МАРТенското бебче малко - хапва си пюре и каша сладко!

• 10 613
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Анастасия, не съм съгласна с някои неща с фармацевтката, произнесла се по въпроса за АМ-то. За разреждането - бива, но слагането на допълнителна лъжичка никак не е желателно.  Stop То и на самите кутии си пише да се спазват указанията, за да се избегне риск за здравето на бебето. Освен това при разстройство обикновено ам не се дава, а лечебно, без или с ниско съдържание на лактоза, така че само гъстотата няма да помогне.
Добро настроение, дано решите проблема с акането, нашият батко от бебешка възраст е зле в това отношение, не му помагаха ни пюрета, ни нищо. И до Пирогов се е налагало да ходим, няма да влизам в подборности. Но наистина - избягвай запичащи храни, давай течности и такива неща, които си писла. Масажи също - по посока на часовниковата стрелка. А преди беше писала, че сте с розов Хип, как беше с него?

# 31
  • София
 Здравейте пак!
 Който се чуди какво да си прави бебока вкъщи да си купи бънджи. Една приятелка ни даде нейното вчера и Илийката си умира от кеф на него, а аз се родих. Дано не му омръзне.
 За сричките нашият само "мам" вика понякога като е много гладен, ама то по-скоро е функция от рев, а не съзнателно. Те спортистите са така, не твърде членоразделни. Laughing Laughing
 Забравих какво друго щях да пиша.

# 32
Споделете идеи - как забавлявате бебоците у дома?
А сега луднах по ей този стол за хранене, ама само в Щатите, бееее  Close   Да я слагам там, да ме зяпа докато посвърша нещо.

Бухта, аз слагам Тоби на "тепиха" или на одеяло, ако е изпран в момента. Разхвърлям играчки по ъглите, а той избира накъде да допълзи и с какво да се заиграе. Обича и картинки в книжките, най-вече им дъвче краищата.  Mr. Green На мама интелектуалеца!
Иначе всяко високо столче върши работа да те зяпа от него. Peace Ние сме с Чико и сме много доволни.
В момента се забавляваме с това, и то с голям успех.
http://simbatoys.de/en/brands__products/simba_play__learn/learn/ … ?sArtNr=104011126

Зеленко, вкъщи сме заклети фенове на Биг Бенг. Даже лафове си подхвърляме. Отбор Шелдън!  superuu
Дават ли го в БГ?

Благодаря на всички за пожеланията! Hug

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 12:30 от Deziderata

# 33
Честит рожден ден, dideto!!!   bouquet
Да си жива и здрава обичана жена!  bouquet

Честито и на всички с други поводи!
Ние вчера бяхме на консултация, но в понеделник пак ще ходим за да ни бият хепатитната ваксина.Значи момъка е качил 500 гр., т.е. сега е 9100 гр. Crazy За сантиметрите не можах да разбера точно, сестрата го изкара че е 70 см, ама той миналия месец беше толкова, а тогава ходихме при друг лекар че нашата беше в отпуск, и сега или той нещо не е премерил както трябва, или не е пораснал хич Радослав. Mr. Green А бе здраве да е.Иначе лекарката много го похвали, че още и други хора го видяха и не можаха да повярват че е на 6 месеца. CrazyСега ме е страх да не са го урочасали, въпреки че не вярвам в тия работи, но знае ли човек....
Днес ходихме да му вземат кръв и урина, държа се геройски детето.Утре започваме с месните пюрета.Педиатърката изцяло ме подкрепи и похвали за храненето на детето.Когато стане на 7 мес.ще въведа жълтъка. Peace Тоя месец само месото и глутена.
Пристигна ми поръчката от Англия, от Адамс са дрешките и са невероятни!После ще снимам и покажа! Hug

# 34
Анастасия, не съм съгласна с някои неща с фармацевтката, произнесла се по въпроса за АМ-то. За разреждането - бива, но слагането на допълнителна лъжичка никак не е желателно.  Stop

Аз само обясних принципа. Иначе съм против слагането на повече суха смес (или по-малко). Още повече, че в пояснението ми ставаше дума за разреждане, и по-точно за прибавяне на вода. Иначе сухото в-во е същото количество.

# 35
Не се стърпях и звъннаха на педката за запека, каза ни че сините сливи на Хип няма да ни свършат работа, а тези на Семпер и пюрето било от сухи сини сливи, та от него да давам в малки количества между храненията, та в тази връзка някой виждал ли е такива и къде??? [newsm78
Каза ми и да давам пюре от киви, да смачкам едно и да давам по 1 чаена лъжичка между храненията, също така и дуфалак да дам...
Elwing розовия Хип ни запече тогава, а с фризовома се оправихме, но сега с въвеждането на пюрето запека стана по-страшен и от преди... Sad Ама как си спомняш на какво мляко сме били, страшна си! Hug

# 36
Здравейте милички  Hug
Аз съм на предела на нервите си  smile3515,Крис от сутринта се келеши,сега се е научил като яде да врави едно такова-пру,пру и всичко наоколо става в пюре,ужас ви казвам,стиска устата и не ще да яде,а толкова хубаво си хапваше,някой да има идея от какво може да е  newsm78,иначе е гладен... И на всичкото отгоре баща ми не дава и гък да каже (той затова е и толкоз разглезен ),само да го чуе ,че мрънкоти и идва да го взима,ей побеснях днес  #Cussing out,оставих го да огладнее и тогава да яде,ама той си мрънкоти и се нерви,та пак дойде да го вземе,а той омазан до ушите с пюре и го пльосна на спалнята,направо не издържах  ooooh!.Да минава това време и да се махаме от тука,че то уж от полза да ти са,ама ти се качват на главата  #Cussing out
стига съм ви занимава с моите глупости  Hug
Трябва да се стягам за фотосесията,дано да му издебна усмихната снимка  Mr. Green
Честито на баткото на Дез и на другите с повод за празнуване  Hug

# 37
dobro_nastroenie : ние снощи бяхме в ХИТ - Младост. Там има голямо разнообразие на пюрета. Имаше доколкото си спомням на Семпер - въпросната синя слива. Имаше и на АМ-АМ или Овко, не съм сигурна. Обаче в Кауфланд или Билла примерно на Семпер няма.  Cry

А това за кивито го бях срещала и в други теми, ама имаше много недоволни мами.. Защото навсякъде ти набиват, че цитруси се дават едва към годинка. Мисля, че причината беше в жилките и семенцата на този вид плодове. Те дразнят незрелите стомахчета и може да предизвикат разтройство или алергична реакция. Първото е именно и вашата цел, но аз бих била по-предпазлива. В крайна сметка едно разтройство, предизвикано от намачкано киви може и да е реакция на организма: да изхвърли нещо, което не е подходящо за него сега. Това са моите размишления де.  Peace

Аз мисля, че сливите ще ви се отразят добре, на нас поне ни помогнаха много, както вече казах. А тапата беше като на кучешко ако. Представи си колко беше запечен.. Изкарвахме го с термометър 5-6 пъти, докато се оправим. Успех!  Hug И аз ти благодаря за инфото за замразяването вчера. (Надявам се не бъркам..)

kikoikris: ама ние сме същите днес! Направо е ужасен. Дадох малко зеленчуково пюре, после 150мл АМ и докато го изпиваше, почти заспа в ръцете ми. Сега спи отатък, та аз тичам да свърша малко домакинска работа...

# 38
зелено човече една позната сега ще си купува количка,спряла се е на Чиполино Омниа,тежи 6кг и има почти легнало положение,което на нашата възраст ни устойва идеално.кажи си предпочитанията и се надявам да ти помогна с избора Peace

# 39
спряла се е на Чиполино Омниа,тежи 6кг
Една майка от квартала я има същата и казва че тежи 8 кг. Laughing Не знам кое е вярно.
Ето малко снимки.Kакто казах дрешките са страхотни, даже спретнах нова поръчка Twisted Evil.Всичките са размер 6-9 месеца, но ми се струват че може и да се носят и до към годинката. Hug
Само незнам защо в тъпата снимка.бг излизат с отвратително качество... #2gunfire
Забравих да се похваля от сайта "снимките ви".Онзи ден пристигнаха, със супер качество са и за без пари. Wink Със сигурност скоро пак ще поръчам.

# 40
Мерси за новата тема   bouquet, а София е толкова сладка  Heart Eyes

И ние се нареждаме сред киселиците днес  Crazy Не иска да яде, да спи, абе направо съм луднала. Ей, сега преспа 30 минути и пак мрънкоти  ooooh! Не мога нищо да свърша  ooooh!

Иначе ето малко снимки от нас, та да го видите колко е пораснъл и как се е качил на баща си на главата  Mr. Green http://martenichki.snimka.bg/baby/martenskite-beboci-na-6-meseca.404889.14449478

Зеленко, аз съм загледала летните колички на Бертони, има и такива с легнало положение, цените им са около 130-150 лв, а са около 6-7 кг. Ако моята (която също е Бертони-Вектор, и за сега не е мръднала, въпреки че я тараляскам по цял ден) нещо се прецака, мисля такава да си взема, щото ако се счупи, поне няма да ме е яд, че съм дала много пари  Mr. Green Ето ти една, да видиш, аз съм й метнала вече око  Peace http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /8185/language/bg

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 14:24 от cvetka-koketka

# 41
Нинче,от къде са тия красоти бе душко  Flutter , от майтойса ли са ?
И аз знам,че омнията е 8 кг  Peace,онзи ден даже я гледах в магазина,ама като сравня с моята и си е направо перце,а е само 100 лв,така че според мен си заслужава  Peace

# 42
ЧРД на Дидето!!!
Да си много здрава, много щастлива и обичана!!!
[/color]

Зеленкото- ние сме с Бертони Пикадили (98лв), има почти легнало положение, но става идеално за сън. Много е лека и маневрена. Вдигам я с Елия заедно. Единствения и недостатък е, че спирачките са много ниско и понякога закачат на стълби.
А ето ти и съвет за ръцете- мъж ми си слажа вечер на глезена листа от зелка и казва, че го облекчава.

# 43
Нинче,от къде са тия красоти бе душко  Flutter
ето тук http://adams.co.uk/  Peace

# 44
Здравейте и от нас  Hug
Аз да си почна с нашите си неща, пък... Grinning
Ангела от два дни е на сокче по малко. За някои може да е нищо, но за мен е вълнение и много й се радвам като го премлясква доволно. От извесно време сме на миене на дупето, защото ми бяха писнали вече тия мокри кърпички, да не говорим, че давахме по сумата и пари за тях.  Много по- готино и чистичко е сега. Леле с какви неща ви се фукам Embarassed. Снимала съм Ангела с розова блузка, но по корем. Просто така си я харесвам много как се пули.
Nagaina, моят цикъл преди да родя беше хипер болезнен, дори препадах няколко пъти от болка. Сега е също болезнен, но не чак толкова и аз понеже не кърмя си пийвам Нимизил, който много ми помага. Знам какво ти е, но май към момента не трябва да пиеш такива болкоуспокояващи.
О, Добро настроение, вие не акате, а Ангела ака май прекалено напоследък. Педито ни изписа Биогая, която пи против колики, каквито всъщност нямаше де, та сега каза, че ставали и за гъбички. Ангела е на антибиотик, заради някакви бактерий в урината, но това често акане почна още преди антибиотика. Има ли други много акащи бебета. Повече от 5-6 пъти на денонощие?
Бухта, ние обикновенно рядко излизаме, та повече сме си у дома и на двора. И по цял ден ми се налага да се правя на маймуна за да кротува или поне да е доволно забавлявана. Зная, че на разходка кротуват в количките, но у дома си е проблем забавлението им. Аз лично пея, танцуваме, играчки, в леглото, от леглото на дивата, по гръб, по корем, разходка из двора. Май много обича да й пея , особенно от песента за седемте козлета, дето се правя на злия, страшен вълк/ май тя е единственната дето харесва пеенето ми  Mr. Green/
Зеленко, я ме пиши за срещата в неделя, пък ще направя всичко възможно да дойда, дори и с малко закъснение. Дано времето е хубаво. А за ръцете....аз бих пробвала някакъв не традиционен начин, като масажи някакви, билки...такива работи. Ходя на масажи при една супер готина масажистка, кото ме оправя винаги когато съм болна. Много си я обичам, но не зная дали на теб ще ти помогне. Аз при хипер схванат краст съм ходила при нея и от две процедури ми мина. А не можех да стана от леглото и Кико ме е вдигал.
А нашата количка я знаеш на Бертони. Има полулегнало положение,и другите мами са го казали същото за нея, много лека и удобна. Също и евтина-81лв мисля, че беше
Честито на всички с повод за празнуване и на бебчовци с месечинки да са живи и здрави.  bouquet
София е много сладко застанала на снимката. пу пу, много обичам руси бебчета
Чао за сега

Общи условия

Активация на акаунт