СЕПТЕМВРИйската "гадинка" вече става на годинка!

• 15 920
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Честит Първи Рожден Ден на Тино и Вики!   bouquet

Флучия, по твоите въпроси:
1. Често го оставям да си играе къде ли не, и си го прибирам като прасенце, ама и батко му все още в такъв вид си го прибирам.  Laughing
И аз съм на мнение, че трябва да се цапат сега, докато са малки. Иначе, какво, като стане на моите години ли ще се въргаля по земята?  newsm78
2. Пералнята е на почит. Когато работи, му е интересно да я гледа. Когато не работи, обича да се завира вътре. Не го оставям често да го прави обаче, защото скоро решава, че най-умното нещо, което може да направи, е да започне да гризе гуменото уплътнение.
3. За играчките въпросът е малко по-труден, защото си зависи от детето какво харесва. Например, Виктор не понасяше играчките, които се движат и свирят. Много го дразнеха, а има много деца, които ги обожават. Подходящи за тази възраст са тези играчки с изрязани отвори. Ние имаме един куб с различни отвори: кръг, звезда, квадрат и триъгълник. Съответната фигурка трябва да се пъхне в съответстващата дупка. Нашият струваше 10лв, а още всичко е здраво по него. Виктор на 1г можеше да пуска цилиндрите в кръглия отвор. Другите ги научи доста по-късно. Определено обаче се забавляваше добре с този куб. Имаше и конус, на който се нанизват кръгове. Също така евтина, но много ефективна играчка. По принцип, сега са във възраст, когато една от най-любимите им игри е да се опитват да пълнят кутийки, да пробват да сложат  едно нещо в друго. Виктор например много се забвляваше с най-обикновени пластмасови кутийки, които пълнеше с какво ли не. Всичко това работи в полза на концентрацията и моториката. Често се опитваше да пъхне нещо по-голямо в по-малка кутийка, и страшно много се ядосваше, че не може. Така обаче се учат да правят съпоставка между предметите. Друго полезно нещо - конструктор. Трябва да е с по-големи блокчета, които лесно да се съединяват. Конструктор с 10-на елемента е достатъчен - и без това Виктор дълго време вземаше само 2-3 елемента и си "строеше" само с тях. Ако блокчетата са много, няма смисъл, така или иначе просто ще има повече разпилени по пода. Конструкторът му също струваше максумум 10лв.
Това са моите предложения. Цялата ми идея е, че няма смисъл от прекалено много и скъпи играчки. Децата си играят с какво ли не.
Мимолетка, щом имате проблем с АМ и ако Дали наистина не го иска, не и го давай. Виктор спря АМ вечер преди лягане още на 9м. Просто не искаше да го пие и така си остана само на вечеря супа в 19.30-20ч. Аз му давах и кисело мляко с лъжичка веднага след това, колкото иска. В 21-21.30 си заспиваше без нищо.

# 211
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЦИТЕ!  
Няма как и да не поздравя прохождането на адаша Данчо. Да ти е жив и здрав Мона и да те радва много!
Данчо и той умира да ходи, но се държи още за ръката ми и не се е пускал. Много ми е трудно да му намеря обувки, защото кракът му е много голям и трудно се намират такива буйки. Даже днес с Моарейн обикаляхме, но имаше само китайски боклуци или пък малки номера. Дария е голяма сладурана и най ми хареса, че ходи с гащи и си казва когато и се пиша. Данчо също я хареса и по едно време се държаха за ръцете, но аз като заплесната майка забравих да извадя фотото и да ги снимам.
Гардения голям купон си спретнала, нашия май ще е по-скромен. Поздравления за интересните решения.

# 212
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТИНО И ВИКИ!
МОНА,ЧЕСТИТИ ХОДЕЩИ КРАЧЕТА!!

И нашата нощ беше като предишната....  Tired Поредната....
Моарейнка,аз това отдавна си го мисля,че ако не съм аз при него сънят  ще е по-спокоен-няма от къде си цока и ще пореве малко и ще заспи  Rolling Eyes Но проблема при мен е,че няма на кой да го оставя  Sad Иначе това е вариант-ще се научи да спи без да се буди за 3дни!И после и при теб ще си спинка(поне така си мисля де  Mr. Green ) Мисълта ми е,който има такъв вариант да го пробва! Peace Аз зъ съжаление-нямам  Confused
Гардения,браво за партито!Минало е чудесно,ще чакаме снимчици  Wink
Мимолетка,не мисля,че е проблем да му даваш нещо различно за вечеря от мляко  Rolling Eyes Гледай детето-то ще ти покаже кое му е по-добре Peace
Флу,аз не оставям Гого да се рови в пясъка,не за друго,а защото лапа всичко,което му попадне в ръчичките-фасове,пясък,боклуци....  ooooh! като му ги взимам пищи и се ядосва!За това не го оставям по земята-не за да не се цапа,кака му е на 6г и пак се цапа....Деца...така са до големи  Wink И на тревичката като го пусна-скубе и лапа,научил се е да пасе   Mr. Green
За подаръците-и аз събирам мнения  Grinning Гого не се заиграва почти с нищо!

# 213
ехо, как сте  Simple Smile

чрд на Тино и Вики  Heart Eyes

честити ходещи крачета двамата палавници Wink да ги водят все във вярната посока!

шийла, мн хубави покани, мн оригинално  Heart Eyes

Гардения, мн хубаво парти си заформила. Иска ми се след време и аз да организирам таково за ивка  Party а по повод на твоята книжка  с пожелания, аз пък съм решила да купя някаква бутилка /има мн хубави и оригинални като визия/ и гостите да слагат пожеланията си вътре;а след време ще я дам на ивка да ги прочете - да ре4ем на 16 или 18-ти РД  Mr. Green

mimoletka, и аз това се удех, ще се възползвам от отговорите към теб  Blush иначе съм купила една каша, koято се води за нощна, но още не съм я давала.

Флу, по твоите въпроси:
- не слагм ивка просто защото все още не ходи и единственото, което ще прави е да седи и да лапа всичко, а засега ми се иска да го уталожа малко във времето  Mr. Green hahaha
- пералнята.... направо се кланим пред нея - седи и зяпа, а ко може и върте да влезе още по-добре
- подарък - мислехме си за люлеещо секонче,магаренце или друг чифтокопитен добитък  Mr. Green засега е само идея. Виж в този сайт, има предложения спрям възрастта. Ако не за друго, поне за идея можеда ти послужи
http://www.igra4kite.com/

п.п. с риск и аз да се повторя пак ще попитам - каква риба слагате в домашните пюрета и по колко?  Embarassed

# 214
Аз напоследък го давам повече "чукча - читател", ама Марто пак е болничък, та нямам време много за вас Embarassed
Честит рожден ден!!!На всички, които съм пропуснала да поздравя лично.
Флу
- Оставям го да се рови, колкото му душа иска. Свинщината е пълна, но пък той  едоволен Simple Smile Още лапа всичко, обаче, та съм до него плътно.
- Пералнята ми е с горно зареждане. Много ми е удобна иначе, но точно тези моменти с Марти ги пропускаме.
- Не помня...а, да бе ooooh! Ми...на мен единствено триколка или колело ми хрумва. Или мека играчка за нанизване (ама го обясних...) Една "пръчка" върху която се редят рингчета. Ние имаме такава, но е дървена и си е опасна още - ако падне върху пръчката ooooh!

Риба слагам пъстърва най-често. Сварявам, почиствам и бутам във формички за лед в камерата. В едно хранене слагам по 2-3 "ледчета" Simple Smile

Ние пък този уикенд ще ходим до каварна с едни приятели. Без малкия Confused Има някакъв концерт (казаха ми и името на изпълнителя и бившата му банда, ама нали съм късопаметна). Та ще си топна дупето в морето поне за ден Simple Smile ...иска ми се да е с  нас Марти...ама...четирима възрастни в една кола (седан...мястото за багаж....е крайно недостатъчно), сума ти път, жега...за ден и половина ще му се събере повече, отколкото може и искам да издържи...Чоглаво ми е...Веч, искам да те видя!

Обичам ви всичките!

ПП.
Иринии, като поредният абсолютен романтик, също твърдо вярвам в "теорията за половинките" Wink Мда...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 15:02 от Шматка

# 215
# 216
Май Май, аз давам сьомга, пъстърва и хек. Давала съм му и пържена цаца - няма такъв кеф.  Joy (и бирата ми щеше да изпие, ако му бях разрешила).

По темата с питанките на Флу
- давам да се ровят в боклука (пералня и баня все пак имаме). Дори днес го заварих седнал в една голяма купчина стърготини - изсипал кофата с боклука на заека ни.  Joy (пусках прахосмукачки по никое време и го преоблякох и измих).
- играе си с предмети от бита. Неговите играчки не иска да ги погледне. Има всичко наследство от големите и има избор на женски и мъжки играчки, обаче не ще. Нови няма да купувам.
- пералнята не я открил още, че е в мазето  Mr. Green

# 217
За да не дописвам пак...
Най-вероятно ще пропуснем срещата този петък Wink Искам да ви видя, но няма да има как. Другия път...

# 218
Благодаря ви мили дами за сърцатите пожелания!  HugМного съм развълнувана и подготвям празненството за довечера, което ще е в най-тесен семеен кръг Simple Smile Ще ви пратя после снимки, на който му се гледат.
За мен тази една година беше година на вълшебство, която никога няма да забравя с подробности. Опознах толкова много нови красиви емоции благодарение на майчинството. Много съм благодарна, че имам щастието да гледам как расте моето съкровище и че познавам вас, които винаги ме зареждахте с позитивна майчинска енергия.  Heart Eyes

Иринии, Иринка,   Hug специални гушки.

Честито на Вики! Много щастливо детство, здраве и радостни мама и тате!

# 219
  • София/Търново
Някой рожденници, някой месечинки...
Петка, за утре отпадаме. Интервю за работа.

Къпане.

# 220
Петка, на нас Борисовата градина не ни е много удобна, че нямаме кола, но ще се опитаме все пак да дойдем. Но да си кажа де, жалко, че отпадна ЮП. Ако не успеем, нека направим другата среща - 14-ти ли беше - в ЮП - много искам да се запознаем!
Флу, Митака рови в пясъчниците и да, става на прасенце, но пък няма такъв кеф за него - не мисля да го ограничавам!
Вечи, много се радвам, че идваш, този път непременно трябва да организираме среща!
Честит рожден ден на всички, които съм пропуснала, и докато още е време - ЧРД и на малкия ни приятел Тино - да расте все така весел и чаровен!

# 221
Еос, срещата не е утре, а в петък!
Шмати, весело на морето!
Веч, аз съм ЗА срещата, ама много ЗА! Страшно ме е яд, че изпуснах срещата в Бургас, та сега да си наваксам Simple Smile
Стон, и трите ти идеи са супер и не са скъпи наистина. Мисля да взема и трите играчки на Ели. Дано се забавлява, че иначе е ужас. Постоянно иска аз да я занимавам и не мога нищо да свърша у дома.
Май Май, мерси за линка! Много ми хареса и си го запаметих.
А днес бебе Ели е герой - вози се в метро и обикаля магазините с мама. Това й беше първата шопинг терапия, но издържа милата, че даже и поспа накрая Simple Smile Обиколихме центъра да си търся обувки - това ще е подаръкът ми за рождения ден и понеже навсякъде има намаления, та доста пообиколихме. Свърших и малко работа на мъжа ми, посетих едната баба и се прибрахме пак с метрото. Малката си я беше страх - шумно, много хора, тъмно в част от тунелите. Стискаше ми ръката и се оглеждаше с гооолеми очи наоколо. Дано свикне, че на мен с метрото ми е по-удобно, отколкото с 306.
Лекичка и мекичка!  Wink

# 222
Влизам по терлички да ви кажа, че ще си идвам между 11 и 16 октомври. Свободна съм през всичките с изключение на 13(!) Който иска среща - да си каже.

newsm10

Мързи ме да пиша, хорааа, чета, слушам, попивам, съ-преживявам, но никак не ми се пише.  ooooh! Срещи обаче обожавам. Да ви видя, да ви се усмихна, еех Heart Eyes Петка, на мен Борисовата мие под носа, само че не зная с работата как ще се справя. Ще направя всичко възможно да дойда в петък Heart Eyes
Какво ново - почнах работа, респективно намерих детегледачка (да е жив и здрав форума Peace) Нико е добре, още не сме проходили, само за ръчичка, много се харесаха с жената, дано така да продължи. Praynig

Рождениците, да радват прекрасните мами и да растат здрави и щастливи!
Лус, постът ти ме трогна много Heart Eyes

Честит рожден ден и от името на батко Нико!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 22:33 от unique_v

# 223
Добра вечер, дами   bouquet
Честит първи рожден ден на Тино и Вики    bouquet  bouquet  bouquet
Флу, момичетата са ти дали добри идеи за подаръци. Алекс има рингове от шест месечен, но хич не им обръща внимание  newsm78 Може пък още да му е рано. Та...на въпросите:
1. Алекс се въргаля нон стоп навън. От една седмица открихме тебеширите и не мога да ви опиша как го прибирам  Mr. Green
2. Пералнята... преди много й се радваше, но нещо я отсвири напоследък   Whistling
3. Аз съм фен на дървените играчки, та затова ще предложа това влакче - http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.830. Алекс има подобно и се забавлява с него. Подобни играчки за дърпане - http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=4072 също ще са им интересни като проходят стабилно. Наскоро купих от Пигиса подобна плетеница - http://super-bebe.com/product_info.php?cPath=202_226&product … 93786160879888ab5 и също пожъна успех  Peace

Веч, и аз искам на среща  Mr. Green
Петка, може ли да напишеш пак кога и къде е срещата, че аз уж всичко чета, но нали съм самичка през последната седмица и нещо съм поизпуснала   Praynig Много ми се иска да се видим и ще гледам да  дойда и аз  Hug

# 224
  • София
Честит първи рожден ден на Тино! Честита радост на мама Луси! Желая ви още много прекрасни открития през втората му годинка! Heart Eyes

Петка, оказва се, че ще можем да дойдем в петък, само че след 16ч.  Може ли да ми дадеш мобилния си, за да ви намеря къде сте? Hug

Мариям, приятно прекарване на морето! Hug

Gardenia, чудесно е, че празненството е било каквото си очаквала! Чакаме снимки. Simple Smile

Флучи, понамаля ли обривът на Ели? На въпросите ти:

1. Не, не оставям Галина да играе в пясъчника, защото ще се налапа с пясък. Иначе цапането не ме притеснява.

2. Нашата пералня е с отвор отгоре, без прозорче и не е интересна, но пералнята на свекърва ми определено й направи впечатление. Grinning

3. Присъединявам се към предложенията на ston. Ако открия нещо друго интересно, ще пиша. Peace

Галина също ми държеше ръчичката, когато се качи за първи път в метрото. Simple Smile

Веч, децата ще идват ли с теб?

Риба- давам пюре от бяла риба, зеленчуци и сметанов сос на Бебивита.

Вчера купихме първите обувки- на "Барт". Много съм доволна- кожени са, с ортопедичен свод...Удобни са за слагане и тя ходи много ентусиазирано с тях. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт