Кръщене в Пловдив

• 6 360
  • 6
  •   1
Отговори
  • plovdiv
Здравейте,
искам да кръстим дъщеря ни в някоя църква в Пловдив.И след това да отидем да се почерпим някъде,ако може в близост до църквата.Искам да е подходящо за 12 човека.Нямам никаква представа къде(не съм от Пловдив,но живея тук).Ако някой има впечатления относно църква и ритуал нека ги сподели.Благодаря предварително.

# 1
  • Луната
Здравейте,
искам да кръстим дъщеря ни в някоя църква в Пловдив.И след това да отидем да се почерпим някъде,ако може в близост до църквата.Искам да е подходящо за 12 човека.Нямам никаква представа къде(не съм от Пловдив,но живея тук).Ако някой има впечатления относно църква и ритуал нека ги сподели.Благодаря предварително.

Ами дъщеря ми я кръстихме в църквата "Св. Св. Петър и Павел", църква която на мен много ми допада, а и там е иконата на св. Мина. Намира се от южната страна на Бунарджика , след икономическия техникум. В близост е р-нт "Малък бунарджик"

Иначе приятелка предпочете ц." Св. Петка" - в началото на бул "Мария Луиза" и ресторант Даяна-2 ( срещу пощата), който е в близост до нея.

ц. " Св. Богородица" в началото на Стария град ( в посока от Джумаята) и р-нт например Чучура не е зле като идея.

Надявам се да съм ти била полезна  Simple Smile

# 2
  • Пловдив
Аз кръстих първото си дете в църквата "Св. Богородица". Това е голямата църква в началото на Стария град, която се намира точно срещу Обредния дом. След това гостите ги поканих в Камбаната, която е на 10 метра от църквата. Пак там, много близо е църквата "Св. Константин и Елена". Удобно е, защото всичко ти е на една ръка разстояние и не се налага да обикаляте с малкото и изнервено дете и купчината гости. Лично аз сякаш повече харесвам "Св. Константин и Елена".

За ритуала какво да ти кажа... Другите две деца съм ги кръщавала в Троянския манастир, а съм била и на кръщене в Бачковския манастир. Съществени разлики в ритуала не забелязах. Специално за кръщенето не мисля и че има.

По принцип като говорим за Пловдив, атмосферата на Стария град трудно може да се сравни с каквото и да било друго, затова не ти препоръчвам други църкви. Дано се включи и някой друг.

# 3
  • Пловдив
Около "Св. Петка" е сложно паркирането. А като говорим за кръщене и всичките му там салтанати и багажи, с които е свързано, гостите и т.н. мисля че не е въпрос за пренебрегване къде и как ще се паркира.

# 4
Аз кръстих първото си дете в църквата "Св. Богородица". Това е голямата църква в началото на Стария град, която се намира точно срещу Обредния дом.

И ние кръщавахме там моя Марти,точно ден след 3-ия му РД.Закъсняхме с 5 мин за ритуала,никой нищо не ни каза,отеца беше внимателен и постоянно закачаше детето.Целият ритуал беше в рамките на 30-ина минути.Хареса ми,защото беше спокойно,нямаше външни посетители(само 1-2,но вдигаха шум и отеца ги помоли да напуснат храма).Пропуснах само да си поискам кичурчето коса,което му отряза отеца Embarassed.
После празнувахме в р-нт Острова- далечко е наистина от центъра,но пък и там си беше спокойно и всичко мина чудесно.
Пожелавам весел празник и на вас! Peace

# 5
  • plovdiv
Благодаря ви момичета.Тези дни ще отида да видя местата, които сте ми предложили.

# 6
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Благодаря ви момичета.Тези дни ще отида да видя местата, които сте ми предложили.

Нашето кръщене беше в църквата "Св. Иван Рилски", много хубава църква и ритуала не ти го претупват набързо.

За 12 души спокйно и вкъщи може, но ако не ти се ще шетане църквата е в близост до ресторант "Джоана" (през едно кръстовище), много е удобен за такива работи, а и кухнята е невероятна и цените - нормални като за квартално заведение.

Общи условия

Активация на акаунт