Отговори
# 180
  • София
Здравейте, момичета!!!
По въпроса с ваксините и аз не съм веща и затова не взимам отношение, но се интересувам от мнението на всички вас.Много добра е идеята да се обсъждат такива важни неща, пък всеки да си решава сам за себеси.
lianka  мила как си го закъсала само, дано нещата бързо се нормализират и детенце да папка вече. HugТи по какво преподаваш, и в кой университет?Нещо съм изпуснала явно. newsm78
Да споделя относно захранването видях,че се продават лъжички, които правят пюрето с подходяща температура за бебето, мисля че има и такива панички.Леле какви работи измислят. Shocked Wink
О,Аркси поздрави и от нас. Hug
http://zdrave.rozali.com/konsultaci-zdrave/p11024.html -Лоранхол ето за захранването , аз я слушах Масларска в Токуда.

# 181
Здравейте момичета  smile3525
Записвам се в темичката и се връщам да чета за да видя какво сте бъбрили.

# 182
  • Стара Загора
Лелееееееееееее страхотни са ни бебчетата Минолтичка Hug Hug Hug шапка ти свалям за първата ни стр.  bouquet  bouquet  bouquet Може ли да те помоля да я замениш с снимката от профила ми тя беше и в предишните стр.ама сигурно нещо си се объркала  Hug Hug Hug Ние бяхме на моренце за една седмица и сега имам да четааааааа стигнах до 4 стр.и сега се връщам пак да дочитам но реших да пиша.....Морето ни се отрази мн. добре Митко спинкаше ,слушкаше и мама събра малко тен ще ви пусна сномки скоро хайде ,че се събудихме

# 183
  • гр.Стара Загора
Здравейте бъбривки  Whistling
Аз честно си признавам че всичко изчитам до най-малката подробност за да съм в час със нещата по други отчетни не се навирам ,свикнала съм си със вас и докато не ви изчета не пиша  Peace

Минолтичка браво на бебе Бо  smile3501 така е и Евелин като ви я изкажа какви ги върши и после е ангелче  newsm76

Добре дошли на новите мами и всички които се завърнаха от почивки.Хайде Диде кога ще пием кафе с Митачето ?

Лианка и моята приятелка е с Фризолак и сега откакто е сменена кутията не иска да яде и тя се вижда в чудо така че те разбирам  Hug

Аз също ще изкажа мнение за ваксините въпреки че нищо не разбирам но постоянно питам педиатъра и за сега сме на пентаксим ,но аз също мисля да слагаме Синфлорикса точно днес това ми предложи той но около годинката  Naughty
Днес й беше последния 3-ти прием на пентаксима и я теглиха за една седмица е +200гр.  newsm10

За захранването да си призная ми беше тъмна индия изчетох много книги,разни форуми,отделно статии и съвети на близки и накрая аз си взех решението съответно с допитване и на педиатъра.Започнах с пюре от морков като постепенно увеличавах бр. на лъжичките и днес е 3-ти ден в който й се замества едно хранене т.е вече си изяжда по едно бурканче от 80гр. + 50-60мл. мляко.
Към края на седмицата мисля вместо мляко в пюрето да прибавя сварен пасиран картоф 2-3 лъжички и после вече и картоф да яде и т.н. с др. зеленчуци

Аз също съм на мнение че трябва да си обсъждаме важните неща без да спорим а да водим нормални разговори и да събираме мнения а всеки си решава какво да прави .
Ама всички сме много готини и знам че ще е така  newsm10
Много ви обичам всички и незнам как би било без вас  Hug Hug Hug
Хубав ден ви желая  Heart Eyes

# 184
Здравейте момичета!
Аз чета почти всичко! Пропускам маи само когато говорите за кърмене, че нали аз съжаление кърмих само месец и половина  Cry
Мадам Стасита и аз наскоро се качвах на автобус - а не бях го правила от 4 месеца някъде - и отначало ми беше малко странно - бях забравила да си взема книжка за четене  Simple Smile
За захранването аз смятам да го почна на 4 месеца и половина след месечния ни преглед. Ако я кърмех щях да започна на 6 месеца, но понеже сме на АМ реших да е по рано. Ще го почвам с зеленчуково пюре - картоф. По принцип чета една книга и се вслушвам в съветите на педиатърката и те си съвпадат този път  Simple Smile Разминаването беше само че педито ми искаше да я захранвам по късно. Чета и тук разбира се и си отсявам инфото. Четох че е добре да се почне с картоф защото ако се почне с нещо сладко има вероятност после да отказва не толкова сладникави зеленчуци. За един месец смятам да въведа 4 зеленчука, но в това още не съм сигурна.
А за ваксините засега слагам Пентаксим. После ще говоря с педито ми и с майка ми, която също е лекар и ще преценя какво ще сложа друго.

# 185
  • Русе
По отношение на ваксините - приемам ги като необходимо зло  Confused.
И аз като KayRenn, докато бях бременна с баткото се нагледах на доста предавания за вредата от ваксините. Голям страх си беше при всяко поставяне, а и той ги понасяше доста тежко. Затова и избрах Пентаксим за Йоли, все пак са роднини с батко си  Laughing, не ми се рискува. За сега минават добре, ще видим третата как ще е. За пневмококовите - още събирам информация, но най-вероятно ще сложим. Именно, обаче, заради реакциите на сина ми към ваксините не се реших да ги поставям сега с другите. Някъде след годинката, като минат задължителните ще си изберем някоя.

За захранването - не съм си избрала точно по каква схема ще е, но със сигурност след 6-я месец.

Леле, Lianka, дано скоро се подобрят нещата при вас, че си е мъка така!

Ето малко снимки от нас, ако на някой му се гледа: http://pepetto.snimka.bg/family/pepe1.416959.14553824

# 186
Здравейте  Stop Ама колко сте изписали малиииииииии.Ние бяхме за няколко дни на гости на баба ми в Малко Търново на чист въздух.На Сияна й се отрази добре-спинка,папка,смее се,гука.Вчера се прибрахме и май-май иска все навън ама мама има работа.За ваксините обсъждате и ние слагаме Пентаскимчето за по-нататък ще видим,а за захранването някои мами вече са почнали-- smile3501 Аз реших да почна като навършим 4 месеца и половина/ми то утре правим 4 мес./ newsm44 Малко ме е шубе как ще й подейства щото пробвах със сок и се почнаха коликите,ама ще яде кво ще прави.Имам молба към Минолтичка-можеш ли от албума ми да вземеш снимка на Сияна за първата страничка????????????Немога и немога да пратя/ма съм и аз една..../  newsm17 Е сега ще почета назад.Лек слетобед мами и бебоци.  bouquet

# 187
diana_0880 - ужасно са ви малки снимките. Прати ми на мейл или по скайп!!!!
deliana - при толкова много бебенца няма как да се сетя коя снимка иска всяка мама.  Смених я!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 16:46 от MINOLTICHKA

# 188
Привет и от нас.
Ние ще се прибираме за няколко седмици през септември, вече няма м търпение Simple Smile
Нашият дебелан на 3 месеца удари 66 см и 8.5 кила .... Кажете ми, че има и други като нас?
Естествено още не е успял да се завърти, то тая маса лесно ли се подвига ... Crazy Оставям го да седи на гръб, ноо засега само докопва разни неща от наоколо и се опитва да си ги натъпче в устата. И много му текат лиги, дали е възможно да никнат зъби?
Едо познато бебе на 3 месеца и половина има вече два зъба, ама не е ли рано?

Поздрави!

# 189
Ама като чета май сме най-малки на килограми-5.500,а е 60 см дълга.Таткото вика,че ще е като мама право черво/само хаби храната/.Да взема да сменя АМ ли?Вчера бяхме на преглед и доки каза,че е ОК.От миналия месец досега 500гр. е качила само,а на 15 сме на ваксина и консултация.Уж яде Аптамил дето качвали от него много,а принас....

# 190
  • София
Ох, ваксините... И мен треска ме тресе, ама по малко по-различни причини. Нали не е много ясно дали дребният не е алергичен. Уж бяха отшумяли нещата, но тези дни пак се появи проблемчето, и днес бяхме на гастроентеролог. Според нея нямало проблем с Пентаксима, но аз, кухата лейка, забравих да питам дали трябва да изчакаме пак да се успокоят нещата... Нашата педиатърка е на такова мнение. Само че ако изчакаме прекалено дълго, ще стане застъпване на последната доза с третата противохепатитна...  Rolling Eyes Аз взех да се чудя дали е възможно отнякъде в храната ми да е попаднало нещо кравешко - взех да мисля дали във фурната, откъдето взимаме хляб, може да е станало някакво объркване на тестата; дотам я докарах  Crazy
Лианка, представям си какво ти е! Дано овладеете скоро положението!
И да се оплача - на прегледа днес докторката както го оглеждаше оттук-оттам, и на бърза ръка му позабели пишката! Защо не питат тия хора и каква ́и е работа на нея да пипа там, не знам! Малкият не усети, но после видях, че май е поразранено мястото... Сега и това да го мисля  smile3515
Голямо мрънкане май му хвърлих.
За четене - аз се старая да чета всичко, и на мен ми се  е случвало да питам нещо и да си остана без отговор. Май е добре в такъв случай да си повтори човек питането или да го болдне (ама че дума!  Crazy) Иначе е хубаво да има обсъждания по спорни теми, но наистина - без караници  Hug
Мигле, как е Божко?

# 191
  • София
lianka ,ние също сме на Фризолак,но малкият го понася много добре.Пробвала съм и НАН1 и Хумана ,и тях си ги яде(абе доброто прасе всичко яде Mr. Green).
Но остана на Фризолак,защото според моите наблюдения,всеки ден се изхожда,а с НАН1 понякога на 3 или4 ден.
Пробвай с вечерните чайчета на Хумана преди лягане,те са и за засищане.Онази седмица купих едно да го пробвам,сладък е на вкус ,но не съдържа захар.
По-късно ще пиша за чая,сега бягам,че тоя лигльо днес ме побърка.Понякога ми идва аз да зарева,а не той.Ох изчезвам
П.П> Къде се изгуби Dendri,отдавна не съм я мяркала?

# 192
  • София/Варна
За захранването - мнението ми е, че е най-добре да се доверите на педиатъра на детето. Той най-добре знае как се развива то и с какво трябва да започне захранването.
Аз лично съм доволна от педиатъра на Ого и Елица. Когато Ого беше на около 4 месеца, заминахме за Варна и се очертаваше да сме там и за захранването му. Споделих с жената кога мисля да го запозная с храната и я попитах с какво да започна. Тя каза, че тъй като върви едро бебе (и на ръст и на килца), най-добре е да започнем със зеленчуково пюре по следната схема - 4-5 дни еднокомпонентно пюре (първия ден 1 лъжичка, втория 2-3, третия 4-6); ако през този период се прояви някакъв обрив, получи колики или диария, да направя пауза от 3-4 дни и да видя дали симптомите ще отшумят. Ако няма реакция, към количеството еднокомпонентно пюре от последният ден се добавя една лъжичка нов зеленчук. За 4-5 дни се увеличава количеството на втория зеленчук, докато съотношението стане 1:1. След това се въвежда друг зеленчук.
Хубаво е, ако се установи реакция към някаква храна, майката да се консултира с педиатъра на бебчето. По негова преценка може захранването да се забави, за да не се провокират или отключат алергии у бебчето.
Аз предпочетох картофът за базово пюре и към него съм добавяла морков, тиква, броколи, един бял корен, на който му забравих името и който е адски популярен в шведско и немско. По нататък добавихме спанак и царевица. Понеже няма еднокомпонентни от изброените зеленчуци, взимах бурканчета с двукомпонентни (картоф + ...) и добавях малко повечко лъжички към базата картофи. Като виждах, че няма реакции, направо си давах двукомпонентното. Аз мога да се похваля, че бай Ого не беше алергично бебе и понесе всичките манджи с охота, но аз много внимавах да не избързвам с храни, които не са препоръчителни за неговите месеци. Също така, ако не му правех аз пюретата, купувах малко по-скъпички, избягвах Ганчев, че нещо не съвпадат месеците за които ги дават и съдържанието (например в пюрета за 4-5 месеца има глутен)

лято!, много е вероятно в колбаси (ако хапваш такива) да има инжектиран соев протеин, да речем. Много внимателно чети етикетите, че има какви ли не подобрители.

# 193
  • София
Ми, уж чета етикети до изнервяне на съпружието  Mr. Green, ама... Мерси, ще го имам предвид!
На мен пък ми се губи Галя...

# 194
Burberry  , и моят младеж на 3м е вече 66см, но на килограми не може и на малкото пръстче да ви стъпи - 6 700 е. За месеца е качил 800гр и 4см. След втория Пентаксим нямаше никакви странични реакции, а сега ме учудва със съня си - яде в 3.30, заспа в 5 и вече 3 часа и половина само премлясква от време на време, но не се буди. Подозирам, че после ще е освирепял от глад и през нощта ще ме буди през 2 часа...  Whistling

Лято!, като прочетох поста ти и много се издразних! Абе тези докторя не смятат ли за необходимо все пак да поговорят с майката преди да предприемат каквото и да било... Все пак детето си е твое и след излизането от кабинета остава в ръцете ти - върви си троши главата после заради такива своеволия. Да вземеш един  #2gunfire (тук даже са 2  hahaha) и да ги разстреляш! Mushinka, как е Мишо? Мина ли проблема при вас? Аз тези два дни не бях в парка, но утре сме на линия с малкото baby_neutral

Момичета, да ви попитам дали сте ползвали или знаете за кремче Atoderma (така поне чух да го произнася педиатърката ни вчера и реших, че няма да е проблем да го намеря). Използва се за лице при по-суха или раздразнена кожичка. Търсих из нета и попаднах на козметиката на A derma и на Bioderma, която има различни продукти, вкл. и някакви Atoderm, та съм в чуденка сега за кой става въпрос  newsm78 Siska79, знам, че ти не веднъж си споменавала, че използваш козметиката на A derma за твойте госпожици (виж аз как чета без да пропускам и буква  Wink), та може би си запозната с продуктите им...  Thinking Предварително благодаря за мненията ви   bouquet

А утре който се е запътил към Южния да свирне и да вземем да се видим Wink radichkou, Mushinka, вие на линия ли сте?

Спокойна нощ на всички  supermama и smile3504

Общи условия

Активация на акаунт