е обвинявал, за разговора й със служителката. Това е и една от причините Даниела да иска да е сама. Но това са все последствия.

# 414
А ти къде точно видя, че някой безпрекословно вярва на г-н Танушев? Само че, ние както не казваме "този страхотен човек", така и не казваме "този гаден тип". Освен това, както сама виждаш, никой не е тръгнал да инициира писма и подписки и това не е случайно, а поради простия факт, че няма сигурна информация и не вярваме на всичко изписано тук от хора, за които знаем само никнеймите им. Но и не си доукрасяваме историята с неща, които някой намеква, без да е бил свидетел. Ти като че не можеш да направиш разлика между безпрекословна убеденост и съвсем резонен въпрос " защо твърдиш нещо за човек, който никой тук не познава и на което никой в този форум не е бил свидетел"?  ooooh!

# 415
  • някъде под слънцето...
Бях реШила да не пиШа повече в тази тема....
Озадачена съм от поведението Ви ТануШев..., .Не виждам болката във ваШите постове...Онази Голямата болка по загубеното семейство...., която те  води към саможертвата,в случая само да превъзмогнете гордостта си...
Кое е по важно за Вас, да си върнете семейството на всяка цена  или  да продължавате да обвинявате всички за световната конспирация...Ако е първото, направете възможното и невъзможното за да го постигнете...Нима  настина е важно дали сте  се "предали" и сте изпълнили предписанията на съда,  след като това Ще Ви върне децата?

# 416
Blagodaria na vsi4ki, koito ni razbirat i ni sa4yvstvat.

A na horata, koito potvarjdavat pogovorkata, 4e na 4yjd grab i 100 toiagi sa malko -  ve4e sme osadeni ot frenskia sad, taka 4e, niama za6to da ni sadite i vie.

V momenta niamam vazmojnost da vi pi6a pove4e, no ytre 6te iz4eta vsi4ko novo, pisano po temata, i 6te vi otgovoria kakvo mislia

# 417
  • Bristol
... ако не се лъжа...

Няма такъв закон в България със сигурност. Щом ти си сигурна в обратното, значи си го видяла някъде. Дай някакъв линк, за да го видим и ние.
Е, значи се лъжа. Случаят, на който съм попаднала, може да е бил различен и на детето му е била дадена възможност да избира, то е избрало  Peace

Но в тази тема определено има едно лудо интерпретиране на фактите, според мен и от двете страни на барикадата  Rolling Eyes

# 418
Майката отново е тук и ще внесе яснота в някои спорни моменти.  Simple Smile

Даниела, само не се чувствай длъжна заради нас да навлизаш в интимни подробности, ако не искаш.

# 419
... ако не се лъжа...

Е, значи се лъжа. Случаят, на който съм попаднала, може да е бил различен и на детето му е била дадена възможност да избира, то е избрало  Peace

Но в тази тема определено има едно лудо интерпретиране на фактите, според мен и от двете страни на барикадата  Rolling Eyes

Законът в Бг  предвижда изслушване на всяко дете, когато се засягат неговите интереси. Прави се разграничение според възрастта - под 10 г. първо се прави преценка дали е в състояние да бъде подложено на такова изслушване. За дете над 10 г. няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт