Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 366
  • 362
  •   1
Отговори
# 60
Защо да раждам в къщи и да има рискове, като мога да раждам в болницата, също асистирано, също с близките си но ако има проблем може да се действа бързо и адекватно. Не мисля че в болницата ще ми правят нещо повече от това ако раждам в къщи, но ако се наложи спешно секцио, паднат тонове на бебето, тогава какво ще ме режат в къщи ли?

# 61
  • UK/София

И в тази тема не бих родила у дома, ...... в следващата също!

# 62
  • Pb
Да, бих родила с най-голямо щастие точно у дома.

# 63
Не -струва ми се рисковано а и съм си страхливка по принцип

# 64
Не, никога!
Гледах при Гала дискусия на тази тема. Имаше една майка която е родила третото си дете в къщи по собствено желание. Беше си направила приспособления за улесняване на раждането и т.н. Видя ми се доста рисковано и откачено. Между другото това не е позволено на лекарите и акушерите от закона.

# 65
Между другото това не е позволено на лекарите и акушерите от закона.

Между другото, не си добре запозната със законите  Wink
(ако някой желае, ще цитирам цялата правна рамка, дългичко е и опира до няклоко закона Wink)

# 66
  • Неизживени спомени
Не!

# 67
Не, не бихродила.

# 68
На мен пък такива мнения са ми.. хм.. беzмислени и доста несъдържателни(нямам предвид само и единствено цитираното, хванах него, просто zащото е последното подобно  Rolling Eyes ).
Няма много голям смисъл, ако има десет такива теми едни и същи потребителки да напишат едно и също в тях. Каква е точно демонстрацията? Да покажем колко сме непоколебими, или да натякваме до глупост колко не сме съгласни? На мен, примерно, ми е достатъчно да си напиша мението веднъж, който го прочел прочел.. И от там нататък, има други потребители, които имат нещо ново и раzлично да кажат, или не са писали преди това. На мен ми е интересна темата, и то много. Обаче искам да чета смислени мнения, дори да са раzлични от моето. Даже супер, ако са раzлични, виждам всяка гледна точка... А не да се спами с беzсмислици.
Но ако ще се състеzаваме да пишем едно и също всички писали вече в старата, то по-добре новата тема да са zаключи  Peace
Иzвинявам се, едно, две.. ок, понася се, обаче вzеха много да се повтарят и става досадно.
Не ме раzбирайте грешно, всеки има право да си пише каквото си иска, но да се върти една плоча... предполагам на никой не е интересно  Peace

# 69
Определено ,не ако се наложи лекарска намеса или нещо по-сериозно ,няма как да се реагира бързо и адекватно.

# 70
Никога. Поради мед.причини.

# 71

Защо една част от момичетата са навити да раждат вкъщи,но не в България?

Защото в България няма местен обучен персонал да асистира домашно раждане. Не вярвам болшинството от болничния персонал някога въобще да е виждал естествено раждане.
Аз бих родила вкъщи (и в България), ако има обучени акушерки, които да асистират домашно раждане. А ако и реакцията на бърза помощ бяха като за 21 век (дори и първото ми условие да не е изпълнено) въобще няма какво да го мисля, бих родила, даже може би щях да родя вкъщи Simple Smile.

# 72

Peace

хубаво е човек да си отстоява позицията- явно няма тема в която да се навиеш да раждаш в къщи Joy
И аз така Peace

# 73
  • Неизживени спомени
На мен пък такива мнения са ми.. хм.. беzмислени и доста несъдържателни
Не ме раzбирайте грешно, всеки има право да си пише каквото си иска, но да се върти една плоча... предполагам на никой не е интересно  Peace
Ми явно....в кратък период  се задава един и същи въпрос newsm78

# 74
Аз бих родила вкъщи (и в България), ако има обучени акушерки, които да асистират домашно раждане.
За акушерките не знам, но вече има момичета, които биха се справили страхотно като дули. Бих им се доверила. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт