СЕПТЕМВРИйската "гадинка" вече става на годинка!

• 15 920
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
ДОбра вечер и от мен.

Честит първа годинка на първите ни "септемврийски" септемврийчета Йоана, Надя и Борис. Рстете здравички, засмени и много щастливи мили дечица.

Честити ходещи крачета на Данчо и Мaриус. Все напред и на хубави места да ги водят.

Моарейн  Hug много добре знам какво ти е. Разбирам те напълно. Как заспива Дария сама или на гърдата? Питам защото откакто почнахме процедурата със заспиване на Яна сама забелязах, че се буди само 1 път през ноща. Тогава я вземам при нас и понякога си поцоква, поняког си продължава да си спи до сутринта. А иначе тези многобройни будения и незаспиването бяха повод за това. Но забелязвам доста напредък при нас.

Но и заради това почети спиране на нащното кърмене си мисля, че скоро съвсем ще спрем с кърменето. През деня ако мрънк нещо и искам да и дам веднга си завърта главата. Вечерно време яде млечн каша и преди да легне и давах да си цокне. Но сега пак се върти и не иска. Та дефакто ни е останало кърменето през едното и събуждане през ноща и сутринта като се събуди. Като това сутрешното не знам точно колко може да се брой за кърмене  newsm78, защото като станем тя пак иска да яде.
А аз нещо май не съм готова да спирам.  Thinking Ще видим как ще се развият нещата.
Та в този ред на мисли, като и давам вечер млечна каша дали трябва да и давам и мляко от шише като я отбия? А ако спра кашата тогава задължително ли трябва АМ да давам?

Ирини дано събереш сили за предстоящия маратон от празници. Но това са супер неща. Дано само такива поводи да имаш.

Веч и вие по нашия път с розеолата. Явно им е период на бебетата

# 196
Moмичета привет!
Не съм писала от рожденият ден защото малко се разболях, после тръгнахме на море и...
Сега от морето надзъртам и идвам да ви благодаря сърдечно за изобилните поздрави и чудесните ви пожелания за моят малък палавник Heart Eyes.
Благодаря на всички ви за топлите думи, страхотни сте и е толкова приятно да обере човек един шарен букет от добри мисли и поздрави  Hug.
Ще се похваля, че днес се срещнахме със Stryper и видях цялата и весела компания на чело с кротката Ема Heart Eyes, която си седи мирна в количката и мъдро се занимава с крака си като го разглежда, опитва го на вкус и му говори hahaha.
Ако има други мами скрити из тази част на Черноморието (Слънчев бряг, Несебър) да се обадят да се видим и да ни стане още по цветно и весело.
Аз снимам щедро и ще се хваля с нови снимки скоро Mr. Green.
Поздрави и най прекрасни пожелания за здраве, усмивки и много щастие на Lucicity и  нейният пораснал вече син Валентин  bouquet и  Велислава  и  момата Вики.
Аййде кой пръв ще почерпи пл... Laughing.

Петка  love001 txtloves  love001

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 00:47 от Мариям

# 197
Успях, изчетох темата! Много рождени дни съм пропуснала да честитя  Embarassed Съжалявам много, но наистина имам нужда от време на време да се откъсвам от форума.... както може би вече сте забелязали. Но винаги е с ясното съзнание, че "ще се върна"  Laughing
На всички пораснали дребосъци желая от все сърце да са здрави и щастливи, всеки по своему.

Ирини, ще трябва да планираш още един празник. Като избие на Джи първия зъб ще бъде истинско събитие!  Mr. Green Наистина, изпращам ти много енергия за този месец, защото знам, че за всичко ще се раздадеш на 100%. И за каквото мога, ще помагам. СЕРИОЗНА СЪМ. Ако имаш нужда, казвай. Дет' се вика съседи сме.
Иначе и аз вярвам, че с моя Сашо (Сонче, Флу, благодаря за поздравите за имения му ден  Blush ) сме родени един за друг. На моменти (като изпадна в страсти и размисли)  имам чувството, че Вселената ни е предопределила да сме заедно във всички възможни животи!

Петка, ние с Данчо сме на линия в петък. Принципно аз излизам следобед. Към 15ч. , че малкият има един сигурен сън по обед и не искам да го лишавам от него, защото после не се чувства много добре  Mr. Green Така, че правете си среща, ние ще се присъедим по-късно.

Данчо още не пие вода  Tired Направо не знам вече и аз какво да си мисля. Естествено, всички близки и познати си мислят, че се е получило така, понеже не съм му давала вода, докато го кърмих  ooooh!

Трябва да мисля за проЩЪКАлник  Mr. Green .......

Ихааа, верно, бе! Вече имаме рожденици.

ЧЕСТИТО НА ТИНО И ВИКИ!! и техните родители!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 01:31 от Mona*

# 198
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СЛАДКИЯ ТИНО И НЕ ПО-МАЛКО ПРЕКРАСНАТА МУ МАМА! ЛУСИ, БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ С ПЪРВОРОДНИЯ СИ СИН. ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!
Честит рожден ден и на Вики на Велислава!

поредна... нощ...
 Tired

# 199
ДУ!
Честито на рожденниците днес!    bouquet    bouquet

Тази нощ баба ни се притече на помощ, та аз поспах  Grinning  Дари се събудила само ВЕДНЪЖ, търсила цицата, поплакала малко, гушнала се в баба и заспала спокойна. Сутринта се събудила с усмивка на уста (аз станах малко след нея), песни и радостни крясъци. Закуси си овесените ядки, нацока се стабилно и преди малко пак отнесе...  Mr. Green 
Мисълта ми е, че може и да успеем да махнем нощните похождения, а през деня да си суче колкото иска.
Другото е, че отказва тотално да пие мляко под каквато и да е форма  Thinking  Нито от биберон, нито от чаша с накрайник, нито от лъжичка - тц, нищо. Та тази вечер ще вечеря с нас на масата, после цок и в леглото. Щом не ще мляко, обаче, се чудя дали да й взема някаква млечна каша за вечерта (след евентуалната вечеря)  newsm78  Аз нали не купувам такива кутиени каши и незнам... Хм, май ще взема да я пробвам днес.

# 200
Добро утро и от нас.

Честита първа годинка на сладурана Тино и на красавицата Вики на мама Велислава. newsm59  Gift  party023 Много весел празник и незабравими мигове на малките сладури и техните семейства.

Ирини  Hug и нашата нощ беше такав, нищо, че снощи развивзх теории, как Яна се буди по 1 път от ккто спи сама. Тазъ нощ реши да ми докаже, че не е така  Tired Които много приказва така му се полага.  Whistling

Моарейн честито наспиване. Дано от тук нататък можеш всяка нощ да спинкаш спокойно и без разбуждания. И Дрито разбира се.

Аз пак да дудна за срещта.
Предлагам в петък на 04.09 в 15,30 в Борисовата градина на естрадата.

МИсля, че в Борисовата ще е по-удобно на повече от вас, или се лъжа?

За прощъпулника трябв ли да има малки бягаще дечица или не е чак толкова задължително? Чудя се дали в събота да спретна бърз прощъпулник преди да отпрашим за морето, че ще са всички баби и дядовци на куп или да си го оставя като се приберем  newsm78

# 201
Здравейте милички, много благодаря за поздравите, който бяха във всеки пореден пост   bouquet
Получих най-милите пожелания и най-сладките картички  Hug
В патакламата съм забравила, че вчера беше Симеоновден  Blush  Да е честит на Симонките и Монката  smile3525
Флу, честита годишнина на вашите   newsm51
Мона, честита последна месечинка на Данчо и честити му ходещи крачета  smile3525
bubety, честито прохождане и на вас   bouquet

Честит първи рожден ден на Вики и Тино! Растете щастливи и добри деца и добрата фея винаги да бди над вас!
  newsm59 nbirthday newsm67
За партито ни - много съм доволна  smile3521 Самата организация ми беше много спокойна, но аз от две седмици си купувам каквото се сетя и не бях оставила нищо за в последния момент, освен сандвичите.
Децата страшно се радваха на шапките, маските, свирките, балоните, които естествено им бяха подаръци.
Клоунът ни се оказа срамежлив и се изяви единствено като художник на "татуировки". Майките не трябвало да го виждат, а само децата  Laughing
Две нови идеи, които ми дойдоха в последния момент:
  - Направих книга за пожелания (като на орисниците от "Спящата красавица") и я връчих на гостите да напишат по нещо.
  - Салама и кашкавала върху сандвичите изрязах с формички за тестяни сладки и бяха много актуални.
Децата бяха 18, но не всички бяха с придружители. Всички търчаха, свиреха или викаха и беше много празнично. А на Надя не можеше да й доскучее. Докато огледа всички, да обиколи всички шарени вещи, да пипне навсякъде....
В крайна сметка останаха много безалкохолни и малко сандвичи. Рожденничката събра много подаръци, въпреки, че половината гости се бяха разбрали да й съберат парички и да й купим нещо по-голямо. Най-идейния подарък (който и на мен много ми допадна) беше едно ламинирано произведение (лист голям формат А4) с картинки и пожелания лично за Надя от децата от квартала.
Мъжа ми беше особено доволен колко лесно се чисти след толкова хора, когато сме на открито  hahaha
А за моя най-голяма радост любимия ми фотограф дойде на купона  newsm44 Още не съм видяла снимките, но съм сигурна, че са добри. Поздрави ме за идеята да празнуваме на открито  Blush и аз нали не мога да крия, признах че съм я изплагиатствала.
Дидка, много, много ти благодаря  Hug
После всички деца поискаха такива купони и един татко се понацупи, че ще трябва да рине сняхг на 15.01  Joy
За извинение, че писах толкова, ще ви покажа снимките от апарата на съседката, а по-професионалните - когато ми ги пратят  Blush
 Embarassed още не са се качили. Ще се реванширам  bowuu

# 202
  • София/Търново
Петка, за мен е ОК.

Мона, честито. Макар на мен да ми се вижда някакъв безкраен кошмар като проходи. Моят не е особено осъзнат, а и да е- е голяма... шуглавица  Heart Eyes

# 203
  • София
Здравейте!
Честито прохождане на Данчо.
ЧРД на Вики и Тино-да са живи, здрави и весели деца.
Петка утре няма да мога да дойда за мое огромно съжаление,че ще ходиме на панаир в провинцията за 4 дни. Tired
Васко от днес казва как прави котето-мааа.Пък  иначе от 2 дена отказва водата през нощта и са едни ревове и приспиване на ръце....

# 204
Здравейте, милички!
Първо, честит рожден ден на малките ни палавници днес! Тино и Вики бъдете много щастливи и весели деца!

Петка, за мен мястото и часът са супер! И Ели има следобеден сън и точно след него ще можем да сме на линия. Ще кажа и на Шмати за срещата - мисля, че и на Мона, и на Параход, и на Суити, и на Анамар Борисовата им е ОК, ако могат да дойдат.
Гарденийка, нямам търпение да пуснеш снимките!
А сега имам малко питания, не е анкета, но ще съм благодарна за всички отговори Simple Smile
1. Вчера мъжът ми като се прибра от работа и дойде да ни вземе от детската площадка и завари малката в пясъчника и много ми се разсърди, че съм я оставила така да си играе вътре в мръсотията, че приличала на прасенце, изцапала си е дрешките, вътре имало боклуци и насекоми, не дай си Боже тении от кучетата и кърлежи. Знам, че е прав, но това е България 2009г! Такива са пясъчниците - детето ми се рови във фасове и дъвки, но я оставям. Предпочитам да си поиграе на воля и след това у дома да я изкъпя и преоблека, отколкото да съм от майките, които постоянно крещят в градинките: "Не пипай! Ще се изцапаш!" Ами много ясно, че ще се изцапа, нали е дете! Та след доста обяснения накрая мъжът ми се съгласи с мен, но честно казано в началото страшно му се обидих. Все едно не си гледам детето и не се грижа за него - така ме погледна Sad Та питането ми е - вие оставяте ли бебковците в пясъчниците да се зариват и цапат на воля?
2. Обичат ли вашите малчугани да гледат пералнята, докато работи? Ели си умира от радост, когато дрешките се въртят. Днес обаче бях пуснала по-силна центрофуга и като забуча пералнята малката бая се уплаши  Laughing
3. Може ли да ми дадете идея за практични подаръци за рождения ден, т.е за смислени играчки, които да развиват движенията и мисленето на малката? Бебешките дрънкулки отдавна не са й интересни, само жирафът на Фишер Прайс донякъде я занимава. Та искам съвет за нещо такова, което да й развива жестикулацията. Помня, че Суити преди време пусна една музикална джунгла на Фишер Прайс, но беше 70лв. Дали има и други подобни, но не толкова скъпи играчки, на които сте попадали?
Сега ставам, че ме чака   chef

# 205
на Тино и Вики ! Бъдете послушни,разумни и много лъчезрни деца!

Честито прохождане на Данчо!

Имаме си вече и 7 зъбче,изкаран отново без проблеми Laughing
Момичта имах питане,но не ме отразихте,затова пак ще си питам Mr. Green Проблем ли е,ако за последното хранене не и давам АМ,че от него повръща,а нормално ядене?Педито беше лказала още от миналият месец да спирам със АМ , но нещо не съм сигурна,че така трябва да направя Thinking

# 206
Честит рожден ден на малките Вики и Тино newsm59 nbirthday  Gift newsm38  ura  bigdance2 Tada
mimoletka според мен можеш да му даваш няма никакъв проблем, може и някакво друго меню, Криси така започна от доста време да не иска мляко вечер и аз започнах да си му давам пюренца, готвено каквото преценя и да ти кажа си яде добре и знам че не си е легнал гладен. Фактически сега той пие мляко само сутрин. Както прецениш ти така си го направи Peace
Айде лек ден на всички Hug Hug Hug

# 207
Абе, момичета, zащо като слагам банер не ми се отваря като банер в подписа, а стои така само като линк? Какво не правя като хората...?
Честити рождени дни, мили дечица   bouquet

# 208
Здравейте майчета!

Честит рожден ден на Тино на мама Лусисити и на Вики на мама Велислава! Бъдете здрави, щастливи, весели, обгрижвани деца! На мама и тати желая много вълнуващи моменти с дечицата им!

Елена, привет. Много сте хубави с Андреа Simple Smile

Шийла, много са хубави поканите за Точко Точко   bouquet Поздравления! Идеята с писмата с пожеланията и спомените от първата годинка на Мейт също много ми допада.  Laughing

Ей, Мона! Браво на Данчо-калпазанчо! Леле, ходят, щъкат, че и тичат вече нашите деца! Разбира се, че се е случило нещо грандиозно! За майката всяко първо нещо на детето й е свързано с много мили и бурни емоции. Както моя приятелка тази сутрин в 5 часа ми пусна следния смс "Имам най-хубавото момче на света!". Та момичета вече се раждат септемврийчета 2009 Simple Smile Времето летиииииии и не спира!

Гардения, радвам се, че празненството на Надя е минало чудесно! Наистина звучиш много весела и заредена с хубаво емоции Simple Smile

Флу, на твоите въпроси отговарям така:
1. Да, оставям Кали в пясъчника, но не за дълго. Все още напъхва всичко в устата. Та оставям го за малко "да си начеше крастата" и после преминаваме към друго забавление.
2. За пералнята - в момента е на истински почит. С огромен интерес я наблюдава. Когато работи, застава на колене пред пералнята и може да откара там и половин час. Когато не работи пък, непрекъснато отваря и затваря люка. А ако за негова голяма радост, да кажем съм сложила някоя покривка или кърпа вътре, повтаря упражнението "слагам прането в пералнята и изваждам прането от пералнята" по n на брой пъти. Та голяма забава е пералнята в момента!
3. За играчките съвет не мога дам. Както много пъти съм казвала на Кали много бързо му омръзват. В момента той много се радва на книжки с животни, сам си ги разгръща, сочи с пръстче и пита "А?"   

# 209
Честито на рождениците днес! Да са много послушни!    bouquet

Влизам по терлички да ви кажа, че ще си идвам между 11 и 16 октомври. Свободна съм през всичките с изключение на 13(!) Който иска среща - да си каже.

Общи условия

Активация на акаунт