Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 255
  • 783
  •   1
Отговори
# 600
Гес,
Добър е, нали!?

ФинЕти, да започнем с:
-Наздраве! Laughing

# 601
Здравейте, дано някой ми отговори преди да дойде 50-та страница  Wink
Не можах да намеря отговор на въпроса от мои познати, а тук страниците са ужасно много и моля да ме извините, ако вече сте отговаряли на този въпрос  Embarassed или да ми препратите страницата, на която е разискван!
Къде слагате течния препарат - направо в барабана или в дозатора на пералнята.
Ако е в барабана - как го слагате? Някои казват, че слагат препарат в дозатора от бутилката и после го пъхат в барабана... Само, че аз не мога да схвана каква е логиката в това?

# 602
Къде слагате течния препарат - направо в барабана или в дозатора на пералнята.
Ако е в барабана - как го слагате? Някои казват, че слагат препарат в дозатора от бутилката и после го пъхат в барабана... Само, че аз не мога да схвана каква е логиката в това?
Някои течни препарати имат дозаторна чашка, която е поставена на капачката на самото шише.
Дозаторната чашка е със скала, по която преценяваш колко препарат да сложиш в зависимост от препоръките на самия гел.
Пълната с препарат чашка поставям в барабана на пералнята, върху самото пране - най-отгоре.

# 603
Някои течни препарати имат дозаторна чашка, която е поставена на капачката на самото шише.
Дозаторната чашка е със скала, по която преценяваш колко препарат да сложиш в зависимост от препоръките на самия гел.
Пълната с препарат чашка поставям в барабана на пералнята, върху самото пране - най-отгоре.
[/quote]
 Ето това не мога да разбера защо се прави? И не е ли същото, ако препарата се изсипе направо в барабана върху прането?

# 604
Ето това не мога да разбера защо се прави? И не е ли същото, ако препарата се изсипе направо в барабана върху прането?

Течният препарат не бива да влиза в директен контакт с дрехите. Затова се слага в мерителна чашка, а чашката - в барабана върху прането.

# 605
Гес разбира се, ти е отговорила съвсем изчерпателно!
Само, че аз не мога да разбера защо е нужно и най-вече как  би могла да изсипеш препарата директно върху прането Confused.
И всъщност кому е нужно това?

# 606
Sourcherry, може би мислиш, че едва ли не се пресмивам на това как переш, но аз наистина не разбирам смисъла поради това, че така или иначе препарата при първото завъртане на барабана пак ще се излее върху дрехите и второ - ще се спести неудобството от шума на удрянето на чашката по барабана.

# 607
Няма никакъв проблем да си спестиш шума от чашката в барабана, изливай директно препарата върху дрехите. Аз не го правя, просто защото не е нужно.
Знаеш отговора на въпроса, който задаваш, продължавай си по стария твой метод.

# 608
Поисках някаво обяснение, а не дуел  Peace Все пак това, което guess who е дала е много по-задоволително!

# 609
Със сигурност Гес е много по-изчерпателна и много по-точна от мен Peace.
Но пък и никъде не прочетох да твърдим различни неща с нея.
И дуел... За какво - задаваш въпрос, на който знаеш отговора, отговаря ти се. Какво повече?

# 610
  • Paris, France
Sourcherry, може би мислиш, че едва ли не се пресмивам на това как переш, но аз наистина не разбирам смисъла поради това, че така или иначе препарата при първото завъртане на барабана пак ще се излее върху дрехите и второ - ще се спести неудобството от шума на удрянето на чашката по барабана.

По принцип е възможно препаратът да се изсипе направо върху дрехите, но в зависимост от машината с която переш можеш да се окажеш със изпрани в чиста водица засечени дрехи. Причината е, че някои перални, преди да започнат да пълнят с вода изпомпват остатъците от вода (и с нея препарата ако е налят на дъното) и не е сигурно колко и дали остава за прането. Всички модели на Брандт (моята пералня), Ведет и някои модели на други марки процедират така при всяко пране.

# 611
  • БЪЛГАРИЯ

ФинЕти, да започнем с:
-Наздраве! Laughing
[/quote]

Предложението се приема !
            (handshake)

# 612
По принцип е възможно препаратът да се изсипе направо върху дрехите, но в зависимост от машината с която переш можеш да се окажеш със изпрани в чиста водица засечени дрехи. Причината е, че някои перални, преди да започнат да пълнят с вода изпомпват остатъците от вода (и с нея препарата ако е налят на дъното) и не е сигурно колко и дали остава за прането. Всички модели на Брандт (моята пералня), Ведет и някои модели на други марки процедират така при всяко пране.
[/quote]
Еееееееее, ако всички потребители баха като Nevena Virolan и да отговарят конкретно и точно на зададения въпрос щеще да има повече смисъл този форум  Peace
Благодаря за отговора Nevena Virolan   bouquet

# 613
Сега направо ме озадачихте  Thinking

Аз използвам течен REX и изсипвам две пълни капачки / за пълна догоре пералня / в отделенивто,където преди си изсипвах праха/в чекмедженцето на пералнята/.Това грешно ли е? Досега не съм имала проблем и дрехите ми винаги са изпрани перфектно и миришат чудесно  Heart Eyes

# 614

Май всички модели от последните години така правят.

Сега направо ме озадачихте  Thinking

Аз използвам течен REX и изсипвам две пълни капачки / за пълна догоре пералня / в отделенивто,където преди си изсипвах праха/в чекмедженцето на пералнята/.Това грешно ли е? Досега не съм имала проблем и дрехите ми винаги са изпрани перфектно и миришат чудесно  Heart Eyes

Това не е висша математика. Няма нищо грешно. Кой както прецени, така действа.

Общи условия

Активация на акаунт