Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 249
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
До колкото знам поставянето на дозатор с препарата в барабана на пералнята се прави с цел да се предотврати оставането му по улеите по които достига до дрехите, тъй като някои препарат са много гъсти (геловете напр.) и трудно се стичат, прилепват по пластмасата и колкото и вода да мине върху тях, трудно се разтварят.

# 616
Трудно е да видиш логиката, но след като на всички препарати го пише на етикета, има и картинки на ариела например, които са доста красноречиви... не виждам защо да се опитваме да открием топлата вода. Щом така пише, значи така трябва  Naughty Написала съм моето обеснение отгоре.

# 617
Зададох въпроса, не за да провокирам да мислим логично, а за това кое е правилно. До сега съм ползвала Рекс и дори сега погледнах - нито в описанието, нито на картинка е показано как се ползва. Зарибих се по течните препарати след една рекламна кампания в магазин " Сани" и обяснението на момичето за ползването му беше, че се изсипва направо в барабана... Рекламите по ТВ показват, че се ползва с дозатора, но аз сметнах, че просто подчертават, че течния препарат има друго място от това на сухия.
Все пак получих отговор на въпроса и за себе си реших как да ползвам течните препарати  Peace

# 618
Все пак получих отговор на въпроса и за себе си реших как да ползвам течните препарати  Peace

И какво реши, ако не е тайна?

# 619
Зададох въпроса, не за да провокирам да мислим логично, а за това кое е правилно. До сега съм ползвала Рекс и дори сега погледнах - нито в описанието, нито на картинка е показано как се ползва. Зарибих се по течните препарати след една рекламна кампания в магазин " Сани" и обяснението на момичето за ползването му беше, че се изсипва направо в барабана... Рекламите по ТВ показват, че се ползва с дозатора, но аз сметнах, че просто подчертават, че течния препарат има друго място от това на сухия.

Данина,
едно мнение на възрастен приеми:
Mного се влияеш, от всичко...
От реклами, от момичето в супера/ дето му е платено да ти приказва какво да е/
И от форумските приказки сега се палиш, хем се интересуваш, хем не ги приемаш.
Гес ти е казала - ползвай ги както ти е кеф. 
А, още нещо - форумът не е лош и има смисъл.
Нямаше да съм тук, ако не бях го оценил така Wink

# 620
Данина,
едно мнение на възрастен приеми:
Mного се влияеш, от всичко...
От реклами, от момичето в супера/ дето му е платено да ти приказва какво да е/
И от форумските приказки сега се палиш, хем се интересуваш, хем не ги приемаш.
Гес ти е казала - ползвай ги както ти е кеф.  
А, още нещо - форумът не е лош и има смисъл.
Нямаше да съм тук, ако не бях го оценил така Wink
[/quote]

Дедо, честно ли? Може би прекалих с това, че продължих да търся по-конкретни мнения. Не ме притеснява това, че ги искам и не смятам, че все пак изисквам отговор на точно този въпрос.
По въпроса как ще го ползвам - ще пробвам и по този начин - с дозатора в барабана.
И когато си купиш например нов уред или смес за палачинки не четеш ли упътването или тогава се влияеш от чужди напътствия, а не от собствен опит, който в случая го нямяш.
И защо е форума - да се влияем или да влияем с мнения или въпроси? Все пак от това той съществува!
Извинявам се, ако съм оспамила темата, но прецених, че след като вече втора тема се разисква за течните прахове, значи има смисъл да задам Тук въпроса си!

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 22:58 от данина

# 621
  • Paris, France
Не всички чекмеджета за прах са пригодени за течни препарати и ако не са, препаратът изтича директно на дъното или поне половината от него Sad. На предишните ми 3 перални, с които съм прала чекмеджетата не бяха пригодени, нямаха стена. Гледам сега, че на пожечето нови модели в търговската мрежа са пригодени. Аз не ползувам дозатор, защото често намирах вътре някое чорапче или гащички, които естествено не бяха добре изпрани. Започнах да го нанасям директно по петната вместо специален препарат за петна и съм много доволна, толкова, че спрях да купувам и ползувам препарати за петна, които действат добре, но поради многото окислител избелват цветовете на цялото пране. Моите дрехи, срам не срам Embarassed, са ужасно мръсни, с кал по колената, петна по маншетите и отпред от храна, петна от писалки и фулмастери. Течният препарат го нанасям по петната, понякога отива мноооооого повече от нужната доза за едно нормално пране, но..... моето не е точно нормално.... за други хора. Дрехите ги слагам така, че най-отдолу да има чаршаф, примерно или друго, върху което да няма препарат и така. Отваряла съм неколкократно след "издърпването" на водата (моята пералня е с горно зареждане) и преди да налее вода, нанесеният препарат си е там Laughing. Пера със студена вода след което само врътвам на 60° без препарат и около 10-15 мин след затоплянето на водата (30мин след начало на цикъла) спирам и центрофугирам. Това на почти всяко пране, защото имаме 2 души в къщи, които получават обрив и възпалена кожа от ензимните препарати. Не пера светли дрехи с петна направо на 60°, защото забелязах, че със студена вода се изпират идеално ВСИчКИ петна, а с гореща - не.

Аз не бих сложила течен препарат в отделението за прах, нищо че моето има преграда, защото няколко пъти, като отворя да пусна още нещо, преди да е започнала да се влива вода, забелязах, че половината препарат вече е изтекъл в барабана или по точно се е стекъл по външната му страна и е сигурно на дъното. В упътването на машината е написано да не се слага течен препарат когато се пере с предпране и когато се ползува отложен старт, но нямам опит тъй като никога не ползувам никоя от двете функции.

# 622
Nevena,
като каза, че си намирала чорапче в дозатора се сещам да питам:
 - Защо не използваш мрежичка и не сортираш ли прането по други признаци, освен по цвят?

Данина,
Споменавал съм гледната си точка по въпроса. Ще я повторя. Надявам се така да ме разбереш.
Това е само едно мръсно пране. Нищо повече. Не говорим за неврохирургия или покоряване на космоса.
Всичко е семпло - слагаш препарата, завърташ едно копче, натискаш друго и си сипваш нещо.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 07:49 от Дедо

# 623
  • София
На мен пък ми идва на ум друг въпрос относно слагането на препарата вътре в барабана. Какво се случва с него, когато се се ползва предпране. На мен ми се струва, че след предпрането започва същинското пране без препарат, или греша  newsm78

# 624
Сега като чета стигам до извода,че явно си е до пералня  Thinking

Моята е Уърлпул,слагам си течния прах на мястото,където слагах сухия /а не в отделението за омекотител/ и винаги в чекмедженцето няма нищо след това и дрехите са си изпрани перфектно,а и някои от моите са доста мръснички/пюрета,повръщано..../

Пералнята на майка ми е турска Санг от 100 години и тя процедира по същия начин и всичко е наред.

Мислих си следващия път да пробвам номера с чашката в барабана просто така за разнообразие,но сега като видях ,че влизали чорапчета вътре и се отказах  Laughing

# 625
За бога това е една малка чашка от пластмаса? Няма да ви изяде чорапите! Препарата се слага в барабана в дозатор, а не в отделението за ПРАХ. Точка по въпроса! Не се излагайте с тъпи въпроси повече. Да форума е за това да се задават въпроси. Вие вече получихте отговор - слага се в барабана, защото полепва по улеите на пералнята и може да остане част от него там, особенно геловете, които са по гъсти. Има си няколко съображения заради , които се налага слагането в дозатор. Стига сте чоплили тая тема вече.  Някои марки като персил, рех, елиз и др. дозаторите стоят на капачката прикрепени. ако не сте с някои от тези марки или вашата туба препарат е нямала, кажете ми аз ше ви дам имам 10-ки. Дано това реши този толкова "голям" проблем. Crossing Arms

# 626
  • Paris, France
Nevena,
като каза, че си намирала чорапче в дозатора се сещам да питам:
 - Защо не използваш мрежичка и не сортираш ли прането по други признаци, освен по цвят?

В мрежичка много мръсните чорапки не се изпират добре. Слагам ги на програма памук заедно с други дрехи. Ако почна да сортирам по няколко признака ще трябва да пера по 2 чифта гащи само Joy Joy Joy. По принцип отделям само вълната и финото бельо. Вълна с друго няма как. Хавлиите също ги пера на веднъж, но тогава слагам и бяло памучно бельо, например.

# 627
За бога това е една малка чашка от пластмаса? Няма да ви изяде чорапите! Препарата се слага в барабана в дозатор, а не в отделението за ПРАХ. Точка по въпроса! Не се излагайте с тъпи въпроси повече. Да форума е за това да се задават въпроси. Вие вече получихте отговор - слага се в барабана, защото полепва по улеите на пералнята и може да остане част от него там, особенно геловете, които са по гъсти. Има си няколко съображения заради , които се налага слагането в дозатор. Стига сте чоплили тая тема вече.  Някои марки като персил, рех, елиз и др. дозаторите стоят на капачката прикрепени. ако не сте с някои от тези марки или вашата туба препарат е нямала, кажете ми аз ше ви дам имам 10-ки. Дано това реши този толкова "голям" проблем. Crossing Arms
hahaha

Ще си слагам препарата където сметна и преценя за най-добре  Peace

# 628
Aми аз не съм казала задължително да правите това което ви кажем ние, но тогава не искайте съвети. Вие питате, ние отговаряме, на вас отговора не ви е изгоден, защото излиза, че хабер си нямате от пране и вие ни напададте, че сме налагали мнението си! Така не става...  Crossing Arms

# 629
  • Стара Загора
Ей и в тази тема драма за една чашка стана. Аз го сипвам препарата в чашка и след това я слагам в барабана, рядко влиза чорап или нещо друго в нея.
Днес си купих  немски Течен Персил сензитив и препарат за почистване на пералня Кларо.

Общи условия

Активация на акаунт