Постещи, пируващи, с дечицата летуващи - в 124 арабска тема сте добре дошли !

• 42 314
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Water lily - не съм писала нищо за исляма като религия. Нещата, които писах са за начина, по който се представя исляма. Всеки има право на мнение и не мисля, че някой е по-голям мюсюлманин от друг, за да му създава главоболия. Всеки може да е съгласен или не с това, което пишат останалите. Не смятам, че съм показала неуважение към нечий пост, нито към нечия личност, така че моля да не се преиначава смисъла на това, което пиша. Мисля, че беше ясно от поста ми, че лошата слава създадена на исляма е по причина на политиците, а не на самата религия... все пак смятам, че не съм толкова зле запозната с исляма. А и точно, защото е Рамадан смятам, че е редно да се разграничат истинската религия от лицемерието. Все пак смятам, че независимо от всичко всеки има право на собствено мнение, без да обижда околните, а аз не смятам, че съм обидила някой (ако има обидени нека да кажат и ще се извиня, ако имат основание). А beba momo е права за границите - те са направо начертани с линийка някои от тях. В интерес на истината, обаче нещата вече толкова много се различават, че няма смисъл да се мисли за единна арабска държава, достатъчно е да има уважение между хората и някои да не се бият в гърдите колко са по-вярващи, защото е смешно. За Главното мюфтийство не съм казала, че са лоши просто казах, че останах с лошо впечатление от тези, които бяха там - има различни служители и не всички са еднакви.
Винаги съм смятала, че за да приемеш исляма (или друга религия) не ти е нужна сляпа вяра, а увереност и разбиране на това, което искаш да приемеш. Това, че някой се е родил мюсюлманин и се моли не по 5, а по 50 пъти нито го прави добър човек, нито го прави по-вярващ от другите. Веднъж Пророкът (асс) видял един човек, който непрестанно бил в молитвения храм - от изгрев слънце до среднощ. Всички хора се възхищавали на "вярата" му. Пророкът (асс) попитал как изхранва семейството си, а хората казали, че те живеят от "садака". В същото време влязъл човек, който бързал да изпълни молитвеното си задължение и се извинил на Мохамед (саас), че винаги идвал в последната минута, но работел от сутрин до вечер, за да изхранва семейството си, а даже понякога се налагало да изпълнява ритуалната молитва, по-късно. Пророкът (асс) казал, че този, който се молел от сутрин до вечер едва ли ще му бъде призната молитвата, докато на другия човек Аллах ще му удвои добрините. Е - това е ислямът - разум и справедливост. Не е ислям да се молиш 100 пъти, а после да убиеш някой, защото видите ли той си държал ръцете ниско долу при молитвата, а не скръстени на гърдите, та значи е "неверник". Дано сега да е станало ясно за какво и против какво говоря, а не да ми се вменява лошо чувство към исляма.
Ако постът е много дълъг мога да пропусна следващата страница, за да не ми се сърди никой.

# 121
Коя от вас беше оптик по професия (извинявам се, че съм забравила Embarassed)? Имам един въпрос, тъй като бях на преглед при очен лекар вчера, а чак днес си разгледах рецептата за очилата и изследването на очите. Значи изписани са ми очила с диоптър +0.75, които трябва да ползвам за четене, компютър и телевизия. На резултата от измерването на компютъра обаче виждам следното:
дясно око - SPH + 1.00, CYL +0.00, AX ....
ляво око - SPH +1.00, CYL +0.75,  AX 94
Рецептата е за двете очи SPH +0.75. Ясно ми е, че ми е изписала по-малък диоптър, за да не ми свикнат очите с големия и да се увеличи, но какво означават съкращенията CYL и AX и грешно ли е, че не са отразени в рецептата при положение, че на лявото око има отразени стойности в изследването? Дано стана ясно какво имам предвид. Предварително благодаря Hug

За исляма не мога и нямам никакво право да се изказвам. Първо, защото съм християнка и второ, защото и съпругът ми не е никак религиозен и по тези причини познанията ми за исляма са толкова повърхностни, колкото на повечето българи. Но ми е интересно да ви чета и да се ограмотявам, да виждам различни гледни точки Peace. Аз лично в постинга на Хадил не открих нищо обидно към никого, но както казах, не съм аз човекът, който трябва да изказва мнение в случая. Все пак ми е интересно да чета мненията ви и си мисля, че няма нищо лошо в това да се споделят тук, ако това не обижда някого и не засяга нечии чувства Hug

# 122
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз в религиозни дискусии няма да влизам, защото те са нежелателни в този форум, и с право.
Заплахите обаче също не се толерират доколкото знам. Провокациите също. В тази тема този филм сме го гледали вече. Краят му не е добър.

Астарта , как е набора? Нашият дребосък му тръгнаха кучешките зъбки и..... мама пак не спи Mr. Green

А НСЕ дали потегли към йорданско. Чакаме включване с новини. Grinning

# 123
Астарта , как е набора? Нашият дребосък му тръгнаха кучешките зъбки и..... мама пак не спи Mr. Green

И ние сме на същата вълна. Нощес излезе последният предкътник и по случая цяла къща народ не спа Tired. Горните кучешки вече са излезли, остават долните и след това се надявам на заслужена почивка. На мен ми се стори, че кучешките излязоха по-лесно от кътниците, но сигурно си е до дете. При всички случаи, леко и бързо никнене на зъбките и после поспаливи нощи ви пожелавам Hug

# 124
джи-джи мисля е оптик. а CYL - означава цилиндрични лещи, които се изписват при астигматизъм. Момичета - честна дума, нито съм искала да провокирам, нито да заплашвам. Ако в постът ми има заплаха или провокация - кажете ми и веднага ще го променя.
Забравих, че днес Миг е на сватба ... Ето и интересна идея за сватбена торта.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 15:51 от hadil

# 125
астарта аз съм оптик
в оптиката има два вида лещи сферични sph.
и цилиндрични cyl
ax означава астигматизъм
при компютърната диагностика винаги стойностите са завишени и ако има както в твоя случеи се преобразуват за това на рецептата са ти отбелязали само sph   цилиндъра отпада при преобразуването.
За разлика от късогледството или далекогледството, при които образът е фокусиран, но не върху ретината, а пред или зад нея, при астигматизма образът не е правилно фокусиран.Причината обикновено е че роговицата на окото  не е правилна, и пречупва светлинните лъчи в една плоскост по-силно, отколкото в друга. При астигматизъм е нужно постоянно носене на очила с отчитане на индивидуалните особености в пречупващата способност на всяко око. Причината за появата му е неправилно оформената роговица.Астигматизмът се появява, когато роговицата има форма подобна повече на продълговата топка за ръгби, отколкото на сферична футболна (каквато е нормалната форма). Продълговатата роговица пропуска отразените от предметите лъчи, които се фокусират върху две точки в зеницата на окото вместо само върху една, поради което образът е размазан. Много хора се раждат с продълговата роговица и това естествено довежда до зрителен проблем, който се влошава с течение на времето.ах 94 градуса на ъгъла под който трябва да се фиксира и центрира в твоя случей лещата но понеже стойноста е малка 0,75 се преобразува и няма нужда да слагаш астигматична -цилиндрична леща ако диоптърът нарастне следвателно и астигматизмът ще нарасне но градусът ще си остане същия и тогава вече ще ти е небходима цилиндрична леща.надявам се че помогнах ако нещо не е ясно ще пиша пак  Hug

# 126
  • Varna
hadil Hug
Каква е тази торто бе Душа newsm78 Малко на свещена торта ми заприлича : Thinking Laughing

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 16:57 от DELTA_DELTA

# 127
Джи-джи, страхотна си Hug. Благодаря за изчерпателния отговор  bouquet

Миг, от сърце пожелавам любов, щастие и разбирателство през дългия съвместен път на младото семейство Hug

# 128
Делте не е свещена, душо -  торта, направена от много малки тортички като подаръчета.

# 129
  • сред маслини и портокалов цвят
Вярно, днес е 5-ти.
Миг, да са ти живи и здрави младоженците! Желая им много любов, взаимно уважение и щастие!

# 130
Здравейте мили арабелки!!!
Да споделя и с вас в какъв потрес съм. Снощи на работа една докторка донесе един вестник в който се пишеха разни ужасии за 2012 год.  #Crazy  newsm78. Направо онемях като ги четох. И ми е чудно - пише че това било според календара на маите.
Чудя се друго - мисля че в арабския свят годината не е като при нас т.е. не е 2009 сега. Въобще ако е вярно това което пише нищо хубаво не ни чака!!!  Sick
Но все пак лек ден на всички!!!

# 131
nikito71 не си мисли за лоши работи. Дай Боже нещата да не са толкова зле... ама нали знаеш кое е писано на глава, на камък няма да падне. Мисли позитивно, хапни тортичка ! 

# 132
Никито, изобщо не се връзвам на всички тези предсказания за апокалипсис, гадания на маите, Нострадамус и тн Simple Smile. Не че отричам Нострадамус, но има твърде много шарлатани, които използват името му, за да всяват паника и ужас у хората. И това с маите ми се струва доста евтин начин за печелене на пари от издателството на в-к Уикенд. Ако настъпи апокалипсис, ще сме си виновни само ние - хората с това безогледно разрушаване на природата. Но това няма да стане за 3 години. За съжаление всяко следващо поколение ще усеща все по-силно ударите, които нанасяме на природата и заради децата и внуците си трябва да се опитаме да живеем малко по-зелено Simple Smile Peace

# 133
хадил-  bouquet мн ме кефиш                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ние днес отиваме на рожден ден на девера ми 4ао и приятен ден на вси4ки.а това за апокалипсиса нали бяха казали,4е 2000година щеше да е???

# 134
ей щъ ви дам един апокалипсис  аааааааааа  Naughty права е хадил а я  вижте мен подскачам като 12 годишно девойче цял ден на тази музика примерно....................http://www.youtube.com/watch?v=2KHXWMEvYm0
я да видим ще имам ли последователи

Общи условия

Активация на акаунт