Флучия, по твоите въпроси:
1. Често го оставям да си играе къде ли не, и си го прибирам като прасенце, ама и батко му все още в такъв вид си го прибирам.
И аз съм на мнение, че трябва да се цапат сега, докато са малки. Иначе, какво, като стане на моите години ли ще се въргаля по земята?

2. Пералнята е на почит. Когато работи, му е интересно да я гледа. Когато не работи, обича да се завира вътре. Не го оставям често да го прави обаче, защото скоро решава, че най-умното нещо, което може да направи, е да започне да гризе гуменото уплътнение.
3. За играчките въпросът е малко по-труден, защото си зависи от детето какво харесва. Например, Виктор не понасяше играчките, които се движат и свирят. Много го дразнеха, а има много деца, които ги обожават. Подходящи за тази възраст са тези играчки с изрязани отвори. Ние имаме един куб с различни отвори: кръг, звезда, квадрат и триъгълник. Съответната фигурка трябва да се пъхне в съответстващата дупка. Нашият струваше 10лв, а още всичко е здраво по него. Виктор на 1г можеше да пуска цилиндрите в кръглия отвор. Другите ги научи доста по-късно. Определено обаче се забавляваше добре с този куб. Имаше и конус, на който се нанизват кръгове. Също така евтина, но много ефективна играчка. По принцип, сега са във възраст, когато една от най-любимите им игри е да се опитват да пълнят кутийки, да пробват да сложат едно нещо в друго. Виктор например много се забвляваше с най-обикновени пластмасови кутийки, които пълнеше с какво ли не. Всичко това работи в полза на концентрацията и моториката. Често се опитваше да пъхне нещо по-голямо в по-малка кутийка, и страшно много се ядосваше, че не може. Така обаче се учат да правят съпоставка между предметите. Друго полезно нещо - конструктор. Трябва да е с по-големи блокчета, които лесно да се съединяват. Конструктор с 10-на елемента е достатъчен - и без това Виктор дълго време вземаше само 2-3 елемента и си "строеше" само с тях. Ако блокчетата са много, няма смисъл, така или иначе просто ще има повече разпилени по пода. Конструкторът му също струваше максумум 10лв.
Това са моите предложения. Цялата ми идея е, че няма смисъл от прекалено много и скъпи играчки. Децата си играят с какво ли не.
Мимолетка, щом имате проблем с АМ и ако Дали наистина не го иска, не и го давай. Виктор спря АМ вечер преди лягане още на 9м. Просто не искаше да го пие и така си остана само на вечеря супа в 19.30-20ч. Аз му давах и кисело мляко с лъжичка веднага след това, колкото иска. В 21-21.30 си заспиваше без нищо.
Поредната....
Иначе това е вариант-ще се научи да спи без да се буди за 3дни!И после и при теб ще си спинка(поне така си мисля де
Аз зъ съжаление-нямам 
като му ги взимам пищи и се ядосва!За това не го оставям по земята-не за да не се цапа,кака му е на 6г и пак се цапа....Деца...така са до големи
Гого не се заиграва почти с нищо! 

а по повод на твоята книжка с пожелания, аз пък съм решила да купя някаква бутилка /има мн хубави и оригинални като визия/ и гостите да слагат пожеланията си вътре;а след време ще я дам на ивка да ги прочете - да ре4ем на 16 или 18-ти РД
иначе съм купила една каша, koято се води за нощна, но още не съм я давала.
(и бирата ми щеше да изпие, ако му бях разрешила).