За първия рожден ден на октомврийчета 2008 в София!

• 12 646
  • 365
  •   1
Отговори
# 225
jijibiji пуснах парите  Peace
И аз съм съгласна за тортата да са толкова колкото са платени, не че ще се изгубят парите но после става сложно със сметките и т.н..По принцип няма претенции важното е да се веселим.Дени ще е много щастлив той е фен на острова Joy

# 226
Здравейте Simple Smile
Аз съм съгласна с плащане на бара, за да си плаща всеки каквото е консумирал да не стават фалове и само да се ядосваме накрая ако има проблем Simple Smile
Аз имам да додам 2 лева  Embarassed ама понеже ми се струва кофти да ги преведа, та там ще ги дам на място! Сиска ще ме подсети, защото аз съм разсеяна  Joy Трябваше направо да дам 15 лв. на Ренката, та да не се притеснявам сега  Blush
За подаръчетата както кажете Simple Smile Аз не съм претенциозна  Whistling Алекс също предполагам  baby_neutral

# 227
Здравейте!
Ние няма да уважим празненството. Не ни е до това.

Весело изкарване.

# 228
  • София
Аз пак мислих мислих и измислих плата и други неща е по добре да не поръчваме..защото все ще има хора, който няма да преведат пари, най добра е идеята всеки да си плаща на бара, ако има такава възможност, за да не се чуди някой как да оправя сметките накрая  Peace
За какичките също съм против, не мисля че дори и 4 какички биха се справили с над 20 едногодишни деца, така или иначе ние ще сме около тях постоянно почти.
Ако искате ще помолим Сев за анкета за тези неща?
За подаръците и аз се замислих, че вече нито време има за обсъждане, нито за реализация, макар че определено съм ЗА идеята, както знаете  Wink

Blue Autumn  Rolling Eyes

# 229
  • София
И аз мислих. Mr. Green
Съгласна съм да поръчаме тортата според броя платени парчета. Peace Така е най-лесно и за оправяне на сметките и да не се чудим колко да е голяма.

И да ограничим всички други разходи като плата и какички.

Аз предлагам анкета за подаръците-да има или не.

Вече почвам да се чувствам досадна сама на себе си пишейки тук. Пишем постоянно 5-6 човека и само се чудим и никой нищо не казва. А по списък са 23. Rolling Eyes Знам, че повечето са съгласни на каквото се реши, ама бива ли така.... Crossing Arms

# 230
  • София
Ренка не се ядосвай  Mr. Green

За подаръците е най-лесно да се разберем за сума и всеки да купи по някоя играчка. Ако до утре - вдругиден не се обади никой че е против - го смятаме за решено и това е.

За каките вече и аз си мисля че е излишно. В неделя бяхме на рожден ден на едно наше бебе в клуб. Имаше 2 каки, които не успяха да се справят сами с две хлапета( Алекс на Ели и Дени)  Crossing Arms Уж ги гледаха, всяка по едно, а в един момент влезнах да надникна какво става (бяхме ги оставили за не повече от 2 минути) и Алекс точно щеше да се изръсва на плочките от басейна с топките, а каките седяха в другия край на залата и си говореха  Crossing Arms То ясно, че ако сами не си гледаме децата, няма кой, ама тази случка ме убеди, че детето си на някоя аниматорка не го оставям. Друг въпрос е ако татковците са там - тогава може да ги натирим тях в залата, пък ние да си клюкарстваме на воля  Mr. Green По този повод, и нашия татко най-вероятно ще бъде довлечен, ама торта няма да яде - и без това е на диета  Joy

# 231
  • Lovech
Привет, момичета. Значи, аз ще преведа в началото на следващата седмица 18 лева по сметката - две деца по 6 лева и две парчета торта по 3 лева. З адругата консумация, също мисля, че е по-добре всеки да си поръчва и да си плаща на място.
За подаръците - честно казано някъде съм го изпуснала това и не знам за какво говорите, но ще е много трудно да се купят подаръци за 23 деца. Според мен единият вариант е всеки да купи нещо универсално /т.е. да става и за момче, и за момиче/, за определена сума, примерно 5 лева, да сложим всичките подаръци на едно място и всяко дете да си вземе, пък каквото му се улучи. Другият вариант е да определим сумата, някой да купи 23 еднакви неща и после да му дадем парите. Аз лично съм съгласна и на двата варианта, и честно казано ми е трудно да определя кой е по-удачен. Извинявам се, ако сте обсъждали нещо друго и не съм в час.

# 232
Simple Smile
За подаръците, при нас има Феликс тойс и май може и на едро да се пазарува на по-ниски цени, ако искате ще попитам за каква бройка могат да направят отстъпка Simple Smile те зареждат Хиполенд, Метро, а и други големи и малки магазини с детски играчки... имат и сайт... абе само кажете ще ги потормозя  Whistling
Засега на 2 РД в клубчета, в които сме били са давали на децата символични подаръчета... не знам в Острова дали е така... но са наистина символични Simple Smile
За консумацията казах... наистина да уредим тортата и играта на децата, а другото всеки отделно да си плаща, за да не си вгорчим празника за глупости!
Да и 2рата кака е наистина излишна... тя 1-вата влиза в цената уж Simple Smile Поне тези две какички бяха доста отвеяни Sad

# 233
  • София
Ели, ако решим да купуваме играчки от едно и също място, пак трябва да се организира някакво събиране на пари, което ми се струва сложно в момента  Thinking Другия не по-малко неприемлив вариант е една да купи всичко, а на празника да оправим парите, ама си мисля, че не е особено удачно, първо защото някой трябва да вкара едни 200-ина лв, второ - може да се откаже някой в последния момент, да останат играчки и пак да се набута този, който се заеме с това. Незнам, кажете и другите какво мислите.

Аз снощи измислих нещо  Grinning Ако оставим варианта за купуване по една играчка от всеки (която да е унисекс естествено  Laughing и на определена сума - 10лв примерно, за 5 незнам дали може да се вземе нещо хубаво  Rolling Eyes) , на празника може (аз ще се заема с това) да се напишат имената на всички дечица на листчета и някой да тегли поред и всяко детенце да си избира играчка от купчината. Така ми се струва честно. Ако ги пуснем заедно накуп да си вземат по една, ще стане мазало  Laughing примерно мойто диване ще награби 2-3, ще ги изхвърли на земята и ще отмъкне играчката на някое друго детенце, а Дея на Гери (да речем) ще остане извън купчината и няма въобще да се докопа до избраната играчка, като я знам каква е кротушка  Heart Eyes

Казвайте харесва ли ви идеята. Имам някакви спомени, че като бяхме по-малки в училище за празниците правехме нещо такова.

# 234
Здравейте приятелки Hug
Хайде и аз да кажа нещо, че май се изнервихте Party. Не се ядосвайте, не събирайте негативи ами се подгответе за едно приятно изкарване Hug
Тъй, за каката съм ок, няма да наемаме друга. За храната също би бил най-удачен вариант всеки да си плаща консумацията на място. Квото пил си го платил Joy
А за подаръците май писах, и пак да си кажа, че е най-добре да се определи сума и всеки да купи това, което сметне за удачно. Сега дрехи може и без тях, щото  Thinking /не знаем вкусовете на мамите/. Аз лично смятам да купя рамка за снимка, пък на който се падне. Даже ако искате това може да бъде подаръка, но не ангажирам абсолютно никого с това си предложение!
И накрая, за да стигне всичко до знанието на всички присъстващи, да пуснем един пост с големи червени букви, всичко което е решено да прави, и ако някой започне да пише там, най учтиво му казваме че има тема/отдална/, или с този пост вече нещата са решени и това е. Не можете да искате от 20 и повече мами да шарат в тази тема. Няма сила, която да ги накара.
Идвинявам се ако съм била рязка и съм подразнила някого с поста си, моля да бъда извинена Hug
Обичам ви и чакам с нетърпение да дойде 7 ноември.

# 235
И Денислав и Станислав току виж се хванали за косите Joy, щото се едно видях Моето дете в действие как граби 2-3 играчки Joy

# 236
Сев е пуснала темата и за съжаление няма как решеното да се пусне на 1-ва страничка, "за да не шарят 20 мами в темата". Колкото и постове с големи червени или бенбени букви да се пуснат, пак трябва да се шари из нея, за да се намерят... Сев няма възможност да прави всички промени в момента...
Гале все пак става дума за ОБЩИЯ РД на нашите деца... не може само ние 4-5-6 или колкото сме момичета наистина да решим за всички... хубаво е всеки от време на време да попоглежда темата и да види до къде са стигнали нещата... Да речем разбираме се за подаръците и на 7-ми, всички, които сме си писали тук редовно през  последния месец сме с подаръци, а другите не... После защо няма подарък за моето дете или каквото и да е... защо няма плата... защо няма какичка да ми гледа детето, защо... защо... защо...
Много мами сме с различни гледни точки и всяка със свое разбиране за общия РД, редно е да не решаваме само ние...
Хубаво Рени и Диди се натовариха с капарото и запазването на клуба и те ще се обаждат след няколко дни да потвърждават бройки... Не сме се изнервили, не сме се ядосали, но поне малко заинтересованост и мнение покажете/изкажете! Ето аз за каквото имам мнение казах, а за което ми е все тая пак казах... ако на всички ви е все тая, ок, ама после да няма 'това що така'...

# 237
  • София
Момичета, не се ядосвайте за глупости! Ето аз за себе си съм приела, че тези, които не пишат редовно в темата са без претенции и каквото решим останалите  - това ще е! Ми никой не мога да накарам насила да се включва, но също така и смятам, че никой няма да има право да бъде недоволен после, след като не е изказал мнение по обсъжданите въпроси! А наистина на повечето им е все едно. То и аз нямам претенции кой знае какви, ама ми се пише в темата и затова пиша  Mr. Green Пък и обича да организаторствам  Crazy

Наистина, няма за какво да се дразним, дайте да не отиваме с негативни емоции на празника!
Сега ще обобщя взетите досега решения с големи букви и ще пусна един пост, за да е по-лесно за непишещите  Peace

# 238
  • София
ТЕКУЩ СПИСЪК
1. Severinka и Михаела - ДА
2. Sisilia и Денислав - ДА (1)
3. Elichka_mama и Александра + татко - ДА(2)
4. Mylili и Михаела - ДА(2)
5. Рени и Влади + Соня - ДА(1)
6.Съни и Весела - ДА(1)
7. jijibiji  и Тони - ДА(1)
8. MariaD и Ема - ДА
9.gery_roz, Андреа, батко Дениз - ДА(2)
10. Elina_malina и Анди - ДА(1)
11. nevidimata и Йоана  - ДА(1)
12. Манана, Цеци и Веско и тати - ДА(2)
13. Еленцето и Николета - ДА
14. Галето и Станислав - ДА(1)
15. Enigma и Ангел + татко - ДА(2)
16. niel и Стефано - ДА
17. Megche и Цвети и кака Ели
18. r_adi и Иво - ДА
19. Бебочка и Калоян - ДА
20. Шивани и Олег
21. Трикси и Рая - ДА
22.Бидапет и Деян + батко Кирил - ДА
23. Дияна и Боян +батко Ясен - ДА(2)

В скобите са записани платените вече парчета торта - това за да се сметне точната бройка. ДА - за потвърдилите момичета
Моля,който потвърди и внесе парички, да копира списъка със съответното обозначение, или поне да се обади за да редактираме!

Датата е 07.11.09 , часът 14.30-16.30

Теми за обсъждане:  моля, който има мнение по въпроса, да го изкаже, в противен случай, решенията ще се вземат от пишещите редовно!

1. Подаръци : Идеи до момента:
- рамка за снимка
-еднакви подаръци (трябва да се купят от една майка или да се събират пари отново)
- различни подаръци за една и съща сума - всяка майка купува някакъв подарък и на празника се разменят. Тук трябва да се уточни сумата и дали ще е играчка, дрешка и т.н.

2. Тортата - ще бъде от толкова парчета, колкото са платени. За вида, предлагам момичетата, които се занимават с организацията на място (Ренката и Джиджи), да направят избора!
3.Допълнителни какички - да има ли? От клуба казаха, че за 20-ина деца ще има 2.
4. Плата - да се поръчват ли общи?
5

ВАЖНО!!!

Моля, парите за таксата за игра на децата(6 лв. за дете) и за тортата (3лв. за парче) да се внесат до края на месеца! Тогава ще трябва да се потвърди бройката и да се поръча тортата.
Ако някой няма възможност да внесе парички, по изключение , може да го направи на рожденния ден, но дано това бъдат само няколко изолирани случая.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 17:43 от sisilia

# 239
Аз да се изкажа
За кака- не съм съгласна
За подаръците незнам както решите ни ще има и голями деца  които не трябва да се пренебрегват а на мен ще ми дойде нанагорно вече  Laughing
Съгласна съм да се заплаща след консумация защото ще е по удобно за нас

Общи условия

Активация на акаунт