Перла-"Ех Инджи,заприличахме на турски филм"-14

• 54 335
  • 463
  •   1
Отговори
# 285
bz, много интересни неща казваш! Наистина, трабва да се чете внимателно, за да не се плъзгаме по повърхността.
Това всъщност е извън основната тема. За пръв път това лято бях в Турция - на почивка. Мнението ми за турците вече е много добро - не съм срещала талкова добронамерени хора, а доста съм пътувала. Досега в България не бях контактувала с турци, та нашите не ги познавам. Но "оригиналите" много ми харесаха. Е, курортите не са Турция, но все пак! Всяка нация си има особеностите и е редно да я уважаваме. Както ние изискваме това от другите.
Този филм (другите не съм гледала по телевизията) ми е интересен, защото освен всичко друго, показва бита и начина на живот на съвременните хора в Турция. Съзнавам, че това е малка част от тях, но все пак - нещо интересно и ново за мен.

# 286
bz, благодаря ти за разясненията!   bouquet Но има все пак нещо което определя тези неща и това си е Ислямът! Тук повечето сме християни, но невярващи и затова на религията не е позволена водеща роля, иначе щеше да е същото. Там, където има мюсюлмански общности в българия , нещата са съвсем различни. Изведнъж от 21 век се озоваваш в 14ти 15ти. Там и телевизор няма да видиш защото опорачава младите и ги прелъстява в неправомерни неща, например жените да учат или, не дай си боже да се влюбват!  Shocked

Sayerin  Laughing - И др. път с.м писала ,че TR в БГ и TR в TR са две различни неща ...абсолютно различни .....при споменаването на бългрcките турци се прави вpъзка с ДПС, а това от своя страна предизвиква негативни конутации  Peace.  И аз пак казвам , това е от неправилното разбиране, четене и тълкуване на която и да е религия. Прекалено лесно е да се обвини религията(в случая Islam-a) за глупостта на хората и нежалнието им за развитие, или за тяхната алчност за власт (ak.a. Рибново или някое др. село); всички знаем,че прост и неук народ се управлява много лесно.  Hug Peace

bz,наистина имаме нужда от тези разяснения.45 години не само,че не успявахме нищо да научим за нашите съседи,ами и ни беше налагана чудовищна цензура за всичко-било то добро,или лошо.Но ти сигурно знаеш това,не по зле от нас.Не само за Турция-ние не знаем нищо и за Гърция,и за Сърбия и за Румъния.Но те все пак са християнски страни и горе-долу нещата са близки до нас,докато с Турция седят на много по различна основа.Не е тук мястото разбира се,но бих искала да питам:Знаем нашата библия,знаем за Нашия спасител Исус,но нищо не знаем за Вашия Аллах-какъв е бил неговият живот и защо точно той е почитаният от мосюлманите бог?Моля те,ако сметнеш са необходимо-отговори ми,разбира се,ако не дразним и останалите с този диалог.

# 287
Разбрахте ли, че от 21 септември филмът ни ще го дават 3 пъти седмично и то само по един епизод от 21 до 22ч. #Cussing out, и то заради Сървайвър.Никога не съм го гледала тоя Сървайвар, изобщо не ми харесва. Sick
То се очакваше,  че ще ни спретнат нещо такова, но май прекалиха с 3 пъти седмично по 1 епизод. Значи до Нова година ще има да си гледама нашата Перла. Незнам за вашите съпрузи, но моя е много щастлив от този факт. Да давили каквото искат, но не и този филм.  Mr. Green

# 288
bz,наистина имаме нужда от тези разяснения.45 години не само,че не успявахме нищо да научим за нашите съседи,ами и ни беше налагана чудовищна цензура за всичко-било то добро,или лошо.Но ти сигурно знаеш това,не по зле от нас.Не само за Турция-ние не знаем нищо и за Гърция,и за Сърбия и за Румъния.Но те все пак са християнски страни и горе-долу нещата са близки до нас,докато с Турция седят на много по различна основа.Не е тук мястото разбира се,но бих искала да питам:Знаем нашата библия,знаем за Нашия спасител Исус,но нищо не знаем за Вашия Аллах-какъв е бил неговият живот и защо точно той е почитаният от мосюлманите бог?Моля те,ако сметнеш са необходимо-отговори ми,разбира се,ако не дразним и останалите с този диалог.

Аз съм си чисто бу'гaрче (македонче)  Mr. Green bowuu Wink (много хора във форума си мислят ,че с.м от TR , не че има нещо лошо в това разбира се, де, но не съм  hahaha Joy ). Но за Islam-а знам това, което с.м чела(а то не е малко ...така се случи в университета се наложи да учим и Библия, и Коран и Торах, HapeD c Ницше u Фройд  Whistling Crazy---това у Америката  Crazy) и това ,че за момента живея в TR (и научих и продължавам да уча много неща за бита, културата, езика, живота, традициите и религията на турците). Опасявам се само ,че темата религия не е много по правилата на форума ...тъкмо пишех по същоя въпрос и на blaze  Wink, а сега тук ще видя дали да го пyбликувам  Hug Peace

ps: Само най-кратко Аллах е арабската дума за Бог/Господ ...Християните араби, когато се молят, казват Аллах  Mr. Green. Аз 3a това и написах в предишния пост ,че Allah=God=Dieu=Господ  Peace . И според Islam-а (к/о е монотеистична религия, една от трите Авраамически религиозни системи (др. две са Християнството и Юдеизма) ), Господ няма човешкопревъплъщение: той е бил, е, и ще бъде (казвам той, макар че Господ B Islam-a няма род и число, но на БГ не знам как да изпозлвам др. безлична форма); Господ не е роден, не ражда и не умира. Думата Islam означава подчинение/покорност/послушание/смирение пред БОГ  Wink

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 14:34 от bz

# 289
Разбрахте ли, че от 21 септември филмът ни ще го дават 3 пъти седмично и то само по един епизод от 21 до 22ч. #Cussing out, и то заради Сървайвър.Никога не съм го гледала тоя Сървайвар, изобщо не ми харесва. Sick

След всичко случило се по време на риалитото , не би трябвало изобщо да го излъчват ,камо ли на мястото на филма !Възмутена съм от цинизма и безочието на продуцентите #Cussing out!

# 290
  • при най-добрия мъж...

След всичко случило се по време на риалитото , не би трябвало изобщо да го излъчват ,камо ли на мястото на филма !Възмутена съм от цинизма и безочието на продуцентите #Cussing out!

И тук съм много съгласна с теб!

Общо взето моето мнение за Турция е положително.За мен това е много добре организирана страна,която се грижи за хората си.
Сега бързам,но довечера ще ви разкажа за отношението на турците към една наша група,която за нещастие претърпя катастрофа край Одрин.Аз лично бях възхитена когато ми го разказаха,при нас надали щеше да се случи точно така.

# 291
Да оставим настрана религиите, знам че те са в основата на много беди, каквото и да говорите.

Между другото, четох някъде из нета, че Мехмед и Инджи се снимат заедно отново в друг филм, но кога ли ще дойде, не е ясно Cry

Само Сонгюл играе в този филмл Къванч снима филм със заглавие American at the Black Sea

Да, ама как ще изпуснат парите!? #Cussing out

# 292
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,как можаха да го заменят филма заради Сървайвър.
3 пъти седмично по 1 серия,ще го ползвам 3х1 като успокоително хапче.
Никой не ме спира да гледам филма,само като видят малката какъв е дивак и злояда ииииии и че вечер искам малко спокойствие,дори само като слушам филма,докато оправям за сън малката и всички ме оставят,мъжа ми в началото нафилма пръв научи имената на артистите,а аз в началото навсеки филм ги наричам
Съпруга на онази русата или готиния с хубавите очи,вещицата,свекървището......... Laughing

Да видиме сега една комшийка много се превъзнася по филма чак кръвно вдига,та да явидиме как ще реагира когато дават Сървайвър(участва снаха й в този сезон)
Ако почне да говори против филма............ #2gunfire

# 293
...Само Сонгюл играе в този филмл Къванч снима филм със заглавие American at the Black Sea....

Mr. Green Crazy Wink

# 294
"Преди няколко месеца турската преса пак провъзгласи за двойка - Сонгюл Йоден и Къванч Татлъту, но този път само на екрана, след като стана ясно, че двамата са се съгласили да изиграят отново влюбени в нова поредица, чиито снимки предстоят. "

Това имах предвид, но от написаното, не става как ще се казва филма Grinning

# 295
аз сериозна съм ви изпуснала  Rolling Eyes

# 296
не е по темата,но освен смъртта на Ненечо Воденичаров,нещо друго лошо станало ли е на тоз Сървайвър!!!!

п.п
не ме линчувайте

иначе ми е интересно да чета за обикновенния живот на южните ни съседи

# 297
Да се запиша при вас Crazy

# 298
"Преди няколко месеца турската преса пак провъзгласи за двойка - Сонгюл Йоден и Къванч Татлъту, но този път само на екрана, след като стана ясно, че двамата са се съгласили да изиграят отново влюбени в нова поредица, чиито снимки предстоят. "

Това имах предвид, но от написаното, не става как ще се казва филма Grinning

Проект! В American at the Black Sea не играе Сонгюл!

# 299
Привет, момичета, аз четох, че само предварително са дали съгласието си писмено да участват заедно във филм/сериал? В момента и двамата имат други ангажименти

Общи условия

Активация на акаунт