Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 285
  • 362
  •   1
Отговори
# 270
Не.  Naughty Не бих рискувала живота на бебето.  Naughty

# 271
Е, какъв е тоя нездрав зор да се връщаме към време оно  Tired
Предполагам раждащище вкъщи отричат и памперсите, и лекарствата, и адаптираното мляко...

# 272
  • Видин
Предполагам раждащище вкъщи отричат и памперсите, и лекарствата, и адаптираното мляко...
Разбира се  Peace Всичко трябва да е "естествено"  Crazy
Никой не отрича кувьозите. Явно не си запозната с тази практика и е излишно да спорим. Аз доста често забравям, че България е 100 години назад. Нормално е да не си запозната с подобни неща.
По-напред бяха определени кувьозите като "нечовешки свят" или нещо подобно.

# 273
Никога.

# 274
# 275
Никой не отрича кувьозите.

Бащатко може да твърди каквото си иска.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 15:04 от B & C

# 276
  • Бургас
Честно казано не бих рискувала да родя вкъщи.

# 277
  • София
Не бих желала да се създава полемика между "Майки (бъдещи и настоящи)" и "Недоносени дечица".

Темата е за раждането в домашни условия. Оставете за малко кувьозите настрани. В домашни условия никой не разполага с такъв.

# 278
Никога

Не бих рискувала нито моя, нито на бебо живота

# 279
  • Paris, France
За кувьозите и кенгуру - моят син без кувьоз, интубация, командно дишане, вливане на електролити и глюкоза и други подобни екстри НИКОГА нямаше да оживее. Аз съм много благодарна на целия екип за всички грижи положени за мене и него. Аз имах щастието да родя недоносеното си момченце 1110 гр в прекрасна болница и да имам достъп до помпа за кърма, 24 часа до бебето итн. Кенгуру правехме винаги, когато беше възможно, но не непрекъснато и не от първия ден. За по-големи бебета е възможно, аз самата съм родена 2 кила преди 4 десетилетия в малка провинциална българска болница и нито секунда не съм била в кувьоз. Не винаги е възможно.

Докато бях в болницата видях недоносени, родени в къщи, те излизат за секунди, често без предизвестие. Бебето до сина ми в кувьоза беше родено 800 грама в къщи. Ако се реагира бързо тези бебенца оживяват, но си трябват екстрите като кувьози и вентилация. Всяко недоносено, дори родено в болница първо се охлажда и чак след това се слага в кувьоз на топличко. Моят син не можеше да суче и даже с биберон беше трудно, какво, да го оставя да умре от глад ли?????? Бавно, с помощта на консултанти по кърмене, педиатри и логопеди го научихме да яде и даже сучеше малко, но се изморяваше и вместо да наддава слабееше. Преценихме, че за него с биберон е по-добре.

Няма нищо по-прекрасно от естествено раждане, кърмене и гледане в къщи, каквото изпитах с дъщеря ми. Без секцио, кувьоз и болница, обаче, синът ми и аз едва ли щяхме да сме сред живите.

# 280
Гласувах за никога. Нямя как да родя вкъщи секцио, а и нормално да можех да родя пак щях да го направя в болница. Това е моя избор за мен и бебето ми!

Не съм против жените, които раждат вкъщи. Имам позната, която има 5 деца. Половината не са родени в болница. Това е нейния избор, не я осъждам, не я подкрепям.

# 281
При никакви обстоятелства не бих родила у дома. Опасностите и евентуалните усложнения са ясни и това е което ме спира. Не разбирам порива на някои хора да раждат в домашни условия, но всеки сам решава, Надявам се на няма някоя тема за домашно раждане протекло не според очакванията на родителите, защото на какъвто и некадърник да попаднеш в болницата все ми се струва, че там шансовете са по-големи.

# 282
Разбира се  Peace Всичко трябва да е "естествено"  Crazy
И какво лошо има всичко да е естествено?
Или може би ти, Аманита, си против кърменето?

# 283
може би, но при всички случаи не в бГ в зависимост от това как протича бременността ми

# 284
Никога!

Общи условия

Активация на акаунт