Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 289
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
Жена от Чепеларе роди близнаци у дома си
http://www.focus-news.net/?id=n1329801

Бащатко
,и какво като е родива у дома си?
Знам какво се опитваш да кажеш,четох постовете ти в другата тема(за двамата умника и плацентата в тенджерата).
Но след като жената е родила,е откарана в болницата,заедно с бебетата.Нека не подценяваме този факт.

# 241
  • Бургас/Пз
В къщи не. Но искам естествено нормално раждане в болница, пък ако ще и 20часа да продължи!

# 242
Жена от Чепеларе роди близнаци у дома си
http://www.focus-news.net/?id=n1329801

Бащатко
,и какво като е родива у дома си?
Знам какво се опитваш да кажеш,четох постовете ти в другата тема(за двамата умника и плацентата в тенджерата).
Но след като жената е родила,е откарана в болницата,заедно с бебетата.Нека не подценяваме този факт.

могло... дори близнаци .. да са живи и здрави.

иначе ...  децата сега вместо да са гушнати при мама.. на гърдата и... са в един нечовешки свят...ако може да се вярва на снимката...

и ако нещо ги ... виновна ще е майката ... щото ги родила в къщи

# 243
Бащатко, а коментар относно умрелите ДВЕ деца при домашно раждане във Видинско? Или то се е случило само веднъж, така че не вАжи!? Нали има други 10 успешни домашни неасистирани раждания, защо да обръщаме на внимание на този случай...

# 244
  • Видин
Бащатко, едва ли някой държи бебетата в кувьози, 'щот си няма друга работа...
Щом са там и то на системи - май има защо  newsm78
Все се каня да те питам - каква религия изповядваш?

# 245
Категорично съм ПРОТИВ раждането у дома. #Cussing outТова е толкова безотговорно и към собствения живот и към живота и здравето на бебето!Наистина не разбирам хората,избиращи да родят вкъщи,без лекарска помощ. #Cussing outНе,не просто не ги разбирам,а направо.... Twisted EvilЗа мен това е пълна лудост.Толкова много проблеми и трудности могат да възникнат по време на родилния процес..какво би станало тогава!?Защо тези хора рискуват себе си и детето си в името на налудничавите си разбирания?!
По-горе някой беше казал,че в болницата бебето седяло в "нечовешки"свят,в кувьоз. ShockedАми то има причина,за да бъде бебе в кувьоз!!!Ако се бе родило вкъщи,без лекар,без необходимата апаратура...можеше въобще да не оцелее!!!

# 246
По-горе някой беше казал,че в болницата бебето седяло в "нечовешки"свят,в кувьоз. ShockedАми то има причина,за да бъде бебе в кувьоз!!!Ако се бе родило вкъщи,без лекар,без необходимата апаратура...можеше въобще да не оцелее!!!
Хванахме те, че не четеш. Всъщност бебетата са две и са родени вкъщи а не в болницата.

# 247
Бащатко, а коментар относно умрелите ДВЕ деца при домашно раждане във Видинско? Или то се е случило само веднъж, така че не вАжи!? Нали има други 10 успешни домашни неасистирани раждания, защо да обръщаме на внимание на този случай...

26 Май, 2009 .... ще вадим архивите ли? имам и по фрапантни...
пискливия лин цели не да покаже нещо, а да омаловажи друго...

Бащатко, едва ли някой държи бебетата в кувьози, 'щот си няма друга работа...
Щом са там и то на системи - май има защо  newsm78
Все се каня да те питам - каква религия изповядваш?

така са обучени в България, така правят... да са живи и здрави децата...
...ааа кой номер гащи нося интересува ли те?
придържай се към темата...

# 248
  • Видин
Благодаря ти за отговора, изясних си много неща.
Ами да, лекарите са обучени, че деца под 2кг се слагат в кувьоз.Явно не си отишъл да им обясниш това-онова.
Спирам вече по темата.

# 249
Темата е анкетна, не е "за и против..."!

Бащатко, не хаби енергия тук, излива се в нищото...

# 250

26 Май, 2009 .... ще вадим архивите ли? имам и по фрапантни...
пискливия лин цели не да покаже нещо, а да омаловажи друго...

Хайде сега, 2009 година не беше отдавна, няма навършена дори 1 година от смъртта на бебетата. Щото ако ще зачеркваме архивите, всички домашни раждания, завършили успешно преди 01.01.2010г., не трябва да влизат в статистиката. Вече наистина започва да ми омръзва да ти чета глупостите.

# 251
В статията за починалите бебенца не става ясно в коя седмица от бремеността се е случило раждането. Казва се, че на майката не и е личало, не е изключено да става въпрос за преждевременно раждане. Жалко за децата, но не избързвайте със заключенията, от статията абсолютно нищо не става ясно.

# 252
Само аз ли забелязвам разликата във тези 2 раждания?
Едното все пак е било асистирано. Лекари и акушерка са помагали.
Да, завели са ги в болница, заради теглото. Много са мънички.
Докато това, с починалите бебенца е било с дъщерята на майката.  ooooh!
Намирам го за ужасно рисковано. Още повече като знаеш, че чакаш близнаци.
Многоплодната бременност се води рискова, дори и тук.
Ако чакаш близнаци, не можеш да родиш вкъщи.

# 253
Я да видим по белия свят какво става

Цитат
50 perinatal deaths occurred in 7002 planned home births in Australia during 1985-90: 7.1 per 1000 (95% confidence interval 5.2 to 9.1) according to Australian definitions and 6.4 per 1000 (4.6 to 8.3) according to World Health Organisation definitions. The perinatal death rate in infants weighing more than 2500 g was higher than the national average (5.7 versus 3.6 per 1000: relative risk 1.6; 1.1 to 2.4) as were intrapartum deaths not due to malformations or immaturity (2.7 versus 0.9 per 1000: 3.0; 1.9 to 4.Sunglasses. More than half (52%) of the deaths were associated with intrapartum asphyxia.

http://www.bmj.com/cgi/content/full/317/7155/384

# 254
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Аз имам въпрос към Бащатко във връзка с "нечовешкия свят на кувьозите".

Та, Бащатко, явно за теб кувьозите са нечовешки и най-малко е ненормално да се слагат бебетата в тях.

А ти какво предлагаш за тези бебета, родени с тегло под 2 килограма? За недоносените бебета?

Много държа да ми отговориш. Предварително благодаря.

ПП. Съжалявам за спама.

Общи условия

Активация на акаунт